icon

Ako sa vysporiadať s nerozhodným partnerom?

natal2111
21. máj 2024

Ahojte, chcela by som radu od skúsenejších. Mám priateľa, sme spolu 3 roky. Ja mám 29 rokov, priateľ je o rok mladší. 1,5 roka nášho vzťahu žijeme každý v inom meste, nakoľko je profesionálny športovec. Vo vzťahu sme si prešli rôznymi vecami, dobrými aj zlými (nevera). Vždy sme to nejak ustáli. On je typ človeka veľmi introvertny, ťažko sa s ním komunikuje ale už som našla nejakú cestu - no toto vždy viedlo k problémom. Nedokázal mi povedať, čo mu vadí, čo ho trápi až sa to v ňom nakopilo a potom vždy vybuchol štýlom - som v našom vzťahu nešťastný. A ja som to vždy lepila, snažila sa. Mám ťažkú povahu, robím to čo každá nesebavedoma žena - som naňho upnutna, kontrolujem ho, neustále som s ním v kontakte - celý deň si píšeme, voláme. Myslím, že mu nedávam dostatok priestoru. Vždy keď bola nejaká vypäta situácia alebo sme sa pohádali kvôli maličkosti tak on riešil problém tak, že mi povedal, že je nešťastný a ja som oňho ďalej bojovala. Toto mi spravil možno 5-6x. No potom sme si sadli a skúsili si vydiskutovať naše problémy, čo komu vadí, čo si kto predstavuje atď. Ja som typ človeka, že si viem uvedomiť svoju chybu a začala som na sebe pracovať. Prestala som ho tak uháňať, prehnane milovať, zbytočne vyvolávať hadky. Viem, že od minulého roka od januára ma pre mňa snubný prsteň - no vždy keď mi povedal, že má ide požiadať o ruku ( lebo stále mi to sľuboval) tak vždy prišlo opäť: som nešťastný. Máme aj spoločnú hypotéku, plánovali sme dieťa, spoločnú budúcnosť. Vždy keď si myslím, že je vsetko úžasné - tak príde : som nešťastný. Posledné týždne sme stáli pred dôležitou otázkou: priateľ odchádza kvôli práci do zahraničia a ja som mala ísť s ním - mala som dať výpoveď v celkom slušnej práci a mali sme začať toto leto spoločný život. No problém prišiel , keď už som sa ho posledný krát opýtala, či teda mám dať tu výpoveď, či chce so mnou žiť a on mi povedal, že áno na 100%. Lenže stále som mala v sebe taku nejakú pochybnosť. Dva hodiny na to mi napísal, že je nešťastný. A tým sa náš sen o spoločnej budúcnosti rozplynul.

Viem, že mi budete radiť, že to mám ukončiť. Ale ja by som sa chcela hlavne opýtať, stretol sa niekto niekedy s človek on ktorý Vám jednu hodinu dokáže vyznávať city ako nikto iný na svete, zahŕňa vás láskou, správa sa ku vám pekne ešte aj ľudia okolo hovoria, ako moc má on miluje.... A za hodinu všetko skončí slovami : som nešťastný. Nerozumiem tomu a vôbec neviem ako sa mám k tomu postaviť

Ďakujem za všetky rady.

Strana
z2
lenicka999
21. máj 2024

Ťažké toto celé. Kto bol komu neverný mimochodom?

sissy27
21. máj 2024

@natal2111 mne by stačilo keby mi raz niekto povedal, že je so mnou nešťastný a vzťah by som ukončila. Načo budem niekoho trápiť a držať ho pri sebe nasilu? Okrem toho ste spolu tri roky, to má byť stav najväčšej zamilovanosti, alebo teda prvé dva, a vy už máte za sebou neveru? Rok a pol má pre teba prsteň a oznamuje ti, kedy ťa požiada o ruku ale vlastne to nikdy nespravil?
Tvoj priateľ nie je nerozhodný, tvoj priateľ je manipulátor a citový vydierač...
Vôbec by som v takomto vzťahu nezostávala, on je nešťastný a ty očividne tiež, len si to nechceš priznať...

redlet
21. máj 2024

a Ty si šťastná?

matkahelka
21. máj 2024

@natal2111 bud je schizofrenik alebo manipulator. on ti v pravidelnych etapach oznamuje, ze je s tebou nestastny a ty ako taka opicka urobis vsetko preto, aby bol stastny. to kvoli tej vidine prstena? kasli na neho, nechaj ho inej, co mu bude robit opicu.

vanilkovazmrzka
21. máj 2024

Obaja ste nestastni, obaja potrebujete nejaku terapiu sa mi tak zda.

colsami
21. máj 2024

Podla mna ani jeho spravanie nie je OK ale ani Tvoje.
Vsetko co si popisala (aspon klobuk dolu ze uprimne) tak verim tomu ze mohlo/moze byt pre chlapa "too much", aj ked hovoris ze na niektorych veciach pracujes, podla mna proste ste nekompatibilni.
A podstatna vec - kazdy ma ine predstavy aj o buducnosti.

7miriam77
21. máj 2024

Od takéhoto chlapa nikdy nebudeš vedieť, čo máš čakať. Budeš stále žiť v neistote a furt ťa bude prenasledovat myšlienka, že zasa na teba vybafne, že je nešťastný. Celý tento popis vzťahu, čo si popísala je zvláštny. Je možné, a podľa popisu aj isté,že k sebe nepatríte a vzájomne sa len trápite.

pribinak
21. máj 2024

Ani som to celé nedočítala …..nešťastní ste obaja
Či chceš alebo nie, toto pôjde celé do kytek.

lubkovaandrejka
21. máj 2024

@natal2111 ked si napisala,ze je introvert a ma tazku povahu, tak mozno tymi slovami "som nestastny" ti vlastne vravi,ze s tebou nechce byt, ale nevie urobit prvy krok (nevie/nechce ti to povedat priamo), mozno zo strachu, zo samoty, zo zvyku, bohvie preco a dufa,ze to spravis zanho. Bud toho konkretneho cloveka chcem alebo nechcem,nic medzi tym neexistuje. A on tou nerozhodnostou ukazuje,ze ta vlastne nechce.

natal2111
autor
21. máj 2024

Áno máte pravdu všetky, len si neviem vysvetliť tá láska ktorú mi dáva aj činmi vlastne nie len slovami - čo to je? Je to pretvárka? Dokáže sa niekto až tak pretvarovať? Alebo ako si to mám vysvetliť.

natal2111
autor
21. máj 2024

@lenicka999 on bol neverný so svojou bývalou

kshu21
21. máj 2024

@natal2111 tiež si myslím že bude dobrý manipulator... toto je presne to čo robia, najprv si ťa pritiahnu tým že ti prejavujú lásku a potom ťa zase odstrkuju a takýto kolotoč dookola... utekaj od neho

natal2111
autor
21. máj 2024

@redlet vieš čo bola som ... A myslím si, že keď si odmyslím tieto jeho "nálady" tak sa máme skvelé.... Máme spoločné záujmy, humor, vieme sa spolu smiať, rozprávať hodiny o čomkoľvek ....

trdelnik234
21. máj 2024

@natal2111
Ahoj, vypoved nedavaj a nikam s nim nechod.
Toto nie je chlap do zivota.
Znici ta

empathetic
21. máj 2024

Nechaj ho odísť do zahraničia, ja si myslím že toto odlúčenie možno bude najlepšie čo sa Ti môže stať. Prišlo to podľa mňa úplne vhod. Píšeš že si v období kedy si uvedomuješ svoje nedostatky a začala si na nich pracovať, práve teraz potrebuješ byť sama so sebou, aby si nebola ovplyvňovaná ním. Toto je čisto len o Tebe teraz. Pracuj na sebe, a uvidíš, za pár týždňov/mesiacov bude tá hlava čistejšia a budeš mať na veci úplne iný uhol pohľadu. Veľa štastia 😉

muchotrafka298
21. máj 2024

Pokial by mi niekto povedal, ze je nestastny, tak by to bol pre mna signal, ze treba spravit posledny krok a zo vztahu odist. Pretoze toto co pises je podla mna strasne tazka a komplikovana situacia a trapite sa obaja. Ze ma pre teba snubny prsten? Keby skutocne chcel, tak Ta o ruku poziada pri prvej moznej prilezitosti a nebude ho mat rok doma.
Nikam by som s nim nesla, do zahranica uz vobec nie (bude Ta on zivit? Lebo nepredpokladam, ze by si tam pracovala, kedze by si nevedela, ako dlho tam budes). Vypoved nedavaj, aby si nezostala bez prace, bez chlapa aj bez slubenej spolocnej buducnosti.

lenicka999
21. máj 2024

Prikláňam sa k názoru @lubkovaandrejka. Neľúbi ťa až tak, len sa nevie odhodlať k tomu aby to ukončil. Tá nevera a zmeny nálad tomu nasvedčujú. Testuje tvoje nervy a dúfa že to ukončíš ty aby on nebol za toho zlého. Podľa mňa keď ho necháš odísť do zahraničia samého tak sa vám ten váš vzťah rýchlo rozpadne a obom vám padne kameň zo srdca od úľavy.

trdelnik234
21. máj 2024

@natal2111
Nie je to pretvarka.
Je to jeho sposob Lasky...Spalujuci a znicujuci.
Chvilu tak,potom zase inak.
Nikdy nebudes vediet,ci mu zase neprepne v hlave.
Su to take fazy

trdelnik234
21. máj 2024

@lenicka999
To by bol ten lepsi pripad.
Ze sa zbabelec nevie vymotat vo vztahu

muchotrafka298
21. máj 2024

@lenicka999 s tymto mam ja osobnu skusenost-.Klamstvo, podvody, fabulacie a nechcel sa so mnou rozist, aby on nebol za zleho. Ked som sa s nim rozisla, tak kazdemu nakecal, aky bol chudak, co som ho opustila, co mi nebolo nic dost dobre. To, ze on klamal, podvadzal a neviem co este, to bolo vedlajsie, to im povedat zabudol akosi.

cookie29
21. máj 2024

red flags...
ja by som utekala. Myslim si, ze o vztah treba bojovat atd. Ale ste spolu LEN 3 roky a mate za sebou tolko ako par co zije spolu roky rokuce a to spolu nebyvate. Bude to len horsie. Prepac.

thereisabear
21. máj 2024

Nemá on skôr sklon k depresii? Že by bol nešťastný bez ohľadu na teba? Ak váhaš tak určite nedávaj výpoveď. Aj keď u mňa by to bolo hlavne kvôli tej nevere.

natal2111
autor
21. máj 2024

@thereisabear presne toto je ono .... Ma depresiu podľa mňa - lebo on mi milión krát už povedal, že je klamár, že si ma nezaslúži a že nie je pre mňa dosť dobrý a vlastne takto vníma celý svoj život... Ma také nálady, kedy je šťastný a super a potom padne do takej ako keby depresie, kedy ho nič nebaví a rozmýšľa týmto spôsobom.... A vtedy ako keby prišlo toto s tým nešťastím....Len nikdy neviem či je fakt nešťastný úplne .... Alebo len z nás

feb13
21. máj 2024

Opytaj sa ho - nie po hadke, nie ked hovori ze je nestastny, ale ked je v pohode - ze co by ho urobilo stastnym? Mozno to je cely problem, ze sam nevie co chce a nema jasnu predstavu o tom, co je stastie. Lebo byt stastny neznamena 24/7 prezivat radost... su aj smutne chvile, su aj hadky, ale stastny zivot je nieco hlbsie. On mozno stastie spaja s nejakym aktualnym pocitom, to je ale nerealne.
A ked ma pre teba snubny prsten, nechod s nim do zahranicia, kym ti ho neda.

sissy27
21. máj 2024

@natal2111 joooj a toto ti treba, nejaké náladového magora, čo sa teší keď ty trpíš? Lebo tak to je, on si zmyslí, že teraz je nešťastný a ty sa ideš posrať, aby si to zmenila, aby on bol spokojný a on si to užíva... tak potom za odmenu bude na teba milučký dobručký, ale len chvíľku a potom znova... a tieto intervaly sa budú stále skracovať.
Utekaj od neho rýchlo a ďaleko, nie je to jediný kolík na svete...

natal2111
autor
21. máj 2024

@feb13 presne že ja mám pocit, že on nevie realne čo je šťastie, lebo sme spolu smeje sa, tuli sa ku mne bozkáva ma proste pred inými ľuďmi .... A zrazu je nešťastný? Z ničoho nič? Ja som sa ho spýtala aj koľko krát že prečo je nešťastný, čo ho spravilo nešťastným a on nikdy nevedel odpovedať.... On vlastne vždy keď sa ho na tieto veci pýtam, povie že neviem.... A niekedy mám pocit, že on realne nevie čo chce od života, že sa stále hľada, už mi aj povedal, že nie je spokojný sám so sebou, že nemá žiadne sebavedomie atď

januska12323
21. máj 2024

Chudáčik, netráp ho už toľko a pošli ho za nejakou s ktorou bude šťastný.

tykat
21. máj 2024

@natal2111 ja neviem ...nikdy by som nezostala s niekym kto by mi bol v podstate na zaciatku vztahu neverny. Takze by nedoslo ani k tomu co popisujes. Za mna strata casu.

lukbe
21. máj 2024

@natal2111 sama si to tu napisala...jeho nalady, moze to byt depresia plus poruchy nalad , je to diagnoza, treba to liecit. Radila by som ti odist, s takym niecim som sa uz stretla, je to o zivot.

feb13
21. máj 2024

@natal2111 A keby si mu navrhla psychologa ci parovu terapiu? Alebo aspon knaza, ak je veriaci? Aby si to upratal v hlave a necakal od zivota nieco, co nie je realne, ale skusil si najst stastie v tych veciach, co ma. A aby mu pomohli lahsie sa preniest cez tie menej radostne chvile.

Strana
z2