Ako sa menia naše priateľstvá a vzťahy?
Ahojte mamičky… vo svojom živote nemám veľa kamarátiek. Nikdy som nemala. Som skôr introverka, mám len 2 naozaj blízke a ďalšie také vzdialené, s ktorými sa vidím 1-2x do roka.
Tie dve najbližšie.. Jednu mám od strednej školy a druhú som spoznala na materskej.
Myslela som, že vzťah s tou kamarátkou od SŠ bude trvať veky. No od kedy máme obe deti, manželov, aj iné životy (iná práca, záujmy,…) mám pocit že sa od seba vzdalujeme. Posledné mesiace je taka dosť priama(?), nesúhlasí s mojimi názormi, prístupom, nepáči sa jej ze vela casu trávim so svojimi rodicmi alebo u manažérových rodicov. Ona tvrdi, ze sa od nich uz odpútala a ze ja som stale na nich naviazana….. mne pride normlane ist s mamou na kavu, prechadzku, na trznicu,….. kocikovat spolu, atd. Mam s nou dobry vztah a neviem, co je na tom zle.
Mám pocit že si myslí, že sa všetko točí okolo nej, neustále sa musím prispôsobovať, s čím nemám problém, ale už sa mi to nepozdáva. Neprišli sme na oslavu narodenín ich dieťatka lebo bývame 400km od seba a nevyhovoval nam bohuzial termin, a urazila sa.. hoc tam mala ine zname, ktorym sa venovala istotne viac ako mne. Urazila sa, ze si myslela ze si uricte najdeme cas a ze sa jej to dotklo…
Dávam jej stále nejaké veci, požičiavam tiež. Predtým bola vždy vďačná, hoc nepotrbujem vďaku, teraz to berie ona vsetko ako samozrejmost... Je dost premyslavy clovek, nad vsetkym velmi uvazuje a urcite si aj ona o mne mysli, ze som sa zmenila. O par dni sa uvidime, a viem ze mi tu oslavu bude chcuet este raz pred nos dat.
Ja si zacinam uvedomovať, ze naozaj rodina je rodina. Vsetko. a treba si ju vyberat napriec vsetkym ostatnym ludom ;(
Tieto BFF kamarátstva sú strašne preceňované a mnohé do nich vkladate až príliš veľa so seba.
Áno,ľudia sa menia.Menia sa ich priority,pohľad a názor na všetko a menia sa ich preferencie ľudí,ktorých chcú mať okolo seba.Neverim na kamarátstva na celý život.Na celý život je iba skutočná láska.Nic ine
400 km na oslavu narodenín ? ani náhodou. že má vôbec oči otravovať s takou blbosťou pri toľkej vzdialenosti.
takéto kámošky sú mimo mňa.
@anonym_autor Rodina je rodina, ale aj v rodine sa mozu vztahy ochladit a to ta moze zasiahnut este viac. Ak sa to s kamoskou neda, nebud smutna. Zmenila sa, a uz si nerozumiete. Prajem ti, aby sa ti darilo nachadzat a rozvijat bezpecne vztahy, ktore budu vzajomne a prospesne.
Ahoj, to ze mas super vztah s maminou nemen a ani sa nemas za co hanbit. Tiez ho mam s maminou pekny- sme si ako kamosky a mozeme si aj hocico povedat, samozrejme stale mam k nej uctu ako k mamine. Takze nech si ona mysli co chce v tomto smere. Vies co by dalo za to vela ludi, kebyze maju taky dobry vztah s maminou?🙂 No a co sa tvojej kamosky tyka...zda sa mi cela nejaka prehnana...400km ist na oslavu, len za to,ze ma narodky jej dieta a potom sa este urazat,ze ste nedosli mi dojde ozaj na hlavu😄🤦♀️ Ostatne veci...ano ludom sa priority a zaujmy v zivote postupom veku menia. Nie vzdy take kamaratstvo z mlaaadiii vydrzi prave kvoli tomu. No urcite nerob len za to,aby si kamaratstvo udrzala neustale ustupky. Tak ako si zapiska, tak spravis. To je najhorsie co mozes robit, lebo si ta ako kamosku prestane uplne vazit. Ustupky maju byt obojstranne ked uz, niekedy ustupi ona a niekedy ty, tak aby to bolo vyvazenejsie. No rataj s tym,ze vase kamaratstvo je vo faze, kedy si prestavate rozumiet...bud to prezije na tenkej nitke a ked budete mat decka väcsie tak sa to opät vrati do normalu, alebo casom zanikne. Treba to brat ako fakt, ze to moze nastat. Netrap sa tym, je to v zivote prirodzene🍀
Kamoska musi byt velmi nestastna a frustrovana,ked takto reaguje. Ludia sa vekom menia a tym aj stracame kamaratov. A je to v poriadku. Ja som mala od detstva dobru kamosku,ale posledne roky sa uz ani nestretavame. Ona sa odstrihla. Je slobodna,ostala byvat s rodicmi,neustale cestuje a ja som sa jej uz nemohla tolko prisposobovat,tak to nejako same odislo do stratena. Nezanevreli sme na seba obcas si napiseme,ale uz sa nevyhladavame.
@anonym_autor u mňa je rodina vždy na prvom mieste. No už Bohu žiaľ nemám rodičov a už ani svokrovcov. No mám sestru, kvôli ktorej som ochotná vstať aj o polnoci, ak má potrebuje a je to tak aj naopak. Možno ona nemá taký krásny vzťah s mamkou ako ty a preto tomu ani nerozumie. Je super ísť sa s mamkou potulat s kočíkom po meste na ☕🍰.

@anonym_autor
Možno čas vaseho kamarátstva proste vypršal. A býva to bežné. V určitom veku veľké kamky, potom ľudia dospejú a zisťujú, že už k sebe proste nepasuju.