Ako sa chrániť pred chorými kolegyňami v práci?
Baby, co by ste robili v mojej situacii? Kolegyne v praci su strasne chore, jedna mi s usmevom na tvari povedala ze jej muz ma covid a druha mala cely tyzden dovolenku, prisla v piatok a nebolo minuty kedy by nezakaslala. Vraj sa jej stav prudko zhorsil, ide si zajtra po lieky, ale do prace prijde. Ide o to, ze si nemozem teraz dovolit zostat chora lebo som vianoce chcela stravit u rodicov, ktori maju vazne diagnozy a covid ale aj chripka by mohli byt pre nich velmi kriticke. Rozmyslam ze budem pocas tyzdna nosit respirator a aspon tak sa chranit lebo kolegyne akoby mali v umysle ma nakazit, videla som v piatok s akou skodoradostou mi oznamovala jedna ze muz ma covid a druha ze jej je zle. Neviem, ako sa inak chranit, do prace logicky ist musim
Pokiaľ nevybavuješ stránky, tak si odsadni do inej kancelárie. Takéto sebecké správanie nemám rada, kto je chorý, nech sedí doma, či už PN alebo dovolenka
@xsandrax nemam si kde odsadnut bohuzial...vsetky kancelarie su obsadene
Autorka, ak je pre teba uplne ok robit pracu za dvoch ludi navyse, tak nase dane vyhadzujeme do vzduchu, pretoze dve z vas ste tam uplne zbytocne. Tiez neviem, kde si doteraz zila. Chori ludia chodili do prace davno pred covidom, vzdy chodili a chodit budu, pretoze vela ludi si nemoze dovolit ostat na PN. Ale predpokladam, ze ty vies o svojich kolegyniach dopodrobna vsetko, kolko zarabaju oni, ich muzi, ake maju hypoteky. Bud rada, ze nepracujes v skolstve, co by si robila, keby si denne bola v 5-6 triedach a v kazdej 20 ukaslanych usmrkanych deti? Cim skor si zvyknes, ze po vonku sa nepohybuju ludia len 100% zdravi, tym lepsie pre teba. A k tomu testu, co si kolegyna odmieta urobit, je to pre teba naozaj dolezite, ci ma covid, nadchu alebo chripku? Pre nu je to jedno, lebo pri kazdom sa liecia iba priznaky, ty potrebujes vediet, aky presne typ virusu ma? Lebo ta sklamem, negativny covid test neznamena, ze clovek covid nema. Ak ti to vadi, nasad si rusko, nerozumiem, preco jedna dospela zena potrebuje nadavat na kolegyne na koniku. Chapem, ze z toho nie si nadsena, ale doteraz si kde zila? Teraz sa ti to stalo prvy raz?
@kivivi skor mam pocit ze taketo spravanie obhajujes lebo sama sa tak spravas...a ano s tymto sa stretavam prvykrat, v predoslych pracach sefovia ludi posielali domov lebo nechceli aby sa nakazili ostatni...logicky je taketo spravanie kontraproduktivne ked si vyradis vacsinu pracovnej sily a je vazne nechutne 8 hodin sediet vedla niekoho kto kasle tak ze nevie ani dychat...na toto som tiez neni zvedava...nikdy nepochopim aroganciu a neohladuplnost ludi voci inym...to nehovorim iba o sebe ale aj o inych kolegoch samozrejme ktorym sa to tiez nepaci
Preboha, co sme v skolke, aby sefovia posielali dospelych ludi domov, lebo su chori? Sefovia maju vytvorit take podmienky, aby chorych ani nenapadlo liezt do roboty. A zamestnanci maju mat tolko rozumu, aby v pripade choroby zostali doma na PN, dovolenke ci homeoffice, pokial sa necitia uplne zle.
Nic neobhajujem, sama sa nijako nespravam, kedze som doma s dietatom. Ale mam starsie deti, ktore chodia do skoly, kde kazdy kasle a kycha uz asi 2 mesiace. A mam muza s poruchou imunity, co do roboty chodi a nesedi tam v sterilnom prostredi. Kedysi ochorel od kazdeho, kto sa nanho snad len pozrel, ale poriesil si tu imunitu a po roznej liecbe je zrazu v poriadku, aj ked ma okolo seba chorych ludi. Takze da sa na vsetkych nadavat, co si si vybrala ty, alebo brat to ako fakt, ze po vonku sa chori ludia pohybuju. Asi este nemas deti, to potom len uvidis, co je v skolach. Ale vies co, radsej to zvaz, lebo na to nemas nervy.
A este otazka, lebo toto ma fakt zaujalo. Kde v statnej sprave robis? Toto je asi sen polovice konika mat pracu, kde vlastne v pohode zvladnes zastupit 2 chybajuce kolegyne. My sme mali v praci totiz vzdy problem, aj ked niekto necakane vypadol na pol dna.
@kp7333 to je idealny pripad, ked clovek moze ostat v pripade choroby doma. Zial mnohe povolania zo svojej podstaty homeoffice neumoznuju, vlastne je mensina tych, kde sa to da. Dovolenky ma malo kazdy, kto ma deti. A zial vo firmach, kde sa manualne pracuje, mavaju nejake dochadzkove bonusy (neviem presny nazov), kde dostanu pre nich velmi zaujimavu financnu odmenu, ak dlhsi casovy usek nemaju pn, ocr a nejdu ani len k lekarovi. Zial zamestnavatelovi sa oplati len zamestnanec, co pracuje.