icon

Ako sa správne rozhodnúť vo vzťahu? Už nevladzem ísť ďalej

lauraa1994
19. aug 2020

Dobrý deň . Nebudem to rozpisovať do detailov a zhrniem to . S partnerom sme spolu 7 rokov , máme 2 synov . Od začiatku vzťahu som ho neľúbila , no páčil sa mi . Počas nášho vzťahu som 2 krát utiekla aj s deťmi ( žiadna komunikácia , rešpekt , láska , ) Posledné 4 roky má to strašne ubíja a som veľmi nešťastná . Naposledy som utiekla pred rokom . Spoznala som muža , do ktorého som sa zaľúbila a on tiež ( aspoň to tvrdí) pod nátlakom som sa musela vrátiť späť k bývalému , snažila som sa zachrániť tento vzťah , dat tomu ešte šancu , ale proste to nejde . Nech sa snažím ako chcem , strašne ma tento vzťah ubíja, cítim vnútornú triašku už asi 2 mesiace , trpnú mi pery , ruky , som z toho v depresii . Vzťah s tým mužom , ktorého som spoznala trvá už skoro 1 rok . Neviem , čo mám robiť ako sa rozhodnúť . Nemám už sil nato , aby som znova a znova utekala . Moj partner ( otec deti ) tvrdí , že to už vzdal a tento krát namna nebude tlačiť a nechá má ísť . Ja už ale nikomu a ničomu neverím . Vopred veľmi pekne ďakujem . Krásny deň

Strana
z2
kitycat
19. aug 2020

@lauraa1994 odid od manzela. Podla toho co citam mu bude bez teba lepsie...a ten novy? To sa este uvidi..

okost
21. aug 2020

@lauraa1994 Ahoj. Je dolezite, aby (ak muza opustis) urobila si tak 1x. Ak sa dookola vracias a odchadzas nezatazujes tym enormne len seba, ale najmä deti. Svojou nerozhodnostou nic neriesis, len prehlbujes traumu.
1 - rozhodni sa.
2 - urob to.
3 - nasledne zvolis dalsie kroky. Ale teraz sa sustred na prve dva.

Mysli na to, ze deti (ak nerobis z rozvodu/rozchodu 30 rocnu traumu) spracuju jednorazovy stres ovela skor ako pomale umieranie v toxickom vztahu.
Oldrich
PS: Porozpravaj sa s expartnerom a dohodnite sa, ak je to mozne... ulahcite tym situaciu hlavne sebe...

Napis co pocas tvojho rozchodu/odchodu podla teba bude najväcsim problemom...?

slusnaxbaba
23. aug 2020

@lauraa1994 Zúfalstvo. Tiež som trdlo. Uprednostňujem druhých, je to vo mne. Tazko to zmeniť. Možno sa pokúšať vážiť si samu seba. Poradiť ťažko. Mam omnoho menšie trapenie, starsia som o 10 rokov....a neviem si rady. Tiež som vo vzťahu a netuším, co robit. I keď...tebe by som asi radila odísť zo vzťahu. Neda sa vedieť, co bude potom. Moze to byť ťažké, ale aj ľahšie. Ak nevykročíš vpred, nic nove neobjaviš...a mozno fymto odpovedam aj sebe :D Ja som uvazovala o manzelskej poradni...ze aj ked nepomozu vzťahu, pomozu mne :D

Strana
z2