Ako riešiť zdieľanie súkromných informácií medzi blízkymi?
Chcem len vediet názor. Moja mama povedala mojej svagrinej že som mala ako dieta 1 chorobu( nebola vazna) ale bolo mi to nepríjemné nakoľko je to moje súkromie a svagrinu do toho nič. Svagrina je falosne-mila a vypočítava a chcem mať od nej odstup. Mama však nevidí aka je( zrejme ju opantala falošnými úsmevmi) a vôbec jej nedošlo že mi vadilo že jej to povedala. Neviem, čo jej hovorí keď tam nie som....
Ak sa jednalo o to,že si prekonala kiahne, tak je to fakt sprostosť.. ak riešila nejaké depresie ci bulímiu v puberte,tak je to niečo, čo si fakt mama mala nechať pre seba... a ze ma mama švagrinu rada je jej plne právo.. moc to riešiš..
Ono to nie je len o tebe, je to aj skúsenosť tvojej mamy, že jej dieťa tu chorobu prekonalo a zrejme sa o ňu chcela podeliť… neviem, bežne sa o takých veciach v rodine bavíme a nevnímam to vôbec ako narušenie súkromia, vadilo by ti rovnako keby to povedala aj kamoske či kolegyni (Lebo je veľká pravdepodobnosť, že to spravila)? Alebo je to naozaj iba taká silná averzia voči švagrinej?
ty mas asi malo problemov v zivote ked toto povazujes za problem 🤦 cim bude tvoja mama starsia tym viac o tebe bude okoliu prezradzat tomu nezabranis a ani nemas ako ... to proste ludia rovia ked starnu
@anjelicek26 Nebolo to nieco ako kiahne, co mal v detstve skoro kazdy. Svagrinu ma rada, pretoze nevie aka je naozaj...

no čo už s tým, povedz mame že vážne nechceš aby švagrinej rozprávala veci o tebe… ale je pravda, že aj ja rozprávam o synovi, ale pokiaľ mi nepovie, nemôžem vedieť že mu to vadí, že. ale na obranu matiek musím povedať, že problémy detí sú aj problémami matiek - to že si bola chorá je z tvojho pohľadu tvoja vec - ale ako to ona zvládla, ako to riešila, ako ťa liečila, ako vybavovala lekárov a podobne - to je už jej časť príbehu… ľudia sa učia odovzdávaním si skúseností, odkedy vedia rozprávať a aj skôr…