icon

Ako sa efektívne neporovnávať s druhými?

27. dec 2024

Ahojte. Ako z toho von? Proste vždy keď vidím niekoho krajšieho, lepšieho, múdrejšieho… ide mi hlavou- že on/ona ma toto tamto. Nešírim to ďalej, neohovaram. Jedoducho mi to potom v hlave vŕta a cítim sa zle a depkujem

sisska96
27. dec 2024

Je to o povahe. Mne je napríklad na háku kto čo má.

hederamonstera
27. dec 2024

Musis sa mat rada a byt spokojna so sebou a zivotom. Potom to nebudes tak riesit. Alebo to len proste prijat, ze vzdy bude niekto v niecom o kusok krajsi/lepsi/mat viac a skor sa pytat ako to dokazal, nez preco ja to nemam

maranta_leuconeura
27. dec 2024

Treba sa otocit a vidiet aj skaredsich, hlupejsich a chudobnejsich, mozno ti potom bude lepsie

viestta
27. dec 2024

Porovavat sa s inymi je do istej miery v poriadku, pretoze nas to moze motivovat k tomu byt lepsi, uspesnejsi, mat to co chcem, vediet viac, spravit pre seba viac. Ale treba najst rozumnu mieru, nemat z toho depky, ze niekto ma viac.

marianarem
27. dec 2024

Tak vzdy, ked vidis niekoho takeho, tak si mozes polozit otazku, co by si mohla zlepsit na svojom zivote. Moze to byt aj nejaka drobnost a potom ju skus zrealizovat. Budes mat lepsi pocit zo seba a to je najlepsia zbran proti tym pocitom, o ktorych pises.
Dalsia vec je, ze nikdy nevies, ako to ma ten "lepsi" clovek vo vnutri. Vela peknych, mudrych a uspesnych ludi ma v skutocnosti nizke sebavedomie a mozu sa trapit tym istym co ty. Preto teda nikdy nevies, s kym sa vlastne porovnavas a jedine, co to porovnavanie hovori, je, ze nie si spokojna s niecim u seba.

lucia13022023
27. dec 2024

Premen svoje negatívne myšlienky na pozitívne skutky. Ona ma lepšiu postavu ako ja - chod si zacvičiť. Ona ma krajšie vlasy ako ja - chod na kúru, daj sa ostrihať, za farbiť....
Porovnávanie je do určitej miery ok, ako píše @viestta, môže ta to nakopnúť byt "lepšou" verziou samej seba. Niekomu to pomáha.

bloger
27. dec 2024

Vždy bude niekto krajší, lepší, múdrejší. Ale nebude nikto ako ty. Tak ako dielik v skladačke. Nedá sa ničím nahradiť.

maxalla
27. dec 2024

Ja sa, naopak, rada obklopujem ludmi, ktori su lepsi a mudrejsi ako ja. Moze to byt poucne a inspirativne. Depky z toho nemam, kedze viem kto som a nepotrebujem nikomu nic dokazovat, aby som bola spokojna. Ani sebe.

rutyruth
27. dec 2024

Presne ako píšu baby vyššie...urobiť niečo pre seba. U mňa pomohlo zlepšenie finančnej situácie a zlepšiť to s čím som mala problém. Je to síce trocha povrchne a plytké ale zaberá 🤣

ariannazara
27. dec 2024

Keď budeš spokojná sama zo sebou tak také veci riešiť nebudeš.