icon

Ako sa citlivo rozísť, keď už nemilujete?

23. feb 2025

Ahojte!

Mam priatela, no moje city voci nemu ochladli. Sme spolu 2,5roka. Chcela som sa s nim rozist, ale zrazu vpadol do obdobia, ze sa na neho vsetko ruca. Bolo mi ho luto tak som rozchod odlozila. Ale jemu sa stav zhorsuje, zacal mat panicke ataky a ked som spomenula rozchod este sa mu pritazilo. Mam ho rada ale uz ho nemilujem, ale bojim sa, ze rozchod by niesol tazko. Chcem byt ku nemu uprimna ale aj citliva vzhladom k jeho situacii… nejake tipy, jak mu to citlivo oznamit? Nikoho ineho nemam…

taktotedanie
23. feb 2025

Jednoducho
Tak ako si to napisala tu
Potrebujes sa pohnut dalej, bude dobre ak si najde psychiatra, ty niesi matka tereza aby si sa obetovala lebo ma panicke ataky jezis to ma teraz asi kazdy treti slovak
Ak si v kontakte s rodinou priprav ich na to tiez nech su pri nom a k dispozicii
A nebud s nim z lutosti, to nikomu nepomoze

deti95060810
23. feb 2025

určite s ním nezostávať z ľútosti... máš svoj život.
povedz mu to ako to cítiš, snáď sa nezloží...

kitycat
23. feb 2025

On to velmi dobre vie, ze sa blizi rozchod, tak mu to povedz cim skor

h2
23. feb 2025

Keď sa mu "priťaží" vždy, keď spomenieš rozchod, zostaneš s ním celý život? Čím skôr to ukončíš, tým skôr bude mať šancu sa z toho dostať. Nikto nie je rád, keď má dostať kopačky. Treba sa cez to preniesť.

marca12
23. feb 2025

Byt s niekym z lutosti je strata casu. Zivot je kratky na to,aby si co len den navyse marnila s clovekom,ktoreho nemilujes. Priatel je dospely a dostane sa z toho. Treba vyhladat psychiatra a liecit sa. Od neho je zbabele vydierat ta svojim stavom a zazrakom sa mu pritazi,ked sa schyluje k rozchodu. Pozri,kazdy zazil rozchod,je to nemila skusenost a zataz na psychiku,ale kazdy sme si tym presli a nejako to museli zvladnut

michaela789
23. feb 2025

Ak s ním ostávaš z ľútosti, nepomáhaš mu. Len ho udržiavaš v nemennom stave úzkosti, lebo on vie, že téma rozchodu skôr či neskôr vypláva znova. A znova. A znova....ak ho máš rada, ukonči to. Ty sa pohni ďalej a daj tú istú šancu aj jemu. Evidentne nie je kvôli psychickým problémom dosť silný na to, aby odišiel sám tak tú zodpovednosť preber na seba a utni to.

princkrason
23. feb 2025

tolko ludi sa rozislo od pociatku ludskej civilizacie a tuto autorka je z toho mimo, hops
obaja ste mimo

suge
23. feb 2025

Vzťah zo súcitu nemá budúcnosť. Ak má priateľ psychické problémy, nech to rieši s psychiatrom a psychológom.

milos81
24. feb 2025

Úplne najhoršie, čo môžeš urobiť je nájsť si iného a tomuto ani nepovedať dôvod toho, skrz čoho dostal kopačky. Normálne si s ním sadni a povedz mu že síce nikoho nemáš, no necítiš k nemu to, čo on k tebe a že ho vidíš skôr ako kamaráta. Ak je rozumný, pochopí to, no a kto vie, možno do budúcna ozaj zostanete kamarátmi... Úprimnosť, nech je akokoľvek bolestivá je lepšia ako lož.

ndrag
24. feb 2025

autorka, si to skus predstavit z druhej strany - ze niekto by bol s tebou len z lutosti. Brrr, no ja by som teda nechcela nech by som bola zalubena akokolvek... Radsej sama so zlomenym srdcom ako v takomto vztahu. Vas vztah je momentalne strata casu pre kazdeho z vas.

h2
24. feb 2025

Zase admin zmenil názov na nezmysel, nezodpovedajúci textu. Ja už neverím, že je to neschopnosť, považujem to za schválnosť. Len mi uniká zmysel takéhoto konania. 🤨

mantilka
24. feb 2025

Tak ako si napísala, obaja nie ste šťastní, do toho stavu by raz prišli deti a vy by ste to nedali. Lepší rozchod ako rozvod. Chodenie je práve o tom, zistiť či to vydržíte spolu. Po 2,5 roku by si nemala pociťovať ochladnutie.

bg92
24. feb 2025

ak si si ista urob to cim skor.