icon

Ako sa brániť proti krivému obvineniu na pracovisku?

5. mar 2025

Píšem sem za kamarátku lebo neviem čo robiť v tejto situácii.
Robí poštárku teda nosí aj dôchodcom peniaze na ruku.
Stalo sa jej taká vec že pani vyplatila dôchodok a chcela si kúpiť žreby od nej. Dala kamarátke 20 eur a za 5 že si zoberie žreby. Ona jej vydala 15 eur a potom ponúkala žreby. Robí denno-denne s peniazmi x rokov na pošte. A pani sa sťažovala na ňu že ona jej nevydala 15 eur že sa pomýlila. Bola za ňou pýtala sa jej či tie peniaze nezalozila inde alebo či jej niekde nevypadli. Že nie nemá ich určite sa ona pomýlila a nevydala jej. Kamarátke sedela uzávierka nemala navyše žiadne peniaze v ten deň a ona si sto percentne pamätá že pani peniaze vydala. Pani začala rečami že jej tých 15 eur bude chýbať že pre ňu aj to je veľa peňazí a zahrala to na city, nakoniec kamarátka prikývla že zajtra jej prinesie peniaze. Je sklamaná z celej tejto situácii, ona je strašné dobrý človek ani muche by neublížila svedomita. Ja som jej poradila že nech jej nedá žiadne peniaze. Ona jej to chce dať zo svojich, povedala že veď je to len 15 eur kašľať na to nech je pani šťastná. Ale veľmi ju to zobralo že ju krivo obvinila.

Strana
z2
aduskalac
5. mar 2025

A to nosia poštárky pri sebe žreby?počujem asi prvý krat

gribka1
5. mar 2025

A to tak, že cash? Žiadne potvrdenie?

hellwant
5. mar 2025

Pani omieľa, ze 15 eur je veľa pre nu ale 5 eur na hazard vyhodi. Iste "veľa vyhrala" Nech nemina na hlupe žreby a bude mat 20 a nie 15.

autor
5. mar 2025

@aduskalac Áno nosia musia predávať žreby v dedine.
@gribka1 Aké potvrdenie myslíš?

gribka1
5. mar 2025

Ako sa to predáva? Dáva aj bločky?

autor
5. mar 2025

@gribka1 Nie nedáva, bločky sa dávajú iba na pošte, vonku poštárky nemajú bločky. Fungujú že kto chce kúpiť dá peniaze a ona predá žreb.

bucko555
5. mar 2025

Keď jej da tie peniaze vlastne si prizná chybu ...keď si je istá že jej vydala ja by som to ďalej viac neriešila

aduskalac
5. mar 2025

Tak sťažovať sa môže je to tvrdenie proti tvrdeniu,mala si hneď prepočítať peniaze a hneď sa ozvať a nie keď už bola poštárka preč,ja by som jej nič nedávala,a ten systém že musia predávať po dediny žreby a bez dokladu je divny

gribka1
5. mar 2025

To je bordel. Ale naozaj je to tvrdenie proti tvrdeniu. Najlepšie prijať presnú sumu. Nemá, nepredať. Takto sa s ľuďmi naťahovať.

januska12323
5. mar 2025

Keď jej dá peniaze prizná chybu. Tiež počujem prvýkrát po dedine nosiť aj žreby.

autor
5. mar 2025

@aduskalac To všetci tak predávajú okolité dediny aj mesta musia aj dorucovatelky predávať, dokonca často musí aj ona sama kupovať žreby aby naplnila plány.
@bucko555 Áno je si istá že vydala. Len nemá to ako dokázať je to tvrdenie proti tvrdeniu.

zojazoja
5. mar 2025

@aduskalac áno nosia. Ale nielen na dedine.aj k nám do prace v meste nosia a ponúkajú.

surriana
5. mar 2025

Áno,všetky poštárky pri sebe nosia žreby,aj moja mama je poštárka a funguje to takto xy rokov.Ziadne bločky nedávajú,ony už si evidujú koľko žrebov mali pridelených,koľko predali, koľko a v akej výške vyplatili ľuďom na rajóne výhru a všetko im to samozrejme musí sedieť na cent presne.

chrumka333
5. mar 2025

Moja mamina tiež robila poštárku,dala navyše 100 e jednému pánovi, uvedomila si to neskôr,ale vedela presne komu.aj sa ku nemu vrátila slušne opýtať,tak to zaprel, a že vraj si ma nabudúce lepšie prepočítať... ľudia si rôzni.ale určite neodporúčam platiť z vlastného prizná si tým chybu a rozkrikne sa to po dedine. Treba sa brániť tým, že uzávierka sedela

minenkaa
5. mar 2025

Nic by som nedala

autor
5. mar 2025

@surriana Presne tak to funguje ako píšeš len ja som to nevedela tak detailne napísať.
@chrumka333 A keď jej nedá peniaze to tiež môže rozkriknut po dedine že jej zle vydala. To potom ako riešiť?

aduskalac
5. mar 2025

Tak to je zaujímavé naozaj prvýkrát o tom počujem,mne tiež nosí poštárka peniaze každý mesiac už xy rokov a veru mi ešte nikdy neponúkla zreby

chrumka333
5. mar 2025

No by som tiež rozkrikla, že mne vedúca skontrolovala peniaze, uzávierka sedela a je dosť veľká pravdepodobnosť, že babka už má pamäť poslabšiu. A tiež, že to robím xy rokov a doteraz problém nebol

zuzanita1609
5. mar 2025

Ja sa sa ani nečudujem, prečo poštárky vydržia možno pol roka pri tejto práci. Nešla by som to robiť,ani keby platili zlatými tehlickami.

autor
5. mar 2025

@chrumka333 Doteraz nemala žiadny problém s nikým, ona je taká priateľská otvorena s každým sa porozpráva ľudia ju majú radi. Len je málo asertivna aj preto prikývla a nechala sa prehovoriť ako pani nariekala.

cacianka
5. mar 2025

Žreby sú ako cenina, bez bločkov, lebo nafasuju presny počet a potom vyúčtovať príjem a výdaj. Ak vyplatí výhru, tak ma ten výherný žreb a vyučuje ho.
Nič by som babke nedala, lebo som si istá že som vydala presne a poctivo, aj by som to obranne spomenula pred niekým, že má teta chcela obrať o mojich 15 e, poctivo zarobených. Teta môže byť zabudliva, nesustredena alebo dokonca skúša šťastie ojeba.brat poštárku. Len tak
Apropo - poštárky majú povinnosť predávať žreby, nejaké poistky, založiť účty, a iny podomový predaj, aby naplnili kvóty zisku. Veď na pošte nedostanete kúpiť známky ale aviváž, pexeso, knižky, hračky, a iné chobotiny.

cacianka
5. mar 2025

@chrumka333 presne.

gov
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
5. mar 2025

@gribka1 kto a kedy ti dal potvrdenie ze si kúpila zreb?

gribka1
5. mar 2025

@markusrasford Bežne, naposledy minulý týždeň.

markusrasford
5. mar 2025

@gribka1 bud konkrétna. Za žeby sa potvrdenie nedáva kupujem ich bežné na poste v Nike alebo v stánkoch PNS

ibrunova
5. mar 2025

Žreby sa predávajú už dosť dlho.. Dobrovoľne nasilu.

gribka1
5. mar 2025

@markusrasford V supermarkete Fresh v KE, LA press a ešte Geco tabak.

babalenka
5. mar 2025

@markusrasford u postarky v rajonr potvrdenie nie. Ale v Niké stávkovej kancelárie som si potvrdenie pýtala. Kupovala som ešte pre starkú. Vytlačila mi to na ten papier čo tlačí aj tiket.

markusrasford
5. mar 2025

@gribka1 zajtra pôjdem do tabaku a kúpim si žreb a budem čakať potvrdenie o kúpe žrebu.

Strana
z2