icon

Ako sa vyrovnať s toxickým vzťahom?

27. júl 2025

Zdravím.Idem si k vám po radu,možno aj vyliať srdce, ktoré praskalo dlhšiu dobu.Sklamal ma vzťah, ktorý nebol zdravý,3r.Už to boli len samé hádky,výčitky,nepekné vypovedané slová.(Človek by čakal,že jeho najdojímavejšou vetou bude pri oltári ,,áno,beriem" a nakoniec to bolo ,,už choď do p**e),z mojej strany.Vedela som aký je,že vždy musí byť tak ako on chce,vždy má pravdu a nič mu nikdy nebolo tak dobré,ako si to predstavoval. No dúfala som(tiež moja naivita),že sa to časom upraví.Dostalo sa mi,aj zbytočne veľa nepekných slov,bolo mu jedno,že sa trápim,že to mrzelo nakoniec len mňa.On mal u prdele,s prepáčením. Mám aj ja svoje chyby,no vždy som sa len ja prispôsobovala.Už som si povedala dosť,ak nechcem skončiť na liekoch.Odišla som.
A chcem len poradiť, nejaký trik na to,že keď som si ho už dokázala zablokovať všade,ako nemať to hlúpe nutkanie,ho neodblokovat? Pretože mám pocit,že ma manipuluje už aj tým,že som si ho dovolila ignorovať, odstrihnúť. Sebavedomie mám úplne zničené,pritom som nemala nikdy núdzu o záujem iných mužov.Ani taká hlúpa som nebola.Tie,ktoré ste si takým toxickým vzťahom prešli, prosím poraďte mi.Ďakujem veľmi,aj za kritiku.

ildiko36
27. júl 2025

@anonym_autor napis mi ip

januska12323
27. júl 2025

Vytlač si všetky nadávky, ktorými ťa častoval a keď to na teba príde čítaj si ich dookola. Takého debila v živote nepotrebuješ.

gab1sol
27. júl 2025

@anonym_autor to, že si vzťah ukončila, je úplne v poriadku. Lepšie skôr, ako neskoro. Tak si to cítila, tak si urobila a odišla.
Ale nerozumiem tomuto: “Pretože mám pocit,že ma manipuluje už aj tým,že som si ho dovolila ignorovať, odstrihnúť.” Prečo máš ten pocit? Ako ťa manipuluje? Drž sa toho, ďalej ho ignoruj a ukonči to v sebe.

kvadrinkaaa
27. júl 2025

Asi by som si našla na zoznamke niekoho, s kým by som si pisala vo voľnom čase, to by možno potlačilo nutkanie odblokovať henteho a pisat jemu😀 bolo by to nieco nové pre teba, nový clovek, nové temy, zamestnaná hlava. Po mimo mobilu, citát knihy, to dost zamestná hlavu. 🥰

petkavka
27. júl 2025

Dievcata - dalsia diskusia od anonimneho autora.

autor
27. júl 2025

Cítim dokonca hanbu,že som ako svojprávna,snáď aj inteligentná osoba dovolia takto roky so sebou manipulovať,nakladať.Odišla som úplne na inú adresu,pretože sa snažil kontaktovať aj moju rodinu,kamarátov. Chcem úplne zmeniť svoje kontakty na mňa, ktoré mal a vie,pretože od tej doby mi vyvolávajú podivne cudzie čísla. Mobilu,mailu sa snažím vyhýbať,ako sa len dá. No ako nenormálnej mi prejde hlavou,že čo také dôležité mi potrebuje ešte povedať.Viem že čas je najlepší liek,ale dúfam, že už nepodľahnem.On dokáže tak zblbnúť človeka,že aj to zlé,ktoré spôsobil povedal on,si bude človek vyčítať nakoniec sám.

sova7
27. júl 2025

Cudzie čísla nedvíhaj a blokuj on ti už nemá čo povedať je to podobne zavyslosti máš abstak to len vydržať a niečím sa zamestnať. A vyhýbať sa mu ako doteraz. Dostať sa s toho začas potrvá fakt vydrž. Ak by si sa k nemu vrátila začala s ním komunikovať si tam kde predtým a ešte by ti urobil vacsie peklo. Ak by to trvalo dlho že ti volajú cudzie čísla pokúša sa ťa kontaktovať tak sa porad s právnikom, na polícii ale keď si nájde inú obeť prestanes ho zaujímať. Je to psychopat a to čo opisujes je u nich bežné správanie

anonym_f4bd15
28. júl 2025
@anonym_autor

Cítim dokonca hanbu,že som ako svojprávna,snáď aj inteligentná osoba dovolia takto roky so sebou manipulovať,nakladať.Odišla som úplne na inú adresu,pretože sa snažil kontaktovať aj moju rodinu,kamarátov. Chcem úplne zmeniť svoje kontakty na mňa, ktoré mal a vie,pretože od tej doby mi vyvolávajú podivne cudzie čísla. Mobilu,mailu sa snažím vyhýbať,ako sa len dá. No ako nenormálnej mi prejde hlavou,že čo také dôležité mi potrebuje ešte povedať.Viem že čas je najlepší liek,ale dúfam, že už nepodľahnem.On dokáže tak zblbnúť človeka,že aj to zlé,ktoré spôsobil povedal on,si bude človek vyčítať nakoniec sám.

@anonym_autor Ahoj, prečítala som si Tvoju diskusiu a chcem Ti zdeliť podstatné, nakoľko si tiež prechádzam týmto procesom.
!!! Za prvé je uvedomiť si, že to bude proces !!! Nebude to zo dňa na deň, nebude to ani o mesiac a niekedy ani za viac času !!!
Hanba je v poriadku, pretože si na sebe nechala páchať - prispôsobovanie sa, ustupovanie od svojich hraníc,... A na jednej strane je jeho charakter, ktorý sa nezmení, kým si on sám toho nebude vedomý a kým mu to tak bude vyhovovať a na druhej si Ty a pohnútky ktoré Ťa viedli k tomu ustúpiť zo svojich štandardov a začať sa prispôsobať pre ,, lásku." Takže byť Tebou by som sa zamerala na seba, hoc budeš ešte dlho ruminovať, ale tým, že budeš hľadať validáciu automaticky inde, či ešte uňho sa nevyliečiš a spadneš hlbšie s niekým iným. Vieš, tu si treba uvedomiť, že Ty sama v sebe nemáš vysporiadané veci ohľadom vlastnej vnútornej sebahodnoty - zaslúžim si lásku, a toto potvrdenie od druhého.
Je dosť možné, že aj teraz Ťa drží v myšlienkach naňho to, že on má byť tá osoba, ktorá Ti potvrdí, že si hodnotná, že máš byť ľúbená, ...toto nikto iný za Teba nespraví. Toto je práca, ktorú môžeš spraviť len Ty. Takže cesta von je radikálna akceptácia reality a začať riešiť to, prečo si sa dostala do takého vzťahu, prečo to malo taký spád a čo tam ešte hľadáš ? Ak hľadáš validáciu uňho, ešte stále to nie je realita. Realitu Ti už ukázal a Tvoja túžba po jeho zmene, uvedomení si Tvojej hodnoty, ,, romantického prevratu." Nie! My nežiijeme v romantickom príbehu o láske, ktorá stratí a náhle si to uvedomí. Môe sa stať, ale neupínajme sa k tomu. Nie je to realita. Realita je to, čo je . Jeho správanie v tomto okamihu a nie potenciál, ktorý v ňom vidíme.
Ver mi, vydrž zopár mesiacov, staraj sa o seba, píš si a zvedomuj prečo to Teba trápi, prečo Ty....Ty, ty, ty musíš byť tá, ktorá verí, že si zaslúži úctu, ale to začína tým, že človek má úctu k samému sebe. Bude to ťažká a náročná cesta, ale zostaň v realite, nie v snoch, túžbach,...tie nie sú postavené na realite toho druhého ale odzrkadlujú Teba, tvoje priania,...ale tie sa dajú naplniť len ak nebudeš robiť sama so sebou kompromisy, keď sa nebudeš snažiť skreslovať realitu okolo seba. Snáď je zrozumiteľné čo som napísala, že to malo to posolstvo. Teraz buď citlivá k samej sebe, staraj sa o seba, pýtaj sa kto si a čo skutočne potrebuješ, keď Ti bude úzko ľahni, schúľ sa, oddýchni si a ono to zasa nachvíľku ustúpi. Počúvaj, čo potrebuješ, svoje telo a staraj sa o seba s láskou.
Najskôr potrebuješ poriešiť seba a to je to vysporiadavanie sa. Lebo v živote sú aj rozchody aj iné drámy a je to tak v poriadku. Bolí to? Bolí, ale cesta pokračuje a môže byť menej klukatejšia, môžeš zmeniť smer. Prajem Ti všetko dobré a odporúčam Ti podcasti - DoctorRamani na YT.

anonym_d88fed
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor klin klinom sa vybíja