Ako sa vyrovnať s komplikovaným vzťahom?
Budete má moralizovať, ale to naozaj nemusíte. Ako 20rocna som bola zasnúbená, priateľ dva mesiace pred svadbou mal autonehodu a neprežil. Ako 28rocna som mala opäť vzťah, dovolila som opäť niekomu vojsť mi do srdca. Po roku mi zistili zdravotné komplikácie, hrozilo vyoperovanie maternice. Ex sa so mnou rozišiel, lebo nechcel riskovať vzťah bez deti. Dostala som sa z toho. Ale už som nechcela prežiť ďalšie sklamanie. Po nátlaku kamosiek som ale pred 2mi rokmi prijala jedno pozvanie na rande. Chlap si tiež prešiel v živote kadecim, proste vyvinulo sa to tak, že sme mali vzťah len o sexe. Obaja sme s tým boli ok.stali sa z nás kamaráti, vedeli sme o všetkom,čo sme riešili. No a stalo sa, že nám zlyhala antikoncepcia a ja som tehotná. Aj s tým som ok, lebo ak má niekto vzťah so sexom, táto možnosť je stále. Oznámila som mu to, no jeho reakcia ma prekvapila. Veľmi sa tešil, chce aby sme šli spolu bývať, chce aby sme zoficialnili náš vzťah. A ja cuvam. Neviem, čoho sa bojím. Tým, že sme kamaráti, tak akceptujem na ňom veľa veci, ktoré by mi už ako partnerke ale vadili. A viem, že on to má rovnako. Ja som to vlastne len chcela zo seba dostať, nevyznám sa v sebe. Ale možno keď si prečítam vaše pohľady, tak mi to pomôže nejako sa v sebe vyznať.
Určite skús s ním bývať, bez sobáša, len ako s otcom dieťaťa. Veľa párov sa miluje a dieťa ich rozdelí, lebo nemajú zrazu na seba toľko času. Tu naopak taká láska nie je a možno Vás práve to dieťa spojí a vzniknú nejaké city. A keby nie, skúsite a pôjdete od seba. Ale stále bude mať tvoje dieťa otca čo sa nezachoval ako zbabelec a necúva pred zodpovednosťou.
Ja by som to tiež aspoň skúsila, ak to nebude fungovať, tak nebude, ale aspoň sa nebudete pýtať čo keby…
My sa nemozeme vyznat vo tvojom vztahu. To sa musis ty sama. My nespavame s tvojim kamaratom a priatelom, ale ty a ty s nim momentalne cakas dieta, nie my.
Neber sebe dieta.
Neber dietatu otca.
Kolko zien by bolo rado v situacii, ze su kamaratky otca svojho dietata.. a kolko dalsich by bolo rado, ze otec ich dietata chce byt otcom ich dietata.
Dobre si to opísala - ako kamarát fajn, ale na spoločné bývanie a vzťah to nie je. Tak mu to aj vysvetli 🤷. Samozrejme, dieťa je aj jeho, čiže dvere by mal otvorené, ale proste do vzťahu by som to neznásilňovala. To ešte neviete, ako vie zamiešať karty samotné dieťa, únava, zodpovednosť a rozdielne názory na výchovu, nielen vaše, ale aj budúcich babiek a dedov. Ja som možno divná, ale "kvôli dieťaťu" by som do neperspektívneho vzťahu nešla.
neber malému otca, vychovávať dieťa je veľmi náročná úloha, ja by som sa tešila že sa teší a chce sa na tom podieľať
Skúste spolu bývať veď sa nemusíte hneď brať. Budete kamaráti, ktorí majú spolu dieťa a čo ty vieš možno príde aj láska.
Necudujem sa ti,ze cuvas. Zazila si vela traum a strat,je to tvoja obrana,aby si sa vyhla dalsiemu sklamaniu. A hlavne,nechod do vztahu len preto,ze cakate dieta. Zasnem,co tu zeny pisu. Ako keby bolo uplne jednoduche len tak sa zamilovat do niekoho a byt s nim,len preto,aby som mala chlapa,tak to teda nie. A uspokojit sa s tym,ze ved mam chlapa a dieta. Ale bohuzial mnoho zien tak zmysla. Najdolezitejsie je mat chlapa,uz aky je,na to kaslat,hlavne,ze nie som sama. Otrasne! Ak ti uz ako kamoske vadia na nom urcite veci,tak vo vztahu,neviem ako by sa to dalo akceptovat. Navyse dieta je velka zmena pre vztah a pokial vztah nema pevne zaklady,tazko ho ustojite. A to hlavne na vztah treba lasku. Do toho sa neda prinutit. Kazdopadne ,ak to aj skusite,nic za to nedate. Ak to aj neskusite,mozno casom sa vyvinie medzi vami laska a bude vas to tahat k sebe. Za vyskusanie nic nedas,ale musi tam byt chut vyskusat to,nie sa nutit.
Ty k terapeutovi, radsej skor ako neskor. Uz len z toho co pises, tak mas tie traumy nespracovane.
A s pomocou sa mozno dopracujes aj k tomu, aky vztah mat s tymto chlapom.
Tazko sa takto radi, ked nic nevieme o tebe, ani o vasom vztahu. Mozno ti na nom vadia iba pseudo veci, aby si sa mohla vyhovorit na to, preco s nim nemat normalny partnersky vztah. Mozno ma fakt chyby ktore do partnerstva nepatria. Mozno, mozno...nevidime tu cely obraz.
Nie je to lahke, ale ked chces vychovavat dieta, tieto vztahove traumy je treba vyriesit, aby si mohla vytvorit laskavy a bezpecny domov, a ukazat dietatu ako ma vyzerat zdravy, laskyplny, stastny vztah, komunikacia, partnerstvo...
Držím palčeky, nič nie je stratené, dôležitý je rešpekt, vzájomná pomoc aj kamarátsky vzťah.
Aký problém? Perfektný kamarátsky vzťah.... úžasný sex...chce dieťa...chce byť s tebou....ja nechápem...tak budete spolu všetci traja spokojní či ho budeš volať kamarát alebo manžel....a čo si myslíš, že nájdeš ešte niekoho lepšieho, s ktorým to bude oveľa ľahšie? ... keď píšeš, že kamarát OK, že akceptuješ nejaké veci čo ti vadia na ňom... nemysli si , že keď by prišiel vysnívaný princ, že ti na ňom nebude nič vadiť... takisto aj pri vysnívanom princovi budeš musieť veľa veľa veci akceptovať.... nebuď naivná, že existuje dokonalý muž, na ktorom ti nebude nič vadiť a nebudeš musieť akceptovať jeho chyby a čo ja viem čo.... smiešne.... chceš čakať na nejakého pána božského dokonalého.... vtipné... fakt vtipné...
Pisateľky, ktoré ti radia Neber, majú možno pravdu…
Tie, ktoré radia Ber, skús, lepšieho nenájdeš, zrejme majú pravdu tiež…
A pravdou je aj to, že na každom sa nájdu chyby, ktoré ti časom budú vadiť a možno už nepríde žiadný iný princ na bielom koni… nezahadzoval by som túto príležitosť, ktovie či vôbec nejaká ďaľšia bude
Mala by si zvážiť hlavne čo môžeš ziskať alebo stratiť, bez ohľadu na to čo ti tu my ostatní budeme vypisovať, aj tak sa tých rád sotva budeš držať…
Daj tomu sancu. Uz kvoli dietatu... nikdy nevies, co bude a ako to dopadne, ale aby si si nevycitala niekedy, ze si to aspon neskusila.
Daj tomu šancu bez svadby. To ej ten lepši prípad horši prípad by bol ak by to skúsiť nechcel že na všetko by si bola sama. Chce to skúsiť daj mu šancu. Uvidíš možno to bude dobré a budete rodinka.
Chyba mi informacia co ti na nom vadi.
Minule v jednom pocaste vzťahový poradca povedal, že často ľudia majú najlepšie a najstabilnejšie manželstvo s niekým, o kom by to vôbec nepovedali
Asi si nepomyslela,že ak príde bábätko,s čím si rátala,ako píšeš,čo s jeho otcom.Tak máte ešte pár mesiacov,aby ste sa rozumné dohodli čo ďalej Možno teba brzdia tie predchádzajúce vzťahy.Ale aj keď medzi vami nie je ohnivá láska,ale ak tam je vzájomná úcta a priateľstvo,aj na Tom sa dá stavať.Prestan sa báť,aj keby si sa rozhodla žiť s dieťatkom bez neho,už navždy bude súčasť tvojho života.
@adka176 ja ale nikde nepíšem, že čakám na pána dokonalého.... každopádne vďaka za názor
Ďakujem za názory.
Asi ste mi pomohli nabrať smer. Cítila som to aj ja tak, že ak by sme žili ako "spolubývajúci", možno by to fungovalo a čas ukaze. Asi je aj fajn to tehotenstvo s niekým zdieľať. Ani mi nenapadlo, že by som ho mala ako otca odstrihnúť - to som nikde nenapísala.
V podstate mi pomohla aj kamoška na ktorú sa priateľ po pôrode vykašľal a máte pravdu. Začnem si vážiť, že sa k tomu postavil čelom. Možno nám to nevyjde, ale ako ste napísali, neskusis-neviea.
Ďakujem
Niet sa čomu čudovať, že cúvaš po tom, čím všetkým si si prešla, čo si zažila. Určite aj podvedome je tam strach, že sa zase niečo pokašle. Určite to spolu aspoň skúste, veď za to nič nedáte. Rozísť sa dá vždy. Je úžasné, že sa na dieťa teší a nezdupkal, ba naopak má záujem.
Autorka, daj tomu určite šancu. Rozumiete si v sexe, rozumiete si, ako priatelia. To je viac, než majú mnohí iní ľudia v bežnom vzťahu. Budete spolubývajúci a rodičia a keď to nevyjde, tak rozísť sa môžete aj potom.

Nemala si to ľahké. Ber, čo ti život ponúka. Máš chlapa, čakáš dieťa, on chce byť s tebou. Aspoň to vyskúšajte. Nikdy nevieš, kto dokedy žije, veď skúsenosť už máš. Život je krátky. Chlap-manžel-otec sa zíde. Užívaj si šťastie, ktoré máš. 🙂