icon

Ako rozpoznať toxické priateľstvo?

10. jún 2024

Kedy ste si povedali, ze kamatatstvo smeruje k toxicite?
Mam kamosku, pozname sa 3-4 roky, pomerne casto sa stretavame(minimalne 1x v tyzdni) aj deti mame rovnako stare… zozaciatku som si vravela tyvole, normlane spiaznema dusa! Ale poslednu dobu uz mi to pride akokeby sme zili identicky zivot v identickych satach, s identickym vsetkym. Vlasy, nechty, vonavky, saty😁 Ja som prirodzena brunetta, ona taka svetlovlaska, asi 2 roky dozadu si dala nafarbit vlasy na podobnu mojej, mne to bolo realne jedno, aj okolie nas vola “dvojicky” ale poslednu dobu uz hroti neskutocne vsetko okolo nas. Aj kryty na telefone musi mat rovnaky jak ja, akoze su to hluposti, no neviem ci to nieje uz too much.
Posledna kvapka bola v sobotu, boli sme na rovnakej oslave, samozrejme cely tyzden sme “riesili” co si oblecieme, ci bude
Dobre pocasie atd a ja som naozaj nemala ziadne plany, proste skrina plna siat reku ja sa rozhodnem az v sobotu, ze asi nejaka klasika saty… ale v piatok mi padol do oka obycajny tmavomodry ovrral, reku overal v skrini nemam, to by som vynosila aj v bezne dni(besiedka v skolke, oslavy, kostol) tak som si ten overal v sobotu teda obliekla🙈 no konecna, ako ma zjazdila, preco nemam saty ale overal, ze ked som vedela v piatok ze si to dam preco som jej nevolala nech aj ona zhana overal… tak ja reku sa nehnevaj, ale nemusime byt vzdy identicky oblecene, vsak nekukaj na mna co mam, nos v com sa citis pohodlne a dobre. A ona ze sak si aj nosim ale ty po mne opakujes… ja kukam🙈
Cela oslava nejak presla, k ucte oslavencovi som s sa akoze s nou udobrila, no jej slova neviem vstrebat a od soboty, tak ja uz neviem, ja som popravde kamaratstva nijake nemala, tak som sa potesila ze oonecne niekto s rovnakym humorom a stylom ako ja a naloniec ma obvini, ze ja po nej opakujem…

autor
10. jún 2024

A ten overal som so obliekla lebo poobede zacalo prsat, inak by som si dala nohavice a bluzku

0silvia0
10. jún 2024

Sama dobre vidis, ze jej spravanie nie je ok. Mne by takato osoba totalne liezla na nervy, ty si sama musis posudit, ci o takuto kamosku stojis

januska12323
10. jún 2024

Keby nenapíšeš o deťoch nepovedala by som, že je dospelá. Na čase prestať sa tak často stretávať.

fauko
10. jún 2024

Kopirovanie uz je znak psychopatie. Nakoniec to otocila proti tebe.. Chce byt Ty... Mala by Si s nou postupne zacat obmedzovat kontakt az k uplnemu zakonceniu, ale rataj s tym, ze SA bude mstit... Zacni sa modlit, lebo take to osoby su schopne zajst velmi daleko, ked ich kopnes do zadku..

reanda
10. jún 2024

hmm.. tiez mi to uz smrdi psych. poruchou

syslik81
10. jún 2024

tak kym nema rovnakeho chlapa ako ty 😀 kazdopadne ak ti to vadi tak postupne ju odstrihni-ozyvaj sa menej a menej ... nevesaj jej na nos kedy ides na nehty ,co si obliekas a snad da pokoj

1gramofon
10. jún 2024

Súhlasím s @fauko najprv ta kopíruje co už na vás vek normálne isto nie je, potom sa hnevá lebo tentokrát to nemala chudinka ako spraviť a ešte to otočí na teba. Nie je v poriadku. Mozno o tom ani sama nevie, alebo aj áno, ale ľahké to isto nemá

kandelabra
Autor odpoveď zmazal
lauricka
10. jún 2024

No a teraz ako sa zbaviť psychopata. Postupne ju odstavuj,ľahké to asi nebude.

mamickalisticka
10. jún 2024

Jeziiiis toto mi neskutočne pripomína môj vzťah s bývalou kamoškou.. hocičo som jej povedala, napísala, jej odpoved- AJ JA.. kde si to kupila, musim si to kúpiť, piekla rovnaké veci v ten isty deň ako ja, pridávala rovnaké fotky na insta ako ja. Začalo mi to neskutočne prekážať. Už sa nebavime. Nedavala som to

vanilkovazmrzka
11. jún 2024

Toto nie je normalne ani nahodou 😅 az by som sa asi bala, aby tieto jej stavy nezacali prerastat v agresivitu, ked sa budes snazit o “odlucenie”.

sindla
11. jún 2024

Klobuk dole, ze to este zvladas 😅 naozaj toxic. Mat taku otravnu kamaratku a este po tomto vystupe co ti predviedla, by som si drzala veeelky odstup a pomalicky, ale isto by som sa prestala ozyvat

larinka552
11. jún 2024

Wau to je ako primitivne, typicky zenske hadky z nejakej americkej komedie 😄 ale normalne to urcite nie je...
Asi by som sa pokusila to vykomunikovat a keby nepomohlo, obmedzila by som kontakt.