Ako sa vyrovnať s odmietnutím?
Ako ste sa vyrovnávali s odmietnutím? S tým, že ste sa po uši zamilovali, ale tá druhá strana to skrátka tak necítila?
Tiež mi pomohlo len "zíde z očí - zíde z mysle". A zamestnať hlavu niečim dôležitejším ako premýšľaním nad neopätovanou láskou. Ja si ešte v takých situáciách hovorím, že všetko je tak ako má byť... Keby mi to bolo súdené tak by to vyšlo. Nikdy nemôžeš s istotou povedať, že keby to vyšlo tak by to bola taká dokonalá láska ako z romantického fimu.
@anonym_autor prejde to postupne.
Si to zober z inej strany,keby si ty musela niekoho odmietnuť-jednodycho by sa ti nepáčilo,môžeš sa nútiť do lásky?čiže treba vždy chápať aj druhú stranu🤷
Akceptovat to,je podľa mňa to hlavne a potom to už ide
@anonym_autor skús naopak ho milovať ďalej. Nesnaž sa ho teraz nemať rada a hľadať na ňom nasilu chyby. Nenájdeš ich. Miluj ho. Budeš musieť pretrpieť to, že láska z jeho strany je neopätovaná. Ale keď ho skutočne miluješ, vzdáš sa ho a dopraješ mu jeho dobro a jeho slobodnú voľbu. Bude ti chýbať jeho laska to určite áno. Ale tvoja láska ťa bude hriať. A súčasne bude meniť svoju podobu. Zmení sa na platonickú lásku a pocity zamilovanosti prirodzene ustúpia no samotná láska už nikdy nezanikne.
1.List koriňťanom kapitol 13:
“Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy.
Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží.
Láska nikdy nezanikne.”
Ja som bol veľa krát zamilovaný s z môjho súčasného pohľadu aj do nesprávnych dievčat, absolútne nekompatibilných so mnou. Doteraz ich mám rád a nedokážem sa na ne inak pozerať, alebo s nimi komunikovať ako s láskou. Spomínam rád a nič neľutujem. Ani to, že ma odmietli. Nestretol by som potom svoju manželku a to by bola veľká škoda.
Jeho odmietnutie ti otvára cestu k niekomu lepšiemu, len to ešte nevidíš. Keď budeš mat otvorene srdce pre lásku, nájdeš ju. Ľudia čo sa vedia zamilovať ju nakoniec vždy nájdu. Doveruj v Prozreteľnosť.
Treba si uvedomit, ze nie vzdy v zivote dostaneme to co chceme. K zivotu patria aj sklamania a neuspechy. To, ze to tentoraz nevyslo znamena, ze moze prist do tvojho zivota niekto lepsi.
@anonym_autor jednoduché.. proste sa zamiluj do niekoho nového...
@morpheuss tieto tvoje rady 🤦🏼♀️ nie každý funguje tak jednoducho ako ty, su aj ľudia ktori sa trápia a trvá im dlhsie kým sa s vecami vyrovnajú.
@morpheuss tieto tvoje rady 🤦🏼♀️ nie každý funguje tak jednoducho ako ty, su aj ľudia ktori sa trápia a trvá im dlhsie kým sa s vecami vyrovnajú.
@anonym_9ba210
- po prvé, napíšeš osobný komentár, ale dáš to ako anonym... to je také... odvážne 🤦🏼
- po druhé, ty si myslíš, že ja som si týmto neprešiel? že som nebol nešťastne zaľúbený, či odmietnutý? Nie raz moja, x-krát.. navyše pre človeka ako ja, čo je introvertný a veľmi analytický, to je extra ťažké, lebo o tom ešte aj veľa premýšľam. A áno, reagoval som trošku odľahčene, čo je mne charakteristické... ale naozaj jediné riešenie ako sa vyliečiť z nešťastnej lásky je zaľúbiť sa do niekoho iného. A nie je to nič nové... Klin sa klinom vybíja - hovorili naši predkovia storočia pred tým ako sme sa ja a ty narodili...
@anonym_9ba210
- po prvé, napíšeš osobný komentár, ale dáš to ako anonym... to je také... odvážne 🤦🏼
- po druhé, ty si myslíš, že ja som si týmto neprešiel? že som nebol nešťastne zaľúbený, či odmietnutý? Nie raz moja, x-krát.. navyše pre človeka ako ja, čo je introvertný a veľmi analytický, to je extra ťažké, lebo o tom ešte aj veľa premýšľam. A áno, reagoval som trošku odľahčene, čo je mne charakteristické... ale naozaj jediné riešenie ako sa vyliečiť z nešťastnej lásky je zaľúbiť sa do niekoho iného. A nie je to nič nové... Klin sa klinom vybíja - hovorili naši predkovia storočia pred tým ako sme sa ja a ty narodili...
@morpheuss jasne, skákať zo vzťahu do vzťahu ked clovek este nie je vysporiadany s rozchodom je to naj riešenie 🤦🏼♀️ a presne preto ani ten ďalší vztah nevyjde. Clovek sa ma najskôr vyrovnať s minulosťou, zahojit si rany a až potom si najst iného partnera. Lebo ako sa hovori: pokiaľ si nezahojis svoje rany, budes krvácať na toho kto ti ich nespôsobil
@morpheuss jasne, skákať zo vzťahu do vzťahu ked clovek este nie je vysporiadany s rozchodom je to naj riešenie 🤦🏼♀️ a presne preto ani ten ďalší vztah nevyjde. Clovek sa ma najskôr vyrovnať s minulosťou, zahojit si rany a až potom si najst iného partnera. Lebo ako sa hovori: pokiaľ si nezahojis svoje rany, budes krvácať na toho kto ti ich nespôsobil
@anonym_9ba210 ja nehovorím o novom vzťahu, hovorím o zaľúbení sa 🙂
Dokonca ani autorka nemala zjavne s dotyčným vzťah, len je do neho nešťastne zaľúbená... ❤
@anonym_9ba210 ja nehovorím o novom vzťahu, hovorím o zaľúbení sa 🙂
Dokonca ani autorka nemala zjavne s dotyčným vzťah, len je do neho nešťastne zaľúbená... ❤
@morpheuss jasne, tak sa môže zase nešťastne zaľúbiť do iného 😂 na druhej strane, nie každý za dokáže zalubit hned, niekto na to potrebuje toho druhého spoznať atd. Ona je nestastna, takze som si ista ze na ineho muza nema ani pomyslenie, nema chut na randenie ani na nic co suvisi s inymi muzmi. Takze tvoja rada zalubit sa do iného mne osobne na tuto situaciu nesedi. Skôr by to mala nejako spracovať v sebe, venovať sa sebe, pochopit ze nie je jediný na svete a to, ze ju tento jeden odmietol neznamená to, ze nie je dosť dobrá. Ale chápem tvoj pohlad, muzi po odmietnutí radi hned skočia po inej
@morpheuss jasne, tak sa môže zase nešťastne zaľúbiť do iného 😂 na druhej strane, nie každý za dokáže zalubit hned, niekto na to potrebuje toho druhého spoznať atd. Ona je nestastna, takze som si ista ze na ineho muza nema ani pomyslenie, nema chut na randenie ani na nic co suvisi s inymi muzmi. Takze tvoja rada zalubit sa do iného mne osobne na tuto situaciu nesedi. Skôr by to mala nejako spracovať v sebe, venovať sa sebe, pochopit ze nie je jediný na svete a to, ze ju tento jeden odmietol neznamená to, ze nie je dosť dobrá. Ale chápem tvoj pohlad, muzi po odmietnutí radi hned skočia po inej
@anonym_9ba210 Potrebuje niekoho druhého spoznať, aby sa doňho mohla zaľúbiť? Presne tak!!! A toto má robiť. Spoznávať nových mužov. Na každého skvelého chlapa sú na tomto svete milióny lepších... Potrebuje ich spoznať, aby si uvedomila, že ten pôvodný nestojí za jej trápenie...
Ja keď som v mladosti dostal kopačky, 5 mesiacov som sa z toho nevedel dostať. Potom prišla do života nová baba, sto krát lepšia ako moja ex... a vieš čo sa stalo? Dala mi košom 😂 No mne to pomohlo odpútať sa od tej prvej...pritom k tej novej som ešte nebol dostatočne pripútaný, aby ma to trápilo. Čiže som bol zrazu úplne voľný... Evička, ďakujem ti 😂
@anonym_9ba210 Potrebuje niekoho druhého spoznať, aby sa doňho mohla zaľúbiť? Presne tak!!! A toto má robiť. Spoznávať nových mužov. Na každého skvelého chlapa sú na tomto svete milióny lepších... Potrebuje ich spoznať, aby si uvedomila, že ten pôvodný nestojí za jej trápenie...
Ja keď som v mladosti dostal kopačky, 5 mesiacov som sa z toho nevedel dostať. Potom prišla do života nová baba, sto krát lepšia ako moja ex... a vieš čo sa stalo? Dala mi košom 😂 No mne to pomohlo odpútať sa od tej prvej...pritom k tej novej som ešte nebol dostatočne pripútaný, aby ma to trápilo. Čiže som bol zrazu úplne voľný... Evička, ďakujem ti 😂
@morpheuss máloktorá zena hned po odmietnuti, po sklamani ma chut spoznávať niekoho iného 😉
@anonym_9ba210 je to o tom ako sa človek naprogramuje... chcete sa trápiť, tak potom ok... ale dá sa to aj inak...
@morpheuss zeny premýšľajú inak nez muzi, to si uz mohol pochopit 😉
@anonym_9ba210 teraz musím ja oponovať ,všetko závisí od človeka nie od pohlavia
@minenkaa máloktorá zena sa po rozchode, po sklamani, po odmietnuti vrhne hned na iného muža. A aj ked to urobí tak to, čo ma v sebe nespracovane na nu časom dolahne. Nie každý je taky ze dokáže veci hodiť za hlavu a povedat si serem na to, aj tak za to nestal. Potom su ludia, ktori to dokážu. Autorka očividne taky typ nie je keďže si pýta radu
@anonym_9ba210 potom ťa trošku ľutujem, lebo si asi v živote prežila veľa zbytočného trápenia kvôli ľuďom, ktorí si to vôbec nezaslúžili
@morpheuss dakujem, ale mna ľutovať netreba a o ľútosť ani nestojím 😉 ja som so svojím životom aj vzťahmi maximálne spokojna 😊
@minenkaa máloktorá zena sa po rozchode, po sklamani, po odmietnuti vrhne hned na iného muža. A aj ked to urobí tak to, čo ma v sebe nespracovane na nu časom dolahne. Nie každý je taky ze dokáže veci hodiť za hlavu a povedat si serem na to, aj tak za to nestal. Potom su ludia, ktori to dokážu. Autorka očividne taky typ nie je keďže si pýta radu
@anonym_9ba210 poznam veľa žien čo idu do iného vzťahu a poznam veľa chlapov čo sa potrebujú z toho líecit ,všetko záleží od človeka nie od pohlavia
@morpheuss ono, keby šlo srdcu rozkázať a na povel sa "proste" zaľúbiť, či odľúbiť, tak by táto diskusia ani nevznikla 😅 jasné, dá sa klin klinom vybíjať aj bez citov a zaľúbenia, ale to už záleží od povahy daného človeka, či na niečo také je... ja nie... za mňa sa v takývhto situáciach treba v prvom rade "zaľúbiť" sám do seba, nebrať si to osobne, nehľadať chybu na sebe
@morpheuss ono, keby šlo srdcu rozkázať a na povel sa "proste" zaľúbiť, či odľúbiť, tak by táto diskusia ani nevznikla 😅 jasné, dá sa klin klinom vybíjať aj bez citov a zaľúbenia, ale to už záleží od povahy daného človeka, či na niečo také je... ja nie... za mňa sa v takývhto situáciach treba v prvom rade "zaľúbiť" sám do seba, nebrať si to osobne, nehľadať chybu na sebe
@lindous jasné, že srdcu sa rozkázať nedá... ale sú veci, ktoré máme vo svojich rukách. Môžeme buď sedieť doma, ľutovať sa a plakať... alebo ísť von, komunikovať, komunikovať, komunikovať, spoznávať nových ľudí. Veď ja vlastne hovorím to isté, čo ty.. prejav toho, že a mám rád je, že si dám šancu aby som ten klin sklamania vybil klinom novej lásky. Nikto na svete nie je taký dokonalý, aby nebolo od neho lepšieho. Nerád si to priznávam, ale platí to ešte aj o mne!!
Ahoj, no asi by som to zobrala ťažko ale ono to prejde…neskôr sa na tom ešte zasmeješ

Vyznie to ako klišé, ale je to toľkokrát omieľané, lebo na tom jednoducho niečo je - zíde z očí, zíde z mysle a čas lieči