Ako sa brániť proti prenasledovaniu psychopatom?
Potrebujem pomôcť, môj problém je ,že po skončení vzťahu má prenasleduje bývalý priateľ,stále mi vypisuje aj keď je všade zablokovaný,stále niečo nájde aby sa so mnou skontaktoval,kontaktovala som aj políciu ale bez úspechu prekrútiť každé jedno moje slovo,je to psychopat,narcista porucha osobnosti,zistila som že mi spúšťa gumy na aute,vyberá poštu zo schránky,chodí na hrob môjho neb.manžela,dáva na hrob kahance ktoré prenáša z iných hrobov.neviem ako ďalej a čo ešte vymyslí,,prosím vás o pomoc,radu ako na psychopata ak polícia nezmôže nič lebo to vie uhrať a nič mu nedokážu...
@kapucino28 obdivujem ťa, ja som silná osobnosť ale pri takom niečom by som rezignovala a zmenila prácu, odsťahovala sa aspoň na rok preč a dúfala že ho to za ten čas prejde, veď to nie je život každý deň sa báť čo zasa bude a život ide tak rýchlo že by som ho nechcela premrhať čakaním na políciu, lebo tí konajú až keď sa niečo stane
@veronika1754 už prešlo vyše roka
.a práve že ho to viac asi vytáča že nereagujem..aj moji známi mu nedali kontakt..tak robí nemožné..je to zle na psychyku
@kapucino28 budeš mať dôkaz napríklad že v máji bol 20× rôzne dní v okolí tvojho bytu, iste mu uveria že chodil na návštevu
@maranco uveria jemu..je to manipulant presvedčí ich že bol na návšteve. ..to je zbytočne toto
@blacki12 tak toto je už k veci...citala som to.tu sa môžem dočítať viac..no tento psychopat bol dôveryhodná osoba a má kontaktov viac než dosť..tu basa nehrozí..oni mu poradia ako vykluckovat
@maranco uveria jemu..je to manipulant presvedčí ich že bol na návšteve. ..to je zbytočne toto
@kapucino28 velmi tazka situacia. Neviem kolko mas rokov a ake mas zazemie, tiez by som sa na policiu uplne nespoliehala, kedze vieme, ako to v nasom state (ne)funguje. Ale ja by som asi uvazovala o prestahovani sa do ineho mesta, mozno zahranicia aspon na cas. Viem, ze sa to lahko povie, ale tito psychopati byvaju vytrvali a su casto aj nebezpecni. Drzim ti palce, aby si nasla pomoc.
@hariet sťahovať sa na starosť ..mám už 60 rokov tesne pred dôchodkom..? Ale ďakujem za každý nazor
Ahoj, len taka otazka, ty byvas vo svojom alebo v prenajme? Lebo ked v prenajme, mozno by bolo dobre aj zvazit moznost prestahovania. Nehovorit nikomu o prestahovani, ani kamoskam...mozno max najblizsej rodine,ked vedia co ti robi. Zbieraj akekolvek dokazy, pripadne sa porad s psychologickou, co robit v takom pripade...Ale to stahovanie ak si v prenajme mi este napadlo ako moznost. Toto je velmi tazka situacia. Davaj si pozor na seba.
@kapucino28 napíšem súkromnú správu.
Ahoj, len taka otazka, ty byvas vo svojom alebo v prenajme? Lebo ked v prenajme, mozno by bolo dobre aj zvazit moznost prestahovania. Nehovorit nikomu o prestahovani, ani kamoskam...mozno max najblizsej rodine,ked vedia co ti robi. Zbieraj akekolvek dokazy, pripadne sa porad s psychologickou, co robit v takom pripade...Ale to stahovanie ak si v prenajme mi este napadlo ako moznost. Toto je velmi tazka situacia. Davaj si pozor na seba.
@motylik2559 ďakujem nebývam v podnájme.
Nieje to len odísť niekam na starost
@motylik2559 ďakujem nebývam v podnájme.
Nieje to len odísť niekam na starost
@kapucino28 a kebyže svoju nehnuteľnosť prenajmeš a Ty pôjdeš bývať do podnájmu na opačný koniec mesta? Či sleduje Ta kam ideš z prace?

@yosi áno..
@kapucino28 https://www.vykroctedobezpecia.sk/post/ako-doku...