icon

Ako sa vysporiadať s nadávkami od ex partnera?

21. máj 2025

Dobrý večer. Je tu prosím vás niekto kto sa stretol s niečím podobným a poradí mi ako riešiť situáciu ? Bývalý má styk s našim synom iba za mojej prítomnosti. Bol odsúdený niekoľko krat a momentálne ma podmienku. So synom nemá žiaden vzťah. Chodí na stretnutia ako ma určené no stalo sa že pár krat neprišiel a raz nedal ani len vedieť. Myslela som si, že bude mať rozum ale špinavo mi nadáva pred dcérou, samozrejme keď vidí že mám mobil v ruke vtedy je ticho, mysli si že ho nahrávam alebo chcem nahrať. Dala som aj podnet na políciu ale nepomohlo. Samozjerme vyšiel ako víťaz a ego vzrástlo. 6 rokov som sa starala o syna sama a on si príde a začne si na mňa vymýšľať veci. Vraj som sa chcela hodiť pod vlak aj so synom, že som sa predávkovala a bola kvôli tomu hospitalizovaná… No úplne špinavosti. Už počas tehotenstva začal byt ku mne veľmi neslušný, nadávky, ponižovanie… Nemala som kde odísť bohužiaľ. Rodina bola ďaleko… Nakoniec skončil vo výkone trestu za nelegálnu činnosť. Z basy sa nezaujímal vôbec a keď prišiel a ma kurátorkou na krku tak chce aj styk so synom. Čo mám prosím vás robiť ? Čo s tými nadávkami a vymýšľaním si veci na moju osobu. Som mama ktorá drela v 2 prácach aby sme mami všetko keď on ničím neprispieval a namiesto kľudu musím trpieť hulvata ktorý sa voči mne takto správa, vulgárne mi nadáva, vymýšľa si na mňa takéto veci som spomínala vyššie. Nie som matka čo bráni otcovi so synom v štýlu ale toto je veľa. Polícia 0 bodov, len to spísali a nič sa nerieši a on sa vyhráža že to povie na súde a neviem čo. Sú to veci ktoré sa dajú dokázať, stačí si zistiť v nemocnici ale je cez čiaru keď hovorí že som sa chcela hodiť s dieťaťom pod vlak. Budem rada za každú radu ako postupovať. Vďaka.

autor
21. máj 2025

A ešte chcem dodať že jeho rodina tak isto na mňa kydá špinu lebo som ho dala na sud o výživné a úpravu styku

lenkasarka
21. máj 2025

Najprv si ujasní či máš syna,alebo dcéru.

autor
21. máj 2025
@lenkasarka

Najprv si ujasní či máš syna,alebo dcéru.

@lenkasarka mám aj aj no iba syn je s mojim ex. Dcéru mám s terajším manželom. Ďakujem za chybu, opravím.

januska12323
21. máj 2025

Pri stretnutí maj so sebou aj muža.

autor
21. máj 2025
@januska12323

@januska12323 aj pred ním mi vynadal a musela som kvôli tomu zasahovať pretože mali spolu hádku lebo si ma samozrejme zastal… nechcela som aby sa stalo horšie tak sme odišli hneď. Je to cele ťažko :( keď uráža ešte aj jeho

autor
21. máj 2025
@januska12323

@januska12323 pre malú ukážku : “načo prišiel aj ten tvoj Ko***” nechcem tu toho šaša, … nejdem pokračovať lebo už tak to cele narúša môj spánok. Bojím sa, ako raz zvládne syn vplyv takého človeka keď dostane stretnutia bez mojej prítomnosti.

enmery
21. máj 2025

Zle si vybrala otca. Bohužiaľ. S týmto vieš urobiť jedinú vec-musíš to počúvať ako keď niekto na Slovensku pozdraví-proste nato nereagovať. Inak Ťa to zničí. On to robí, lebo vidí reakciu od Teba, že si z toho mimo a Tvoj partner sa dá s týmto "mysliteľom" ešte do hádky. S debilom žiadnu hádku a argument nevyhráš, práveže mu tým dáš, čo on chce. Veľmi dúfam, že pri druhom si už mala lepší výber. Jeho nezmeníš, svoje reakcie naňho áno, jeho rodinu ani absolútne nerieš.

moonlight1210
22. máj 2025

Ak ma pritomnost telefonu na neho taky priaznivy ucinok, ako prehanadlo na zapchu, tak kazdy jeden raz, ked si s nim, teda viditelne vyber telefon, tak aby si to vsimol a bude klud.
Lebo bude pokakany, ze ho mozno nahravas a bude ticho od strachu.
A ty mas klud.

rejka7
22. máj 2025

A prečo sa neporadiš s advokátom na trestné veci? Určite sa s ním dá zatočiť, ale keď len sama vybavuješ, polícia ťa pošle do ..., podaj trestné oznámenie ešte raz ale s advokátom.

klara1205
22. máj 2025

Akože prepáč ale keby som v tvojej situáci a mám za muža toho svojho tak by bol problem už vyriešený, Nemôžete byť až takto zľaknutý.. Tvoj ex má podmienku čo znamená že za ďalši pruser poputuje rovno za mreže, ono ho stačí vyprovokovať
Poprípade na všetky stretnutia mať zapnuty diktafon,keby sa jedna o moje dieťa a tuto situaciu určite by som sa nejakym hlupakom nedala zastračiť určite by som spravila maximum...Treba byť troška aj odvážny, obzvast ked máš po boku niekoho..Ja neviem ja som asi čudná povaha a je pravda že som nebola v rovnakej situácii ale papulu mám ako masárky pes a odvahu aj za 100 chlapov keď mi ide o dieťa

som_realistka
22. máj 2025

Na zaciatku stretnutia vzdy vytiahni telefon, zapni nahravanie a bude. A este je jedna moznost, skus si na stretnutie zavolat aj niekoho z rodiny, alebo kamaratku, ako svedka.

januska12323
22. máj 2025
@klara1205

Akože prepáč ale keby som v tvojej situáci a mám za muža toho svojho tak by bol problem už vyriešený, Nemôžete byť až takto zľaknutý.. Tvoj ex má podmienku čo znamená že za ďalši pruser poputuje rovno za mreže, ono ho stačí vyprovokovať
Poprípade na všetky stretnutia mať zapnuty diktafon,keby sa jedna o moje dieťa a tuto situaciu určite by som sa nejakym hlupakom nedala zastračiť určite by som spravila maximum...Treba byť troška aj odvážny, obzvast ked máš po boku niekoho..Ja neviem ja som asi čudná povaha a je pravda že som nebola v rovnakej situácii ale papulu mám ako masárky pes a odvahu aj za 100 chlapov keď mi ide o dieťa

@klara1205 presne, stačí dať stretnutie na verejnom mieste, keby potrebovali pomoc a svedkov a počkať si kedy vybuchne. Načo toto trpieť pred dieťaťom.

jumama
22. máj 2025

Ako sa zaradil do zivota po navrate z vazenia, ma kde byvat, pracuje? Nie je sanca ze to vysumi, ak si najde nejaku zenu? Aj ked luto by mi jej bolo, ale ty by si mala klud. On by mal sancu na zmenu.

Pytam sa, lebo si myslim, ze pracuje jeho nesebavedomie, ktore si takto na tebe vyvrsuje. Muzi neznesu, ak je ich zena silnejsia ako oni. A ty si bola kedysi jeho zena, mate dieta, on to berie ako svoju porazku, ze mu uz "nepatris" - neznesie ten pocit. Neznesie aby si bola niekde inde stastna, v podstate ho to boli ze zlyhal, ale asi si to nkdy v zivote nebude schopny priznat a zmenit sa. Nepracoval stratu, nespracoval, ze uz nie si jeho, reve a ublizuje preto, lebo ho nikdy nikto nenaucil spracovavat emocie, co citi inak ako takymto nasilim.

Je to psychicke tyranie. Zrejme bol sam ako dieta takto tyrany? Cim menej emocii ukazes, tym menej potravy mu poskytnes. Nedaj na javo, ze ta jeho reci zranuju, nehadaj sa s nim, nedokazuj mu opak niecoho co tvrdi. Ak on aj nieco tvrdi, vyhraza sa ti atd, tak by to naozaj iba ako hrach na stenu malo byt, proste nech si krici co chce, ved ty vies, ze to pravda nie je.

Tvojim nepriatelom je psychicke tyranie, ak sa chces pusit do boja s nepriatelom - tak ho musis poznat - precitaj si niekde o psychickom tyrani, kupuj si knihy na tu temu, zbieraj si rady z tychto knih, potrebujes zosilniet, to sa moze stat aj ked pochopis tomu mechanizmu, je to taky bludny kruh, jeho vyhrazanie funguje, ak mas slabsie sebavedomie.

enmery
22. máj 2025
@jumama

Ako sa zaradil do zivota po navrate z vazenia, ma kde byvat, pracuje? Nie je sanca ze to vysumi, ak si najde nejaku zenu? Aj ked luto by mi jej bolo, ale ty by si mala klud. On by mal sancu na zmenu.

Pytam sa, lebo si myslim, ze pracuje jeho nesebavedomie, ktore si takto na tebe vyvrsuje. Muzi neznesu, ak je ich zena silnejsia ako oni. A ty si bola kedysi jeho zena, mate dieta, on to berie ako svoju porazku, ze mu uz "nepatris" - neznesie ten pocit. Neznesie aby si bola niekde inde stastna, v podstate ho to boli ze zlyhal, ale asi si to nkdy v zivote nebude schopny priznat a zmenit sa. Nepracoval stratu, nespracoval, ze uz nie si jeho, reve a ublizuje preto, lebo ho nikdy nikto nenaucil spracovavat emocie, co citi inak ako takymto nasilim.

Je to psychicke tyranie. Zrejme bol sam ako dieta takto tyrany? Cim menej emocii ukazes, tym menej potravy mu poskytnes. Nedaj na javo, ze ta jeho reci zranuju, nehadaj sa s nim, nedokazuj mu opak niecoho co tvrdi. Ak on aj nieco tvrdi, vyhraza sa ti atd, tak by to naozaj iba ako hrach na stenu malo byt, proste nech si krici co chce, ved ty vies, ze to pravda nie je.

Tvojim nepriatelom je psychicke tyranie, ak sa chces pusit do boja s nepriatelom - tak ho musis poznat - precitaj si niekde o psychickom tyrani, kupuj si knihy na tu temu, zbieraj si rady z tychto knih, potrebujes zosilniet, to sa moze stat aj ked pochopis tomu mechanizmu, je to taky bludny kruh, jeho vyhrazanie funguje, ak mas slabsie sebavedomie.

@jumama Všetko skvelé. Až na to, že tento šancu na zmenu nemá. Ostane takým kým dodýcha.

anketkarka
22. máj 2025

Navštívila by som kolíznu dieťaťa, tá má hájiť záujmy dieťaťa. Mala by poradiť ako túto situáciu riešiť. Čo dieťaťu takýto kontakt s otcom dáva? Podľa môjho názoru nič dobré.

autor
22. máj 2025
@anketkarka

Navštívila by som kolíznu dieťaťa, tá má hájiť záujmy dieťaťa. Mala by poradiť ako túto situáciu riešiť. Čo dieťaťu takýto kontakt s otcom dáva? Podľa môjho názoru nič dobré.

@anketkarka Kolizna háji skôr záujmy štátu a paragrafy ako reálne problémy v rodine. Mala som tu česť vidieť to.

anketkarka
22. máj 2025
@anonym_autor

@anketkarka Kolizna háji skôr záujmy štátu a paragrafy ako reálne problémy v rodine. Mala som tu česť vidieť to.

@autorka aké záujmy má štát na tom, aby k takýmto stretávaniam došlo? Povedala si ako sa správa? Aké je velmé dieťa? Má záujem sa stretávať s otcom?

autor
22. máj 2025
@anketkarka

@autorka aké záujmy má štát na tom, aby k takýmto stretávaniam došlo? Povedala si ako sa správa? Aké je velmé dieťa? Má záujem sa stretávať s otcom?

@anketkarka bolo mi povedané že otec ma právo na styk zo zákona. Veď nás sused keď som bola dieťa bil deti aj ženu a po sudoch mal aj tak právo na styk že stat neodoprie stretávaniu. A sama som to pocítila že im je jedno aké je správanie hlavne že sa plní rola rodičovstva. Môžeme chodiť k sociálnej na sedenia ako na klavír, zavrú sa dvere a je to to iste.

ika02
22. máj 2025

Áno, kolízne sú teraz väčšinou na strane otca (akoby módny trend). Má právo sa stretávať s deťmi! Môjmu 11 mesačnému bežne pchal hranolky (sladkostí, fastfood...) do ruky, aby sa najedol, ani raz ho neprebalil, priniesol ho s prischnutým hovienkom v plienke... Starší si uňho nemusel umývať zuby, robiť úlohy, obaja mali mobily (tablety) celý deň (nepreháňam), na výlete v Prahe (už bol malý školkar) chodil vonku v pyžame (magor si nevšimol, čo mu oblieka).... Kolíznej, keď som jeho starostlivosť objasňovania (magor chcel striedavku), nič ju nezaujímalo, len skonštatovala, že deti sa vrátili zatiaľ vždy živé, tak nevidí dôvod, aby ich nemal dostať do stried.starostlivosti. 🙃😕

autor
22. máj 2025
@ika02

Áno, kolízne sú teraz väčšinou na strane otca (akoby módny trend). Má právo sa stretávať s deťmi! Môjmu 11 mesačnému bežne pchal hranolky (sladkostí, fastfood...) do ruky, aby sa najedol, ani raz ho neprebalil, priniesol ho s prischnutým hovienkom v plienke... Starší si uňho nemusel umývať zuby, robiť úlohy, obaja mali mobily (tablety) celý deň (nepreháňam), na výlete v Prahe (už bol malý školkar) chodil vonku v pyžame (magor si nevšimol, čo mu oblieka).... Kolíznej, keď som jeho starostlivosť objasňovania (magor chcel striedavku), nič ju nezaujímalo, len skonštatovala, že deti sa vrátili zatiaľ vždy živé, tak nevidí dôvod, aby ich nemal dostať do stried.starostlivosti. 🙃😕

@ika02 Tak toto je extrém tiež. Nezodpovednému bohovi zveria deti. A praca matky ktorá sa stará príkladne o deti, učí ich higiene, normálnemu životu je tým pádom v ……. Je to naozaj smutne. Som zvedavá keby bola pani Kolizna raz v rovnakej situácii či by dovolila aby jej dieťa takto žilo. Nikdy… ale rozhodnúť od cudzom dieťati je jej jedno či chodí špinavé, pocikane alebo zanedbané od otca. Hlavne že príde po svojich domov naspäť k mame.

anketkarka
22. máj 2025
@ika02

@ika02 toto je už aký extrém, že sa vrátili živé, tak je všetko v poriadku. Ja to nechápem. Mali by hájiť záujmy detí. Možno keby dieťa nechcelo ísť.

luccija
22. máj 2025
@jumama

@januska12323 snáď si nemyslíš, že by okoloidúci zasiahli, ak by sa strhla hádka.Vsetci by utekali preč nikto nič nevidí, nepocuje
@jumama súhlasím nedať sa vyprovokovať odpovedať stylom áno, máš pravdu..., komunikovať vecne iba ohľadne dietata a čakať, že ho za chvíľu stretávanie sa so synom prestane baviť.Aj tak mu nejde o malého, ale iba teba vytočiť, ponížiť.Nech si rozpráva čo chce na súde bude určite cusat to sa len vyhráža.V podstate je to chudák a tak ho aj ber ako nutné zlo stretávate sa kvôli synovi, tak tam nech smeruje aktivitu.Ale musí to byť strašne pre oboch už dopredu čakať stres.

ika02
22. máj 2025
@anketkarka

@ika02 toto je už aký extrém, že sa vrátili živé, tak je všetko v poriadku. Ja to nechápem. Mali by hájiť záujmy detí. Možno keby dieťa nechcelo ísť.

@anketkarka boli malí a ich otec si ich kupoval, neexistovalo, aby im niečo nedovolil, tak oni k nemu chodili radi. Dodnes je to tak, že u mňa povinnosti (škola. podkladať si veci, okúpať, umyť zuby) a uňho lážo-plážo. Nič nemusia, úlohy si robia so mnou, keď prídu v nedeľu večer... Čo myslíte, kto je za toho dobrého? Jasné, že tatko.
Hádam raz pochopia.

anketkarka
22. máj 2025
@ika02

@anketkarka boli malí a ich otec si ich kupoval, neexistovalo, aby im niečo nedovolil, tak oni k nemu chodili radi. Dodnes je to tak, že u mňa povinnosti (škola. podkladať si veci, okúpať, umyť zuby) a uňho lážo-plážo. Nič nemusia, úlohy si robia so mnou, keď prídu v nedeľu večer... Čo myslíte, kto je za toho dobrého? Jasné, že tatko.
Hádam raz pochopia.

@ika02 ako by postupovala kolízna, ak by pravidelne dieťa po otcovom víkende nemalo úlohu? To by ma len veľmi zaujímalo.

autor
23. máj 2025
@ika02

Hádam raz pochopia.

@ika02 tak on aspoň kúpil. Syn nedostal ani len darček na Jeziska. 🙂 nehovorím že to je o materiálnych veciach ale otec sa vykašle na dieťa cez Vianoce… Držím Vám palce, dúfam že príde čas kedy tiež toto u vás skončí. Aj keď taký chudáci sa týmto očividne živia.

autor
23. máj 2025
@anketkarka

@ika02 ako by postupovala kolízna, ak by pravidelne dieťa po otcovom víkende nemalo úlohu? To by ma len veľmi zaujímalo.

@anketkarka Z mojich dnešných info čo som volala kolíznej… Pibedala mi postup. Al sú problémy zavolá si oboch rodičov na sedenie aby sa k tomu vyjadrili a uvedie veci tak ako majú byt. Žiadna záruka že dokonalý otecko to bude rešpektovať. Čiže ku kolíznej ako na klavír bez výsledku. Je mi na grcanie z týchto pravidiel a zákonov.