Ako sa vyrovnať s rozchodom a nepotláčať city?
Pred pol rokom sme sa rozisli so snubencom. Poziadal ma o ruku, ale nevedeli sme sa zhodnut na niektorych veciach ohladom spolocnej buducnosti. Boli kvoli tomu caste hadky. Ostali sme vsak v kontakte a piseme si. Celu tuto situaciu znasam tazko pretoze ho stale lubim a okrem toho som mala nejake predstavy, ktore sa nesplnili. Napriklad ked idem do obchodu (Pepco a podobne) tak mam tendenciu kupovat rozne veci ktore by sa nam hodili. Napriklad obliecky na vankuse. Proste citim v sebe ze mam potrebu budovat nejaky domov ale nemam na to prilezitost. Neviem tieto pocity vobec vysvetlit. Nedavno sme si spolu pisali aj telefonovali a zavolala som ho aj von. Povedal mi ze ma pocit ze na neho tlacim. Pritom den pred tym mi povedal ze ho to ku mne stale taha. Ze ho pritahujem kedze som atraktivna. Ako docielit aby ma pozval von? Alebo ako ist s nim von aby nemal pocit ze na neho tlacim? A ako zistit ci ho naozaj chcem alebo ide len o pocit samoty? Vsade vidim nejake pariky ako si buduju domov. A ja sa citim taka sama. Este aj take typicke chlapske zalezitosti tykajuce sa auta si riesim sama. Baby poradte mi co mam robit lebo ja sa asi zblaznim.
@anonym_autor kedze sa mu podsúvaš, tak ta von nezavolá. Aby muz spravil gesto, musis mu chybat. Cize uplny stop komunikácie, ziadny kontakt. Rovno by som mu to povedala, ze nechces byt v kontakte. Chodit von s kamoskami a uzivat si zivot. Stanu sa dve veci, bud pride alebo nepride uz nikdy. Za mna by bola druha moznost pre teba lepsia. Naco samu seba trápiš, ze si s nim v kontakte.
Túto kapitolu by bolo najlepšie uzavrieť a rozlúčiť sa natrvalo. Ty sa nepohneš nikam týmto štýlom a jemu je to asi jedno. A dovolím si tvrdiť,že ťa môže brať ako "zadné vrátka", kým nenájde niekoho nového. Pre tvoje dobro to ukonči natrvalo a začni sa venovať sebe a svojím veciam, koníčkom atď.
Prestaň s ním komunikovať a keď sa ozve, tak mu povedz, že si niekoho spoznala a chceš tomu dať šancu.
Veľa vecí sa zrazu vyjasní.
A ty nemozes budovat domov sama pre seba? S tymto by som absenciu vztahu ozaj nespajala.
pomoze razom to seknut a budovat si domov pre seba, za dva mesiace si uz na neho ani nespomenies , skus sa zamerat na svoj zivot, hobby a pod...uvidis ze casom najdes niekoho kto si ta bude vazit a mat ta naozaj rad, nie len ako zalohu....
@anonym_autor priťahujes ho, lebo si atraktívna? To je trochu málo na vzťah.
Si atraktívna, tak na sex si mu bola dobrá. On s tebou nič budovať nechce. Tlačíš na neho a jemu stojíš len za ten sex podľa toho čo si napísala. Ak s ním chceš strácať čas, tak s ním ostaň v kontakte. Je ti ako guľa na nohe. S ním sa ďalej nikde neposunieš. On na to nemá.
@anonym_autor čo máš robiť? Prerušiť s ním akýkovek kontakt, lebo sa v tom budeš máchať ešte aj o desať rokov, ako náš známy. Strácaš týmto šancu spozna niekoho, koho budeš zaujímať ako žena, nie len ako objekt na sex. Zúfalo sa snažíš o niečo, čo neexistuje. Nauč sa žiť sama so sebou, lebo to, že si hotová z toho, že si bez partnera z teba kričí a mužov to alebo odpudzuje, alebo k sebe pritiahneš nejakého magora. Mimochodom, domácnosť sa nedá budovať bez chlapa? To slobodné ženy, ktoré si kúpia byt v ňom majú holé steny?
Ak sa chceš vyrovnať z rozchodom, tak s ním preruš kontakt. Však to dáva logiku. Samozrejme, že si stále nešťastná, keď si píšete a chodíte von.

Myslim si, ze je cas skoncit tento (ne)vztah definitivne, prerusit kontakt, nakreslit hrubu ciaru, nevkladat nadeje do niecoho co nemalo perspektivu uz davno a naucit sa byt sama. Ked sa naucis byt sama, potom najdes aj takeho, s ktorym budes budovat spolocnu buducnost.