icon

Ako riešiť zastrašovanie vo vzťahu?

13. okt 2025

Chcem to zo seba dostať. S mužom sme sa cestou z nákupu rozprávali aké nové auto kúpiť. Povedala som, že som spokojná so značkou, ktorú momentálne máme. Nie je podstatná. Muž mi najskôr hovoril, že sú lepšie a treba zmenu, že som upnuta na jednu značku. Ja na to, že ok, ved výber aké považuješ za najlepšie. Nemôžeme si dovoliť drahé. Začal na mňa zvyšovať hlas, požiadala som ho slušne aby ho na mna nezvysoval, že ideme po ulici. On na to začal zvyšovať hlas, že "chceš počuť čo je to zvýšený hlas? A nahnevane to opakoval." Bála som sa eskalovania situácie, tak som od neho rýchlym krokom odišla a šla domov sama. Prišiel domov, kľudne sa navečeral a mňa ignoruje. Už to urobil párkrát, že ma zastrašoval, či chcem počuť, čo je to zvýšený hlas a potom hral urazeneho. Dnes to urobil aj na ulici. Poprosím o konštruktívne názory. Pomôže poradňa, ako sa vtedy ku nemu správať. Je to manipulácia, agresia? Na agresívne a ironické príspevky nereagujem. Dnes mám aj bez nich ťažký deň.

autor
13. okt 2025
@mrkvicka060

@anonym_autor na ulici? uplne v klude by som zastala, zalozila ruky a povedala mu "nech sa paci, mozes mi to ukazat".

@mrkvicka060 On by nemal problém tam pôjde mne kričať

enmery
Odpoveď bola odstránená
autor
13. okt 2025
@anonym_3f27ff

@anonym_autor armáda je armáda. To zanechá stopy. Hľadajte riešenie.

@anonym_3f27ff Hľadám, on hovorí, že problém som ja lebo ho vzdy niečím vytočim.

anonym_b57e36
13. okt 2025
@anonym_3f27ff

@anonym_autor ako ja ťa tiež nechcem plašiť ae bývalí vojaci mavajú veľa psychických problémov. Neviem teda či chodil po misiách alebo kde bol. Mohlo to na ňom zanechať následky aj keď si to neuvedomuje.
Skúste to riešiť čo najskôr.

@anonym_3f27ff vieš čo posttraumaticke správanie a traumy sa inak prejavujú. Úzkosťou, depresiou, nechuťou k činnostiam, pasivitou, .. Súhlasím s názorom, že sa jedná o človeka s narcisticku poruchou osobnosti, alebo narcistickými črtami. Samozrejme, na základe čoho? Klamanie. Zrelý a psychicky zdravý človek nebude klamať v nepodstatných veciach, len aby ťa znemožnil, zneistil, cieľom je o sebe pochybovať a to ty už robíš. Klamstvá budú o trivialnych veciach a tvoja psychika bude pracovať a ty budeš z toho šalieť, ale doslova. Klamstvá o bežných veciach ťa môžu doviesť až na do blazinca m. Ďalej presadzuje svoje, aj keď vie, že nema pravdu. Narcisti totiž majú pravdu vždy. Podľa nich samozrejme. Preto tak trvajú na svojom. Kompromisy nerobia. Nedokážu prijať žiadnu zodpovednosť. Všetko je vina niekoho iného, za všetko môže niekto iný. Aj keď ide o absolútne neochvejné pochybenie a nevyvratitelne, tak začnú prekrúcať a vymýšľať, len aby obvinili druhú stranu. Napríklad majú prísť o pol 8 a prídu o 8, tak sú schopní do očí klamať, že ty sa mýliš do bodu, že začneš o sebe pochybovať. Viac si naštuduj na internete, vidieť a YouTube, som presvedčená, že je to prípad tvojho muža.

mrkvicka060
13. okt 2025
@anonym_autor

@mrkvicka060 On by nemal problém tam pôjde mne kričať

@anonym_autor ale ved nech tam po tebe krici. na ulici. je to iba jeho hanba. ty sa mozes na to divat, a este si aj nechty obzriet...

autor
13. okt 2025
@anonym_b57e36

@anonym_3f27ff vieš čo posttraumaticke správanie a traumy sa inak prejavujú. Úzkosťou, depresiou, nechuťou k činnostiam, pasivitou, .. Súhlasím s názorom, že sa jedná o človeka s narcisticku poruchou osobnosti, alebo narcistickými črtami. Samozrejme, na základe čoho? Klamanie. Zrelý a psychicky zdravý človek nebude klamať v nepodstatných veciach, len aby ťa znemožnil, zneistil, cieľom je o sebe pochybovať a to ty už robíš. Klamstvá budú o trivialnych veciach a tvoja psychika bude pracovať a ty budeš z toho šalieť, ale doslova. Klamstvá o bežných veciach ťa môžu doviesť až na do blazinca m. Ďalej presadzuje svoje, aj keď vie, že nema pravdu. Narcisti totiž majú pravdu vždy. Podľa nich samozrejme. Preto tak trvajú na svojom. Kompromisy nerobia. Nedokážu prijať žiadnu zodpovednosť. Všetko je vina niekoho iného, za všetko môže niekto iný. Aj keď ide o absolútne neochvejné pochybenie a nevyvratitelne, tak začnú prekrúcať a vymýšľať, len aby obvinili druhú stranu. Napríklad majú prísť o pol 8 a prídu o 8, tak sú schopní do očí klamať, že ty sa mýliš do bodu, že začneš o sebe pochybovať. Viac si naštuduj na internete, vidieť a YouTube, som presvedčená, že je to prípad tvojho muža.

@anonym_b57e36 Presne si napísala ako to u nás funguje. Minule ma presviedčal, že minulé Viamoce som si dala pod stromček 10 darčekov a on s deťmi dostal po 3. Že to bolo trápne a hnusné. Samozrejme to bolo klamstvo, ukázala som mu fotky z minulých Vianoc, tak začal, že pred dvomi rokmi. Mám fotky z každých Vianoc, potom začal, že na Mikuláša. Mne rozum stál

autor
13. okt 2025
@anonym_b57e36

@anonym_b57e36 On vraj nemá depresiu, úzkosti, po hádke sa smeje, zje plný tanier, zahra sa pc hru a ja som jediná, čo sa trápi.

denithestrange1993
13. okt 2025

@anonym_autor podla mna to ma od rodicov takuto pasivno agresivnu odpoved, pride mi to ako hlaska co rodicia pouzivaju na deti. By som mu odpovedala,ano skus hlasnejsie lebo nepocujem ked sepkas 😂😆

anonym_b57e36
13. okt 2025
@anonym_b57e36

@anonym_b57e36 prestaneš sa ho báť, keď zistíš, že vlastne jeho cieľom je ta znemožniť a urobiť z teba taku babku, ktorá má plniť jeho príkazy, keď tak nebude, tak zúri je agresívny a ty sa stiahneš a tým dosiahol svoje. On chce moc, rozkazovať mať ťa na výkon, to nie je vzťah rovnocenných ľudí, tam nie je dôvera, pomoc, súcit, opora. Vo vašom vzťahu je moc a poslušnosť z tvojej strany. Ak sa jedná o narcista, tam niet pomoci, len odísť. Pozeraj Ján Dvořák Spoznej sveho psychopata na YouTube, alebo Jako Fénix na YouTube,alebo evolúcie vzťahu na YouTube. Good luck, budeš ho potrebovať.

autor
13. okt 2025
@anonym_b57e36

@anonym_b57e36 prestaneš sa ho báť, keď zistíš, že vlastne jeho cieľom je ta znemožniť a urobiť z teba taku babku, ktorá má plniť jeho príkazy, keď tak nebude, tak zúri je agresívny a ty sa stiahneš a tým dosiahol svoje. On chce moc, rozkazovať mať ťa na výkon, to nie je vzťah rovnocenných ľudí, tam nie je dôvera, pomoc, súcit, opora. Vo vašom vzťahu je moc a poslušnosť z tvojej strany. Ak sa jedná o narcista, tam niet pomoci, len odísť. Pozeraj Ján Dvořák Spoznej sveho psychopata na YouTube, alebo Jako Fénix na YouTube,alebo evolúcie vzťahu na YouTube. Good luck, budeš ho potrebovať.

@anonym_b57e36 Zrejme preto si vybral armádu. Rozhadal sa so súrodencami, je konfliktný, nemá kamarátov

gelifil
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b57e36 Zrejme preto si vybral armádu. Rozhadal sa so súrodencami, je konfliktný, nemá kamarátov

@anonym_autor Uplne ta chapem...

gelifil
13. okt 2025
@anonym_3f27ff

@anonym_autor armáda je armáda. To zanechá stopy. Hľadajte riešenie.

@anonym_3f27ff zanecha, ale toto je o nom, nie armade

anonym_b57e36
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čistý narcis, bratia a rodina ho už prekukli. Ale na jeho rodinu sa o pomoc neobracaj. Len tie videá si pozri a zistíš tam aj čo a ako máš robiť. Napríklad sa s ním nehadať, tak mu len dávaš viac energie, on ťa bude provokovať a keď dosiahne tvoje slzy, alebo tvoj hnev, tak sklapne, lebo vlastne sa mu uľaví. Ten Dvořák je fakt dobrý. Postupne sa musíš zmeniť, jeho nezmenia. Seba zmeníš tak, že sa od neho postupne odpútaš a budeš pripravená na odchod. S takým človekom sa len.znicis., ak s ním budeš dlhšie.

anonym_2e1f3d
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_2e1f3d Môj má vysokú, tak má vyššiu hodnosť, on rozkazuje v práci ale nervozitu prenáša na rodinu. Na mne si ju vyvíja. Nechcem mu urobiť v práci zle ale to jeho správanie keď nie je po jeho je agresívne. Nemá problém zvýšiť na mna hlas aj v obchode, na ulici. Hanbim sa aj bojím.

@anonym_autor
je to - - - - - dopln si podla lubovole, proste to treba ukoncit a nie zit v strachu. Maka sim vztah, kde byvalemu prepinalo a nikdy som nevedela, ci sa udrzi akebo mi vypali zopar. Tiez raz na mna navrieskal na ulici koli uplnek kktine. Videla som tie pohlady ludi pri nas. A vies co nemo vraveli? Preboha preco to znasas?! Odid!
Jemu drbalo z liekov kvalitne a taketo stavy mal pravidelne. Inak bol izasny - len ho--- z toho, ked ma zdeptal ako nikto. Odiska som a nekutujem. Vrelo odporucam aj tebe a hlavne POTICHU A POTAJME! ked nebude doma! Od narcisov a osychopatov sa odchadza tak, pripraveny a planovanie, bez zbytocneho rozhovoru. Ten by ho tak parafne akurat vyprovokoval, ze by si to mozno ani nerozdychala. Tajze zbakit najnutnejsie - veci na dva dni, prechy, karty, doklady, telefon a hajde prec aby ta nenasiel. Z bezowcia mozes riesot rozvod.

anonym_610eb2
13. okt 2025

Ja to napr.nachapem,ale nie som ten tip,co si po sebe necha skakat ako sa milost panovi uraci.Preto si taketo tipi vyberaju taketo tipi,aby mali nadvladu nad nimi.A ty sa trpitelka,co rada podrzi.Tak trp,na vsetko mas odpoved.Tak si to nechaj a vychovavaj tak aj deti.Chlapci ta budu bit a dievcata ta tiez budu mat za handru.Ale toto asi chces,inak to nevidim.

anonym_d2d08a
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b57e36 Presne si napísala ako to u nás funguje. Minule ma presviedčal, že minulé Viamoce som si dala pod stromček 10 darčekov a on s deťmi dostal po 3. Že to bolo trápne a hnusné. Samozrejme to bolo klamstvo, ukázala som mu fotky z minulých Vianoc, tak začal, že pred dvomi rokmi. Mám fotky z každých Vianoc, potom začal, že na Mikuláša. Mne rozum stál

@anonym_autor tak a co nam tu akoze pises?

Bojis sa ho. Krici na vas. To i zo seba obet. Kazi detom najkrajsie obdobie...
No co chces robit? On istotne zarobi, dom bude jeho tak suchas doma nohami. Tu ti napiseme, ze to bude hirsie. Ty pises, ze dnes trochu zvysil hlas, ale vlastne je to chuj uz dobre dlho.

No ja by som pomyslala nad poradnou (ale on ju odmietne, on nema problem), ale s takymto zivot bude uz len horsi.

Trapit sa nemas, ale zdravo nasrat, ze zametat s tebou chuj nebude a nech sa ide odbavit niekam kde na to budu zvedavi

anonym_b57e36
13. okt 2025
@anonym_d2d08a

@anonym_autor tak a co nam tu akoze pises?

Bojis sa ho. Krici na vas. To i zo seba obet. Kazi detom najkrajsie obdobie...
No co chces robit? On istotne zarobi, dom bude jeho tak suchas doma nohami. Tu ti napiseme, ze to bude hirsie. Ty pises, ze dnes trochu zvysil hlas, ale vlastne je to chuj uz dobre dlho.

No ja by som pomyslala nad poradnou (ale on ju odmietne, on nema problem), ale s takymto zivot bude uz len horsi.

Trapit sa nemas, ale zdravo nasrat, ze zametat s tebou chuj nebude a nech sa ide odbavit niekam kde na to budu zvedavi

@anonym_d2d08a narcis do poradne nepatrí, lebo aj psychológa presvedčí, že vlastne žena je na vine, lebo sa nevie ovládať, lebo klame🤣, ..., je to psychopat, má mozog inak nastavený, nie je schopný milovať, ani svoje deti. Tam len odchod sa odporúča.

anonym_d2d08a
13. okt 2025
@anonym_b57e36

@anonym_d2d08a narcis do poradne nepatrí, lebo aj psychológa presvedčí, že vlastne žena je na vine, lebo sa nevie ovládať, lebo klame🤣, ..., je to psychopat, má mozog inak nastavený, nie je schopný milovať, ani svoje deti. Tam len odchod sa odporúča.

@anonym_b57e36 vzdy ma pobavi, ked nejaka napise, ze dnes spravil muz nieco strasne a bolo to prvykrat a potom pridava na kazdej strane dalsie a dalsie fajne zazitky. Nad rozvodom by mala popremyslat ak chce zachranit seba aj deti

autor
13. okt 2025
@anonym_b57e36

@anonym_autor čistý narcis, bratia a rodina ho už prekukli. Ale na jeho rodinu sa o pomoc neobracaj. Len tie videá si pozri a zistíš tam aj čo a ako máš robiť. Napríklad sa s ním nehadať, tak mu len dávaš viac energie, on ťa bude provokovať a keď dosiahne tvoje slzy, alebo tvoj hnev, tak sklapne, lebo vlastne sa mu uľaví. Ten Dvořák je fakt dobrý. Postupne sa musíš zmeniť, jeho nezmenia. Seba zmeníš tak, že sa od neho postupne odpútaš a budeš pripravená na odchod. S takým človekom sa len.znicis., ak s ním budeš dlhšie.

@anonym_b57e36 ďakujem, pozriem videa s Dvorakom

amdornik
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_610eb2 odkedy mu prešla štyridsiatka, jeho správanie ide dolu vodou. Dokonca ma presviedča, že som niečo povedala aj ked som si istá, že nie.

@anonym_autor "Dokonca ma presviedča, že som niečo povedala aj ked som si istá, že nie." tak toto je už naozaj záverečná. Nič v zlom, ale teba s ním nič dobré nečaká. keď človek niečo povie a potom toho druhého presviedča o tom, že to povedal on, toto tak ľahko neodstrániš. zrejme len za cenu hádok a tak či tak postupného odlúčenia. pretože ty si hromozvod. bude (zrejme) nasledovať jedna z možností:
1. budeš aj naďalej hromozvodom. on bude spokojný , ty budeš chladnúť, budeš smutná, depresívna, pretože ak budeš chcieť "pokoj v rodine", budeš držať hubu a krok - ako sa hovorí.
2. obrníš sa a začneš sa s prehľadom brániť - čiže budeš sa brániť a argumentovať, keď si budeš 100% istá, že to takto nebolo a on to prekrútil. budeš síce s rozumom a rozvážne argumentovať, ale čo nastane? ochladenie jeho voči tebe. prečo? lebo pochopí, že jeho hromozvod sa otriasol a už nemieni byť hromozvodom.
ani jedna situácia nie je príjemná, ale ja osobne to vidím takto. niečo som si zažila a iný záver nebol...
niekto ti navrhne možno manželskú poradňu. no skús mu to navrhnúť, čo ti povie. obávam sa, že odpoveď viem už teraz.

autor
13. okt 2025
@anonym_d2d08a

@anonym_b57e36 vzdy ma pobavi, ked nejaka napise, ze dnes spravil muz nieco strasne a bolo to prvykrat a potom pridava na kazdej strane dalsie a dalsie fajne zazitky. Nad rozvodom by mala popremyslat ak chce zachranit seba aj deti

@anonym_d2d08a ja píšem že v poslednej dobe ma presviedča o niečom, co bolo úplne inak. O Vianociach ro bolo tento týždeň, tak neviem o čom píšeš.

amdornik
13. okt 2025
@anonym_autor

@krasneleto tak vzdy mi povie, že to ja som ho vytocila, je to moja chyba, že po mne kričal. Ale dnes som prvý krát musela od neho doslovne utiecť

@anonym_autor no... ďalšie jeho chovanie, ktoré mi hovorí o tom, že lepšie už nebude

anonym_260a9d
13. okt 2025

No a na čo si a takým kkktom?

anonym_3ca7fe
13. okt 2025

Može mať aj milenku, teba znemožňuje a dá ti ešte aj toto za vinu, lebo veď Vám to nefunguvalo a hádali ste sa aj na ulici atď
Mne to príde ako plán ťa vyštvať, ako aj celú rodinu už odstrihol.
Po 40tke dostal pubertu a je nespokojný, frustrovaný a už tie narcistické sklony nepotrebuje a nechce skrývať..
Alebo kúpi auto za všetky Vaše peniaze a zdrhne za nejakou 20 ročnou

autor
13. okt 2025
@anonym_d2d08a

@anonym_d2d08a v úvodnom príspevku píšem, že v poslednej dobe to urobil párkrát ale dnes prvý krát na ulici, poprosím lepšie čítať a nie hneď ironizovat

anonym_31be4d
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_31be4d moj je profesionálny vojak, ja neviem, ci je to profesionálna deformácia alebo povaha

@anonym_autor a moj je manazer a ma pod sebou tim ludi. V robote nech si bude lev, doma chcem macku.

anonym_cd9f37
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d2d08a ja píšem že v poslednej dobe ma presviedča o niečom, co bolo úplne inak. O Vianociach ro bolo tento týždeň, tak neviem o čom píšeš.

@anonym_autor začala by som sa pripravovať na odchod, toto bude len horšie a horšie

seneca
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d2d08a v úvodnom príspevku píšem, že v poslednej dobe to urobil párkrát ale dnes prvý krát na ulici, poprosím lepšie čítať a nie hneď ironizovat

@anonym_autor bohužiaľ mám podobnú skúsenosť, môj muž si našiel po 40rocnom manželstve inú a prejavovalo sa to práve náhlym výbuch mi hnevu, urazenosti. Nikdy som nechápala, čo ho mohlo tak vytočiť, až som zistila, že si našiel svoje🌞a🌠. Podala som žiadosť o rozvod, zrazu sa začal v úvodzovkách usilovať obnoviť naše šťastné manželstvo. Mesiac po tom, ako vypršala doba na obnovu konania, jeho nepochopiteľné správanie sa vrátilo. A.... Ma nejakú známosť. Ak máš dosť síl, utekaj z toho vzťahu.

mikadooo
13. okt 2025

@anonym_autor skús zmeniť stratégiu. Poviem úplne že pritiahnuty za vlasy príklad. Boli raz manželia a muž psychicky týral ženu, že vyskočí z okna v rámci hádky, lebo že ona je hrozna, kto by to s ňou vydržal a neviem čo. A ona vždy utekala držala okná, on ju sácal, hučal na ňu. Jedného dňa zas hádka, scenár sa opakoval. A muž zas začal, že on už toho má a dosť, vyskočí z okna, blabla. Žena otvorila okno a len tam stála. Odvtedy bol pokoj s vyskakovaním z okna. Čiže - on začne zvyšovať hlas a ty nejak reaguješ. On sa potom sfučí. Opakovane - rovnaký scenár. Keď začne zvyšovať hlas, skús reagovať ináč. Na mňa keby začal "chceš vidieť blabla" tak ja zarevem na neho čo najhlasnejšie naspäť "Hej no predveď sa tu na ulici ako vieš ziapať po žene ty geroj!". A tichá domácnosť doma? No to ti poviem, môže byť ticho, takú hubovú by odomňa ešte 3 dní počúval, že ani by som si nevšimla, že je zdutý! Skús byť agresívnejšia ako on, možno to zaberie. A doma mu riadne vyčisti žalúdok. Ako sa to správa k ženám? To kde ho učili úcte k žene? Nech sa vráti k mamke na prevýchovu! Tak som sa zaňho hanbila, správal sa ako soplavý 5ročný fagan! Bude po mne vrieskať??? Nech sa nepovažuje to zopakovať, lebo si kúpim auto sama a bez opýtania, keď sa nevie so mnou slušne porozprávať o normálnej téme! Atď atp. Ale to som ja 😁😁😁. Na mňa by veru moc nepovrieskal... Max. 2x, po druhom raze by som bola zbalená (vždy dávam druhu šancu).

enmery
Odpoveď bola odstránená