Ako sa vyrovnať s pocitmi menejcennosti voči kamarátke?
Je mi to luto. Je to asi moja chyba. Mám kamarátku dlhoročnú. Ona sa má vo všetkom lepšie. V detstve to bolo naopak ja som mala materiálne viac ale citovo to bolo veľmi zle. Ja som sa rýchlo vydala ale niesom šťastná no si tam už deti. Deti má strašne vyčerpávajú celý deň vrieskaju vadia sa ani chvíľka tichá. Máme malý byt čiže problém aj niečo upratať tak aby sme mali všetko. Musíme nosiť do pivnice. Teraz napríklad keď sa menilo rýchlo počasie všetko letné v pivnici všetko to treba obmieňať. To je strašne veľa roboty pre mňa. Ona má za mesiac svadby veľku. Chce aby som tam bola ale mi dve finančne na tom zle. Nemáme niekedy ani na základ musíme požičiavať. Ja tam nechcem ísť asi mi to ani psychicky dobre nespraví. Ona, že stačí, keď si dám blúzku a jej nemusím nič dávať. Ale takto to nechcem. Ona má všetko nechápe môj život. Aj dnes som si vymyslela, že dcére je zle aby som tam nemusela zasa ísť lebo mi to robí zle. Deti tam behajú vrieskaju robia bordel aj tak z toho nič nemám a tie chystacky. Celkovo sa mi s nikým stretávať nechce. Mám asi dve tričká tenisky také rozpradnute, že keď chodím cítim zem. Hanbím sa. Ale keď chcem aby mali deti inak to nejde. Muž narobil dlhy ja musím byť ešte doma s dieťaťom. Nechcem ale byť úplne bez kamarátky ona mi veľmi pomáha dáva veľa veci pre deti po jej a tak. Čo robiť ?
Ak ste ozaj také kamarátky ako píšeš tak.by si k nej mala byť úprimná. Po čase sem budeš písať kde nájsť kamarátky love ste vzdialili?
Prečo si s chlapom ktorý robí iba dlhy a zjavne ti s deťmi a domácnosťou nepomáha? Aké staré máš dieťa, že musíš byť doma? Nemôže dieťa do jaslí a ty do práce?
Pekne chod na tu svadbu. Chapem, muza mas chuya s dlhmi. Nie si jedina, na MK normalka... Ze mas presupane tenisky je len tvoja lenivost. Dnes sa super ohaknes za bagatel, nebudem tu pisat zdroje, lebo to mazu, ale vsak ty vies... Pozicaj si pekne saty, daj jej aspon 50€ a uzi si spolocnost, do ktorej zial nepatris. Neviem, ci ste pozvani vsetci, chod aspon ty. Taku prilezitoist uz nebudes mat a hlavne-ta kamoska ta musi mat rada. S takymto kamaratstvom sa nehazarduje. Daj si tour po sekacoch a zacni sa tesit. Je to cest pre teba, baba🌸🌸🌸nadchni sa trochu‼️
na svadbu chod...deti nechaj muzovi a ty si konecne uzi vecer ... a celkovo zapajaj manzlea.. on narobil dlhy a nie ty - ty sa nemozes obmedzovat ..alebo to vyries.. mas kam ist? ak ano zbav sa zataze.. vyhod ho zo zivota a zacni pracovat na tom svojoma tym padom aj lepsej buducnosti pre deti
No ono to bolo najprv tak, že kamarátka volala druhu kamošku najprv len ona nemohla ísť, potom ďalšiu a nakoniec ani tá. Tak volala mňa aj k stolu. Ale muž už ani nechce ísť, že keď nás nevolala predtým nemusí ani teraz. Požičať šaty by som si rada ale nemám na to žiaľ. A deti neviem či by sám ustrážil mala má iba 4 mesiace a ešte máme aj staršie deti čo sú strašne živé.
Nás nechcela najprv kôli tomu, že máme viac detí preto zavolala druhu čo má len jedno. Bolo mi to trochu ľúto. Nás najprv chcela len na obrad. Potom nad volala všetkých len to si zas neviem predstaviť tam brať deti, keď ani muž nechce ísť a z ich rodiny poznám iba jej mamu nikoho iného kto by mi tam pomohol alebo tak.
Aké veľkosti oblečenia nosíš?
To je zvláštne dlhoročné kamarátstvo keď poznáš len jej mamu a nechceš sa s nou kamarátiť lebo sa má lepšie ako ty...
A ešte zvlastbejsie rady typu - chod.
Určite by som na tvojom mieste nešla. Načo tam máš ísť? Aby sa pozerala na tvoj falošný úsmev alebo sfučaný face?
Naozaj sa nazyvas kamaratkou?
Ze ta podporuje, pomáha, ...
Kašli na to.
Inak ja mam dlhoročné kamarátky a poznám komplet ich všetkých kamošov, celú rodinu, sesternice, susedy, spolužiačky zo strednej, z výšky...
Isla by som len do kostola a vysvetlila že kvôli deťom.
Držím prsty nech sa z tých dlhov čím skôr dostaneš a hlavne nerobte si už ďalšie deti
To asi ani není konkrétne kôli nej ale proste mne sa celkovo nechce zabávať nemám na to naladu aj keby to bol ktokoľvek iný pri toľkých problémoch a únave.
Neries a chod. 4mesacna vydrzi par hodin bez teba, nech ti ju chlap dovedie nakojit. Ty mas prilezitost sa rozptylit, nepremarni ju. Chlap sa ta tiez nepyta, ci moze nasekat dalsie dlhy, ty sa neoytaj, ci mozes ist a chod. 🍀 Potrebujes endorfiny a povznesenie nad vsednost ako sol.
Cely prispevok je o tom, ze tam ist nechce. Nechapem rady chod
S takymto naladenim by som na svadbu nesla. Pises ze ti to neurobi dobre lebo sa ma ona lepsie, nemas si co obliect a za mna tie ktore radia ze sa obleces lacno, ked niekto nema peniaze ani na nove tenisky aby nedral podlahu tak urcite si najde na svadobny outfit aj ked z druhej ruky. Super rady fakt.
Nenapisala si jednu milu vec na tu kamaratku, teda ano ze nechces ostat bez kamosky lebo ti dava vela veci po svojich detoch..nechaj nech si uzije svoj den a aj svoj zivot. Chapem ze si smutna a zdeptans zo zivota, ale ona zato nemoze.
Názov témy hovorí za všetko!
Autorka prepáč mi ak ti krivdim, ale tvoj príspevok mi nepríde písaný za triezva.
Hlavne zariad aby ste nemali este dalsie dieta
S takymto naladenim by som na svadbu nesla. Pises ze ti to neurobi dobre lebo sa ma ona lepsie, nemas si co obliect a za mna tie ktore radia ze sa obleces lacno, ked niekto nema peniaze ani na nove tenisky aby nedral podlahu tak urcite si najde na svadobny outfit aj ked z druhej ruky. Super rady fakt.
Nenapisala si jednu milu vec na tu kamaratku, teda ano ze nechces ostat bez kamosky lebo ti dava vela veci po svojich detoch..nechaj nech si uzije svoj den a aj svoj zivot. Chapem ze si smutna a zdeptans zo zivota, ale ona zato nemoze.
@lalilla nema deti, nevesta.
Robí ti dlhy a ty si s ním spravíš dieťa?
Nechápem,čo v tejto téme "robí" slovo kamarátka...vy kamarátky nie ste ani omylom.
Ty jej zavidis, za seba sa hanbis a dako za to vinis kamaratku.. nechces o nu prist, lebo ti pomaha a dava veci..
vravi sa, ze v nudzi poznas priatela.. ona vyzera byt skutocna kamaratka, ale ty, zial, nie.
Prechadzas si zlym obdobim, a ked si to uvedomis - ze to je LEN obdobie, ze bude lepsie, ked sa posnazite s manzelom, tak snad aj kamaratke odpustis, ze sa nema momentalne tak zle ako ty.
Prepáč, ja sa vyjadrím k tomu oblečeniu, lebo v dnešnej dobre ozaj nikto nemusí chodiť v deravých teniskách. Second hand za 50 centov a oblečieš sa ako z módneho časopisu
Tvoj muž robí dlhý a ty s nim máš 4 mesačné dieťa a benate čo do úst.
Ja viem, že vždy boli a budú ľudia chudobnejší, aj my sme svojho času boli, ale toto mne hlava neberie, že si robím deti, keď to finančne neviem utiahnuť.
Jedna vec je žiť skromne a niečo úplne iné, keď nie je na základné potreby.
Autorka,
Prečo máš s mužom, s ktorým máš nefunkčný vzťah, minimálne tri deti?
Autorka,
Prečo máš s mužom, s ktorým máš nefunkčný vzťah, minimálne tri deti?
@zmrzlinka2021 podľa mňa ho miluje a čakala, že sa po deťoch zmení.
Kamosku a jej svadbu vobec neries to je tvoj najmensi problem . Tvoj zivot treba zacat riesit .
Keď tam nechces ísť , nechod. Ale nezvaľuj to na oblecenie v dobe, keď uz pomaly každé mesto má sociálny šatník , charitu, darovacky, swapy, sekace.
Ja neviem, čakala si že Ti otvoríme šatníky a zložíme sa na dar pre ,,kamošku"? Hlavne sa prestaň utápať v sebaľútosti a ries seba a svoje deti, je nás tu viac čo máme tri deti (+) a nezrutili sme sa z toho aj bez muža. Tak sa vzchop už len kvôli tým deťom.
Hm. S mojou dlhoročnou kamarátkou sme, ako deti boli natom finančne rovnako. Teraz keď sme dospelé sa natom má ona lepšie. Oveľa lepšie, ako ja. Niekedy sa pred ňou aj trošku hanbím, že si ja nemôžem dovoliť napríklad topánky cez 100€, ako ona. Teraz si kúpila nové auto, bez pôžičky. Len tak. Jasné že jej občas závidím. Ale!! Teším sa sňou, ako keby to auto bolo moje. Prajem jej nech má peniaze aj na 3 také autá! Nech si kúpi aj vysnívaný poschodový dom! A aj keby mala neviem akú honosnú svadbu, bola by som tam ako prvá nastúpená, aby som ju podporila, aj keď bez peňazí. Teším sa z každého jej úspechu, tak ako keby boli moje.
Vyhovárať sa na oblečenie v dnešnej dobe je fakt trápne. Existuje milión stránok, kde predávajú fakt krásne veci za pár drobných. Tvoj problém nespočíva v oblečení ale niekde úplne inde. Na tú svadbu nechoď. Nedokážeš sa sňou úprimne tešiť. Nechceš ju stratiť, ale nie že by bola kamarátka. Len nechceš prísť o výhody..
Autorka ak máš finančné problémy skús nájsť najbližšiu potravinovú banku, charita dáva potraviny zadarmo. Aspoň na jedle vieš takto dobre ušetriť, poznám takých ľudí, čo to cez nich riešia.
Choď do sekaca ale sa opýtaj ba charite či ti nevedia šaty zabezpečiť na svadbu. My sme pred časom odnášali vrecia šiat pre ženy a boli tam aj spoločenské.
Choď sa zabaviť aspoň na pár hodín, uvidíš ako ti to pomôže.
Nenos dar, kamoška to pochopí.
Viem ako sa človek niekedy cíti a práve takáto zábava by ti veľmi pomohla. Muža nešetrí on to nejak bude musieť s detmi zvládnuť.
Nechceš, nechoď, a ostatné veci okolo nerieš, len sa zamotáš. Keď odídeš do práce, nakupiš si zase veci a budeš kočka. Deti nebudú večne malé a uvrieskane. Neboj sa bude lepšie. Nerob nasilu veci, ktoré nechceš robiť.
My sme na rom finančné dobre a aj tak nakupujem v sekacoch. Mam odtiaľ spoločenské šaty za 8 eur. Minulx rok som si v obchode vo výpredaji kúpila za 10 eur. Keď na tom nie ste dobre finance a muž robí dlhý prečo s nim máš viac deti? To musel aj pred tým posledným robiť tak na čo ste si ho robili? Ľahšie by sa ti odišlo s jedným alebo dvoma. Najmä ak sú živé a nezvládaš ich. Muža zapriahni do starostlivosti q ty si nájde aj keď niečo len na doma si privyrobiť aby ste si polepšili. Kamarátke napíš že je ti ľúto ale na obrad prídeš ale k svadobnemu stolu nie. Ak ste naozaj také kamošky pochopí to

A keby si k nej bola úprimná? Je dosť možné, že by to pochopila. Keď sa budeš izolovať, bude ti len horšie.