icon

Ako sa efektívne neporovnávať s druhými?

27. dec 2024

Ahojte. Ako z toho von? Proste vždy keď vidím niekoho krajšieho, lepšieho, múdrejšieho… ide mi hlavou- že on/ona ma toto tamto. Nešírim to ďalej, neohovaram. Jedoducho mi to potom v hlave vŕta a cítim sa zle a depkujem

sisska96
•
27. dec 2024

Je to o povahe. Mne je napríklad na háku kto čo má.

hederamonstera
•
27. dec 2024

Musis sa mat rada a byt spokojna so sebou a zivotom. Potom to nebudes tak riesit. Alebo to len proste prijat, ze vzdy bude niekto v niecom o kusok krajsi/lepsi/mat viac a skor sa pytat ako to dokazal, nez preco ja to nemam

maranta_leuconeura
•
27. dec 2024

Treba sa otocit a vidiet aj skaredsich, hlupejsich a chudobnejsich, mozno ti potom bude lepsie

viestta
•
27. dec 2024

Porovavat sa s inymi je do istej miery v poriadku, pretoze nas to moze motivovat k tomu byt lepsi, uspesnejsi, mat to co chcem, vediet viac, spravit pre seba viac. Ale treba najst rozumnu mieru, nemat z toho depky, ze niekto ma viac.

marianarem
•
27. dec 2024

Tak vzdy, ked vidis niekoho takeho, tak si mozes polozit otazku, co by si mohla zlepsit na svojom zivote. Moze to byt aj nejaka drobnost a potom ju skus zrealizovat. Budes mat lepsi pocit zo seba a to je najlepsia zbran proti tym pocitom, o ktorych pises.
Dalsia vec je, ze nikdy nevies, ako to ma ten "lepsi" clovek vo vnutri. Vela peknych, mudrych a uspesnych ludi ma v skutocnosti nizke sebavedomie a mozu sa trapit tym istym co ty. Preto teda nikdy nevies, s kym sa vlastne porovnavas a jedine, co to porovnavanie hovori, je, ze nie si spokojna s niecim u seba.

lucia13022023
•
27. dec 2024

Premen svoje negatívne myšlienky na pozitívne skutky. Ona ma lepšiu postavu ako ja - chod si zacvičiť. Ona ma krajšie vlasy ako ja - chod na kúru, daj sa ostrihať, za farbiť....
Porovnávanie je do určitej miery ok, ako píše @viestta, môže ta to nakopnúť byt "lepšou" verziou samej seba. Niekomu to pomáha.

bloger
•
27. dec 2024

Vždy bude niekto krajší, lepší, múdrejší. Ale nebude nikto ako ty. Tak ako dielik v skladačke. Nedá sa ničím nahradiť.

maxalla
•
27. dec 2024

Ja sa, naopak, rada obklopujem ludmi, ktori su lepsi a mudrejsi ako ja. Moze to byt poucne a inspirativne. Depky z toho nemam, kedze viem kto som a nepotrebujem nikomu nic dokazovat, aby som bola spokojna. Ani sebe.

rutyruth
•
27. dec 2024

Presne ako píšu baby vyššie...urobiť niečo pre seba. U mňa pomohlo zlepšenie finančnej situácie a zlepšiť to s čím som mala problém. Je to síce trocha povrchne a plytké ale zaberá 🤣

ariannazara
•
27. dec 2024

Keď budeš spokojná sama zo sebou tak také veci riešiť nebudeš.