Ako sa vyrovnať so zmenami vo vzťahu?
Viem, že vy to budete brať asi normálne, že proste zamilovanosť opadne a je to normálne.
Mňa ale vždy mrzí, ako sa tie vzťahy rapídne zmenia. Na začiatku vám vraví krásne lichôtky, jednoduché slová typu páči sa mi tvoj úsmev alebo vás obijme len tak. Proste komplimenty, objatia, bozky. A ubehne ja neviem rok, dva a už vám nepovie ani jedno pekné slovo. Pekne sa oblečiete, nič. Nepochválil už ani oči a úsmev a to predtým tvrdil že je preňho najkrajší. Mne tieto veci vo vzťahu vždy chýbali, lebo sa potom začnem cítiť ako taká samozrejmosť, už obkukaná a že už by asi najradšej skúsil niečo iné - iné dievča. Ja sa aj po rokoch pozerám zamilovane, hovorím pekné slová naozaj od srdca aj keď to počul už miliónkrát. Povedzte mi, či sú moje pocity normálne alebo preháňam.
Vies co podla mna ked ti chybaju take slovne komplimenty, tak si ich vypytaj. Pochval samu seba, ze si sa pekne upravila aby si sa mu pacila, a nejako mu podsun, ze si rada ked sa mu pacis.
Toto podľa mna patrí len k ťažkej zamilovanosti ….ale potom už dlhší vzťah si vyžaduje skôr skutky ako prejav lasky a nie Iva sladké rečičky
Ja ocením keď prídem domov a čaká má večera, keď muž ide ráno na trh a kým ja vstanem tak donesie čerešne, alebo povie, že zajednal som pobyt tam a tam
Muži majú emócie nastavené inak ako ženy. Uorimne? Mna by to ani nebavilo stale počúvať. Fakt ocením niečo iné ako sladké rečičky
Casom sa meni rec lasky. Casom je lepsie ak je laska vyjadrovana skutkami. Skutky zavazia viac ako lichotky. Skutky dokazuju skutocnu lasku, nie slova.
recicky su ok ale skutok je dolezity
ale to ako si ta vazi po par rokoch, je dolezite
aj mne chybaju motyle , ktore sme mali na zaciatku
ale iskra sa vzdy da dako rozhoriet, treba hladat sposoby
Sme rôzny. Možno je to i dobou... Neistota v práci...
Voľné chvíle trávite spolu?
Radšej by si bola, keby ti od rána do večera rozprával ódy, ale potom ti neuvarí čaj keď si chorá, nepríde pre teba, keď vlečieš nákup, vykričí ti, že ideš s kamoskou von? Doplň si čo chceš… pointu snáď chápeš. Btw. povedala si mu, čo chceš/potrebuješ počuť?
Nepovedala lebo to už by potom bolo také nasilu. Mne by stačilo keby trebárs raz za týždeň mi povedal niečo pekné. Samozrejme že skutky sú lepšie ale tie slová vedeli tak zahriať pri srdci, obzvlášť mne keďže som nikdy nevyzerala nejak extra dobre, skôr priemer, takže mi tie slová od partnera vždy pomohli cítiť sa aspoň trochu pekne
Mila autorka, do hlavy nikto nikomu nevidi, ani ziadny chlap do hlavy vlastnej zeny (frajerky, milenky, dopln si co chces). Takze ak nieco chcem tak to poviem, lebo naznacovat nestaci, nikto sa nedovtipi. Ak nie si schopna sa uprimne porozpravat o tom co ti chyba, co ta trapi, tak tak ani ty nie si v tom vztahu spravne. Komunikacia je zaklad.
Proste nejak potrebujem cítiť že sa partnerovi páčim
Mila autorka, do hlavy nikto nikomu nevidi, ani ziadny chlap do hlavy vlastnej zeny (frajerky, milenky, dopln si co chces). Takze ak nieco chcem tak to poviem, lebo naznacovat nestaci, nikto sa nedovtipi. Ak nie si schopna sa uprimne porozpravat o tom co ti chyba, co ta trapi, tak tak ani ty nie si v tom vztahu spravne. Komunikacia je zaklad.
@viestta áno asi máš pravdu. Len som myslela že by mužovi mohlo dôjsť že takéto slová lichôtky su vo vzťahu potrebné veď keď ich vravel nazaciatku raz za čas tak prečo už vôbec.
Ked budes cakat, ze niekomu nieco dojde, budes casto sklamana. Dojde to malokomu a aj to iba obcas. Vies ako sa hovori? Vsetko je napisane na konci jazyka
Toto je skôr otázka na tebe že kde je tvoje sebavedomie
Ja viem že dobre vyzerám a nepotrebujem to neustále počúvať
Viem že sa partnerovi pacim …proste to vidím cítim viem
Mužovi a dôjsť, veď to je oxymorón 🤣
Ak je vztah funkcny treba mu to povedat, ak celkove nefunguje treba hladat inde.
Ja ťa chápem, mne tieto veci tiež chýbali vo vzťahu s mojím ex. Mnohí chlapi to tak majú, že lichôtky len na začiatku vzťahu a potom už to berú tak, že netreba. Ale nájdu sa aj romantickejsi chlapi. Môj muž našťastie je taký, že mi stále lichotí aj po 16 rokoch a takmer každý deň mi povie, aká som úžasná, krásna atď. A to sa tak dobre počúva!
Podla mňa to treba povedať. Ja som to povedala aj s takým srandovnym tónom že povedzme pred rokom si hovoril to a to a teraz zabúdaš tak len pripomínam 😁
Ja ťa chápem, mne tieto veci tiež chýbali vo vzťahu s mojím ex. Mnohí chlapi to tak majú, že lichôtky len na začiatku vzťahu a potom už to berú tak, že netreba. Ale nájdu sa aj romantickejsi chlapi. Môj muž našťastie je taký, že mi stále lichotí aj po 16 rokoch a takmer každý deň mi povie, aká som úžasná, krásna atď. A to sa tak dobre počúva!
@janickacrazy kde sa taký partner hľadá?
Našla som na zoznamke. 😉

Vyslovene pochvaly až tak nepotrebujem. Zase netreba byť závislý od pozornosti 1 človeka, môže ho to vyčerpávať.
Dôležité je, či ti to inak prejavuje, je starostlivý atd...
Druhá vec je, ok, ty mu pekné slová hovoríš.
Ale čo ak on to vôbec nepotrebuje?
Mali by ste si vykomunikovať, čo kto potrebuje pre pocit spokojnosti.