icon

Ako sa dostať z toxického vzťahu a nájsť seba samú?

lidavor
14. júl 2024

Ahojte, nejdem si po radu. Chcela som sa skôr podeliť so skúsenosťou a podporiť iné ženy pretože mnohokrát čítam v diskusií totožné otázky. Pred 4 rokmi som sa ich tiež pýtala a teda, že či mám zotrvávať vo vzťahu, v ktorom si ma muž neváži. Vo vzťahu, kde bol skvelý sex ale žiadny rešpekt a stačilo, že mi len jedna napísala, aby som to skúsila a ja som sa toho chytila. Rodina a známy mi vraveli nech sa na to vykašlem no bola som tak veľmi pobláznená a myslela som si, že to je láska. To, že ja sa ženiem za mužom ako zmyslov zbavená zatiaľ čo on mi dáva omrvinky pozornosti a záujmu. Že doslova prosím o jeho pozornosť a bojujem za našu lásku. Navravala som si, že ma určite má rád rovnako, keď občas pre mňa niečo spraví a stoj čo stoj chcem byť s ním, lebo inak sa môj život zrúti.. Ale žila som žiaľ iba v predstave, v mojej predstave, kde ma muž skutočne ľúbi a kde je láskavý a pozorný a hnala som sa za touto predstavou pri mužovi, ktorý nebol absolútne pre mňa. A toto bolo veľmi náročné si pri hnať, že mi ten muž absolútne nevyhovuje, pretože na začiatku som ho videla ako dokonalého človeka pre mňa.
Bola to dlhá cesta poznania seba samej, svojich hodnôt a svojich hraníc, ktoré boli neustále prekračované. Uvedomila som si, že ako ma môže mať niekto úprimne rád, keď nemám rada samú seba? No a svoju pozornosť som zamerala najmä na seba a akosi sa to všetko začalo meniť, začala som vidieť jeho správanie ku mne a časom ma to prestalo baviť úplne. Myslela som si, keď som v tom bola, že nikdy nestretnem už nikoho lepšieho ako je on. No ale stalo sa. Prišiel muž, ktorý je úplne iný, ani vo sne mi to nenapadlo, že skutočne príde niekto lepší. Chcem tým hlavne podporiť ženy, ktoré si myslia, že ich život závisí od toxickeho partnera a nikdy nestretnu lepšieho. Hlavne si váž samú seba 🙏🏼🙏🏼 to je najdôležitejšie, nájdi samú seba a maj sa rada takú aká si 💛

Strana
z2
janickajanicka
14. júl 2024

@lidavor Ďakujem ❤️❤️❤️Toto som potrebovala ...

zanka777
14. júl 2024

@lidavor ahoj ja asi tiež také niečo potrebujem prosím ťa ako dlho ste boli vo vzťahu?

lidavor
autor
14. júl 2024

@zanka777 ahoj, približne 4 roky. Len je to asi veľmi individuálne. Ja keď som si čítala, že sa z takého niekto dostal za mesiac, tak som si myslela, že som nejaká chybná a asi sa z toho nikdy nedostanem. No trvalo to určite aj nejaký rok, kým som sa rozhodla to naozaj nechať za sebou

rorino
14. júl 2024

@lidavor 👏👏👏gratulujem,k tomu,že si sa začala mať rada a zistila si,že si urobila dobre kroky v svojom živote,veľa stastia

lidavor
autor
15. júl 2024
xnatalkax
16. júl 2024

@lidavor dojalo ma to. Si silna zena. Kiezby nas bolo viac takych 🩷

lidavor
autor
16. júl 2024

@xnatalkax 🙏🏼 je určite. Samozrejme je to iné, ak majú dvaja medzi sebou aj väčšie záväzky, ako sú deti, majetok a podobne. O to náročnejšie to je. No aj keď medzi nami neboli záväzky, aj tak som nevedela odísť. A teší ma, ak som dokázala niekoho inšpirovať, prípadne potešiť

lidavor
autor
16. nov 2025

Ahojte, píšem po dlhom čase a len sa chytám za hlavu ako som bola naivná, že bojovať o človeka, ktorý sa k vám správa neúctivo a zle. A že čo som tu splietala, že nám to klape v intímnom živote a že vzťah 😄 - to som vtedy ešte ani nevedela, čo to intímny život je, keďže pri ňom to bol len stres a pocit využitia a vlastne žiadny orgazmus 😄. Našťastie sa mi otvorili oči, začala som rešpektovať samu seba a prišiel do môjho života muž, ktorého milujem a ktorý miluje mňa a pri ktorom som spoznala, čo to skutočne skvelý a úžasný sex je a zažívam také chvíle a orgazmy čo sa mi ani nesnívalo 🫶.
Takže baby, nevzdávajte to, nemusíte byť s nejakým dementom ktorý vás nerešpektuje a uráža, verte, že keď si začnete vážiť samé seba, príde do vášho života muž, ktorý si vás skutočne bude vážiť tiež a znesie vám aj modré z neba lebo vás úprimne ľúbi 🙂

lidavor
autor
16. nov 2025

A ešte dodávam, že mal malého

buminka555
16. nov 2025
@lidavor

A ešte dodávam, že mal malého

@lidavor

A teraz ?

lidavor
autor
16. nov 2025
@buminka555

@lidavor

A teraz ?

@buminka555 teraz je to TOP

buminka555
16. nov 2025
@lidavor

@buminka555 teraz je to TOP

@lidavor

No vidíš
Zmenila si " ftáka" a hneď je všetko top

buminka555
16. nov 2025
@buminka555

@lidavor

No vidíš

@buminka555
Len nech vám to vydrží , držím palce

lidavor
autor
16. nov 2025
@buminka555

@lidavor

No vidíš

@buminka555
on vtaka nemal vôbec 😄 nic tam nemal a milujem priatelov velky penis

buminka555
16. nov 2025
@lidavor

@buminka555
on vtaka nemal vôbec 😄 nic tam nemal a milujem priatelov velky penis

@lidavor
Mám pocit ako by v tvojom vzťahu išlo len o ftáka

buminka555
16. nov 2025
@buminka555

@lidavor
Mám pocit ako by v tvojom vzťahu išlo len o ftáka

Nech je aj dilino hlavne že má ftáka ?

buminka555
16. nov 2025
@buminka555

Nech je aj dilino hlavne že má ftáka ?

@buminka555
Sú aj krajšie veci
Dôvera, láska, ohľaduplnosť, robiť vo vzťahu ústupky a hlavne ak je vo vzťahu pokoj tak je to nadovšetko

lidavor
autor
16. nov 2025
@buminka555

@buminka555
Sú aj krajšie veci
Dôvera, láska, ohľaduplnosť, robiť vo vzťahu ústupky a hlavne ak je vo vzťahu pokoj tak je to nadovšetko

@buminka555 sú a to som našla tiež a keď je k tomu ešte veľký penis tak je to nenahraditeľné

buminka555
16. nov 2025
@lidavor

@buminka555 sú a to som našla tiež a keď je k tomu ešte veľký penis tak je to nenahraditeľné

@lidavor
Ako inak
Není penis není laska

lidavor
autor
16. nov 2025
@buminka555

@lidavor
Ako inak
Není penis není laska

@buminka555 to máš nejak pomýlené. Pekný deň prajem

buminka555
16. nov 2025
@lidavor

@buminka555 to máš nejak pomýlené. Pekný deň prajem

@lidavor
Aj tebe pekný deň 🙂🤝

sara123_4
16. nov 2025
@buminka555

@lidavor
Ako inak
Není penis není laska

@buminka555 Je fascinujúce, ako si celý vzťah niekoho iného zbalila do jednej primitívnej vety. Ona konečne našla lásku, úctu, dôveru a partnera, ktorý ju netrápi a nespráva sa k nej ako tyran. To, že má jej nový muž aj poriadnu výbavu, je len bonus navyše. Ale ak si z toho všetkého dokázala vybrať len veľkosť penisu, tak si nám práve veľmi jasne ukázala, kto tu skutočne hodnotí život podľa ‘vtáka’. A nie je to ona.

Ona našla lásku, úctu, normálneho partnera a ako bonus aj skvelý sex. Ty si z toho všetkého dokázala vidieť iba penis. To už nie je kritika, to je diagnóza.

Ona si vymenila tyrana za lásku. Ty si si zjavne vymenila logiku za závisť. A výsledok vidíme v tvojom komentári.

lidavor
autor
16. nov 2025
@sara123_4

@buminka555 Je fascinujúce, ako si celý vzťah niekoho iného zbalila do jednej primitívnej vety. Ona konečne našla lásku, úctu, dôveru a partnera, ktorý ju netrápi a nespráva sa k nej ako tyran. To, že má jej nový muž aj poriadnu výbavu, je len bonus navyše. Ale ak si z toho všetkého dokázala vybrať len veľkosť penisu, tak si nám práve veľmi jasne ukázala, kto tu skutočne hodnotí život podľa ‘vtáka’. A nie je to ona.

Ona našla lásku, úctu, normálneho partnera a ako bonus aj skvelý sex. Ty si z toho všetkého dokázala vidieť iba penis. To už nie je kritika, to je diagnóza.

Ona si vymenila tyrana za lásku. Ty si si zjavne vymenila logiku za závisť. A výsledok vidíme v tvojom komentári.

@sara123_4 ďakujem 🙂 🙏🏼 lepšie by som to nenapísala

sara123_4
16. nov 2025
@lidavor

@sara123_4 ďakujem 🙂 🙏🏼 lepšie by som to nenapísala

@lidavor ☺️

buminka555
17. nov 2025
@sara123_4

@sara123_4
No neviem čoho si sa chytila pri čítaní mojich príspevkov ale ok
Nemam potrebu závidieť nejakej babe ftáka ,ale ani nemusím také baby nosiť na rukách len pre to že nájdu tyrana ,žijú s ním roky a po rokoch im zapne že je zle , a nájdu si iného chlapa
Autor píše neprišla som po radu
Tak teda po čo
Pochváliť sa ?
Mám zatlieskat ?

anonym_31f925
17. nov 2025

Treba utekat kym vo vztahu nie su deti.
Ked pridu deti zo zleho sa stane tragedia.

anonym_ce1599
17. nov 2025
@buminka555

@sara123_4
Nemam potrebu závidieť nejakej babe ftáka ,ale ani nemusím také baby nosiť na rukách len pre to že nájdu tyrana ,žijú s ním roky a po rokoch im zapne že je zle , a nájdu si iného chlapa
Tak teda po čo
Pochváliť sa ?
Mám zatlieskat ?

@buminka555 ty si ten ex co? ked to tak tazko prezivas 🤣

lidavor
autor
17. nov 2025
@buminka555

@sara123_4
Tak teda po čo
Pochváliť sa ?
Mám zatlieskat ?

@buminka555 tomu sa hovorí, cesta životom. Nikto múdry z neba nespadol, v živote sa učíme, zisťujeme, spoznávame a môžme natrafiť na rôznych ľudí. Či stále len na dobrých? Tak to nefunguje. Neprišla som po radu, ani sa chváliť ani netreba tlieskať, prišla som podporiť iné ženy, ktoré prežívajú podobnú situáciu a nevedia sa z toho dostať lebo si myslia, že už nikto lepší nepríde, ja ale hovorím, ze príde! Ze nemusia byť nešťastné a zaslúžia si lásku. Absolútne si nepochopila pointu príspevku a utocis tu na všetkých. Sara ti presne vystihla, že keď má poriadnu výbavu je to bonus, ale pointa je niekde inde.

buminka555
17. nov 2025
@lidavor

@buminka555 tomu sa hovorí, cesta životom. Nikto múdry z neba nespadol, v živote sa učíme, zisťujeme, spoznávame a môžme natrafiť na rôznych ľudí. Či stále len na dobrých? Tak to nefunguje. Neprišla som po radu, ani sa chváliť ani netreba tlieskať, prišla som podporiť iné ženy, ktoré prežívajú podobnú situáciu a nevedia sa z toho dostať lebo si myslia, že už nikto lepší nepríde, ja ale hovorím, ze príde! Ze nemusia byť nešťastné a zaslúžia si lásku. Absolútne si nepochopila pointu príspevku a utocis tu na všetkých. Sara ti presne vystihla, že keď má poriadnu výbavu je to bonus, ale pointa je niekde inde.

@lidavor

@lidavor
Cesta životom nieje o tom aby som sa mala len JA lepšie , cesta životom je keď si "vydatá " máš vydržať aj v dobrom aj v zlom , ale v dnešnej dobe to už nik neberie ako prioritu

buminka555
17. nov 2025
@anonym_ce1599

@buminka555 ty si ten ex co? ked to tak tazko prezivas 🤣

@anonym_ce1599
Niesom
Ja len rozvíjam diskusiu aj iným smerom
Zamýšľam sa nad tým po svojom - nie kolektívne

Strana
z2