Ako sa vyrovnať so stresom z toxických vzťahov?
Prosim vas, ako to upratat v mojej hlave? Pred 5 rokmi som sa skamaratila s jednou babou, byvala blizko nasho panelaku, tak sme sa skamaratili, kedze som tam bola nova. Tie jej ustipacne poznamky som tolerovala, dllllllho. Nic som nehovorila. Zacali sme sa snazit o babatko, a aj oni. Im to vyslo, nam nie. Velmi dobre vie, ako bolia niektore slova, vety, just do mna vrtala. Po 3 rokoch sa podarilo aj nam, ale odstrihla som sa od nej. Proste, nikdy jej nepisala, nikde ju nezavolala. Napiala, aby sme sli von parkrat, isla som... Cely cas sa stazovala. Cellllyyy cas, uz som mala chut utiect. Na ulici, ked sa uvidime, cau cau, ponahlam sa. Kedze som na materskej, velmi si to uzivam, chodime velakrat s manzelom a dietatkom na vylety, proste, snazime sa nesediet doma.
Ked sme isli na viacdnovy vylet do zahranicia, pridala som fotky do mystory, a ona komentovala obratom fotkou. Mohla mi ona odfotit NAS balkon s tym, ze mi v kvetinaci vyrastla trava/burina A ZE AKE KVETY SI CHCEM DOSADIT, ze ona tiez planuje nejake? A normalne priblizila na fotke moj balkon? WTF?
V zime, ked sme sli k rodicom na 3 tyzdne mi predtym napisala, (vie, ze chodime kazdy rok), aby sme si zapli kurenie, aby susedia neplatili kvoli nam vela. Kedze steny nebudu mat od nas teple. Pytala som sa od mojich susediek (sme v celkom fajn vztahu), ci sa stazovali predsa niekomu, alebo ci nieco take poculi, tak sa iba smiali... Ze toto je nonsens. Ale mne to uz nonsens nepride.
Odvtedy som jej nepisala, ani ona mne, az na minuly tyzden opat nejaku dlhu hlasovku mi poslala, opat sa stazuje na nieco, na manzelstvo, na svoju robotu. Odpisala som heslovite. Ja nevladzem uz. Zablokovat ju Boze chran. Chodila by ma otravovat osobne 100000%.
Normalne som mala 3 dni stiahnuty pazerak, tlaky na hrudniku a z nervov som KASLALA. Dusilo ma.
Poradte, ako sa od nej odstrihnut, aby som nemala taketo fyzicke priznaky. Mam ist za psychologickou? Mam 35 rokov, ale v zivote som sa nestretla s tym, aby som ja mala tlaky na hrudi kvoli niekomu.
Dakujem...
Aj ja sa vyhýbam útokom, agresii, konfliktom, ale ak mám raz za čas takéhoto človeka v živote, a viem že môže prísť od neho nejaký atak, tak sa v duchu pripravím, zosumarizujem si ako mi urobil zle, a v zálohe čakám. stačí že zas niečo vypluje, tak vzblknem ako zapalka - veľmi dôrazne ale slušne vybehnem a danej osobe to " zratam". Napr.:
- jedna kolegyňa si liečila svoj nejaký mindrak a vytkla mi nejakú cca 2-3 roky starú blbosť ( jednak ako ju toto tak dlho v hlave matalo a druhak klamstvo) tak som sa dosť nahlas a dosť dôrazne ohradila nech nehuci také klamstvá na chodbe a dá si sama po hube, hajzlova kráľovná ( roznáša wc papier po všetkých wc v celej nemocnici 🤪)
- minule som robila dosť fyzicky ťažkú a dlhú prácu pre jedno oddelenie, ktorú som ani nemala, ale holt príkaz šéfky, a vedúca toho oddelenia tiež na mňa hodila ustipacnu poznámku, že stále iba sedím, nič nerobím,. Tak som sa ohradila, že sa mýli a keď nevidí ten kus urobenej práce a ani nemá záujem zistiť stav, nech si kúpi okuliare. Tak sa rozhorčilo, že čo si to dovoľujem, takto sa s ňou baviť nebudem. A ja že budem, lebo už niekoľko mesiacov sa ku mne správa hnusne, a tak sa budem s ňou baviť ako ona so mnou.
@cacianka Dakujem! Ja som tiez asertivna a razantna. Preto sa cudujem, ze takto som si nechala skakat po hlave. A to roky. 🤦🏻♀️ Najdem ale pricinu urcite.
uz tretia téma o toxickej kamarátke na MK.
Akoze sa nevies odstrihnut??? Vsak ju blokni vsade a mas pokoj, si dospelá zena a nevies jej dat celoživotný ignor?? Sa mi sniva, tieto skolkarske problémy.... Podla mna nechces si ju úplne od seba odrazit - prečo, to vieš len ty sama. Tí tupi ľudia co sa nam v živote zapletu do cesty, nam maju niečo ukázať. Niečo nas naucit.Napriklad si vazit samych seba co ty evidentne stále nevies, ked si ju neodstrihla. Tak ta asi neponizila dosť, asi potrebujes viac toxicity od nej, aby si sa odrezala od toho hada.
Vsetko je zle.. to že si nekonfliktná, nechces mať s niekym starosti a podobne.. neznamená, že si nechaš skakať po hlave.. treba dať jasne najavo, vsetko ma svoje hranice, všetko ma svoje medze, a pohar trpezlivosti sa preleje .. zablokovat si vsetko na fb, aj vtedy, ak ju mozes mat v priateloch, hlavne sa jej vyhybat , na jej spravy nereagovat alebo reagovat sporadicky .. drzim palce
mozno mas dobry pohlad na vec. Skus nechat zomriet jej zaujem tym, ze jej nevenujes ziadnu energiu. Ziadny zaujem, iba neutralne odpovede bez emocii. Ani dobrych ani zlych. Ja som s clovekom, trufam si povedat sociopatom, mala problem v praci. Odstartovala to zast a zavist. Tiez som sa nou nenechala terorizovat a co prislo potom bolo peklo. Mobbing atd. Trvalo to dost dlho a teraz po 2 rokoch uz sa samozrejme ukazuje pravda, medzicasom to zazili aj ine osoby ale nastastie ja uz som chranena. Ide mi o to, ze je ok ju konfrontovat ak mas na to silu a odolnost. Ak by ti to malo este viac uskodit, zvaz.
Neodpisuj,nereaguje ani heslovite,len sa pozdrav,nekomunikuj,nechoď tam kde vieš,že bude,a ak to nepomáha,povedz na rovinu,nech už konečne stalkuje nejakú inú obeť
@barborachors
@dadka1997
@lalu_sk111
@rorino zeny, dakujem za vas nazor. Cenim si ich! ;)
Uz sa nenechavaj prehovorit napriklad ist von, povec jej, ze nemas cas a hotovo a uz ziadnu sancu jej nedavaj, ked sa s nou stretnes, povec, ze sa ponahlas a uz ani slovo navyse.
@domkakvet ja s nou uz vobec nechodim. Nepisem jej, ignorujem ju, ako len viem.
Nainfkuj ju na bývanie v dome, žeby si ho zaslúžila. Jednoducho ju presťahovať 🤓😜