Ako sa vysporiadať s priateľom a jeho priateľkou?
Ahojte,tie,ktoré ste si všimli pred pár dňami som tu písala príspevok ohľadne môjho priateľa a jeho kamošky z detstva,ktorá má už dieťa a partnera a s ktorou evidentne " musí" byť v kontakte denne a pritom vie,že mi to prekáža. Urobila som čo mi viaceré radili,pretože som aj bola s tým stotožnená. Rozhodla som sa ukončiť tento vzťah načo on reagoval ako reagoval ,rozhodol sa "zabojovať* . V telefóne mi pred 2 dňami sľúbil ,že je vraj ochotný prerušiť scnou kontakt,pozval ma na kávu porozprávať sa. Povedala som si Okey,za jeden rozhovor nič nedám, vysvetlim mu ako sa cítim,ake pocity to všetko vo mne vyvoláva. Poprosila smcho ,aby mi ukázal mobil vraj ak nič neskrýva..vymazal si čet s ňou ,údajne ,aby ma to nedrazdilo,ale vo mne to vyvolalo opačnú reakciu. Slová o Tom,ako je ochotný s ňou prestať komunikovať samozrejme neboli pravdou , keď som ho teda vyzvala,aby pred mojimi očami jej napisal, že s ňou ukončuje kontakt,nekonalo sa to a ešte mi vynadal do ", zákerných svíň". Ja som odišla domov s tým,že nemienim už s ním pokračovať načo on už 2 dní reaguje tak ,že má v kuse kontaktuje smskami údajne nechce,aby to tak medzi nami dopadlo . Najhoršie je,že ja som s ním aj v 1 zamestnaní . Proste nejde to takto ,on sa jej nevzdá hoci ona je kilometre ďaleko od neho . Žije s priateľom a dieťaťom v Anglicku a občas chodia domov na sk pozrieť rodinu no zato jej denne píše, volá lebo obhajuje to tým,že je pozná odmalička. Nechce sa jej vzdať za nič. Ale nech potom pochopí,že ja v tom pokračovať nemienim. Útočí na mňa citovo ,spomína ako má vždy podržal,keď som mala problémy a pod . Že ma nikdy nepodviedol a vraj ak nebudem rešpektovať,že má kamošku ,že to žiaden vzťah si neudržm. Chcem,aby ma už prestal obťažovať. Mám toho dosť. Prosím čo by ste robili ?mne by nevadilo,že má takto kamošku od detstva,ale prekáža mi,že jej musí denne volať,písať . Že najnovšie maže čŕt scnou a minulý víkend keď som bola s ním u neho tak mu písala či je doma a on nemal ani len odvahu napísať jej že je momentálne somnou akoby sa jej bal tak radšej neotvoril ani četovacie okienko. Podotýkam ona vie o mne ,že so mnou chodí .Dokonca sme sa mali tohto roka sťahovať spolu do podnájmu. Som zúfalá už totálne . Už si neprajem nič,len nech mi dá pokoj a nech pokojne vyzniem,že som sebecka, lebo mu zakazujem kamošku. Som aj podlaxvas sebecka, že trvám natom,aby s ňou úplne prerušil kontakt?
Si ešte zrejme dieťa a nechápeš význam ich priateľstva. Jemu bude lepšie bez teba, najlepšie je nechať ho ísť. Nájdi si chlapa bez priateliek, budeš sa ináč len trápiť a zbytočne žiarliť.
Nie si Sebecká, je iné si občas zavolať, napísať ale nie denno denne a este Aj zatajovať že je s tebou. A keď je to také naozaj nevinne prečo chat maže
Nie si absolutne sebecka
je rozdiel mat kamaratku a sem tam jej napisat ale denne volat a pisat s nou ? to absolutne nie je v poriadku a uprimne sa cudujem ze jej to priatel toleruje
ak je to take nevinne ako tvoj expriatel tvrdi tak nemal by problem jej napisat o tebe a znizit vyznamne uroven kontaktu
ani tie co tu pisu vyssie ze to je ok by som bola zvedava ci by to pisali keby ich partner takto denne volaval vypisoval si so svojou mamou
@mila223 precitala som si aj tvoju predchadzajucu temu a dievca hod ho za hlavu tolko redflagov jak oci
absolutne sa netrap najdes si lepsieho a ak sa niekto spyta ze preco uz nie ste spolu tak povedz ze ta nerobil stastnou a nech si za tym kazdy predstavi co chce
este som ti chcela predtym poradit ze napis jej slusne pokojne ale videla som ze si to urobila a jej reakcia teda no go a najma reakcia tvojho ex je uplne ze uplne mimo
usetri si roky a slzy najdes ircite lepsieho
@mila223 nie si sebecka. Ty si nájdeš partnera, ktorý nemá potrebu denno denne vypisovať človeku, čo je km ďaleko a on nech sa uvedomí, s kým chce byť. Neustup mu. Ja by som mu neverila, aj keby tvrdil, že s ňou prerušil kontakt. Isto by neprerušil a klamal by ti. Správne, že si sa s ním rozišla.
@mila223 podla mna nie si sebecka. Velmi dobre robiš. Si úžasná a nie sebecká. Ked nie je ochotný to kvoli tebe spravit, co ty citis a povazujes za,správne, este aj to si dobre urobila, ze si dala šancu na tú kávu, na ten rozhovor, ...- a, aj to dopadlo. Nemas sa preco obvinovat a vidíš, ze on, okrem dalsich klamstiev, nie je dostupným k ničomu. Taku, akou si ty bola doteraz, si moze nájst dalsiu, co bude verit neviem comu, ale aby s nim vydrzala, musi byt aj tupa, tupelo. No, este by si chcela tuším pocut aj vysvetlenie, odtiaľ zhora, preco to tak cítiš. Odpoviem ti. Áno, cítiš to az príliš dobre. Normálny chlap, ktory by mal svoju partnerku a mal ksmarátku z detstva, by bola v prvom rade jeho partnerka a na presne 320tom mieste kamaratka s detstva a presne by si napísali cca raz az dva razy v roku a padla basta motyka. A o tych dvoch razoch by ti aj povedal a o tych dvoch razoch, co by boli prenho nepodststné, by si aj našla spravy v tom jeho mobile . Robis to dobre a pekne sa aj naďalej počúvaj.
Ja ani s najlepsimi kamoskami nekomunikujem uplne kazdy den...mne by to tiez vadilo...
ahojte, ja som ani nevedel, ze tu aj muz moze byt registrovany. ALE dam svoj nazor. Na vysokej skole som spoznal svoje manzelku, predtym som mal velmi dobru karatku, suhra na jednotku, 5 rokov sme sa poznali, kedze nasa skola sa studuje 6. Super baba,m bez naroku na intimitu, sex a nic, ine. Este sme sa cudovaliu, ze preco neprebehla iskra. Ale nasiel som si svoju manzelku, chcel som, aby moja zena bola na prvom mieste, plakali sme. Tak som sa ozenil a vymazal z mysle, vobec neriesil, Martina (kamarat) si naslha niekho ineho a uz neviem ako sa vola, je vydata. Momentalne som so svojpu zenou v rozvodobom konani, mam 4 deti, s nicim nie je spokojna, velka majetku, stale myslim ake by to bolo s Martinou, lebo priatelstvo je viac ako laska...... . Asi som Ta nasral, ale skus tlact, na komunikaciu, kde mas doma "autistu" tak .....
@kristianbovy mas akurat spomienkovy optimizmus a riadi ta lutost, ze si mal navyber, vybral si si a nedopadlo to. Pricom podiel na krachu manzelstva mas i ty.
Ake by to vsak s Martinou bolo? Ziadne. Ked tam neprebehla iskra, kym mohla za 5 rokov, tak by to bolo o nicom, keby ste spolu z rozumu (ze inak si vyborne rozumiete) zacali spolu zit.
A je to ine ako kamosi a ine v jednej domacnosti v pare.
Ocakavania a predstavy, ako by to malo fungovat, mozu nepekne na seba narazit a rozpadlo by sa aj priatelstvo.
Ked sa len tak s niekym poznas, nezijes s nim, tak si benevolentnejsi k roznym jeho povahovym crtam. Dokonca ti mozu prist zaujimave, roztomile, osviezujuce. Mas toho cloveka prave kvoli tej povahe rad.
Ine by to bolo, keby ti zasahovali do zivota denne. To by si tu istu povahu neznasal.
Asi tolko k tvojim uvaham, co by bolo keby… a lutosti, ze si sa pre manzelku vzdal kamosky.
@moonlight1210
zaujimavy nazor, nechcem v ziadnom pripade degradovat, ale zamyslala si saze vela muzov boi pouzitych na rozvoj?
@moonlight1210 ja neviem ako by To bolo , to bolo absolutne cistne priatelstvo, vsetci sa cudivali ze dsme spolu nespali, nebal tamten naboj, nebol skareda, bola pekna, avsak nic tam tamnebolo
@martinka17 ona práveže veľmi dobre chápe význam ich priateľstva. Podľa mňa chlapec ku kamoske prechováva viac citov, ako dokáže priznať (možno aj sám sebe).
Vo vzťahu nemôžu byť traja. Aspoň drvivej väčšine ludi trojuholník nevyhovuje.
Poslala by som ho tak do 🔶️ ze by nemal odvahu viac sa ozvat. Kazdy chlap ma taku kamosku? Ale prosim ta, nech netrepe blbosti
@kristianbovy rozvoj coho?
@simik22 a vy ste kazdy den v kontakte? Ja si neviem predstavit, ze toto je nejakemu partnerovi prijemne, ak si takto dvaja zadani dopisuju neustale. Ak by si moj chlap vypisoval kazdy den s niekym, mne by to urcite prekazalo a to by ani nemusela byt zena. Ale so zenou je to neakceptovatelne. Kamaratka od detstva ok, nech si obcas napisu, co nove, nech sa stretnu, ked sem pride, ale nie nonstop na telefone a chat vymazany.
@mila223 a ty si urobila chybu, ked si chcela, aby to tak razne ukoncil. Mala si mu dat sancu vyriesit to podla seba.
A len tak mimo, aj ja som mala kamosa s ktorym sme si denne pisali, mojmu to vadilo tak som s tym skoncila- bez problemov 🤷♀️
Mňa by zaujímalo komu by nevadilo keby si každý deň vypisujete a vyvolávate s kamošom 😏
Aj mne by to vadilo že potrebuje každý deň písať a volať s inou ženou. Bolo by mi jedno koľko km je od neho 😃 veď nech sú kamaráti, nikto mu ju nezakazuje. Ale odtiaľ potiaľ. Raz za mesiac sa ozvať čo je nové 😃 vadilo by mi že jej píše hovorí o mne, o nás...
v zivote by som nepokracovala vo vztahu s niekym kto mi vynada do zakernych svin a citovo ma vydiera recami. tu kamaratku ani nekomentujem, to je ti jasne z odpovedi ostatnych.
akoze popravde dievca nechapem co riesis. s odstupom casu sa na to budes pozerat taka ze aka si bola hlupa a ze dobre si urobila ze ste sa rozisli.
ja uplne chapem vyznam priatelstva. dokonca priatelstva povazujem za velmi dolzite a snazim sa ich udrziavat ale .... ja si teda nepisem denne ani s najlepsimi kamoskami. mam aj kamosov co si rozumieme poznam ich dlhsie ako mojho muza niektorych aj 25 rokov a viac ale tiez si rozhodne nepiseme denne. inak ja si denne nevolam ani s rodicmi a to mam s nimi dobry vztah. mne to pride cez.
Nie si sebecká. Prajem ti, nech nájdeš v budúcnosti partnera, ktorý ti bude verný.
Nie, nieje to normálne sa každý deň, ani každý druhý-tretí deň, kontaktovať s kamoškou, vo vážnom vzťahu .Pochopim raz za čas si napísať.Keby bol seriózny predstaví ťa a nezatajuje ťa, stretnete sa spolu.Okrem toho mazanie správ.Svieti mi tu x redflagov.Jej mužovi to nevadí ?Tak zrejme preto lebo robí to isté alebo ju má na háku a nezaujíma ho.
Tak on ťa klame, nazve ťa sviňou a ešte ti dokáže "hrať na city"? 😂 Veď takého debila treba len úplne odstrihnúť, nereagovať a kde sa dá aj zablokovať. V tej práci to nejde, no ty sa chovaj maximálne profesionálne a keď bude treba s ním hovoriť, tak len o práci. Tebe môže byť srdečne jedno, čo si on myslí, že takto si frajera nenájdeš? Nájdeš, ale normálneho, nie ako on. Že ti pripomína minulosť? Však mu vitmav, že či si pamätá ako ťa klamal a nazval, že dal prednosť inej... A inak na margo tých komentárov tu, ok im nevadí ak by ich chlap mal potrebu písať a volať každý boží deň inej, no tebe to vadí a ide iba o teba a na ostatných čo to považujú za ok aj na neho sa môžeš vykašľať

Áno si. Poznajú sa od detstva, nejde len tak zo života vyškrtnúť človeka, ktorého poznáš celý život. Ja mám kolegu,poznáme sa 7 rokov, nikdy sme sa naživo nevideli, je odo mna 250 km, je to moja “ najlepšía kamarátka”,jemu hovorím všetko, ten človek ma podržal v ťažkej životnej situácii, neskutočne sme si sadli ako povahy. Nikdy medzi nami nič neboli, ani nebude. A neviem si predstaviť ukončiť s ním kontakt zo dňa na deň