icon

Ako sa vyrovnať s komplexmi z nízkej výšky?

8. jan 2025

Ahojte, neviem co chcem pocut, asi sa len vyrozpravat. Ide o to, ze som strasne nizka. Mam 153 cm. 37 rokov… dve deti… ale moja vyska ma odjakziva zoziera 😰
Kedysi som nosila sialene vysoke opatky (aj 15 cm)… dnes uz nie… velmi o tom nerozpravam a snazim sa byt nad vecou, ale vnutri ma to velmi trapi 🥴 uzatvaram sa stale viac pred svetom. Aj ked mi mnohi vravia, ze som velmi pekna… taka babika. No mne to nepomaha… aj tu som si mnohokrat precitala vety typu: decko, male pivo, trpaslik (nie konkretne na moju osobu)… proste hanbim sa… ano hanba, je to spravne slovo…
Cudzi ma neberu vazne, mnohokrat mi tykaju… proste neviem sa s tym cely zivot vyrovnat. Muza mam skveleho, lubi ma (nas),velakrat mi povie, ze som krasna… ale aj tak… ja sa citim hrozne😔 proste som cely zivot take dievcatko (prsia nastastie mam svoje D)…. O kupe obuvi a oblecenia radcej pomlcim…
Mate nejake rady ako sa s tym vsetkym vyrovnat? Ako sa proste lubit? Lebo vysku ovplyvnit veru neviem (rodicia a sestry su tiez nizke… ale ja som proste celkovo taka drobna)

Strana
z2
sono2
8. jan 2025

Čiže kočky kto da čo? Ja by som poprosila prsia. Ináč fakt to tykanie neni tými. Nesnaž sa zmeniť, to čo sa nedá. Veď máš určite krásnu rodinu. Bud za to rada

natalyya
8. jan 2025

@sono2 hlasim sa 😀

synne
8. jan 2025

Mám 152cm a 42kg, od zeme ma nevidno 😀
Minule mi susedy zaklopali na byt lebo sa chceli niečo opýtať a prvá otázka bola kde mám mamku. Vysvetlila som im, že je to môj byt. Garantujem ti, že bolo trápne im 😀 Na druhý deň som historku povedala v práci a všetci sme sa smiali. Aj teraz sa mi niektorí kolegovia zdravia "kde máš mamku". Ale nie je to výsmech, je to priateľské doberanie sa. A vtipy na moju výšku ma vyslovene bavia, ak nie sú staré a otrepané.
Ja by som brala pár cm navyše len čisto z praktických dôvodov, teda preto aby som mohla nakupovať konfekčnú veľkosť. Mrzí ma, keď šaty, ktoré sa mi mega páčia visia na mne ako handra.
Takže žienky uvítam tipy kde nakupovať 34ky topánky.
A autorka, ak máš problém so sebavedomím a komplexy, ktoré ťa vážne obmedzujú v živote, vyhľadaj odborníka. V tomto tele budeš žiť navždy, tak sa hádam so smrti nechceš zožierať kvôli výške.

marianarem
8. jan 2025

Zrovna pred par dnami tu bola zase baba, ktora bola nestastna, ze je vysoka a byva to tu celkom casto. Nizke zeny chcu byt vysoke, vysoke chcu byt nizke 🙂
Ja som zase dlhe roky mala komplex zo svojho IQ. Lebo som tiez jednou poznamkou bola oznacena za moc mudru a ze chlapom sa to nepaci. Strasne som sa tym trapila, snazila som sa to skryt, posobit hlupejsie 🙂 Dnes mi je strasne luto tej energie, co mi to trapenie odobralo, mohla som radsej o to viac robit vedu. Ak ti tento moj komplex pripada absurdny, tak skus sa tak pozriet aj na ten svoj. Je to naozaj len plytvanie energiou, pricom si uplne ok.

nevenka
8. jan 2025

@natalyya joj, ved 61 ked som mala, tak este to uslo aj pocit...ja neviem, po prvom dietati to zo mna zliezlo rychlostou blesku, po druhom uz som to dala len na tych 59 a potom zblbla stitna, zrychlena cinnost, potom zase sa ten metabolizmus uplne zastavil po liekoch, a po kazdom dalsom dietati zase ohen v krku, tlaky, cele zle, to ani cvicit, nic. Ale vsak aj teraz mi dieta blbo spi, choroby, ak daco chcem stihnut, tak aj do 1 som hore, ja ani neviem, ako a mam tych 6 navyse 🙈. To uz je moc. Este 61, to sa este dalo. No mozno ma toto uz nakopne. Ale tak daktorym chlapom sa taketo zeny oblejsie pacia, ale ked sa sama necitis dobre, tak zas no...🙃

nevenka
8. jan 2025

@sono2 aj ja Ti dam prsia, podelime sa 🙂

oktober3
9. jan 2025

@nevenka 66 je ešte super.
Ozaj. Nestresovala by som 🙃🤙

Len ja osobne som sa najlepšie cítila okolo 55

lenka10717
9. jan 2025

Ahoj, ja mam zase 180+cm a tiez sa obcas necitim dobre ohladom svojej vysky. V detstve ma volali zirafa a podobne, tomu sa clovek nevyhne 😀moj chlap je odo mna o par cm nizsi a nepridava mi to na sebavedomi, citim sa obrovska. Ale jeden znamy mi raz povedal, ze jemu by lichotilo, keby chodi s vyssou zenou. Ale o tom nebola rec.
Kazdy chce to, co nema. Tak, ako by som obcas ja uvitala tvoju vysku a ty zase moju. Kazda sme ale krasna, kazda inak. Ja mam v zivote take nastavenie ze, sa snazim netrapit vecami, ktore neviem ovplyvnit/zmenit. Klise, ale lub sa proste taka, aka si. Ak mas zdrave telo, tak neries jeho rozmery ale bud vdacna za to, co mas. 🙂 a ps, neviem, ci cvicis vo fitku, ale ak zacnes, tak sa ti budu lahsie naberat svaly 😅

danica2711
9. jan 2025

ideš na to z nesprávneho konca. Zožieraš sa nad svojou výškou, ale tú neovplyvníš. Lepšie by bolo venovať energiu zmene svojho správania a zvýšeniu sebavedomia, lebo to ovplyvniť môžeš. Keď sa ti podarí správať sa ako dospelá a sebavedomá, zabudneš na to, koľko meriaš, pretože to fakt nie je podstatné. Rešpekt u ľudí nevzbudzuje výška, ale osobnosť

Strana
z2