Ako sa rýchlo oklepať z trapasu či nepríjemnosti?
Napr. mate doniest € do skolskeho zariadenia a nesiete zrovna vtedy, ked je tam osoba, ktora nevie, kde je sever a musi stiahnut kompetentnejsiu kolegynu od obeda,ta ide a hundre... rano tam bola poverena pracovnicka, no vy ste zabudli peniaze v aute... ja neznasam taketo situacie, snazim sa predvidat a potom sa objednam mudr ten jeden den, ktory nemozem... a srotuje mi to v hlave dlhsie, ako je vhodne...
@anonym_autor V prvom rade to len hovori o tom, ze si empaticka osoba. Skusme to takto: Kazda takato vec co sa stane ma na sebe spagat. A tvoja mysel sa toho spagatu drzi a drzi, vtahuje tu situaciu nimi napat....ma na to svoje evolucne dovody, ktore uz davno neexistuju. Ty si teraz predstav potok. Pusti tie spagaty, hod ich do potoka a pozoruj ako odplavaju....vidis uz su prec 🙂
Ja si vždy poviem, že ten človek, pri ktorom sa mi stalo, si na to po pár minútach ani nespomenie. Pretože sa to snažím otočiť na mňa, keď sa niekomu stane takáto “nepríjemnosť” pri mne, no úprimne, nežijem z toho celý deň, nezaspávam s myšlienkou nato, pretože mám v živote x dôležitých vecí, ktoré mi zamestnávajú hlavu 😊
..a potom je tu kategória veľkých trapasov, áno, vtedy sa viem s myšlienkou na ne zobudiť uprostred noci aj po 13tich rokoch 😂😂😂
Toto nie sú trapasy. Toto sú celkom bežné situácie, ktoré sa stávajú. Trapas je keď tresnes niečo nevhodné, keď beháš pol dna s rozopnutym zipsom na gatiach
ale veď hento nie je tvoj trapas ale trapas nekompetentnej ... ak by to už mal byť trapas ... čo podľa mňa ani nie ... 😒
Ale ved toto ani nie je trapas. Si predstav, ze napr. narazis do lampy na ulici alebo spadnes pri vystupovani z busu a zachytis aj niekoho dalsieho, pripadne pribehnes za niekym, o kom si myslis, ze je to tvoj znamy, vrhnes sa nanho a nakoniec zistis, ze to nie je on alebo nastupis na parkovisku do cudzieho auta... tych trapasov som zazila tolko, ze uz ani nemam pocit trapnosti, nie to aby ma to este trapilo hodiny po danej situacii.
Vystupovala som z autobusu a podvrtol sa mi členok.Doslova som vypadla z toho busu a rozpleštila sa.Ešte som mala psa v náručí.Nejako podvedome som psa pustila a pád stlmila rukami,ale aj tak som ostala ležať na bruchu s nohami pod autobusom.Ten členok ma tak bolel,že som absolútne okrem ohromnej bolesti nič nevnímala.Ležala som na zemi a tiekli mi slzy.Nikto z busu mi nepomohol,ani šoféra to nezaujímalo,len čakal,čo bude.Našťastie na zastávke bol manželský pár,ktorý ma zodvihol a odniesol na blízku lavičku,zavolali sanitku.Keď ma vytiahli spod busu,šofér naštartoval a odišiel.
Myslíš,že som mala čas rozmýšľať nad tým,či to bol trapas?
Bol,ale nie pre mňa.....
myslím si, že skôr ťa trápi to, že niekoho si vyrušila a mal na teba tým pádom "krivé" slovo. povedz si, že také veci sa stávajú a z panej hádam neubudlo, keď musela prísť za tebou. nie si predsa robot, ani neomylná, aby si si pamätala všetko. Tiež si veľa vecí pripúšťam a dlho o nich rozmýšľam, ale pomaly sa učím odosobňovať. Život ide ďalej a na svete sú oveľa dôležitejšie veci, pre ktoré by sa ľudia mali znepokojovať.
Staci kusok znizit ego aby si sa necitila tak dolezito a ako stredovod vesmiru, neboj sa o par dni si na teba ani nespomenu. Nie si jedina, ktora za nimi prisla takze nie je realne aby si zapamatali jednak tvoju tvar a meno a druhak vedeli k tebe pripisat nejaku situaciu.
Deje sa mi často toľko trapasov, že ich už nestíha môj mozog ani spracovávať 😂 takže neriešim, život ide ďalej.
Ani podľa mňa to nie je trápiš. Bezne životné situácie. Neber všetko tak vážne. Ved o nic neslo
v tom čo popisuješ nevidim žiadny trapas, len prehanas
@anonym_autor vôbec som nepochopila aký trapas si prežila ty, osobne.
toto je normalny zivot. Vobec sa s tym netrap. Jedna sportovkyna sa pocas pretekov dosrala ( a vyhrala). To je trapas, ktory by mna trapil.
https://www.ta3.com/clanok/1071437/atletka-vyhr...
@anonym_autor ja si vzdy poviem "pici" a idem dalej

Neriešim trapasy.V momente, keď sa trapas prihodí, pohundrem a potom sa zasmejem.Napr.minule: Objednala som taxi.Vyjdem z vchodu a namierim si to rovno k autu s logom taxislužby,ktoru som objednala a v aute chýba šofér.Lepsie sa obzriem a o pár metrov ďalej stojí taxík s tým istým logom a so šoférom...a vtedy ma "osvietilo,,😃 Však jasné, že tam stojí ten prázdny taxík, veď chlapík zo susedného vchodu tiež jazdí pre danú taxislužbu 😃😃😃.Aspon taxikár, ktorý prisiel pre mna, má veselé ráno...