icon

Ako sa vysporiadať s nepochopením rodiny ohľadom diéty dieťaťa?

2. mar 2024

Ahojte, dcéra (1rok) má od mala veľmi citlivý žalúdok, zle jej robila aj obyčajná zelenina, chodíme na gastro a hľadá sa príčina, má veľmi diétnu stravu, pre každého som bio, eko, raw a neviem aká matka. Moja rodina mi ide na nervy, nikto to nechápe mám chuť sa prestať stretávať s rodičmi aj so svokrovcami to je stále len "chudatko takúto stravu má", "ja by som ti aj dala niečo normálne ale mama zas bude nervózna", "bože kŕmiš ju ako zajaca daj jej rezeň a normálne jedlo" a reči podobného typu, všetci videli ako to vyzerá keď dcéra zje niečo nevhodné (na začiatku keď takéto reči neboli a vyzeralo to že to chápu tak som dcéru nechala samu aj s mojou mamou aj so svokrou, no dopadlo to zle, nakŕmili dieťa čím sa im páčilo a ja som potom riešila kŕče, vracanie, hnačky, vyrážky a podobne. Vždy keď prídem na návštevu tak rieši sa len jedlo už ma to nebaví. Bývame v malej dedine máme tu jedno ihrisko, kde sa stretávajú všetky mamičky začala som tam chodiť a vyzeralo to dobre ale potom prišli situácie že nejaká mamička vytiahne nejaký keks/sladkosť hocičo a núka dcére, tak poviem že toto nemôže (predchádzajúce skúsenosti) a už to príde "Ježiš šak dopraj tomu dieťatu", "to jej je zle zato že jej nič nedáš a kŕmiš ju blbostami", "počkáme kým sa mamička nebude pozerať a teta ti dá"
Úprimne ide mi to na nervy mám chuť zostať sedieť doma a nikde nechodiť, všade riešiť len jedlo, prídeme do obchodu a predavačka dá dcére lízatko "mamička ti ho otvorí daj si" (mne sa to už nechce vysvetľovať tak volím diplomatickú odpoveď) "dá si sladkosť až poobede" načo je predavačka veľmi aktívna "daj ja ti ho otvorím aby si sa nebudila" a spúšťa sa kolotoč ja zakážem že také nemôže a hneď a prečo? A my sme deťom dávali a neviem čo všetko.
Najhoršie je že nemôžem dieťa ani nechať samé starým rodičom lebo viem ako by to dopadlo, funguje u nich názor že keď jej bude zle z tých veci tým sa potlačí tá alergia či čo to je (nemáme ešte úplne výsledky a presnú diagnózu)
Ja ani neviem čo chcem počuť/čítať, nebaví ma každému vysvetľovať kde je problém a aj tak ma má každý za bio, eko, raw matku, muž je na tom tak isto ako ja. Prečo to tí ľudia nechcú pochopiť? A načo sa stále starajú do stravy druhého? Každá návšteva je pre mňa utrpenie, len číham čo kto dcére dáva, je možné že to časom pochopia?

Strana
z2
vreckovka2
3. mar 2024

Vobec nerozumiem aki su to ludia co im nestaci povedat raz, ze dieta ma zdravotne problemy. Ved to nerobis z rozmaru. Ono nemas vela casu, aby ste ich nejako "upratali", lebo o chvilu zacne dieta intenzivne vnimat jedlo, a aj tie reci. A to dobrotu robit nebude. Ja by som vysvetlila este raz, ukazala pripadne spravy od dr. A ak by stale isli svoje, prerusila by som na isty cas osobny kontakt aj s vysvetlenim preco to robim. Len tak sa spamataju. Ide tu o zdravie. Ja sama nemozem vsetko a myslis, ze to rodinu zaujima? Jedina svokra mi neponuka. Inak vsetci vynukuju a vsak kusok si daj. A mne ako dospelej to vie ist na nervy, u dietata to bude o to narocnejsie...

cacianka
3. mar 2024

@jana_eyre_2 už len také ddt, celé roky sú zvyšky v pôde

jana_eyre_2
3. mar 2024

@cacianka presne.. ale to je ten spomienkový optimizmus.. vlastne, niekedy ani spomienkový nie je, skôr vsugerovany..

Inak síce odbočujem od témy, ale toto je dobrý článok..

https://dennikn.sk/blog/1782915/kvalitne-potrav...

Strana
z2