Ako sa vysporiadať s partnerovým okolím?
Pekný večer. Ani neviem či sa chcem vyrozprávať alebo opýtať si radu. Veci sa majú tak že s partnerom máme dieťa. Sme spolu 11. rokov a boli medzi nami veľmi búrlivé obdobia. Dokonca aj nevera z partnerovej strany aj keď on tvrdí niečo iné ale ja som si na 100% istá tým že ma podviedol. Jeho okolie sa mi hnusí doslova. Neznesiem jeho kamarátov ani rodinu. Jeho sestra je tu nasáčkovaná každý večer s bratrancom tej štetky s ktorou ma podviedol. Nedôverujem celému jeho okoliu. Neraz som ich nachytala na klamstvách. Neverím ani jemu po tom čo mi urobil. Nepáči sa mi keď ide niekam vonku. Ja chodím len do práce a domov. Mám kamarátky ale nechodím nikam. Aj teraz išiel vonku a ja som z toho na nervy a je mi do plaču.
nerozumiem čo si s človekom ktoremu neveríš neznšaš jeho rodinu.S partnerom si berieš jeho rodinu.Nechápem.
@viestta Ani sama neviem. Samozrejme prosíkal, plakal chcel poslednú šancu a snaží sa aj teraz ide vonku iba preto že sa mu vrátil kamarát zo zahraničia ale aj napriek tomu všetkému moja dôvera je na bode mrazu. Aj keď sa snaží. Dom je môj a ja si neprajem aby tu jeho sestra chodila s tým bratrancom tej štetky.
@alickapusinka On je zo 4 súrodencov zle som to napísala v návale zlosti. Neznášam tú jednu jeho sestru. Jeho brat a druhá sestra sú v pohode.
tak je v tebe velka nedovera. Pozri s tym treba nieco robit lebo sa utrapis uplne zbytocne. Ak mas s nim zostat tak je potrebne si to vydiskutovat. Co sa tyka navstev treba si povedat, ze ta obtazuju tak caste navstevy a prajes si aby sa vopred na navstevu dohodli a aj to nebudu chodit kazdy den samorejme. Mas v sebe neskutocne velku zlost na jeho sestru. Bud s nou ukonci kontakt alebo si to spolu vydiskutujte. Celkovo sa na to zle pozeras. Ste rodina a mate dieta a treba sa na rodinu pozerat spolocne. Cize nie moj dom ale nas dom hoci oficialne je tvoj...aj toto nedokazes a nemas doveru vo svojho partnera but to ries alebo sa rozidte lebo takyto vztah vas obochu bude len ubijat.
Ide von. Nie vonku. Sorry, musela som.
Cez Vianoce budes mat dost casu, tak si napis na papier kvoli comu si s takym clovekom. Mozno sa ti po dlhych uvahach podari nieco najst, co ta pri nom drzi. Na druhu stranu napis preco by si s nim byt nechcela. No a po Novom roku sa ti mozno rozsvieti...
@zuzikak Áno na jeho sestru mám zlosť z veľa dôvodov. Mali sme medzi sebou nie jeden konflikt, nedôverujem jej v ničom je falošná a nezodpovedná úplne.
Preco chodis len do prace a domov?
@diewcatqoo Pretože domácnosť, dieťa s ADHD v prvom ročníku takže učenie trvá dlho. Chodíme k logopédovi, liečebnému pedagógovi k psychologičke kvôli ADHD. Nákupy, domácnosť, lekárov všetko riešim ja.
v tom pripade nemas potrebu ju tolerovat u seba doma. Ak sa chce stretnut so sestrou, nech ide k nej alebo k rodicom. To iste s bratrancom.
No keď nechodíš nikam, ani s kamoškami, tak máš veľa času na rozmýšľanie, a v hlave máš takéto všelijaké myšlienky. A to nie je dobre. . A máš toho doma veľa, vôbec sa neodreagujes. A mala by si lebo sa z toho zblaznis
Tak zapriahni mileho viac do domacnosti a potom mozno trochu pookrejes aj voci okoliu. Nemusis mat vsetkych rada a ak ti niekto ublizil, necudujem sa, ze mas voci nemu averziu. Ale zit tak, ze len praca a domov, tak to by zo mna bola neznesitelna furia. Mozno popremyslaj, ci nemas nabeh na take nieco...
@bielasovicka Nemám nato čas. Radšej uprednostním pohodlie domova za zábavu.
@diewcatqoo Presne takto si pripadám.
Pozri, ja mam deti dve. So starsim tiez riesime aj logopeda, aj psychologa, aj ucenie lebo je uz druhak + do toho mam babatko. Domacnost je aktualne takmer vylucne na mne, lebo som na materskej a muz pracuje. Nakupy, lekarov, skolu, kruzky tiez riesim z vacsej casti ja. Napriek tomu si najdem cas na to, aby som sa stretla s kamaratkou, pripadne si idem kludne aj sama s mladsim dietatom v kociku sadnut niekam na kavu a kolacik... rovnako to bolo aj ked som pracovala - aspon raz do mesiaca som proste potrebovala vypadnut kludne sama niekam.
Tak skus si najst cas sama pre seba, podla toho, co mas rada - kludne kadernik, kozmetika, masaz alebo kava, obed, prechadzka, hocico. Ale nezi tak, ze len praca a domov. Toto je spravna cesta na to, aby sa z teba stala zatrpknuta pani, ktora nadava na cely svet.
Tak preco si s nim ???
Ach jaj, podvádza, klame, ani s dieťaťom ani domácnosťou nepomôže a ty ho roky pri sebe ,, hýčkaš,,?
Iba ja mám ten dojem že si za to môže sama?
@diewcatqoo Asi mas pravdu. Idu Vianoce darceky som pokupila vsetkym a sebe nic. V pondelok si vyjdem s kamoskou nieco si kupit.
@katica06 On s dietatom pomoze ked ja som v praci sa s nim aj nauci aj lekarov poriesi ale ked som doma ja je to vsetko na mne. Aj porobi muzske prace doma.
Dnes o 21:54
@diewcatqoo Pretože domácnosť, dieťa s ADHD v prvom ročníku takže učenie trvá dlho. Chodíme k logopédovi, liečebnému pedagógovi k psychologičke kvôli ADHD. Nákupy, domácnosť, lekárov všetko riešim ja.
Všetko riešim ja....
Všetko riešiš ty keď si doma , tak raz nechoď domov a daj si aspoň kafé s kamoškou či kolegyňou
môžeš mi vysvetliť,prečo dovolíš vstúpiť do TVOJHO domu ľuďom,ktorých neznášaš?
Nejak nerozumiem prečo "Jeho sestra je tu nasáčkovaná každý večer s bratrancom" ty nemáš kľúče od vlastného domu?
Zapamataj si, ze TY si dolezita. Ty tiez potrebujes psychohygienu. Ked ty si nervozna doma, je nervozna cela rodina. Pises, ze chlap sa vie postarat, dokaze porobit domace prace, aj sa s dietatom naucit... tak smelo ich nechaj, neboj, oni si poradia. A ty chod niekam bez nich. A pod stromcek si urcite nieco kup.
Taká otázka na mieste by bola, prečo strácaš svoj čas s takým chlapom ??? Keď mu už ani nedôveruješ ? Zvyk ? Zabehnutý stereotyp ?
@januska12323 Samozrejme že mám. Ale potom mi je vykričané že moja kamoška ktorá to doma nemala jednoduché býva u mňa. Že môj brat ktorý tiež býva u mňa si môže zavolať aj kamaráta aj frajerku a že on nemôže nič. Lenže bratova frajerka aj kamarát sú slušní ľudia. Jeho kamaráti sú ľudia ktorí buď žijú ešte s rodičmi a nepracujú alebo takí čo húlia alebo takí čo by ho podporili v tom ak by bol s nimi vonku a chcel by ma zase podviesť. Jeho sestra je zase matka ktorá si nechala v 18.rokoch urobiť dieťa a aj keď na tom by nebolo nič zlé tak toho malého 3.ročného syna vláči po nociach po vonku, nepracuje pretože v práci nevydržala ani mesiac a len si od nás požičiava peniaze nie na jedlo pre dieťa ale na cigarety a benzín. Stále to tak partnerovi napíše do správy a aj keď ma podviedol mi telefonovala a rozprávala že ona mu verí že to neurobil a úplne prekrútila rozhovor s človekom ktorý mi potvrdil že tú štetku doviezol k nám. Proste ona by ho kryla tiež a keďže sa mi dve nemusíme tak by ho v tom len podporila.
Zbav sa partnera a zbavis sa aj toho okolia. Keď bol schopný dotiahnuť si stetku do tvojho domu, tak sa mu nikdy nebude dať veriť

Preco si s clovekom, ktoremu neveris? Preco si s clovekom, ktory ti klame?
(Len tam mimochodom, ten bratranec ma ako riesit to, s kym jeho sesternica spava(la)?