icon

Ako sa dostať z toxického vzťahu a nájsť seba samú?

lidavor
14. júl 2024

Ahojte, nejdem si po radu. Chcela som sa skôr podeliť so skúsenosťou a podporiť iné ženy pretože mnohokrát čítam v diskusií totožné otázky. Pred 4 rokmi som sa ich tiež pýtala a teda, že či mám zotrvávať vo vzťahu, v ktorom si ma muž neváži. Vo vzťahu, kde bol skvelý sex ale žiadny rešpekt a stačilo, že mi len jedna napísala, aby som to skúsila a ja som sa toho chytila. Rodina a známy mi vraveli nech sa na to vykašlem no bola som tak veľmi pobláznená a myslela som si, že to je láska. To, že ja sa ženiem za mužom ako zmyslov zbavená zatiaľ čo on mi dáva omrvinky pozornosti a záujmu. Že doslova prosím o jeho pozornosť a bojujem za našu lásku. Navravala som si, že ma určite má rád rovnako, keď občas pre mňa niečo spraví a stoj čo stoj chcem byť s ním, lebo inak sa môj život zrúti.. Ale žila som žiaľ iba v predstave, v mojej predstave, kde ma muž skutočne ľúbi a kde je láskavý a pozorný a hnala som sa za touto predstavou pri mužovi, ktorý nebol absolútne pre mňa. A toto bolo veľmi náročné si pri hnať, že mi ten muž absolútne nevyhovuje, pretože na začiatku som ho videla ako dokonalého človeka pre mňa.
Bola to dlhá cesta poznania seba samej, svojich hodnôt a svojich hraníc, ktoré boli neustále prekračované. Uvedomila som si, že ako ma môže mať niekto úprimne rád, keď nemám rada samú seba? No a svoju pozornosť som zamerala najmä na seba a akosi sa to všetko začalo meniť, začala som vidieť jeho správanie ku mne a časom ma to prestalo baviť úplne. Myslela som si, keď som v tom bola, že nikdy nestretnem už nikoho lepšieho ako je on. No ale stalo sa. Prišiel muž, ktorý je úplne iný, ani vo sne mi to nenapadlo, že skutočne príde niekto lepší. Chcem tým hlavne podporiť ženy, ktoré si myslia, že ich život závisí od toxickeho partnera a nikdy nestretnu lepšieho. Hlavne si váž samú seba 🙏🏼🙏🏼 to je najdôležitejšie, nájdi samú seba a maj sa rada takú aká si 💛

Strana
z2
sara123_4
17. nov 2025
@anonym_31f925

Treba utekat kym vo vztahu nie su deti.
Ked pridu deti zo zleho sa stane tragedia.

@anonym_31f925 Presne tak, spravne. Jedna tu ma trosku pomotane myslienky zavidiace 😅 Vieme asi o koho ide.

sara123_4
17. nov 2025
@anonym_ce1599

@buminka555 ty si ten ex co? ked to tak tazko prezivas 🤣

@anonym_ce1599
@anonym_ce1599 Moja rec 😆😆😆🙈 Výstižne.

sara123_4
17. nov 2025
@lidavor

@buminka555 tomu sa hovorí, cesta životom. Nikto múdry z neba nespadol, v živote sa učíme, zisťujeme, spoznávame a môžme natrafiť na rôznych ľudí. Či stále len na dobrých? Tak to nefunguje. Neprišla som po radu, ani sa chváliť ani netreba tlieskať, prišla som podporiť iné ženy, ktoré prežívajú podobnú situáciu a nevedia sa z toho dostať lebo si myslia, že už nikto lepší nepríde, ja ale hovorím, ze príde! Ze nemusia byť nešťastné a zaslúžia si lásku. Absolútne si nepochopila pointu príspevku a utocis tu na všetkých. Sara ti presne vystihla, že keď má poriadnu výbavu je to bonus, ale pointa je niekde inde.

@lidavor Úplne s týmto komentárom súhlasím. Je v ňom presne to, čo veľa ľudí nechce alebo nedokáže pochopiť – že život je proces, v ktorom sa učíme, rastieme a niekedy aj popálime. A práve preto je super, že tu dokážeš podporiť ženy, ktoré sa v tom možno strácajú a potrebujú počuť, že lepšie veci naozaj prídu.

Pointu si vystihla fakt presne. Nie je to o dokazovaní, nie je to o chválení ani o žiadnej senzácii. Je to o podpore, o tom, aby sa niekto necítil sám alebo menejcenný.

A áno – niektorí si to prekrútia, nepochopia alebo si z toho vyberú len to, čo sa im hodí. Ale to nemení nič na tom, že tvoj príspevok mal zmysel a mnohým môže otvoriť oči.

Držím ti palce, nech takýchto silných a pravdivých myšlienok dávaš do sveta ešte viac. To ostatné už nech si rieši každý sám so sebou.

sara123_4
17. nov 2025
@buminka555

@sara123_4
No neviem čoho si sa chytila pri čítaní mojich príspevkov ale ok
Nemam potrebu závidieť nejakej babe ftáka ,ale ani nemusím také baby nosiť na rukách len pre to že nájdu tyrana ,žijú s ním roky a po rokoch im zapne že je zle , a nájdu si iného chlapa
Autor píše neprišla som po radu
Tak teda po čo
Pochváliť sa ?
Mám zatlieskat ?

@buminka555 Zdá sa, že si z jej príspevku zachytila presne to, čo tam vôbec nebolo, a úplne ti unikol kontext. Nikto sa tu nechodí chváliť “ftákom”, ani si nepotrebuje vynucovať potlesk. Keď človek prejde rokmi toxického vzťahu a konečne nájde niekoho, pri kom môže dýchať, je prirodzené, že to chce zdieľať – nie preto, aby sa predvádzal, ale preto, aby dal nádej tým, ktoré stále veria, že lepšie už nepríde.

A presne tu je ten rozdiel: ona píše z miesta, kde konečne našla pokoj a lásku. Ty reaguješ spôsobom, ktorý skôr naznačuje, že ťa to niečím spúšťa. Nie preto, že by si “závidela ftáka” – to je len úhybný manéver. Skôr to pôsobí, akoby ti prekážalo, že niekto po ťažkých rokoch našiel to, čo možno tebe ešte nepristálo do života.

A to je v poriadku, stáva sa to. Len potom netreba prepisovať úmysel jej slov. Nepýtala sa na rady, nechcela potlesk. Iba chcela ukázať, že dno nie je koniec, ale odrazový bod. A mnohým ženám to môže pomôcť viac, než si pripúšťaš.

buminka555
17. nov 2025
@sara123_4

@buminka555 Zdá sa, že si z jej príspevku zachytila presne to, čo tam vôbec nebolo, a úplne ti unikol kontext. Nikto sa tu nechodí chváliť “ftákom”, ani si nepotrebuje vynucovať potlesk. Keď človek prejde rokmi toxického vzťahu a konečne nájde niekoho, pri kom môže dýchať, je prirodzené, že to chce zdieľať – nie preto, aby sa predvádzal, ale preto, aby dal nádej tým, ktoré stále veria, že lepšie už nepríde.

A presne tu je ten rozdiel: ona píše z miesta, kde konečne našla pokoj a lásku. Ty reaguješ spôsobom, ktorý skôr naznačuje, že ťa to niečím spúšťa. Nie preto, že by si “závidela ftáka” – to je len úhybný manéver. Skôr to pôsobí, akoby ti prekážalo, že niekto po ťažkých rokoch našiel to, čo možno tebe ešte nepristálo do života.

A to je v poriadku, stáva sa to. Len potom netreba prepisovať úmysel jej slov. Nepýtala sa na rady, nechcela potlesk. Iba chcela ukázať, že dno nie je koniec, ale odrazový bod. A mnohým ženám to môže pomôcť viac, než si pripúšťaš.

@sara123_4
Myslím že práve robíš to isté čo oripisuješ mne ?
Alebo sa mýlim ?

lidavor
autor
17. nov 2025
@buminka555

@sara123_4
Alebo sa mýlim ?

@buminka555 myslím, ze už nerozumieš ani sama sebe.

buminka555
17. nov 2025
@lidavor

@buminka555 myslím, ze už nerozumieš ani sama sebe.

@lidavor
To je tvoj názor , neberiem ti ho

sara123_4
17. nov 2025
@buminka555

@lidavor
To je tvoj názor , neberiem ti ho

@buminka555 ja s nim ale suhlasim 🙂

sara123_4
17. nov 2025
@buminka555

@sara123_4
Alebo sa mýlim ?

@buminka555 Možno to tak na prvý pohľad pôsobí, ale rozdiel je v tom, že ja len reagujem na to, čo si napísala ty. Ak sa mýlim, kľudne ma oprav – len nech je to vecné a nie podľa domnení. 🙂

buminka555
17. nov 2025
@sara123_4

@buminka555 Možno to tak na prvý pohľad pôsobí, ale rozdiel je v tom, že ja len reagujem na to, čo si napísala ty. Ak sa mýlim, kľudne ma oprav – len nech je to vecné a nie podľa domnení. 🙂

@sara123_4
V pohode , je to tvoj názor nemám potrebu to ďalej rozvíjať

Strana
z2