Ako sa vyrovnať s narážkami na priateľovu ex?
Zienky co by ste si mysleli o takejto situacii...s priatelom sme spolu 2 roky, zijeme spolu v domacnosti, predomnou mal partnerku s ktorou bol cca 10 rokov, ona ho zacala podvadzat klamat atd,vraj jeho rodina s nou nebola spokojna od zaziatku ale povedali mu to az ked sa rozisiel s nou...a teraz k pointe, vzdy ked sme na navsteve u jeho rodicov tak najma priatelova mama ma stale narazky a spomina na jeho ex ze aka bola super alebo ze co spolu robili atd...minule stale hovorila ze on s nou uz mohol mat davno deti, ked uz toto povedala tak som sa jej na rovinu opytala ze co mu branilo ked bola taka super a preco teda deti nemali...ostala ticho...po tomto som povedala ze vidim ze nemaju nic zmysluplne co povedat a zobrala som sa a isla som domov...na ociach jeho mami som videla aka je stastna...samozrejme priatel isiel so mnou a mozem povedat ze vzdy sa s rodinou kvoli tomuto pohada ze nemaju o nej uz hovorit atd pritom ked svoju rodinu sam konfrontuje ze s jeho ex mali problemy tak co ju teraz ospevuju ostanu ticho...premyslam ze s jeho rodinou prerusim kontakt lebo absolutne ma nebavi pocuvat ody na jeho ex a uz vobec nie moje porovnavanie s nou...ak by to bolo iba obcas pomyslim si svoje ale toto je nonstop
Fajn že si sa ozvala. Treba jasne nastaviť hranicu že toto nie si ochotná počúvať
A asi by má veľmi doho nevideli
Fajn že si sa ozvala. Treba jasne nastaviť hranicu že toto nie si ochotná počúvať
A asi by má veľmi doho nevideli
@pribinak len ja som si vsimla ze ked sme sa zacali voci tomu ohradzovat tak oni este viac pritvrdili a sa to zhorsilo lebo je to fakt uz v kazdej druhej vete o nej nieco
Tak treba výrazne obmedziť kontakt a bodka. Môžu o nej snívať ďalej.
urcite palec hore za priatela... ze stoji pri tebe... a rodinu by som nenavstevovala... a normalne im to aj povedala do huby, ze tam nemienis chodit pocuvat ody na expriatelku, je to trapne a z cesty...
priateľovi palec hore, ale mám dojem, že nejde o to aká bola ex ale kvôli niečomu svokrovcom vadíš. Alebo sú to zatrpknutí ľudia, ktorí nechápu, že aj 10 ročný vzťah môže skončiť. Dajte si od nich pauzu, možno keď na čas prídu o syna rozmyslia si čo je vhodné povedať a čo nie. Ak sa ozaj ľúbite nedaj si pokaziť vzťah tretím človekom.
Ako vies, ze sa vzdy kvoli tomu pohadaju, povedal ti to priatel, alebo si bola aj pri tom?
Urob si z nich srandu a zacni ospevovat byvaleho. Ake deti ste uz mohli mat, no casovo to nevyslo a tak si stastna, ze mozes oslobodit ich syna a zasypat ho stastim a laskou. 🙂
Proste to nerieš, moja babka napríklad mala obľúbenú jednu bývalú môjho uja a tu spomínala hocikedy ešte aj po 30 rokoch od ich rozchodu, že aká bola super kuchárka a podobné bludy. Už si z toho nikto nič nerobil. Oni si časom zvyknú na teba, neboj.
Ako vies, ze sa vzdy kvoli tomu pohadaju, povedal ti to priatel, alebo si bola aj pri tom?
@domkakvet bola som aj pritom a vravel mi to aj on ze ked sa rozisiel s ex tak bol nejaky rok este sam a aj vtedy pred rodinnymi znamymi ze stale mali take poznamky a uz vtedy im vravel nech s tym prestanu
10 rokov je dosť, asi si na ňu zvykli. A dôchodcov o opaku sotva presvedčíš.
Ešte stále snívajú, že sa k nej vráti. A tebe to chcú znechutiť aby si ho nechala, nech majú k sebe voľnú cestu.
Po tolkych rokoch už ho určite videli s deťmi ženatého a zrazu bum od začiatku ďalších 10 rokov čakania-možno podľa nich. Jedným uchom dnu druhým von aj keď je to ťažké určite. Nijak osobne by som to nebrala.
Odo mňa by dostala reakciu - Dotyčná odišla od Vášho syna asi preto, že nechcela mať za svokru tak zlú ženu ako ste Vy.
Pytala som sa preto, lebo je sice pekne, ze siel s tebou domov, ale nie ze by som mala iny nazor ako vyssie diskutujuci, ale ja by som odporucila mat oci na pozore, lebo su pripady, kedy naozaj clovek za to nemoze a nevie rodinu ovplyvnit, ale su aj pripady kedy za negativnym spravanim rodiny je nieco skryte, zvyknu si takto dovolovat aj matky mamickarov, ja verim ze si prvy pripad, ale za vacsiu obozretnost nic nedas.
priateľovi palec hore, ale mám dojem, že nejde o to aká bola ex ale kvôli niečomu svokrovcom vadíš. Alebo sú to zatrpknutí ľudia, ktorí nechápu, že aj 10 ročný vzťah môže skončiť. Dajte si od nich pauzu, možno keď na čas prídu o syna rozmyslia si čo je vhodné povedať a čo nie. Ak sa ozaj ľúbite nedaj si pokaziť vzťah tretím človekom.
@marryliese ja mam pocit, ze ako im vadila ex, tak im vadi aj terajsia priatelka a vadila by aj pripadna dalsia. Lebo ak nemali realne radi ex, a teraz ju ospevuju, tak je problem inde, a to v tom, ze nechcu mat dobre vztahy s priatelkami svojho synacika. A velmi by som si rozmyslela, ci sa vydam dot akejto rodiny. Lebo ked pridu deti, to este len bude katastrofa.
Podla toho, co pises, jeho mame mozno vadi kazda, vtedy to bola exka, dnes si to ty a narazkami na nu chce len teba vystvat, nic pravdive v tom nebude. Ja som zamladi mala chlapca (skoro 3 roky), ktoreho mama mna volala, ze som jeho kamaratka a na vsetky jeho kamaratky hovorila, ze su jeho priatelky 🤣. Mne to islo strasne na nervy. Potom som cez leto isla do UK na dva mesiace na brigadu a ona do mna zacala skakat, ze tam idem nahanat inych chlapcov a ze co si ja myslim, on tu medzi tym bude chodit so svojimi "priatelkami" na chaty a kade tade a ze je to vlastne v poriadku, lebo jej muz ju celu mladost podvadzal a ona o tom vedela, ale drzala hubu a este sa na tom smiala 🙈. Prisaham, ze ja som viac psycho zensku v zivote nestretla a bola jednym z hlavnych dovodov nasho rozchodu. Ale chvalabohu.
Mne sa na týchto debatách paci jedno. Keď predsa "zistim nejaký problém" s potenciálnymi svokrovcami, a to ešte na samom začiatku, vždy mám možnosť sa dopredu zamyslieť na celkovou budúcnosťou takéhoto vztahu... ci ma jednoducho vôbec význam, ci toto som jednoducho ochotná znášať ďalších 10-20-30 rokov alebo jednoduchšia cesta je si proste nájsť partnera s "normalnejsou" matkou. Lebo hoci teda partner má aktuálne "brani", nemusi a ani podľa mňa nebude tomu navždy. A na keď "vyprcha" ta počiatočná zamilovanosť, ktorá trvá koľko... 2 roky? A potom nastáva krutá realita, ale už sú svoji samozrejme, hypo na krku, minimalne jedno dieťa na svete, druhé na ceste a vtedy žena "precitne". Chlapi sú iní ako my ženy. Drvivá väčšina kyvne potom rukou nad tým, ze nerieš, nepočúvajú ju, prehliadnuť to a pod. Ich nebaví riešiť nejaké "zenske" problémy a nezhody a vyberať si medzi ženou a matkou...A žena je v prdeli.
@marryliese ja mam pocit, ze ako im vadila ex, tak im vadi aj terajsia priatelka a vadila by aj pripadna dalsia. Lebo ak nemali realne radi ex, a teraz ju ospevuju, tak je problem inde, a to v tom, ze nechcu mat dobre vztahy s priatelkami svojho synacika. A velmi by som si rozmyslela, ci sa vydam dot akejto rodiny. Lebo ked pridu deti, to este len bude katastrofa.
@nevenka presne tak, múdro píšeš 👌 takejto "podarenej" rodinke je lepšie sa oblúkom vyhnúť
Obmedzila by som kontakt. A na najbližší sviatok by som im poslala jej fotku v ráme

Spravila som to isté a bod pre priateľa.