icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom po 5 rokoch?

lenka2790000
20. nov 2023

Ahojte, s partnerom sme boli spolu 5 rokov. Ja (24) stále študujem a on pracuje. Rozišla som sa s ním ja skoro 2 týždne dozadu. Bola som síce čo vzťahu ale cítila som sa byť sama. Vždy som mala pocit že som sa musela o niečo prosiť, či už to boli kvety, rande alebo spolu strávený čas. Partner často chodil ku mne ale keď prišiel ku nám tak sme nič nerobili, iba keď nás niekto zavolal von. Zo začiatku to tak nebolo. Časom asi tak pol roka dozadu som si začala uvedomovať že ma nijako nenapĺňa ako svoju partnerku. Pri otázke či by išiel somnou bývať (zvažovala som či pokračovať v štúdiu aj naďalej) na polovicu cesty do mojej potencionalnej a jeho terajšej práci mi odpovedal že z domu to nebudem mať ďaleko a že by chcel doma bývať čo najdlhšie. Nebol schopný sa rozprávať somnou o deťoch, svadbe a ja som bola ozaj na tom tak že by som si ho aj zobrala. Po pár mesiacoch od tejto vety sme sa pochytili a povedal mi že on by toto všetko rad mal len že je môj prvý vážny partner a že on už si prešiel rozchodmi, tak nechce toto veľmi riešiť aby sme potom obidvaja neboli sklamaný ak to tak nedopadne. Miestami pri našom sexuálnom živote som sa tiež cítila byť ako tá čo sa musí o určite veci prosiť a koľkokrát mi bolo trápne keď som chcela a on nechce, odpoveď na otázku prečo bola neviem. Vždy ma objal, aj trošku podporil, chodil tam kam som chcela ísť ale mala som pocit že si to vôbec neužíva. Nehovoril mi ako dobre vyzerám keď som sa vyparádila pre neho. Mohla som sa v situáciách na neho spoľahnúť ale vždy som mala pocit že dáva prednosť kamošom a iným záľubám predomnou. Nechcel sa ísť ani sám somnou kúpať cez leto lebo že je rad keď ideme ako väčšia partia. Nikdy mi škaredo nepovedal, povedal mi že ma miluje ale keď mi bolo v určitých situáciách ťažko tak ma neobjal sa od seba a nepovedal mi že bude všetko v priadku, že mám jeho a sme na to dvaja. Neviem či to je z mojej nerozvážnosti a vzťahovej neskúsenosti ale byť s niekym vo vzťahu kto nevie hovoriť o svojich pocitoch aj keď ste sa snažili komunikovať bolo naozaj ťažké. Ja ho stále milujem, rešpektujem a chýba mi veľmi. Neviem čo mám robiť (nerozišli sme sa v zlom) ale cítila som sa ako samozjremosť. Viem že súdiť takto je ťažké ale keď vám nezavolá a s kamošmi volať nemá problém pri hrách ma bolelo. Nejaké rady čo so životom?

Strana
z2
topgabo
23. nov 2023

@huxy mne to je jedno chapem, vsetko sa da ak sa chce. Jasne, ze muzovi zalezi na vztahu vacsina muzov by urobili vsetko aby ostali vo vztahu. Ale raz dostanu lekciu od zivota, ze presne to je cesta ako rozist.
A co to je za manipulaciu, ze idem oznamit osobe rozchod aby som zistila co urobi?
Co to je za hlupe rozmyslanie alebo novy shittest trend?

huxy
23. nov 2023

@topgabo úplne zle si to vysvetľujes. Nemyslím, že autorka sa rozišla aby zistila čo jej priateľ spraví. Tam boli dlhodobé nezhody, malo pozornosti. Určite sa snažila to vyriešiť, vykomunikovat. A už rezignovala. Možno rozchod bol výkrik a zufalstvo, že nech sa spamätá, zamysli, či vôbec o ňu stojí. A určite ak by mu na nej záležalo, tak to dá najavo. A to píšem aj z vlastnej skúsenosti
A jeho reakcie hovoria za všetko.

topgabo
23. nov 2023

@huxy zbytocne to budem riesit tu kvitne hlupost. Co si myslis, ze tvoje vlastne skusenosti su viac akceptovane nez moje? Ja to tiez pisem, z vlastnej skusenosti. Isla riesit rozchod, a cakala, ze chlap zareaguje aby ostali spolu?
To je presne taka hlupost, ako keby si muzovi povedala "ze nemas zaujem" a potom ocakavas "vsak mal sa snazit viac"

huxy
23. nov 2023

@topgabo sorry, vôbec som tvoj koment nepochopila, nevadí 😆
Píšeš o jednom, ja o druhom. Nie na darmo sa hovorí že sú muži z Marsu a ženy z venuse

simca06022011
23. nov 2023

Ono po 5rokoch a este ked si taka mlada, je to prirodzene ze ti chyba, aj umysly, ze sa k nemu vratis by boli uplne v poriadku, alebo zamyslanie sa ci to bolo dobre/nebolo dobre ze ste sa rozisli. ALe uvedom si, ze to moze byt iba zvyk. Po 5rokoch by vztah mal mat uz nejaky pokrok, nie len s kamosmi ist niekam a raz za rok na dovolenku, mal by mat ciel, nemal by mat clovek pocit, ze je len nejaky doplnok. Spomienkovy optimizmus funguje v tomto a aj to moze este prist, ja som sa k ex vratial niekolkokrat, vzdy to nakoniec skoncilo tak isto a rozisli sme sa vzdy takmer kvoli rovnakej veci. Boli sme mladi, boli sme spolu dlho a bral ma ako samozrejmost. Tym padom nebol dovod bojovat, snazit sa... .
Ja myslim, ze nebol ten pravy, alebo mozno bol, ale nebol to co by si chcela, neprejavoval ti lasku ako si chcela, citila si sa pri nom proste zle a on bol rad ze si to ukoncila, cize je dost mozne, ze prave na to cakal, len to nechcel urobit on ( a tym padom nevedal sa prejavovat so zaujmom, ked uz ho nemal). Takto mas moznost najst si niekoho, pri kom sa budes citit lepsie. Este chvilu ti pochyba, a potom bude dobre 🙂

Strana
z2