Ako sa odpútať od bývalého partnera?
Ako sa vám podarilo odpútať od bývalého. Koniec vzťahu bol rýchly, potom, čo si našiel milenku a odsťahoval sa k nej. Možno boli signály už predtým ,ale nevnímala som ich, pre mňa to bol koniec zo dňa na deň. Zostali mi doma dve malé deti 5r a 3r. Berie si ich vždy keď môže, stará sa o ne. Je to skoro rok ,čo od nás odišiel. On si žije šťastne s priateľkou a ja sa stále užieram, všetko mi ho pripomína, nemám chuť na nadväzovanie nových vzťahov. Venujem sa sama sebe: cvičím čítam, pracujem, po rozchode som si zaplatila aj psychologičku ( tá mi povedala ,že to mám spracované dobre , so zdravou sebareflexiu)Udržiavame kontakt len kôli deťom. Stále sa neviem zmieriť s tým ,že ma po skoro 17r opustil zo dňa na deň s dvoma maličkými deťmi pred štyridsiatkou a vymenil ma za ženu o 10 rokov mladšiu a bezdetnú.
neviem, fakt neviem poradiť ☹ keď ako píšeš že psychologička povedala že to máš poriešené dobre - tak zjavne nemáš ...
preco by mal byt uboziak? iste tam boli naznaky, signaly nezhody .. lepsie odist ako byt v nefunkcnom vztahu ..zivot mame len jeden a premrhat ho len preto,ze sa to nehodi okoliu? co sa tyka autorky ... zial len cas nic ine... najdes si niekoho noveho a uvidis ako ti postupne odide z mysle... a za par rokov si povies ako si mohla vydrzat 17 rokov
wau, tak toto bol top debil, sorry...17rokov je velmi dlha doba...hovori sa, ze tolko mesiacov trva spracovanie kolko rokov trval vztah...takze asi len daj tomu potrebny cas
Prečo si berie deti len KED MÔŽE? Prečo si netrvala na striedavke? Prečo to my ženy mužom vzdy tak uľahčíme? On si žije s o 10 rokov mladšou bezdetnou svoj šťastný život, deti ma keď sa mu to hodí. Co myslíš, aký šťastný život by žil s tou o 10 rokov mladšou bezdetnou, keby mal 2 týždne v mesiaci 2 malé deti? Odpoviem ti: uz by ta o 10 rokov mladšia dávno zdupkala.
Nie, nie som plošné za striedavky, ale v takýchto prípadoch by som ich dala povinne uzakonit. Pracujem na súde a vidím tie matky, zničené, strhane, nevyspate a chlapi ako pavy nafukujuci sa s mladými milenkami naťahujúci sa o každé euro na vyzivnom, aby viac zostalo pre milenku. Deti nie sú hračky na hranie, ze sa pohrám, keď sa mi to hodí, o deti sa treba starať. Chcem vidieť tu mladú bezdetnu ako by s radosťou uvítala chlapa s 2 malými deťmi...
Autorka,
nech to vyzera akokolvek zle, on porusil manzelsky slub, nie ty. Porušil slub vernosti, opustil svoju rodinu, to je on, co zlyhal. Ty zial nemozes to uz teraz ovplyvnit. Moj nazor je taky ze bud clovek ma charakter chrapuna alebo nie. Pravdaze pred takouto zradou sa to vacsinou prejavuje v inych veciach, v nazoroch, postojoch.. Ja osobne som presvedcena, ze muz, ktory je skutocnym muzom, ktory je milujuci, ktorému zalezi na rodine, toto proste nespraví. Tvoj bývalý manzel žial taký nebol. Kým ste mali bezdetné manzelstvo, ziadne problémy, uzívali ste si, bolo mu sveta hej... ked prislo náročné obdobie s dvoma detmi, zlyhal a opustil rodinu. Pre mna to bol a je chrapun.
@ukgirls
Pretoze uz ma zenu, jedinnu manzelku, uz ma s nou aj deti.. uz to nie je o mne, ze zdvihnem sa a idem, "kde mi je lepsie". Zivot prinasa vselico, pri extremnej vycerpanosti pri malych detoch clovek pada na hubu, fyzicky aj psychicky. A co keby jedno z deti bolo postihnuté, nejaký tazký autista? Co keby ona sama mala rakovinu? Zbalim caky paky - vsak zivot mam len jeden?!!
Zivot prinasa aj zatatie sa, obety. Zivot nie je romanticky pribeh.
@milovnickakvetov poznám jednu, ktorá mala s frajerovym synom lepší vzťah než aký mal on s vlastnou mamou - lebo aj také matky sú ...
@lonely66
Ani zeny nemusia. Neexistuje taky zakon, co tvrdis. To nema nic dokopy s krestanstvo - krestanstvo prave zeny velmi vysvihlo hore, takze to tu neplet.
Aj zena moze si zbalit caky paky a ist od rodiny prec, od deti a nemusia sa proste o tie deti starat.
Dievčatá ďakujem vám všetkým za názory. Rozchod je vždy vinou dvoch ,nikdy nie jedného. Uvedomujem si svoje chyby,ktoré som v manželstve robila. Áno,aj varovné signály som nevnímala.Mne možno na konci chýbala taká tá posledná možnosť,že buď niečo zmeníme a pôjdeme od seba alebo to ustojíme. Hádok bolo veľa ,ale zároveň bol aj sex aj spoločné večery, výlety atď. Nemala som tam ten reflex ,že je to v našom vzťahu až tak zle, ako to vnímal on.
@lonely66
@milovnickakvetov Striedavá starostlivosť zatiaľ veľmi nepripadá v úvahu. Už teraz sú deti zo situácie na prášky. Nechcú tam chodiť raz jeden a raz druhý. Koľkokrát je rev na celú ulicu. Nie sú u ex ani toľko ,koľko sme sa dohodli. A zas nechcem mať z detí úzkostlivé rozbité osoby. Na staršom je už vidieť zmeny v správaní. Máme psychológa tento mesiac a dúfam ,že mi poradí ako postupovať. Možno to deti len na mňa naozaj skúšajú neviem. Do budúcna sa striedavke nebránim.
Možno mám v sebe len hnev ,že on si žije šťastne,že má možnosť zariadiť si život odznova. Ja už som vo veku ,že ďalšie dieťa neporodím (komplikácie po druhom pôrode). A jeho priateľka nie je zlá ,deti má veľmi rada, pracuje v materskej škôlke. Aj naše deti s ňou vraj dobre vychádzajú .
@biba_18 tiež to tak vnímam a skúsim sa porozprávať opäť s nejakou psychologičkou. Je pravda ,že som bola po rozchode u dvoch a dve mi povedali to isté, potom už ani nebolo ,čo rozoberať ,ale za tú dobu ,tiež vyšlo veľa na povrch a ja som sa aj o milenke dozvedela až časom.
@biba_18 macochy k deťom v noci nevstavajú, nezrazaju im horúčky, neumyvaju po nich grcky, neprídu o plat, kvôli 2 týž. OCR. Je jednoduché mat doby vzťah, keď si teta na hranie a na výlety. To by som chcela vidieť, ktorá mlada bezdetna by udržala vzťah s takýmto oteckom roka, keby mala plnohodnotne 2 týždne z mesiaca kmitat okolo 2 takýchto malých detí. To nie je výlet a par instagramovych fotiek, to je variť, upratovať, prať, nosiť a vyberať zo škôlky, chodiť k doktorom a utierať sople. A hlavne, NESEXOVAT kedy sa mi zachce a kde sa mi zachce, lebo pri 2 malých deťoch to nie je možné. Slečna milenka by nadzvukovou rýchlosťou vytriezvela z toľkej lasky
@lonely66 Podľa mňa tiež nemám spracovaný koniec. Veľakrát som už bola šťastná,šla ďalej a vždy prišlo niečo ,čo ma zas vrátilo späť (väčšinou nejaká reakcia deti , alebo nejaký problém z druhej strany) to. Tak ako to píšeš ,som to navrhovala aj to chvíľku bolo tak ,že sa s deťmi hrával doma aj spanie som mu tu navrhovala ,s tým že ja pôjdem na noc preč ,ale toto sa nepáčilo jemu. Bude s deťmi len vonku alebo u seba ,u nás nie. To už aj sudca skúšal riešiť pri rozvode.Ja som otca nemala ,deťom ho brať nechcem. Naozaj to nie je v Tom,že mu deti dať nechcem. Dávala som mu ich aj na víkendy. Aj dávam ,ale keď plaču a vrhajú sa mi okolo krku, tak vtedy som ich nedala. Bojím sa ,že prídu aj o tú istotu ,ktorú majú vo mne ,keď ich budem nútiť nasilu tam ísť. Keby mali vzťah ako iné deti k otcovi ,ktoré sa tešia ,keď vidia otca prísť domov ,tak by mi ani striedavka nevadila. On sa o nich vie postarať rovnako ako ja.
@milovnickakvetov malého mal on v starostlivosti, fakt sa o neho starala ako píšeš ... aj keď uznávam, jeden prípad z mála ...
Autorka, chce to len čas, aj keď to znie ako klišé... Veľmi Ti držím palce, nech nájdeš ten svoj pokoj, slobodu, v blízkej dobe.❤️
Ja mám len jedno dieťa, keď ex bez jediného slova odišiel kvôli mladšej kolegyni -slobodnej mamičke so zvláštnou povesťou, v prvom rade som riešila svoje dieťa, ktoré bolo v šoku, kde je ocko, s ktorým mali dovtedy neuveriteľne super vztah. Jednoducho odišiel akože do práce a mesiac sa vôbec neozval. On ale nemal celé mesiace záujem ani o dieťa , ja som bola tá, ktorá chcela, aby sa ich kontakty neprerusili,,on mal "čas" 3krat počas celého roka.. Ja som to tiež týždne predychavala, ale teda skôr po večeroch a s kamoškami. Tiež sme boli spolu 18 r. a manželia 10r. Asi 4mes. ako odišiel som zrazu začala cítiť fakt úľavu a zistila som, že mi je bez neho lepšie, lahsie, s dcérou sme chodili po výletoch, mali sme sa fajn. Keď som dostala do rúk rozsudok o rozvode, spadol mi kameň zo srdca. Asi pol roka po rozvode má z ničoho nič kontaktovala exova milenka, rozchádzali sa a chcela si u mňa overiť, v čom všetkom jej klamal a pod.
Odvtedy si ex trochu vstupil do svedomia, čo sa týka kontaktu s dcérou, sypal si popol na hlavu, že je debil a zničil nám rodinu a ako to ľutuje.
Ja hovorím, že nič lepšie sa mi stat nemohlo, po rozvode som úplne pookriaa, ožila a žijeme si s dcérou spokojný a šťastný život...
Robíš veľkú, veľmi veľkú chybu. Deti si odvyknu od otca a otec od detí. Zaradís sa k tým ženám, ktoré potom na súde vyplakavaju, ze deti otca videli naposledy pred pol rokom a otec sa ani nesnaží, aby sa videli častejšie. Deti s tebou cvičia. Poradiť sa s psychológom a ak nie striedavku, tak upraviť a rozšíriť styk. Nedopust, aby ten vzťah ochladol.
@milovnickakvetov Psychologičku máme ďalší týždeň. Možno so mnou deti cvičia,ale je to hrozné,keď ich berie s takým vreskotom. Nechcem ,aby ten kontakt stratili t,o naozaj nie. Ale ani nechcem aby si to do budúcna odniesla ich psychika. Mne vždy dobre padne ,keď ich má u seba a mám čas pre seba. Som za ten čas rada. Veľakrát som navrhovala aj častejší kontakt ,ale nebol záujem ,že mal toho veľa.
@caramellka Ja som šťastná s deťmi. Určite po rozvode viac ako predtým. Uvedomila som si ,že všetko zvládam sama úplne v pohode. Darí sa mi aj v práci, aj doma a aj chlapy majú záujem ,čo mi zdvíha sebavedomie. Tiež mi po rozvode padol kameň zo srdca a cítila som úľavu a šťastie. Potom sa mi ozvala ona a ja som dotoho spadla zas a neviem sa z toho vyhrabať. Držím ti palce nech s dcérkou zažívate už len veľa šťastných chvíľ 🙂
@lonely66
Nebudem tu rozoberat temu krestanstva, to je samostatna tema.
Ale ked zena vstane, zbali sa a odide od rodiny a deti, da ziadost o rozvod,nikto ju neprinuti si tie deti k sebe vziat, ked nema zaujem.
Čoho konkrétne ma veľa? Zasmejme sa. Chlapi s milenkami majú toho zázračné veľa, matka pri dvoch malých deťoch toho veľa nemá. On sa ta pýta, ci ty toho nemáš veľa? Robíš chybu za chybou. S takým prístupom budeš ronit horké slzy.
@milovnickakvetov A čo mu mám deti priviesť pred prah,keď ich nechce?Veď ja ani neviem ,kde býva.
@milovnickakvetov Asi robím chyby a mala by som mu viac dávať deti. Len iné je to ,keď idú deti samé bez plaču ako s revom. Potom od neho chodia domov s tým,že odo mňa nejdú na krok ,ani napr.k babičke ,ktorú inak neskutočne milujú
V prvom rade zmen komunikáciu. Si veľmi benevolentna a máva s tebou. Ako to, ze nevieš, kde býva? Je to otec tvojich deti. Ste rok od seba. Radím ti zo skúseností, z toho, co denne v práci vidím. Ženy to chlapom veľmi, veľmi, veľmi uľahčujú. Deti plaču, pretože vedia, ze to zaberá. Podať žiadosť na súd, rozšíriť styk a trvať na ňom. On je otec, nie dedko. Ma sa podieľať na starostlivosti a nielen brat deti na výlety. Nič také, ze on ma toho veľa. Čoho má veľa? Ty sama máš 2 deti, pracuješ a ty toho veľa nemáš? Platí ti aspoň nadštandardné výživné?
@milovnickakvetov To mi už vravelo viac ľudí ,že sa mu prispôsobujem a uľahčujem. Výživné platí vysoké. Aj ten plač viem ,že je často len decká manipulácia. A asi to bude aj u nás tak. Ale na druhej strane nemajú úplne štandardné správanie,keď od neho chodia domov,preto som v pomykove či naozaj je plač len manipulácia.

Chlap ktory toto urobi je obycajny uboziak. On nie je ziadna vyhra cize jeho priatelka bud dopadne rovnako alebo to aj tak nevyjde 🙂 tak to byva.