Ako sa vyrovnať s pocitom nízkej výšky?
Mňa trápi že mám výšku 148 cm a budem mať 15 rokov. Som najnižšia v triede ale som najstaršia z dievčat. Ja som vždy bola najnižšia z dievčat aj na prvom stupni. Moja mama má 160 cm a môj otec 176 cm. A ja som dostala menštruáciu v 11 rokoch a mala som predtým 142 cm a mi pýchali injekciu a teraz mi nepíchajú. A mám mladšieho brata a ešte nie je v puberte a keď dospeje,tak asi budem najnižšia z rodiny.
@danis19 zatial este nevies naisto ci porasties viac a ci nie, takze dat tomu trosku pokoja, zasluzis si nemat zbytocny stres. a druha vec je, jednak mozes nosit vysoke podpatky sem tam, alebo cele zvysene rovne topanky,
a predlzit opticky vysku aj niektorymi ucesmi, vysokymi drdolmi,
a jednak samozrejme, vychutnavat si vyhody. nenapadne sa vsade dostanes, a pri ziadnom partnerovi sa nemusis trapit, ani on, ze si ty ta vyssia, pekne romanticky
sa k nemu zmestis pod bradu...
@danis19 .... Mám 35 rokov a 158 CM. Som vyššia ako moja mama a sestra. Nikdy v živote som nemala problém s tým. Práve naopak. Muži milujú nízke ženy. A poznám xy žien rovnako vysokých alebo nižších ako som ja. Ešte niečo do dospelosti narasties. Neboj nic
mám 50r, výšku 159 cm som nižšia ako moja mama ale babky boli nízke(aj svokra), tak aj moje dcéry sú nižšie ako ja. Keďže majú 19 a 17 asi nebudú vyššie. Pritom všetci chlapi v rodine.otec, brat, muž svokor , švagor.majú medzi 185-197cm.. Keď chcem pobozkať môjho muža stojím na špičkách a on sa ešte dosť zohýna.
Si dievca ,netrap sa. Ja mam 158cm a chlapov by som mohla lopatou odhanat celi zivot. Rovnako ako aj tie vysoke,lebo kazdemu sa pacia ine zeny predsa. Keby si bola chalan tak rozumiem ze mas depku
aj ja sa hlásim do klubu krpcov 158 až 160 ja napriklad som nemala nikdy tužbu byť dlha a vysoka.Mne sa páči ak je baba nízka a taká detskejšia.Tak ale ja som aj chudá.Možno najviac by som chcela mať 165 cm ale to je strop,maximum viac určite nie.Radšej menšia a dáš štokle ako keby si mala mať 170 a plus a obuješ 10 cm topánky a už si ako vysoký 180 cm chlap.Tým neurážam vysoké ale mne je dobre tak ako je hlavne že sme zdravé 😊
Mala som na strednej spolužiačku, tiez taký drobec, útla nízka baba. Zrazu prišla do tretieho ročníka po prázdninách a z ničoho nič taka rajda, baba jak hrom. Normálne za prázdniny tak dospela, dorastla, dozrela, neviem ako to pomenovať. Sú veci ktoré nesklames. Treba makať na sebavedomí
No vidis. A potom sme tu take co si zijeme na vysojej nohe. Hlavy udierame kade-tade. V sekunde by som s tebou menila 😉
@danis19 mám presne rovnako, akurát o dosť viac rokov, žijem s tým úplne v pohode
Ja mám 167 cm, štíhla postava a všetci mi vravia že som maličká, doteraz nechápem .... Pre mňa maličká je pod 160 cm.
@danis19 buď rada že nie si chlapec … nízke dievčatá nemajú žiadny problém
@modratrixie naopak, nizke dievcata maju vacsi problem ako chlapci.
vnimanie vysky ma 2 urovne, len problem je v tom, ze len na jednej sa da popracovat, s druhou s nic moc urobit neda.
1 uroven - komplexy - tu sa zda, ze chlapci amju vacsi problem, no tento prispevok potvrdzuje opak.
2. uroven - praktickost- nizky chlapec je porovnatelne vysoky,a ko primerne dievca. nizke dievca je ako toto dievca z rpispevku.
cize nizky chlapec bude mat rovnake podmienky v zivote, ako primerne dievca, cize prakticky ziadne vseobecne obmedzenia.
naopak nizke dievca sa bude na kazdom kroku potykat s tym, ze niekde nedociahne, ez potrebuje pomoc od inych, ze sa musi na nieco postavit a su situacie, kedi si neporadi, nizke dievca ma obmedzenia v zamestnai, vo vybere auta, nedociahne na pedale v aute a pod.
dnes je doba nemilosrdná, vysokí a pekní ľudia su uprednostnovaní. Hlavne asi na vyšších postoch. Nižší človek musí dokázať 2x toľko, aby bol akceptovaný. Veľmi, ale veľmi rýchlo sa objednaj na endokrinologiu, pretože asi v 15 rokoch je aj pozde. Ty možno ani nevieš, kde v tele sa stráca tvoj rastový hormon, potrebuješ vyšetriť odborníkmi.
inak je tu skupina, kde ti poradia
https://www.modrykonik.sk/group/4386/
zajdi s rodicmi na endokrinologiu, neviem ci sa da este podat v tomto veku rastovy hormon
ja z toho ze som drobnej,nizkej postavy praveze tazim cely zivot.Viac sa zlutuju nad takym typom zien a pomozu im ako napriklad pri vysokych zenach.Ci uz daco dociahnut,pomoct.Ja to hodne zneuzivam 😉 taky ten ochrankarsky pud od inych .Ale chapem kazda si tu bude hajit svoju vysku.No komu by ste schvalne skor pomohli nejakej vysokej zene co vlaci tazku tasku alebo mrnavej a trapi sa s tym a neklamte ze obidvom naraz lebo neverim 🙃
ja z toho ze som drobnej,nizkej postavy praveze tazim cely zivot.Viac sa zlutuju nad takym typom zien a pomozu im ako napriklad pri vysokych zenach.Ci uz daco dociahnut,pomoct.Ja to hodne zneuzivam 😉 taky ten ochrankarsky pud od inych .Ale chapem kazda si tu bude hajit svoju vysku.No komu by ste schvalne skor pomohli nejakej vysokej zene co vlaci tazku tasku alebo mrnavej a trapi sa s tym a neklamte ze obidvom naraz lebo neverim 🙃
@anonym_98a725 Radšej pomôžem vysokej, štíhlej kočke, s dlhými nohami, takému modelkovskému typu. Nízke ženy má nikdy nezaujímali. Považujem ich za nepríťažlivé a nevhodné partnerky s rizikom, že aj dieťa môžu porodiť také malé a nedorastené.
@anonym_98a725 Radšej pomôžem vysokej, štíhlej kočke, s dlhými nohami, takému modelkovskému typu. Nízke ženy má nikdy nezaujímali. Považujem ich za nepríťažlivé a nevhodné partnerky s rizikom, že aj dieťa môžu porodiť také malé a nedorastené.
@anonym_0d54e0 - ano, presne tak to citim. je to napor na psychiku a sebavedomie... ja so svojimi 157 cm sa citim cely zivot tak ako pises - nedorobena, nedorastena... kvoli kopec ludom co mi to davaju najako presne ako ty. ale co mam akoze spravit? rovno sa zabit? vsetci ma prehliadaju, od mala bol vysmech pretoze som bola najmensia. kazdy na mna stale pozeral ako na decko aj ked som uz davno bola dospela. len z dovodu poondiatej "nizky". ale je tiez pravda, ze o frajerov som zase nudzu az tak nemala... mam 44 a ucim sa stale lubit samu seba aj so svojou nizkou.
To dievca ma 15r,a vy jej idete davat este vecsie depky ako to bude mat v dospelosti tazke.Nie neboj nebudes,aj chlapi sa najdu taki,co maju radsej malicke,aby mohli tu zenu ochranovat na cely zivot.A dobreho vela nebyva,neboj.Este isto par cm porasties.
Tiez som toto riesila s dcerou,ked som sa zlakla,ze v 9r dostala ms.Boli sme aj ma rengene aj podla kosti sa da zistit rastovy hormon.Vsetko mala v poriadku,netrebalo ist dalej.Ale stitnu zlazu som riesila so synom,tam tiez porovnavali moju,muzovu vysku.Syn bude nizsi ako na napr.starsi,ten uz ma 180cm v 17r.Ale uz ma aj tak vyskovo predbehol,ale stale v 15tich na chlapca nizky.
urcite nie rastovy hormon, preboha! kto ti taketo radi tak nevie akymi problemami si tito ludia prechadzaju! mam kamaratku i kamarata ktorym hormon ako detom pichali, maju neskutocne zdravotne problemi.... ano, narastli ale urcite to zato nestoji....pozri, nie si trpaslik, vyska je celkom v poho. Ja mam 162cm, mam dve kolegynky ktore maju do 150cm a uplne v pohode funguju.
skus sportovat, este do tej 16-17tky nie je nic stratene.
Mojmu synovi ked bol malicky odporucali pichat rastovy hormon - odmietla som a zmenila detsku lekarku - bol do 7triedy najnizsi, najchudsi chlapec v triede. Momentalne ma 17r a je to krasny chlapec s vyskou 178cm, uplne normalna Skova velkost (moje dve mladsie deti maju proporcionalne miery k veku, hoci dcera ako robila vrchlovo gymnastiku bola tiez "zakrpatena" - akonahle presla na hobby verziu zacala rast a ma momentalne idealnu postavu -nosi sko).
takze urcite rastovy hormon nie - sport ano a daj tomu sancu, hlavne sa skus mat rada taka aka si!
urcite nie rastovy hormon, preboha! kto ti taketo radi tak nevie akymi problemami si tito ludia prechadzaju! mam kamaratku i kamarata ktorym hormon ako detom pichali, maju neskutocne zdravotne problemi.... ano, narastli ale urcite to zato nestoji....pozri, nie si trpaslik, vyska je celkom v poho. Ja mam 162cm, mam dve kolegynky ktore maju do 150cm a uplne v pohode funguju.
skus sportovat, este do tej 16-17tky nie je nic stratene.
Mojmu synovi ked bol malicky odporucali pichat rastovy hormon - odmietla som a zmenila detsku lekarku - bol do 7triedy najnizsi, najchudsi chlapec v triede. Momentalne ma 17r a je to krasny chlapec s vyskou 178cm, uplne normalna Skova velkost (moje dve mladsie deti maju proporcionalne miery k veku, hoci dcera ako robila vrchlovo gymnastiku bola tiez "zakrpatena" - akonahle presla na hobby verziu zacala rast a ma momentalne idealnu postavu -nosi sko).
takze urcite rastovy hormon nie - sport ano a daj tomu sancu, hlavne sa skus mat rada taka aka si!
@stvura ake zdravotne problemy?
tiez poznam ludi,c o si pichali RH a aj moja dcera ho momentalne picha a zdr. problemy nemaju.
zaujima ma to.
a RH by ani nedostal, lebo ma ukoncene rastove obdobie. RH by sa malo zacat pichat najneskor v obdobi, ked dievca este nema ms.
inak ja mam nizkych kolegov, vyzeraju drobni, ale maloktora zena ma pod 150cm. ak len odhadujes, nemusi mat pod 150cm. to fakt nie ej bezna vyska.
mam drobnu kolegynu s Turnerovym syndromom a ta je z nich asi najnizsia, inak aj povahovo je taka ina. este aj taka utla, ziadne prsia, ci boky. a tu som osobne merala v robote - nie koli tomu, ze som chcela vediet jej vysku, skor ona chcela. a namerala som 151cm.
Aj ja som bola liecena rastovym hormonom a nemam z toho ziadne komplikacie a ani ine problemy. Jedine stastie, ze som ho brala. bez neho by som bola este nizsia. 🙂
@stvura ake zdravotne problemy?
tiez poznam ludi,c o si pichali RH a aj moja dcera ho momentalne picha a zdr. problemy nemaju.
zaujima ma to.
a RH by ani nedostal, lebo ma ukoncene rastove obdobie. RH by sa malo zacat pichat najneskor v obdobi, ked dievca este nema ms.
inak ja mam nizkych kolegov, vyzeraju drobni, ale maloktora zena ma pod 150cm. ak len odhadujes, nemusi mat pod 150cm. to fakt nie ej bezna vyska.
mam drobnu kolegynu s Turnerovym syndromom a ta je z nich asi najnizsia, inak aj povahovo je taka ina. este aj taka utla, ziadne prsia, ci boky. a tu som osobne merala v robote - nie koli tomu, ze som chcela vediet jej vysku, skor ona chcela. a namerala som 151cm.
@majamat Zaujalo ma to, ze povahovo ina. V com? Vies to opisat?
mám 158cm, manžel má 182cm, 17 ročný syn 184cm, 13 ročný syn 180cm
Ja sa pre moju výšku vôbec netrápim 🙂
Mužom sa páčia nízke ženy
Mam 38 rokov a vysku 153 cm 🤷♀️ ano, bolo to niekedy tazke, ale co uz. Casom som pochopila, ze som raz taka a nezmenim to. Roky som trapila nohy v opatkoch 10 cm +… a ja este mam aj tvar akp dievcatku, cize humorne situacie ma neobchadzaju…
Ale ty este mozes trosku rast…hlavne sa lub taka aka si…
@anonym_0d54e0 Ty si prípad pre psychiatra očividne.
Niektori by ste si mohli dat po prstoch. Presne takto vznika sikana… akoby ludia mohli za to aki su vysoki, aky maju nos, zuby, pery, velkost nohy… je uplne v pohode, ze niekomu sa pacia vysoke stihle, niekomi nizke, niekomi blondiky, niekomu ciernovlase… ale ako tieto nazory? Ako fakt? Dospeli ludia? Hanbite sa… naozaj…
A este dodam, suseda ma dceru, ma 170 cm cca, ma 12 rokov. Dievca sa zacalo hrbit, hanbi sa… lebo sa jej smeju, ze je zirafa, ukazuju na nu. To je zas opacny pohlad… a pritom ma krasne dlhe nohy… ale deti si presne toto nesu z domu. Predsudky… namiesto toho, aby sme ich ucili, ze kazdy sme iny, vyzerame inak, vyvijame sa inym tempo atd, tak pocuvuja taketo dristy ako citam tu. A potom to prenasaju do skol… smutne, velmi smutne
Niektori by ste si mohli dat po prstoch. Presne takto vznika sikana… akoby ludia mohli za to aki su vysoki, aky maju nos, zuby, pery, velkost nohy… je uplne v pohode, ze niekomu sa pacia vysoke stihle, niekomi nizke, niekomi blondiky, niekomu ciernovlase… ale ako tieto nazory? Ako fakt? Dospeli ludia? Hanbite sa… naozaj…
@anonym_2831bd Presne.
@danis19 mozes ist k endokrinologovi, skontrolovat rastove hormony, ale pravdepodobne uz vyrasties len 1-2 cm. Kazdopadne tych 148 cm nie je ziadna tragedia, mala som kamaratky, spoluziacky okolo 150cm a vobec to neriesili. Slovenky patria celosvetovo k vyssim zenam, celkovo europanky, tak mozes mat pocit, ze si nizsia, ale staci sa poprechadzat v Londyne, popri Filipinkach a Indkach budes priemer 🙂
ako fakt niektori tu nemate kus citu, robit komplexy a este viac deptat mlade dievca... ale hlavna vec, ze anonymne...
@majamat Zaujalo ma to, ze povahovo ina. V com? Vies to opisat?
@reklamka neustale bolesti klbov, svalov, skolioza...obaja narastli - az moc (kamoska ma 185cm, kamarat dokonca 192cm) ale cca od dvadsiadky maju neustale problemy s klbami...kriva krbtica je tiez velky problem, maju obaja hrb (aj ked to maju dnesne deti asi kazde druhe). My ako zdravi ludia si toto nedokazeme predstvit...ja som toto svojmu dietatu nechcela spravit, takze som kategoricky odmietla a vidim ze som spravila dobre kedze z neho vyrastol uplne normalny chalan

@danis19 buď rada že nie si chlapec … nízke dievčatá nemajú žiadny problém