Ako riešiť zastrašovanie vo vzťahu?
Chcem to zo seba dostať. S mužom sme sa cestou z nákupu rozprávali aké nové auto kúpiť. Povedala som, že som spokojná so značkou, ktorú momentálne máme. Nie je podstatná. Muž mi najskôr hovoril, že sú lepšie a treba zmenu, že som upnuta na jednu značku. Ja na to, že ok, ved výber aké považuješ za najlepšie. Nemôžeme si dovoliť drahé. Začal na mňa zvyšovať hlas, požiadala som ho slušne aby ho na mna nezvysoval, že ideme po ulici. On na to začal zvyšovať hlas, že "chceš počuť čo je to zvýšený hlas? A nahnevane to opakoval." Bála som sa eskalovania situácie, tak som od neho rýchlym krokom odišla a šla domov sama. Prišiel domov, kľudne sa navečeral a mňa ignoruje. Už to urobil párkrát, že ma zastrašoval, či chcem počuť, čo je to zvýšený hlas a potom hral urazeneho. Dnes to urobil aj na ulici. Poprosím o konštruktívne názory. Pomôže poradňa, ako sa vtedy ku nemu správať. Je to manipulácia, agresia? Na agresívne a ironické príspevky nereagujem. Dnes mám aj bez nich ťažký deň.
@krasneleto Jemu nevadia nákupy, on sa vytočí aj doma pre hlúposť. Potrebuje si na niekom vybiť zlosť z práce.
@anonym_autor nech chodi boxovat...
@krasneleto áno, idú z nej fakty. A faktom je, že ani jej nezáleží na ňom. Ak by bol také monštrum ako ho opisuješ a ona chúďa obeť toxického vzťahu, tak tu nepíše pasívne agresívne o ňom. Ona nie je obed. Iba ak svojej pasivity. Ak je s ním tak zle, tak nech požiada o rozvod a má pokoj. Ona pre niečo s ním ostáva a určite to nebude tým, že je obed narcistu. Píše agresívne, nie je žiadna chudinka zmanipulovaná. V poradni jej tiež otvoria oči kde je jej problém.
@anonym_12ab6d prepac ale zila si ty niekedy s niekym takymto?
@krasneleto áno, idú z nej fakty. A faktom je, že ani jej nezáleží na ňom. Ak by bol také monštrum ako ho opisuješ a ona chúďa obeť toxického vzťahu, tak tu nepíše pasívne agresívne o ňom. Ona nie je obed. Iba ak svojej pasivity. Ak je s ním tak zle, tak nech požiada o rozvod a má pokoj. Ona pre niečo s ním ostáva a určite to nebude tým, že je obed narcistu. Píše agresívne, nie je žiadna chudinka zmanipulovaná. V poradni jej tiež otvoria oči kde je jej problém.
@anonym_12ab6d bolo by naozaj famozne, aby sa muzi tohto typu takto zacali chovat od vecera do rana a predtym dokonaly partneri... ale v tom kvie podstata tejto diagnozy alebo spravania s tymito tendenciami... salamova metoda, pekne pomaly... niekde pomedzi lovebombing... a krasny naoko zivot... a monstrum? neviem aku mas predstavu o tom , kto splna kriteria na tento popis, ale nie je to len muz, ozraty , ktory doma rozbija hubu a nabytok... a nie... toto nie je len agresivita... ale mam naozaj za to, ze rozdavas rady od stola, pri ktorom si nikdy nesedela... mohla by som napisat knihu o tom, ake je zit zivot s takymto muzom... a ake narocne je odist... dokonca aj ked si sebestacna a bezdetna...
@anonym_31be4d moj je profesionálny vojak, ja neviem, ci je to profesionálna deformácia alebo povaha
@anonym_autor mala si mu povedať, nech drží pi.u, keď nevie ako sa má k tebe správať,nie len na ulici.. tam nech sa realizuje v práci.
@anonym_autor mala si mu povedať, nech drží pi.u, keď nevie ako sa má k tebe správať,nie len na ulici.. tam nech sa realizuje v práci.
@anonym_4d871b myslis ze by to zabralo? nahrat mu na este vacsi smec?
@krasneleto Jemu nevadia nákupy, on sa vytočí aj doma pre hlúposť. Potrebuje si na niekom vybiť zlosť z práce.
@anonym_autor to nie je zlosť z práce. to je zlosť plynúca z jeho idiotskej povahy alebo chybnom prostredí v detstve. ak on sám sa nechce zmeniť, ty nezmôžeš nič. je to narcis. fakt.
@anonym_4d871b myslis ze by to zabralo? nahrat mu na este vacsi smec?
@krasneleto och, tiež som sa pousmiala nad niektorými komentármi. a to by som si ešte pár rokov dozadu pomyslela, že tiež by som bola majster sveta, keby som bola v takej situácii. neuvedomovala som si vtedy, že v nej vlastne už aj som.... preto viem, o čom píšeš a preto mi je smiešne z niektorých "rád".
@anonym_autor ak sa to stalo len v poslednej dobe a nieje to na každodennom poriadku možno má nejaký problém s ktorým sa nevie vysporiadať a rieši to takto.Ja by som sa ho keď sa ukľudní a bude zas v pohode opýtala že či mu ako človek vadim.Ze prečo na mňa krici.A keď to nepôjde ,tak mu ukáž jeho zrkadlo,správaj sa k nemu tak ako on k tebe.Niekedy musíš ľuďom ukázať ako sa správajú k druhým.Vela ľudí to potom pochopí ale ešte viac čo to nepochopia.
@anonym_autor ak sa to stalo len v poslednej dobe a nieje to na každodennom poriadku možno má nejaký problém s ktorým sa nevie vysporiadať a rieši to takto.Ja by som sa ho keď sa ukľudní a bude zas v pohode opýtala že či mu ako človek vadim.Ze prečo na mňa krici.A keď to nepôjde ,tak mu ukáž jeho zrkadlo,správaj sa k nemu tak ako on k tebe.Niekedy musíš ľuďom ukázať ako sa správajú k druhým.Vela ľudí to potom pochopí ale ešte viac čo to nepochopia.
@tokio22 narcisovi nepomôže ani zrkadlo. počas rokov som skúšala aj to. dozvedela som sa, aká som odrazu nepríjemná, aká som hlučná, či mi šibe - aj taká otázka padla... a pritom som sa len správala tak, ako on. a keď som mu povedala, že mu nastavujem zrkadlo, aby videl, ako sa častokrát chová on, tak to zahovoril, zmietol zo stola a považovalo sa to za "vyrozprávané".. s takým človekom je každá vopred dobre mienená a rozumná komunikácia zbytočná. všetko otočí proti druhému. myslím, že autorka to má podobné.
@tokio22 narcisovi nepomôže ani zrkadlo. počas rokov som skúšala aj to. dozvedela som sa, aká som odrazu nepríjemná, aká som hlučná, či mi šibe - aj taká otázka padla... a pritom som sa len správala tak, ako on. a keď som mu povedala, že mu nastavujem zrkadlo, aby videl, ako sa častokrát chová on, tak to zahovoril, zmietol zo stola a považovalo sa to za "vyrozprávané".. s takým človekom je každá vopred dobre mienená a rozumná komunikácia zbytočná. všetko otočí proti druhému. myslím, že autorka to má podobné.
@amdornik tiez som sa naucila rovnakym manierom a na moje psychicke zdravie a dalsi zivot mimo tohoto naruseneho cloveka to zanechalo nezmazatelne stopy, ktore aj roky po tom su schopne v uplne nekonfliktnych situaciach vyplavat na povrch...
@amdornik tiez som sa naucila rovnakym manierom a na moje psychicke zdravie a dalsi zivot mimo tohoto naruseneho cloveka to zanechalo nezmazatelne stopy, ktore aj roky po tom su schopne v uplne nekonfliktnych situaciach vyplavat na povrch...
@krasneleto ukončila si to?
@krasneleto ukončila si to?
@amdornik chvalabohu je to uz 11 rokov ... ale dalsich 15 zivotov sa budem z toho liecit
@amdornik chvalabohu je to uz 11 rokov ... ale dalsich 15 zivotov sa budem z toho liecit
@krasneleto čiže pred 11 rokmi?
@anonym_autor ja som raz chodila s jedným takým magorom a keď na mňa začal kričať v obchode ja som začala nanho kričať ešte viac. Hanba nehanba. Praskli mi nervy skrátka. Zaucinkovalo spamätal sa ale už som ho viac nechcela. Dostal kopačky.
@krasneleto to že ty potrebuješ psychickú pomoc neznamená, že ju potrebuje autorka. Vyhľadaj terapie keď všade vidíš problém ako si mala ty. Toto nie je ten prípad. Netvrdím, že autorka to má ľahké. Nezdá sa však labilná ako ty. Určite si to ešte lieč. Tieto tvoje komentáre sú znakom toho, že ešte potrebuješ terapiu.
@krasneleto to že ty potrebuješ psychickú pomoc neznamená, že ju potrebuje autorka. Vyhľadaj terapie keď všade vidíš problém ako si mala ty. Toto nie je ten prípad. Netvrdím, že autorka to má ľahké. Nezdá sa však labilná ako ty. Určite si to ešte lieč. Tieto tvoje komentáre sú znakom toho, že ešte potrebuješ terapiu.
@anonym_12ab6d dakujem za osobnostnu analyzu takto podvecer... ale ja som absolutne nad vecou a to co je PSP, trosku dostuduj , na to nepotrebujem tvoje odborne rady :D a labilna nie som vobec... ver mi :D a to, ze autorka je teraz naoko v poriadku? kazda sme boli... kazda si to ospravedlnovala a snazila sa vyhybat sa situaciam, kde sa tieto prejavy mohli spustit... ale prepac mi, nemienim o tom diskutovat s osobou, ktora o tom 1. vie velke prd , po 2. oznaci ma za labilnu , hoc o mne nic nevie....
@amdornik
@krasneleto
Baby, máte môj obdiv. Ja som toto nikdy nezažila, ja som mala našťastie také detstvo z oboch strán rodín a vzory, že ak mi chlap povie len raz, že som pri* alebo pi*, mám im to povedať a odchádzam, ak bude vrieskať namiesto konstruktivnej komunikácie, mám im to povedať a odchádzam, ak mi da prvú facku, mám im to povedať a odchádzam.
Stretla som za život veľa prepnutych ľudí z klastra B a možno vďaka aj tomuto celoživotného nastaveniu z domu som sa im vyhla. Hneď ich detekujem a cez moje hranice neprejdú.
Ale presne ako toto je u mňa blok k takýmto prejavom a NO GO, chápem opačne zeny s inými vzorca, priveľmi submisivne, nesebavedomé, so zlými vzorcami z rodiny, pre nich to je to standrad ako je pre mňa standart to, čo mi otrieskavali o hlavu rodičia 😂
Preto viem, aké je to ťažké.
Nesústreďujte sa na to, ze vám to nejaký muž robil-je to len jeho a jeho zlyhanie, vy ste porazili golema, že ste vôbec dokázali odísť, to je pomaly ako nútiť človeka dýchať pod vodou, či rybu dýchať vzduch. Je to neskutočne ťažké.
A cením si každú ženu z akéhokoľvek chorého vzťahu, ktorá o tom otvorené hovorí. Je to veľká odvaha,lebo stále su medzi nami ľudia /a hlavne ženy/, ktoré takej povedia, že ho nemala provokovať. Zažívam tieto stupídne názory aj na MK.
@anonym_12ab6d odporucila by som sa vratit na ZS, tusim v prvom rocniku mala dcera citanie s porozumenim... kde si prosim ta vycitala, ze som labilna? ze dokazem otvorene povedat, ze zivot a to dlhodobo s clovekom, ktory je naruseny zanechava nezmazatelne stopy, ktore potrebuju terapiu?
@amdornik
@krasneleto
Baby, máte môj obdiv. Ja som toto nikdy nezažila, ja som mala našťastie také detstvo z oboch strán rodín a vzory, že ak mi chlap povie len raz, že som pri* alebo pi*, mám im to povedať a odchádzam, ak bude vrieskať namiesto konstruktivnej komunikácie, mám im to povedať a odchádzam, ak mi da prvú facku, mám im to povedať a odchádzam.
Stretla som za život veľa prepnutych ľudí z klastra B a možno vďaka aj tomuto celoživotného nastaveniu z domu som sa im vyhla. Hneď ich detekujem a cez moje hranice neprejdú.
Ale presne ako toto je u mňa blok k takýmto prejavom a NO GO, chápem opačne zeny s inými vzorca, priveľmi submisivne, nesebavedomé, so zlými vzorcami z rodiny, pre nich to je to standrad ako je pre mňa standart to, čo mi otrieskavali o hlavu rodičia 😂
Nesústreďujte sa na to, ze vám to nejaký muž robil-je to len jeho a jeho zlyhanie, vy ste porazili golema, že ste vôbec dokázali odísť, to je pomaly ako nútiť človeka dýchať pod vodou, či rybu dýchať vzduch. Je to neskutočne ťažké.
A cením si každú ženu z akéhokoľvek chorého vzťahu, ktorá o tom otvorené hovorí. Je to veľká odvaha,lebo stále su medzi nami ľudia /a hlavne ženy/, ktoré takej povedia, že ho nemala provokovať. Zažívam tieto stupídne názory aj na MK.
@enmery ja len na dokreslenie... z domu mam vzorce jasne definovane, co som rozhodne nehodlala NIKDY respetovat vo svojom zivote... a ? poviem ti, ze vsetko co sa mi bridilo a co som povazovala kilometer za no-go zonou... sa stalo sucastou mojho ja... a naozaj to slo aj s clovekom, s ktorym som 10 rokov bola skvelou kamaratkou... salamova metoda v kombinacii s lovebombingom ma velke miesto v zapracovani na tom, ako clovekom manipulovat, ako ho podmanit, pripadne presvedcit o svojej pravde... a ako sa hovori, 100x opakovana loz, stane sa pravdou ... bohuzial kazdeho imbecila detekujem s velkym prehladom, na sebe mi navnimavanie ludi absolutne v tomto pripade nevyslo...
@amdornik
@krasneleto
@enmery dakujem , nastastie to bolo dostatocne poucenie do zivota...
@anonym_12ab6d Najviac labilná/ý mi tu prídeš ty.
Bunka->tkanivo->orgán-> orgánoch sústava. A prečo to píšem? Pretože ak si takto zložená/ý, si asi človek a tým pádom nie imúnna/y voči napr rakovine,chrípke a nikto sa Ťa nepýta, či ju chceš mať a ani Ti to nebude davať za vinu. Presne tak je to s psychickou "labilnosťou". Takže sa prestaň anonymne povyšovať, to už rovno napíš na detskú onkológiu anonymne deťom, že ste "choré na rakovinu, zamyslite sa nad sebou".
Vesmír a ľudská hlúposť sú fakt nekonečné.
@enmery dakujem , nastastie to bolo dostatocne poucenie do zivota...
@krasneleto Už bude len dobre, si bojovníčka.
@krasneleto Už bude len dobre, si bojovníčka.
@enmery jasne, ja mam krasnu dceru a partnera, svoj zivot a spokojnost...
@amdornik
@krasneleto
@enmery vieš, ono je to tak. napríklad mne si nedovolil vyťať. to zas nie. ani pred rodinou či známymi ma nešpiní (zatiaľ). ale dajme tomu, že zo 100 % príznakov človeka s NPO spĺňa tak 70 %. aj preto som s ním vydržala tak dlho (vlastne, ešte nie sme akoby úplne od seba, hoci nie sme spolu - komplikované). keby to bol 100 % narcis, rozpadlo by sa to podstatne skôr. i keď, rovnako, ako ženy pri 100 % narcisovi dúfajú, že raz sa zmení, že raz bude "dobrý" a milý a bude si vážiť, čo má... tak aj ja som dúfala, že pri tom mojom milovanom 70 % to raz príde. no neprišlo a je to už 10 rokov. a mňa to už nebaví. ale ja mám všetky materiálne aj psychické predpoklady na to, aby som toto nestrpela dlhodobo...
@enmery vieš, ono je to tak. napríklad mne si nedovolil vyťať. to zas nie. ani pred rodinou či známymi ma nešpiní (zatiaľ). ale dajme tomu, že zo 100 % príznakov človeka s NPO spĺňa tak 70 %. aj preto som s ním vydržala tak dlho (vlastne, ešte nie sme akoby úplne od seba, hoci nie sme spolu - komplikované). keby to bol 100 % narcis, rozpadlo by sa to podstatne skôr. i keď, rovnako, ako ženy pri 100 % narcisovi dúfajú, že raz sa zmení, že raz bude "dobrý" a milý a bude si vážiť, čo má... tak aj ja som dúfala, že pri tom mojom milovanom 70 % to raz príde. no neprišlo a je to už 10 rokov. a mňa to už nebaví. ale ja mám všetky materiálne aj psychické predpoklady na to, aby som toto nestrpela dlhodobo...
@amdornik Ale vieš, v zmenu dúfajú aj ženy, ktoré nemajú narcisa.
Ale aj vďaka ptofesným info a medicíne viem, že dospelí ľudia sa nemenia. Nikdy. A uz tobôž nie narcis. Už som tu to viackrát písala, cholerik nebude flegmatik, nekomunikativnypartner nebude rozprávač a poslucháč. Môže sa mu zmeniť cieľ, ze je viac unavený a ako horlivý cestovateľ uz nebude cestovať toľko, lebo uz veľa videl alebo ocení aj pohodlie gauča, ale podstata človeka sa nemení. A netuším, kde a kedy to ľudia pochopia. Práve naopak, to, čo nám vadí, sa bude časom iba zhoršovať.
Ja už keď tu čítam vety, "dúfala som, že sa zmení, dúfala som, že nesmrteľnosť chrústa" krvaácaju mi oči aj mozog.
Vezmi si z tejto skúsenosti tiež silu, neber to ako svoje zlyhanie.
Omg mat tieto zenske problemy,vkuse dookola a dookola to iste, az to je uz nudne,ved vy si aj tak vyberiete iba stale tych istych retardov,tak naco zbytocne omacky okolo? Buduci tyzden ta aj prefacka a zas znova sem napises ze teraz akoze co robit,a I tak vsetci ostanete s kktmi a normalnych chlapov budete red flagovat,omg zbytocne strata casu
Mate deti
@anonym_autor kľudne si reagovala? Môj by to skúsil a nevedel či to čakať z ľavá alebo prava

@anonym_12ab6d Ty si daj radšej "obed". Urobí ti to lepšie. Asi vieš prd o traumatickej väzbe v takýchto vzťahoch a prečo ta "obeť" nevie odísť len tak.
A aj keby nebol narcis, neviem odkiaľ vyliezajú zeny, ktoré si myslia, že agresivita a vieskanie po životnom partnerovi, slabšom, je vlastne úplne ok reakcia.