Ako sa správať k ženatému kolegovi, ktorý sa zamiloval?
Ahojte píšem anonymne lebo je to dosť citlivá téma. Mám 23 rokov a v robote kde robím cca 4 roky som sa dávnejšie dala do reči s kolegom starším o 15 rokov. Veľmi sme si rozumeli ale po kolegiálnej stránke. Bol ku mne veľmi milý a celkovo to v robote s ním aspoň rýchlejšie ubiehalo. Nikdy som mu však nedala najavo že by mohlo byť medzi nami niečo viac lebo sa dostávam k jadru problému. Kolega je už 7 rokov ženatý a má syna. V poslednej dobe mi začal dávať najavo že svoju ženu neľúbi a chcel by radšej mňa. On nie je vôbec môj typ a hlavne je ženatý a má dieťa ale on sa chudáčisko asi bezhlavo zamiloval. Ako sa mám k nemu ďalej správať?
No, tu pomôže už len decentne, ale otvorene sa s ním o tom porozprávať tak, ako si to napísala sem (zostať len kolegami, kamarátmi). Ale asi len tam v práci, keď bude na to vhodná chvíľa. Aby si mu nedával/a nejaké márne šance stretnutím sa niekde na neutrálnej pôde. Ideálne by bolo potom nepracovať spolu, ale to sa vždy nedá tak jednoducho realizovať. Možno budeš musieť v práci s ním kontakt skôr minimalizovať, lebo sa bude trápiť, idealizovať si ťa.
Baviť sa len a len o práci, keď začne riešiť sukromie rovno mu povedať ze nechceš miešať sukromie a prácu a nemáš záujem o vzťah ani čokoľvek iné s nim. Keď nezaberie tak mu povedz ze máš priateľa.
Odmerane. Rieš s ním len pracovné záležitosti. Nič viac. Žiadne debaty, spoločné odedy...
Vcíť sa do situácie jej ženy. On to môže spraviť aj tebe.
@isis234 veď toto ma najviac mrzí na celej situácii že je tam tá žena a voči nej to nie je fér a aj keby bol neviem aký fešák tak je pre mňa zakázaná zóna
Pre svoje vlastne dobro ruky otec od ženatého. Posledné čo potrebuješ je v tvojom veku mat na krku ženatého chlapa s dieťaťom a označenie rozbijacka manželstiev
On je pekne prasa, dome žena s deckom a v oraci bali mladú neskusenu babu
Rieš len čisto pracovne veci, akonáhle začne rozoravat o svojom súkromí, tak ho zastav, ale razne a jasne. To iste ak začne s nejakými sladkými rečičkami, jasne ho zastav a povedz že nemáš záujem
On sa nezamiloval.on zacítil mladé mäsko.Musis byť rázna a zastaviť hneď na začiatku akékoľvek debaty ktore sa netýkajú práce.Nechodit s ním na obedy ani na kávu.Stopni to.nie si nijaká chudera.ktora by na takého bola odkázaná.A ani mrcha.aby si ublížila jeho žene
na rovinu mu povedz jasne a strucne nie... a uz s nim "nekamarat" ale obmedz vsetko len na pracovnu temu
Ja by som ho ani neriešila,keď je ženatý a majú dokonca dieťa. Stačí sa vžiť do situácie jeho manželky a keby si bola na jej mieste. Nerob to, čo nechceš aby robili tebe. To že majú vo vzťahu krízu je len možno výhovorka z jeho strany,aby dostal to čo chce.
Si mladunka, nenechaj si namotat hlavu s tymto ostrielanym chudaciskom. Ked ti zacne zase mutit hlavu, rovno mu povedz nie. Ak nechces byt k nemu asertivna, zacni mu davat rady ako ozivit vztah s manzelkou, nech ju pozve na veceru, kupi dar, vikendovy wellness pobyt. Daj mu najavo, ze to je pre teba no go. Ak to nepomoze, zacni byt odmerana ak zase zacne o manzelke. Ak ani to nepomoze, prestan sa s nim bavit o sukromi alebo vobec. Tu vela rad nepomoze. Bud alebo.
Ech... Chujko. Prepáč. Bolo by mi z neho mierne na grc. Jednoducho by som mu povedala, že z mojej strany žiaden vzťah nehrozí, že ma to mrzí. Že ak chce, môžeme obmedziť radšej osobný kontakt. Ale tak ja už mám 40+, vidím to z inej strany. Neviem ako by som reagovala v 20+. Ideálne čo najviac na rovinu, nech sa rýchlo "odľúbi".
Len tak pustaj narazky, ze si nevies predstavit vztah s ovela starsim muzom. Ze nerozumies babam, co to robia. Ze vsak, ked ona bude mat 30, ten jej uz bude smerovat skor k dochodku. Ked maju vtedy este len prve deti, tak ked tie budu mat tu pravu pubertu (15-16 rokov), chlap uz bude 60 rocny nervozny dedko, pomaly o 2 generacie starsi od svojich potomkov.
A ze ked ona ma 45 a este je relativne mlada, pri sile a sktivna, on uz prestava vladat, lebo ma svoj vek. A ked sa jeden den riadne hecne niekde na horach trebars, tyzden sa z toho spamatava…
Inokedy zas spomen, ze mas znameho, co podvadza svoju zenu. Ze ta o tom nevie. A ako by si take daco u svojho partnera nezniesla. Ze takeho chlapa si nedokazes ani vazit. Co je to za manzela a otca, ze kvoli inej ich vsetkych zapreda. A ako si vobec ta druha moze mysliet, ze taky chlap je vyhra, ked vie podvadzat…
Ani raz nenaznac, ze hovoris o nom, koniec-koncov, asi sa ti ladkou nevyznal.
Ale takto ho nenapadne uprac, ked mu povies svoj pohlad a nazor na muzov ako on, co pozeraju za inou, ovela mladsou.
Myslim, ze pochopi, ze sancu nema a mal by sa spamatat.
Počúvaj...riadne, ale riadne mu hneď vynadaj.... rázne mu povedz na čom je ...lebo sa chudák z toho nedostane...nech sa mu hneď otvoria oči a spamätá sa ...inak to s chlapmi nejde...nemaj s ním zľutovanie... najlepšie hneď ako budeš napalená... schyť telefón zavolaj len jednou vetou.... nech ti dá raz a navždy pokoj....a potom uvidíš ako zrazu bude milovať svoju manželku...
Figu sa zamiloval, nasiel mladu zabu, este k tomu naivnu. Chovaj sa k nemu odmerane, ak mu nechces znicit rodinu, uz aspon kvoli tomu synovi
riešenie na rovinu je podľa mňa vždy najlepšie. Čo tak povedať mu otvorene, čo si napísala na začiatku: prepáč, ale nie si môj typ a navyše mi vadí, že máš ženu a dieťa? Vyriešené jednou vetou. Možno sa urazí a pokazia sa vám kolegiálne vzťahy, no a čo? Prežiješ

Ignorovať, ak máš na to povahu a žalúdok,to že sa zaľúbil nie je tvoj problém