icon

Ako sa vyrovnať so stresom z toxických vzťahov?

17. mar 2024

Prosim vas, ako to upratat v mojej hlave? Pred 5 rokmi som sa skamaratila s jednou babou, byvala blizko nasho panelaku, tak sme sa skamaratili, kedze som tam bola nova. Tie jej ustipacne poznamky som tolerovala, dllllllho. Nic som nehovorila. Zacali sme sa snazit o babatko, a aj oni. Im to vyslo, nam nie. Velmi dobre vie, ako bolia niektore slova, vety, just do mna vrtala. Po 3 rokoch sa podarilo aj nam, ale odstrihla som sa od nej. Proste, nikdy jej nepisala, nikde ju nezavolala. Napiala, aby sme sli von parkrat, isla som... Cely cas sa stazovala. Cellllyyy cas, uz som mala chut utiect. Na ulici, ked sa uvidime, cau cau, ponahlam sa. Kedze som na materskej, velmi si to uzivam, chodime velakrat s manzelom a dietatkom na vylety, proste, snazime sa nesediet doma.

Ked sme isli na viacdnovy vylet do zahranicia, pridala som fotky do mystory, a ona komentovala obratom fotkou. Mohla mi ona odfotit NAS balkon s tym, ze mi v kvetinaci vyrastla trava/burina A ZE AKE KVETY SI CHCEM DOSADIT, ze ona tiez planuje nejake? A normalne priblizila na fotke moj balkon? WTF?

V zime, ked sme sli k rodicom na 3 tyzdne mi predtym napisala, (vie, ze chodime kazdy rok), aby sme si zapli kurenie, aby susedia neplatili kvoli nam vela. Kedze steny nebudu mat od nas teple. Pytala som sa od mojich susediek (sme v celkom fajn vztahu), ci sa stazovali predsa niekomu, alebo ci nieco take poculi, tak sa iba smiali... Ze toto je nonsens. Ale mne to uz nonsens nepride.

Odvtedy som jej nepisala, ani ona mne, az na minuly tyzden opat nejaku dlhu hlasovku mi poslala, opat sa stazuje na nieco, na manzelstvo, na svoju robotu. Odpisala som heslovite. Ja nevladzem uz. Zablokovat ju Boze chran. Chodila by ma otravovat osobne 100000%.

Normalne som mala 3 dni stiahnuty pazerak, tlaky na hrudniku a z nervov som KASLALA. Dusilo ma.

Poradte, ako sa od nej odstrihnut, aby som nemala taketo fyzicke priznaky. Mam ist za psychologickou? Mam 35 rokov, ale v zivote som sa nestretla s tym, aby som ja mala tlaky na hrudi kvoli niekomu.

Dakujem...

Strana
z2
doriiis
17. mar 2024

A ty nevieš jednu ženu poslať do riti?

autor
17. mar 2024

@doriiis viem, vedela by som, ale kazdy ju pozna, ma vela znamosti, je vtierava a byt s nou vedome v zlom vztahu. Robila by intrigy. Robila to aj inym........ Proste, chcem, aby mi bola lahostajna a uplne neutralne sa k nej postavit, ale neviem, zial, ako.

autor
17. mar 2024

@doriiis Chcem, aby s kludom isla z mojho zivota prec.

doriiis
17. mar 2024

Ja neverím,že ty si jedna dospelá,svojpravna žena.

viestta
17. mar 2024

Autorka, kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu dovolis ty. A tebe viac zalezi na tom aby tato Semetrika nerobila intrigy a neohovarala ta ako na tvojom klude? Vsak nech ohovara. Ti co ta poznaju jej neuveria a ti co ta nepoznaju, ti ti mozu byt ukradnuti.
One je sice zruda, ale za to ako sa z nej citis si mozes ty sama. Ty si potrebujes upratat v hlave, tam zacni. Ostatne pride aj samo.

sonka333
17. mar 2024

ty máš strach...uvedom si že pokiaľ nejde o život tak ide o ho... a to myslím v dobrom....si matka....choď príkladom pre svoje dieťa...nedovol aby ti niekto narúšal život...ked ty o to nestojíš....nádych ,výdych....a urči dotyčnej hranice.....a uvidíš....bude sa ti ľahšie dýchať

autor
17. mar 2024

@doriiis Dakujem za mile slova. 😏 Som len nekonfliktna. A hlavne takych ludi mam mat rada daleko od seba. Pisem, ze ju ignorujem a cakam, kedy na mna zabudne, ze zijem.

autor
17. mar 2024

@viestta
@sonka333 kocky, dakujem! Musim este prehodnotit, ci ist s nou do toho boja. Jej ked niekto povie a posle do riti, tak robi zamerne intrigy. Ona je zlo! Este ked sme sa stretavali, tak mi hovorila casom, co komu urobila, nahlasovala anonymne, vyklebeti tajomstva inych. Ja som sa preto zacala od nej odchadzat a ignorovat ju, ja som toto nemienila pocuvat. Preto nechcem s nou ist do konfrontacie. Chcem iba, aby na mna zabudla. A nie, inych nemam problem poslat do pecka. Nie som tutu mutu. Ale ona je nieco ine. Nestretla som sa s tym.

autor
17. mar 2024

No, a prave preto mam aj tie tlaky, lebo by som ju aj poslala, ale radsej mlcim, aby mi nerobila zamerne zle veci v okoli.

autor
17. mar 2024

Radi tu zijeme, mam rada ludi okolo, mame skolku, lekarov na blizku, hypoteku, nerada by som odisla kvoli takej.......

sonka333
17. mar 2024

pokial nemá na teba nič...čím by ti uskodila....nevidím dôvod jej rázne ukázať stopku....jedno si uvedom...ani ignoráciou nič nevyriešiš....ked je sviňa tak ti môže zavariť tak či onak... Vsetko záleží na tebe...na tvojom mieste by som ju hneď odpisala..až by sa zaprášilo....takto jej len preukazuješ svoju slabotu a to že ťa môže otravovať a manipulovať

autor
17. mar 2024

@sonka333 Hmmm... Dakujem! To je pravda. Mozno, jej chyba, aby jej niekto bohovsky vynadal.

sonka333
17. mar 2024

tak ,tak....držím palce 😊a uvidíš....čoskoro sa zasmejes....nedovol nikomu aby ťa otravoval...a zastrašoval .. .....

autor
17. mar 2024

@sonka333 😄 diky! Pripravim sa na nu. Pockam si este na jej poslednu stipacku a dam ju dole. Toto naozaj nie je zdrave, aby som kvoli niekomu kaslala. Pre Boha

alickapusinka
17. mar 2024

Ja sa TI čudujem nech má aj pol republiky známosti. Toto dokáže napísať svojprávna dospela žena,. Je vtieravá tak ju odstrihni od seba zmeň číslo zablokuj ju na facebooku. Lenže TY nechceš pre známosti a je vtieravá zastrašuje máš o 2 dôvody ju od seba odstrihnúť. Načo to je dobre je vtieravá ale musím sa s ňou kamarátiť má známosti tak nezblázni sa. Ja mať takú osobu v živote tak ju úplne odstrihnem. Toto je podľa mňa výmysel lebo dospela žena sa tak chovať nemôže ak jej niekto robí zlé. Tak na rovinu napíš nemôžem ju odstrihnúť hoci mi robí zo života peklo potrebujem ju lebo
známosti má a ja ju budem potrebovať. To znamená že ak by tie známosti nemala tak ju od seba odstrihneš .Riadne si falošná.

autor
17. mar 2024

@alickapusinka ako, vazne myslis s tym komentarom? Ulavilo sa ti teraz? Ty si falosna.

mabenn
17. mar 2024

toto bude narcis, ta tvoja znama, ty mas 35rokov, normalne ju posli do prdele, napriek reciam...ina moznost nie je...pokial jej budes ustupovat, davas najavo svoju slabost a strach voci nej

januska12323
17. mar 2024

Už dávno si ju mala poslať do prdele. Myslíš, že teraz ťa neohovara?

autor
17. mar 2024

@mabenn
@januska12323 Ano ano, mate pravdu! Mozno potrebovala som trocha nakopnut iba. Nehovorila som o tom nikomu vlastne. Aj tie tlaky som mala iba teraz, prvykrat. Ale urcite uz ju stopnem razne! Fakt stacilo z nej.

mabenn
17. mar 2024

hlavne jej nic nevysvetluj...prestan sa s nou bavit, ked sa ona ozve, povedz ze nemas cas..daj to do stratena...akonahle sa s nou zacnes vypravdovat, bude zle

kitycat
17. mar 2024

A co spravi? Dvihne ti urok v banke a vyhodi dieta zo skolky? Ci ho tam pojde sikanovat?

A to s tym stazovanim sa. Aj ja som si uvedomilaze to robim a musim menej. Mozno ona ani nevie, ze sa stazuje opytaj sa na to pekne

viestta
17. mar 2024

Vies, kedysi som citala taku radu od psychologa. Bolo to o tom ako sa vysporiadat s clovekom, ktoreho sa "bojime". Staci si ho predstavit ako sedi s hackou na hajzli so stiahnutymi gatami. Zakazdym ked nas prepadne strach, tak si ho treba predstavit v tejto dehonestujucej pozici ked nic nemoze len sediet a cakat. V podstate zistis, ze je to clovek taky ako ty a v konecnom dosledku jeho snaha skodit sa obrati proti nemu. Ak je to taka zakerna svina, ktora uskodila viacerym, tak sa nemas coho obavat. Kazdy co mal s nou docinenia ju pozna a nebude ju brat vazne. Na kazdu svinu sa voda vari, aj na nu. Takze sa postaraj hlavne o seba a nedetaj samu seba kvoli takemu exemplaru

mumi9
17. mar 2024

Ja mám zase úplne iný názor od všetkých tu a úplne chápem tvoj strach z nej… sama som v takej situácii vďakabohu nebola, ale poznám taký prípad…. ľudia ako ona sú schopní si povymýšľať aj veci, ktoré nie sú pravda, aby ti sťažili život (darmo máš ty čisté svedomie a nie je nič, čo by proti tebe mohla použiť, ona si to proste vymyslí)… a nemám pre teba, bohužiaľ, ani nejakú radu, ako sa jej zaručene zbaviť, asi iba pokračovať v tom, čo robíš - najsilnejšej ignorácii, akú len dokážeš… neodpovedať, ak sa dá, neodpisovať, vyhýbať sa a hlavne, ak už aj bude nejaký rozhovor, nedať najavo, že sa máš dobre, že ťa niečo teší alebo vychádza, lebo toto je pre takých ľudí ako rozbuška - vedomie, že niekomu sa darí viac ako im - ja osobne by som bola schopná pred ňou aj klamať, že sa nemám dobre, že s niečím bojujem a nechcem sa s nikým o tom baviť, som vyčerpaná bla bla, len nech ma nechá na pokoji, ak by to malo znamenať, že jedine tak si ochránim svoj vnútorný pokoj a pokoj svojej rodiny… znie to možno divne, ale takíto ľudia sú z nejakého dôvodu spokojní, keď zistia, že “tí druhí” sú na tom horšie, že tu nemajú s kým súťažiť a pod. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ a prestanú sa “starať”

autor
17. mar 2024

@mabenn
@viestta kocky, diky. Ta rada od psychologa je fajn. 😆 Urcite ju aplikujem do svojho zivota. 🤭

autor
17. mar 2024

@kitycat vies co, ona je ako z filmu. 🫠 Z nejakeho lahsieho thrilleru. Nebojim sa od nej, to nie, ale je zakerna a ona je zlo. Preto som bola takto roky, ze vsetko nechala na nu, len aby som nemala s nou NEGATIVNY vztah, aby si ma nebrala, ako nepriatela a neklebetila o mne, tam, kam ide. Ale uz mi je to naozaj jedno. Po tejto skusenosti to evidentne nepomaha.

betulinka1
17. mar 2024

Vies o tom, ze vies zablokovať aby ti niektori priatelia nevideli storky a prispevky? Skus pomaha to proti uštipačným poznámkam.

autor
17. mar 2024

@mumi9 hm... Presne takto som to videla roky, takto som to robila, ale ako pisem vyssie, uz mam z nej tlaky na hrudniku, ked mi napise. A to pise uz fakt zriedka kedy. Ja jej vobec. Uvidim, do coho bude rypat, a uz si nebudem davat servitku pred usta. Mozno sa mi ulavi, po tych nahromadenych rokoch.

autor
17. mar 2024

@betulinka1 toto mi PRECO nenapadlo? 🤦🏻‍♀️ Zena, dakujem Ti! 😄

mumi9
17. mar 2024

Chápem… nemám toľko skúsenosti ako ty z tej “prvej línie”, ale budem aspoň na teba myslieť a držať prsty 😊🙏🏻 zaujíma ma, ako to dopadne napokon, tak ak by si nezabudla dovtedy na túto diskusiu, rada sa dozviem update 😅❤️ drž sa

autor
17. mar 2024

@mumi9 😄 Snad uz mi v zivote nenapise.

Strana
z2