icon

Ako sa vyrovnať s pocitom nízkej výšky?

danis19
6. okt 2025

Mňa trápi že mám výšku 148 cm a budem mať 15 rokov. Som najnižšia v triede ale som najstaršia z dievčat. Ja som vždy bola najnižšia z dievčat aj na prvom stupni. Moja mama má 160 cm a môj otec 176 cm. A ja som dostala menštruáciu v 11 rokoch a mala som predtým 142 cm a mi pýchali injekciu a teraz mi nepíchajú. A mám mladšieho brata a ešte nie je v puberte a keď dospeje,tak asi budem najnižšia z rodiny.

anonym_2c16fe
7. okt 2025

Tak ja som zase vysoká a celý život som túžila mať aspoň o 5 cm menej. Mala som zo seba komplexy a závidela všetkým nízkym babám. Aj teraz sa občas dostávam do situácií, že som nešťastná zo svojej výšky. Asi každý to vnímame po svojom, ale najdôležitejšie je netrápit sa kvôli tomu a prijať to tak, ako to je, keďže sa to nedá zmeniť. Aj keď je to niekedy sakra ťažké.

anonym_6534de
7. okt 2025

Ja mám 177cm a tým pádom oveľa menší výber chlapov. Nižšieho nechcem, už aj pri rovnako vysokom sa cítim byt veľká. Pri vysokých chlapcoch je to úplne iný pocit

alica110
7. okt 2025
@anonym_6534de

Ja mám 177cm a tým pádom oveľa menší výber chlapov. Nižšieho nechcem, už aj pri rovnako vysokom sa cítim byt veľká. Pri vysokých chlapcoch je to úplne iný pocit

@anonym_2c16fe
@anonym_6534de Baby, to vážne? Ja mám 174 a nikdy som nemala s mužmi problém, celý život sa okolo mňa niekto krúti. Problém nebude výška.

simca06022011
7. okt 2025

@danis19 predpokladam, ze s dr to rodicia riesili, ak nie tak by som sa poradila asap, len neviem do akeho veku sa to riesi, myslim do ms ako si pisala. Rodicov tiez nemas extremne vysokych, musis to zacat brat tak, ze proste vyska nie je nieco co dokazes ovplyvnit. Za to proste nik nemoze ci vyrastie na 150cm alebo 180cm, nevyberame si. Radsej treba cvicit, starat sa o seba, aby si mala peknu postavu aj ked nie vysoku, a bola si zdrava. Najdi si nieco ine v com budes vynimocna, zaluby a tak, aby si nemysliela na vysku.. mozes potom skusat outfity, ktore aspon opticky ta trochu urobia vyssou atd, nie je to uplne stratene aj ked sa skamaratis s vysokymi topankami v dospelosti...
A vies ako sa hovori, dobreho vela nenarastie 🙂)) Dcera ma tiez spoluziacok par nizkych, jedna jej je ledva po plecia... proste je to tak. kecy o nepritazlivosti a pod nepocuvaj, zakomplexovani chudaci su to, poznam viac muzov (v SR samozrejme) co dokonca maju malicke nizke aziatky ako partnerky, aj deti maju a vsetci su spokojni... kvalita cloveka ani partnera sa nehodnoti na zaklade vysky, uz si len vezmi muza, co nepomoze nizkej zene, pretoze nie je atraktivna, to je hotovy material na partnera, taky gentleman, vsak? :DD

majamat
7. okt 2025
@reklamka

@majamat Zaujalo ma to, ze povahovo ina. V com? Vies to opisat?

@reklamka to zrejme s vyskou,c i s TS nema svis.
neviem kam by som ju zaradila,a le bud to bude vyvojova porucha osobnosti,a lebo rovno nejaka dg.
jej srpavanie je zvlastne, casto je moc hlucna, takmer vsetko rozprava s tym, ze tomu dodava prilisnu energiu a vasen, kladie na to velky doraz. casto su jej komentare odklonene od reality, chape vci inak, skor nespravne v ramci logiky, ci v porovnani s chapanim vacsiny ludi, robi blbosti, je v praci vyslovene neprakticky.
roznasa nieco na voziku, ktory ma koliecka a ona si ho postavi do prostred namiesto toho aby ho tlacila a potom sa nabeha. ako snaziva je, to sa musi nechat, je to taky vychor, fakt do vsetkeho vklada velmi vela eergie. ked sa jej snazis nieco povedat,c i vysvetlit, vyslovene ( nei obrazne,a le vyslovene ) vyplesti na teba oci, tvar tak posunie k tebe, zdvihne obocie, ako keby si jej neviem co hovorila. jej prejavy su vlemi afektovane. ked je skritizovana vobec nepochopi co tym chcu ostatni povedat.
co je zaujimave, robi u nas medzi 25-30r, cize prostredie a pracu pozna velmi dobre. robi sa nieco, co je zauzivane - mame nejaky system prace a jej jeden den prepne a urobi nieco uplne inak, tak od veci. nieco co nikdy nemohla u nikoho vidiet, zrazu prote urobi taku blbost, ze sa ti zastavi rozum. nie je to, ze len pracu vykoa svojim sposobom,a le vyslovene zaver jej cinnosti nie je dobry, je nevyhovujuci a komplikuje to pracu aj inym. je to castokrat nieco, co by ti v zivote nenapadlo, ze niekto urobi.
fakt neviem, kde toto spravanie zaradit. mnoho ludi ju berie ako dieta. nielenze tak vzhladovo vyzera, ale aj sa tak niekedy sprava, hoci hlas ma silnejsi ako ja, vie aj spievat - niekedy si psopevuje a dost hlasno,a le teda hlas na to urcite ma.

simca06022011
7. okt 2025
@alica110

@anonym_2c16fe
@anonym_6534de Baby, to vážne? Ja mám 174 a nikdy som nemala s mužmi problém, celý život sa okolo mňa niekto krúti. Problém nebude výška.

@alica110 je to len o pocite a ze zeny proste "nechcu" ineho ako o xy cm vyssieho... tiez nevidim problem nikde vo svojom okoli.. a to fakt mam vysoke zeny okolo seba, to skor ja som tu take male pivo so 170cm...

alica110
7. okt 2025
@simca06022011

@alica110 je to len o pocite a ze zeny proste "nechcu" ineho ako o xy cm vyssieho... tiez nevidim problem nikde vo svojom okoli.. a to fakt mam vysoke zeny okolo seba, to skor ja som tu take male pivo so 170cm...

@simca06022011 Ja hovorím, že sa treba mať rád, to je základ všetkého. Potom to aj budeš vysielať do okolia a zakomplexovaní muži sa ti budú vyhýbať. A ak niekomu vadím, lebo som nízka/vysoká, nech hľadá inde. Hotovo, vyriešené 😅

majamat
7. okt 2025
@stvura

@reklamka neustale bolesti klbov, svalov, skolioza...obaja narastli - az moc (kamoska ma 185cm, kamarat dokonca 192cm) ale cca od dvadsiadky maju neustale problemy s klbami...kriva krbtica je tiez velky problem, maju obaja hrb (aj ked to maju dnesne deti asi kazde druhe). My ako zdravi ludia si toto nedokazeme predstvit...ja som toto svojmu dietatu nechcela spravit, takze som kategoricky odmietla a vidim ze som spravila dobre kedze z neho vyrastol uplne normalny chalan

@stvura krivu chrbticu sice nemam,a le bolesti klbov ano, mam 164cm. toto vobec nemusi suvisiet s liecbou. moze to dokonca skor suvisiet s vysokym vzrastom, ktory by mali aj bez leicby, ak by rastli dobre. vysoke telo je viac namahane.
co sa tyka chrbtice, nei ej tovyslovene dosledok liecby,a le rychleho rastu. aj dieta co rastie prirdzene rychlo toto moze mat. cize keby boli zdravi a rastli by rychlo, zrejme by to mali tiez.
co sa tyka vysky, su teda dost vysoky, on teda patri medzi yvssich chlapov, ale zas taky extem to nie je, ale ona je dost.

nieviem ako to mali s dg poruchy, aku kontretne mali, preco tolko narastli, mozno genetika. no dieta s nedostatok RH na liecbe RH nenarastie viac ako mu je geneticky dane. moja dcera ma genetiku ako ja 164cm ( aj podla otca ma tolko ) a teda zatial ma 158cm a to bude mat 15r. s leicbou sme zacali neskoro, mala asi skor hranicnu poruchu, tak pichame len 2r,a le nearastla nijak zavratne. jej genetika taka proste nie je.
narastla asi 15cm, co je 7,5cm/rok.

mimo pubertu, vacsinu rastoveho obdobia jeprimerny rast 5-6cm/rok. v puberte je to viac u oboch polavi a teda u chlapcov viac ako udievcat. cize 7,5cm/rok je velmi mierny pubertalny rast.
liecba RH za rok dietatu prida 1-2cm navrch, to je to, co by rastlo, keby malo hormony ok. no prvy rok zvykne dieta narast viac ( moja ani 1r viac nenarastla ), to preto, ez po dlhom deficite sa telo zrazu "zobudi" a dobieha.
dcera kolegyne pichala RH 8-10r ( neviem rpesnu dlzku,a ni koleg. si uz nepamatala ) ma vysku svojich rodicov okolo 160cm.
dcera kamosky si pichala 9r, je rovesnicka mojej dcery, ale mala skor pubertu a uz nerastie, tka je leicba ukoncena, zatial co my sme zacali neskoro a liecba este prebieha. narastla podla genetiky 160cm. a paradox je, ez maju dvojitu genetiku v rodine. dedo, mama a sestra a mozno aj 2 bratranci vysoki. sestra 174cm, mama 170cm. a zvysok rodiny skor nizzsi, zeny okolo 160cm, aj pod a mzi okolo 170-173cm, niektori aj pod , co je porovnatelna zenska vyska okolo 160cm ( kzde pohlavie je inak nadstavene,musi maju vysie nadstavenie, lebo maju inu rastovu krvku, rpeto to reba vzdy prepocitat na rovnake pohlavie ).
moja teda tiez bude mat zrejme okolo 160cm. mam pocit, ze uz moc rychlo nerastie.
cize su tu 3 pripady dievcat, vsetky prakticky majukonecnu vysku lahko pod primerom a 2 z toho na leicbe roky a jedna teraz kratko.
preto si myslim, ez ich vysoky vzrast je dosledkom genetiky a tazksoti suvisia s ich geneticky danou vyskou nie vyslovene s liecbou.
no ako som psiala neviem oklnosti. RH sa dava aj malym SGA detm a tam sa neda dokazat, ci ho lastne potrebuju, alebo nie.

malalienka85
7. okt 2025

Mám 40 r a 155 cm 🙂 mávala som komlexy aj na základnej aj na strednej tam som to už kompenzovala opätkami, vždy som bola všade najmenšia a mrzelo ma to. postupne ako som dospievala som zisťovala že mi to začína byť vlastne jedno až som prišla do fázy že neriešim vôbec nosím topánky aj nízke aj vysoké nerieším to vobec, neboj sa dospeješ aj ty do tejto fázy... nemôžeš za to takto to proste je a musís sa stým zmieriť... a chlapom sa to páči 🙂

anonym_6534de
7. okt 2025
@alica110

@anonym_2c16fe

@alica110 krútia sa aj okolo mňa, ale často sú pod 1,80…im to nevadí a čudujú sa, že čo mne to vadí…no proste sa mi ku mne nizki nepáčia a necítim sa pri takom mužovi dobre aj keď ma dobrú povahu. Pre babu čo ma 1,65 je 1,80 možno vysoký chlap, pre mňa spodná hranica

alica110
7. okt 2025
@anonym_6534de

@alica110 krútia sa aj okolo mňa, ale často sú pod 1,80…im to nevadí a čudujú sa, že čo mne to vadí…no proste sa mi ku mne nizki nepáčia a necítim sa pri takom mužovi dobre aj keď ma dobrú povahu. Pre babu čo ma 1,65 je 1,80 možno vysoký chlap, pre mňa spodná hranica

@anonym_6534de Tak keď to vadí tebe, tak to nezostáva nič iné ako hľadať vo “vyšších” kruhoch. Chápem, že príťažlivosť je dôležitá, ale aby si takto neprebrala.

dora281
Autor odpoveď zmazal
majamat
7. okt 2025

AUTORKA
prakticky som neodpovedala na otazku. moja dcera ma liecbu RH ( rastoym hormonom ), ale teda ona este rastie. ty predpokladam, ez uz nie.
mozno keby sa skor neico zacalo riesit, tak by si mohla mat inu vysku. no poviem ti, nema vyznam sa tym zaoberat. fakt nema. s tym nci neurobis, nezmenis to.
a teda aj ked si to mozno neuvedomujes, moznos ti to ani ostatni neuvedomuju, ale kazdy z nas ma nejake vyzarovanie, ktore vychadza z nasich pocitov a tie sa projektuju v spravani. ak budes stale riesit vysku, potom bude projekcia tvojich pocitov skor neprijemna - negativna pre ostatnych. chapem ze ta to mrzi, ale dolezite je prestat to riesit, pozri sa na seba, ty nei si len vyska. ked to vezmeme z hladiska vzhladu, tak mas aj tvar, detaily v tvari, tvar postavy a pod. ale teda ta druha cast je ovela dolezitejsia - mas svoje vnutro, svoje vyzarovanie a to najviac robi cloveka pritazlivym pre ostatnych.

mali sme teraz stretavku a mala som spoluziacku, ktora bola mierne nizsia a gulka - neviem 158-160cm, do tvare jak chalan, kratke cierne rovne vlasy - skor taky dlhsi chalansky strih, hute tmave obocie, oci skor vypukle, hrube pery, okuliare. fakt jej tvar vyzerala tak hrubo, chybala v nej zenskost a jemnost.
no ale ja som milovala jej energiu a humor. to bola tak neuveritelne vtipna osobka. teda bola,s tale je. je uzasna a mam ju rada, bez ohaldu an to,a ko vyzera. a to je este vacsia gulka, ako bola. bude mat dobre cez 100kg.

naopak som stretla jedneho lekara - vysoky,s tihly, krasna sportova postava, snedy typ, jemne okuliare, chodil zarasteny - taky ten typ nahodit kozene oblecko a posadit sa na motorku, ale nie vyslovene taky ako zanedbany, taky manekyn, aj robil manekyna. a teda bol aj inteligentny a studovany.
no neskutocny sebec,a le ze neskutocny. videl len seba. ked som ho spoznala, hoci stale mame tendenciu hodnotit podla vzhladu, ed v prvom monete ani nic ine o cloveku nevieme, no vdaka nemu u mna natal fakt rapidny obrat vo vnimani cloveka. nie ze by som predtym nevedela, ze krasa nie je vsetko, ale akosi som si neuvedomovala, ze niekedy moze byt krasny clovek az tak vlemi odpudzujuci. vdaka tejto skusenosti to uz mam v sebe nadstvavene a hoci viem zhodnotit vzhlad a niekedy to robim, ale mam v sebe vzdy taku kontrolku, ze ten clovek moze byt vovnutri zly, ze vzhlad nie je vsetko, cim by som sa mala u ludi zaoberat.

v tom case som spoznala aj dr. ktory nebol pekny, vysoky bol, ani tlsty nijak extremne nebol, ajked nemal vyslovene sportovu postavu, takze kde tu podkozneho tuku bolo, no bol neskutocne mily a zabavny.

anonym_256c89
7. okt 2025

Mne su mali ludia sympaticki, ale citim sa lepsie s vyssimi ludmi. Pridu mi viac vyrovnanejsi a kludnejsi. Mali ludia su casto taki rozhadzani a dost nervni, neviem ci je to tou vyskou.
Ja mam 170cm a neviem preco, ale vzdy som inklinovala k vyssim ludom.

Ale vela vysokych muzov ma rado male zeny. A vela nizkych muzov ma rado vysoke zeny.
Kazdy to ma uplne inac.
Za mna je optimum ked je zena nizsia ako chlap (cm nehraju rolu).

anonym_07cbf5
7. okt 2025

Ja mam 152 cm a 42 rokov, muza mam 185 cm vysokeho, stale som na spickach, ked mu davam pusu a on sa musi zohnut. Sesterka ma 162 cm a muz ma 192 cm 🙃. Su na tom podobne ako my. Ja mam este aj nohu ledva 35-ku, dcera ma 10 rokov a ma 37. Takze ona asi bude po otcovi, ma asi 148 cm, priblizne. Toto je taka loteria.
Ale ja mam nizkych rodicov, maminka mala 150, teraz po 70-ke uz je o dost nizsia odo mna, ocino ani neviem presne, mozno 160? Fakt je nizky, drobny. No nemam po kom vysoka byt. Vies, vravia Ti a ukludnuju Ta,...vsak zvyknes si na to, ak budes nizka, to je ok. Len, ma to aj nevyhody. Ja mam aj dost nizke sebavedomie a akosi stale vo mne je zakorenene, ze ti vyssi akoby mali vyssiu autoritu oproti mne. Aj ked su o dost mladsi odo mna, vnimam ich ako starsich akoby. Mne sa sice malokto doslova smial z vysky, ani mi nedali ludia pocitit, ze som "mala" nejako neprijemne, ale stale mam ten pocit. Akurat tu u mna bola kamoska a ma tak ako ja vysku, a vravim jej, ake je to super, ze sa pri rozhovore mozeme pozerat vzajomne do oci a nie na hrudnik alebo pupok niekomu 😅🤣.
A este tie reci pri dospievani, "mala vrtka, dobre...vari..." to ma tiez dost vytacalo.
A este sa stretavam s tym, ze mi hovoria, ze dobre, ze mam vyssieho muza, ze aj deti budu vyssie. Chvala Bohu. Takze asi to nie je celkom tak, pochybujem, ze by nejaka 170 vysoka baba chcela mat 150. To tazko. Ani modelka, ani len do suboru do Lucnice sa nedostanes, ak by si chcela tancovat spolocenske tance, tiez mas problem. A ked sme zariadovali kuchynu, spravili sme si nizsiu a vyssiu cast . Este kvoli digestoru mi pani v studiu hovorila, ze ved si dajte vyssie skrinky, no a ja na nu a to akoze ani na prvu policku nebudem dociahnut? Na druhu uz musim byt aj tak na spickach. A vsade si davat schodik, okna sa mi zle umyvaju, nedociahnem. Skracovanie nohavic mi az tak nevadi, ked mam na vyber, kupim 7/8 a su mi dobre ako dlhe. Saty sa zle kupuju, ked mas kratky driek, hlavne puzdrovky, ale aj do pasa.
No, kazdopadne, ma to dost nevyhod, ale zvykla som si. Co ine s tym spravis? Ak nemas poruchu rastu a je to geneticke, tak ostava len sa s tym zmierit.
S druhym synom som chodila na endokrinologiu, lebo je mensi v jeho veku ako prvy syn, aj dcera, ale ocividne je v poriadku, len bude asi geneticky po mne, narozdiel od prvych 2 deti. A stvrte dieta je asi take ako prve dve. Ale to sa uvidi neskor.

anonym_9e45b3
7. okt 2025

Sa mi ľúbi, ako sa vy nízke tu obhajujete, že mužom sa páčia nízke ženy.....robím v mužskom kolektíve (25-40 rokov), mužom sa páčia väčšine vysoké ženy s dlhými nohami

alica110
7. okt 2025
@anonym_9e45b3

Sa mi ľúbi, ako sa vy nízke tu obhajujete, že mužom sa páčia nízke ženy.....robím v mužskom kolektíve (25-40 rokov), mužom sa páčia väčšine vysoké ženy s dlhými nohami

@anonym_9e45b3 Ale no tak.. mužom sa páčia aj nízke aj vysoké, každý má iné preferencie.

anonym_12587d
7. okt 2025
@anonym_e3bec1

@anonym_0d54e0 Ty si prípad pre psychiatra očividne.

@anonym_e3bec1 tiez si myslim ze to pisala zena anonymka co mozno aj zavidi drobnym babam a nie muz 🤣

reklamka
7. okt 2025
@majamat

@reklamka to zrejme s vyskou,c i s TS nema svis.
neviem kam by som ju zaradila,a le bud to bude vyvojova porucha osobnosti,a lebo rovno nejaka dg.
jej srpavanie je zvlastne, casto je moc hlucna, takmer vsetko rozprava s tym, ze tomu dodava prilisnu energiu a vasen, kladie na to velky doraz. casto su jej komentare odklonene od reality, chape vci inak, skor nespravne v ramci logiky, ci v porovnani s chapanim vacsiny ludi, robi blbosti, je v praci vyslovene neprakticky.
roznasa nieco na voziku, ktory ma koliecka a ona si ho postavi do prostred namiesto toho aby ho tlacila a potom sa nabeha. ako snaziva je, to sa musi nechat, je to taky vychor, fakt do vsetkeho vklada velmi vela eergie. ked sa jej snazis nieco povedat,c i vysvetlit, vyslovene ( nei obrazne,a le vyslovene ) vyplesti na teba oci, tvar tak posunie k tebe, zdvihne obocie, ako keby si jej neviem co hovorila. jej prejavy su vlemi afektovane. ked je skritizovana vobec nepochopi co tym chcu ostatni povedat.
co je zaujimave, robi u nas medzi 25-30r, cize prostredie a pracu pozna velmi dobre. robi sa nieco, co je zauzivane - mame nejaky system prace a jej jeden den prepne a urobi nieco uplne inak, tak od veci. nieco co nikdy nemohla u nikoho vidiet, zrazu prote urobi taku blbost, ze sa ti zastavi rozum. nie je to, ze len pracu vykoa svojim sposobom,a le vyslovene zaver jej cinnosti nie je dobry, je nevyhovujuci a komplikuje to pracu aj inym. je to castokrat nieco, co by ti v zivote nenapadlo, ze niekto urobi.
fakt neviem, kde toto spravanie zaradit. mnoho ludi ju berie ako dieta. nielenze tak vzhladovo vyzera, ale aj sa tak niekedy sprava, hoci hlas ma silnejsi ako ja, vie aj spievat - niekedy si psopevuje a dost hlasno,a le teda hlas na to urcite ma.

@majamat - dakujem za info, zaujimam sa o TS, tak trochu z profesialneho a aj osobneho hladiska. 🙂

anonym_98a725
7. okt 2025

A este ked sme pri tych dlhych akoze elegantnych nohach u vysokych zien.Tak toto moze aj nemusi platit.Som tiez malicka zhruba tych 160 cm plus minus a mam rovnako dlhe nohy ako moja sesternica co ma 1,72 ale ona ma zas dlhsi trup.Takze neviem odkial beriete ze iba vysoke maju elegantne a dlhe nohy.To ich poznam vela s kratkymi nohami.Jednoducho povedane nezavidte tu jedna druhej ci uz male vysokym alebo vysoke nizkym, neohovarajte sa navzajom a svet bude krajsi pre obe strany.A uz vobec nechapem na co sa sem nahrnuli vysoke kedze je to tema hlavne pre nizkych a ako dodat malej dievcine trochu sevavedomia.Nasukali sa sem este ju niektore znechucuju.Ale tak klasika mk zase nesklamal

alica110
7. okt 2025
@anonym_98a725

A este ked sme pri tych dlhych akoze elegantnych nohach u vysokych zien.Tak toto moze aj nemusi platit.Som tiez malicka zhruba tych 160 cm plus minus a mam rovnako dlhe nohy ako moja sesternica co ma 1,72 ale ona ma zas dlhsi trup.Takze neviem odkial beriete ze iba vysoke maju elegantne a dlhe nohy.To ich poznam vela s kratkymi nohami.Jednoducho povedane nezavidte tu jedna druhej ci uz male vysokym alebo vysoke nizkym, neohovarajte sa navzajom a svet bude krajsi pre obe strany.A uz vobec nechapem na co sa sem nahrnuli vysoke kedze je to tema hlavne pre nizkych a ako dodat malej dievcine trochu sevavedomia.Nasukali sa sem este ju niektore znechucuju.Ale tak klasika mk zase nesklamal

@anonym_98a725 Začala si dobre a skončila si ako tie, ktoré tu urážajú. Prečo by sa vysoké nemohli vyjadriť? Ja som ju podporila, treba sa mať rád.

stvura
7. okt 2025
@anonym_9e45b3

@majamat mozno teraz je to uz ine (tito dvaja su skoro 50tnici), ale obaja moji priatelia mali liecbu odporucenu detskym lekarom a obaja narastli fakt ze enormne - ani jeden z nich nema vysokych rodicov ani nikoho v rodine...ja som odmietla toto absolvovat so svojim dietatom - inac mi detska chcela liecbu nariadit uz v predskolskom veku...takze som zdupkala od nej - a vsetky deti mam vyssie ako sme my-rodicia. Dnesne deti su tak ci tak vacsina vsetko vysoke, "masite" deti, utle vidno fakt ze vynimocne (alebo potom ultrastihle dievcence v obdobi puberty).
@anonym_9e45b3 no ja robim v muzskom kolektive - mame tu jednu taku mladunku fakt ze peknu babu ale nikdy jej ziaden moj kolega na nohy ani do tvare nepozeral (vsetci kukaju len na dve veci - ako sa vravi v tom ludovom ricicici)

anonym_9547cb
7. okt 2025

Mam 37r 158cm. Nikdy som kvoli vyske nemala komplexy, ani problemy s chlapmi. Ked niekde nedociahnem, dam si stolicku alebo poprosim o pomoc, aky problem. Od strednej som v kolektivoch,kde je viac chlapov a nikdy som nic na vysku nepocula. Spoluziaci- naj kamosi z gympla ma doteraz s laskou volaju "malô", aj ked uz davno take malo nie som 😂. Muz ma 182cm a vyzera,ze aj nase deti budu vyssie ako ja.

drahomirrra
7. okt 2025

Ja mam 163 cm a teda chlapov cely zivot odhadzujem vidlami a prekvapivo, najma tych vysokych 😁 Muz ma 182 cm

liusa82
7. okt 2025
@anonym_9547cb

Mam 37r 158cm. Nikdy som kvoli vyske nemala komplexy, ani problemy s chlapmi. Ked niekde nedociahnem, dam si stolicku alebo poprosim o pomoc, aky problem. Od strednej som v kolektivoch,kde je viac chlapov a nikdy som nic na vysku nepocula. Spoluziaci- naj kamosi z gympla ma doteraz s laskou volaju "malô", aj ked uz davno take malo nie som 😂. Muz ma 182cm a vyzera,ze aj nase deti budu vyssie ako ja.

@anonym_9547cb keď už spomínaš to malô tak aj mňa stále volajú spolužiaci či z výšky alebo zo strednej malinká Lucka tiež mám tolko cm ako ty😁 ale tak mňa to vždy tak poteší vôbec sa na to nenaštvem a to bežne stretávam v meste ešte menšie odomňa kolkokrát.Ale je to také milé pomenovanie aj po rokoch

ktobytobolpovedal
7. okt 2025
@anonym_9e45b3

@anonym_9e45b3 tak ja som naozaj nikdy nemala a nemam problem s napadnikmi. Ani pri 153 cm. Vela ludi (aj zien aj muzov) mi vravi, ze som ako babika 🤷‍♀️😃
Iste, ze su muzi, ktorym sa vobec nepacim kvoli vyske, kvoli farbe vlasov, tvaru zubov… je to absolutne v poriadku. Ako sa vravi: na kazde vreci existuje zaplata … ale to ze sa niekomu nieco nepaci sa da vyjdrit aj slusne a bez expresivnych vyrazov tipu liliput, trpaslik, zirafa, konska tvar,….
Nemyslim si, ze sa tu niekto vyslovene obhajuje…. Proste len 15 rocnemu dievcatu piseme, ze to nie je nejaka hrozna tragedia

alenka58
7. okt 2025

mala som spolužiačku okolo 150 cm, neviem nikdy sme sa o tom nebavili, ale teda nápadníkov mala vždy rovno niekoľko a aj teraz na stretávke bola s novým už manželom, je pravda že ona utiahnutá nie je

majamat
7. okt 2025
@stvura

@majamat mozno teraz je to uz ine (tito dvaja su skoro 50tnici), ale obaja moji priatelia mali liecbu odporucenu detskym lekarom a obaja narastli fakt ze enormne - ani jeden z nich nema vysokych rodicov ani nikoho v rodine...ja som odmietla toto absolvovat so svojim dietatom - inac mi detska chcela liecbu nariadit uz v predskolskom veku...takze som zdupkala od nej - a vsetky deti mam vyssie ako sme my-rodicia. Dnesne deti su tak ci tak vacsina vsetko vysoke, "masite" deti, utle vidno fakt ze vynimocne (alebo potom ultrastihle dievcence v obdobi puberty).
@anonym_9e45b3 no ja robim v muzskom kolektive - mame tu jednu taku mladunku fakt ze peknu babu ale nikdy jej ziaden moj kolega na nohy ani do tvare nepozeral (vsetci kukaju len na dve veci - ako sa vravi v tom ludovom ricicici)

@stvura no problem je, ze detska liecbu nariadit nemoze. na to aby dieta dostalo liecbu, musi mat potvrdenu dg, ktora patri medzi indikacie k liecbe, liecba RH sa nedava deom pretoze su male. dava sa detom s potvrdenou poruchou rastu. male dieta, ktore poruchu rastu potvrdenu nema, nema narok na liecbu.
cize pediatri to marne odporucaju a vytvaraju nespravny dojem, ze detatu moze byt podana takato liecba,a le take jednoduche to nei je. a teda liecbu indikuje endokrinolog, pediater toto urobit nemoze. tot k tvojim detom. mozno by po endokrino vysetreni narok na liecbu naozaj nemali.

co sa tyka tych tvojich priatelov, netusim aku mohli mat liecbu, lebo ak su 50-tnici, tak v obdobi ich detstva este liecba RH u nas nebola. bola zavedena az v r.1992. akych vysokych maju rodicov? teda ak vies. vyzvedam, elbo am to vcelku zaujima, je to pre mna neico ako hlavolam, ktory chcem rozlustit. neda mi to.
inak moj bracho ,a 194cm a mama ma 168cm a otec 181cm. cize on preratol o 13cm. fakt je, ez nasi predkovia,c asto aj rodicia nemuseli mat take podmienky na rast, ako ma dalsia generacia, preto sice narastli slusne, ale naplno ich telo nevyuzilo geneticky potencial a preto novsia generacia s lepsimi podmienkami moze byt vyssia.

anonym_2c16fe
7. okt 2025
@alica110

@anonym_2c16fe

@alica110 áno, vážne. A nejde len o mužov, aj keď ja som nakoniec s mužom, ktorý je nejaký ten cm nižší odo mňa a nebudem klamať, vadí mi to. Samozrejme, prevýšili to iné kvality, nemenila by som, radšej normálny chlap s nie ideálnou výškou, ako debil 190. Ale aj v iných situáciách, napríklad ja chodím tancovať a na výber mám... až jedného chlapa z 10-tich, ostatní sú nižší. Ani nehovoriac o iných veciach v súvislosti s výškou, ako bolesti chrbta napríklad. Mne ortopéd povedal, že bohužiaľ, vyššie ženy to majú ťažké, pretože ich svalstvo nie je tak disponovane, ako u chlapov, ktorí nemajú problém pri vyššej výške a preto musíme viac dbať na posilňovanie, lebo inak sa bolesti nevyhneme.

alica110
7. okt 2025
@anonym_2c16fe

@alica110 áno, vážne. A nejde len o mužov, aj keď ja som nakoniec s mužom, ktorý je nejaký ten cm nižší odo mňa a nebudem klamať, vadí mi to. Samozrejme, prevýšili to iné kvality, nemenila by som, radšej normálny chlap s nie ideálnou výškou, ako debil 190. Ale aj v iných situáciách, napríklad ja chodím tancovať a na výber mám... až jedného chlapa z 10-tich, ostatní sú nižší. Ani nehovoriac o iných veciach v súvislosti s výškou, ako bolesti chrbta napríklad. Mne ortopéd povedal, že bohužiaľ, vyššie ženy to majú ťažké, pretože ich svalstvo nie je tak disponovane, ako u chlapov, ktorí nemajú problém pri vyššej výške a preto musíme viac dbať na posilňovanie, lebo inak sa bolesti nevyhneme.

@anonym_2c16fe Tak toto počujem prvýkrát, ja žiadne bolesti chrbta nemám, meriam 174. Je to hlúposť na ntú, nehnevaj sa. Chodím tancovať aj ja, na výber mám dosť vysokých mužov, máloktorý je nižší než ja. Koľko vôbec meriaš?