icon

Ako sa zbaviť citov k zadanému kolegovi?

andrea3579
16. dec 2025

Ahojte,
poraďte mi prosím, už som zúfalá. Zamilovala som sa do kolegu v práci. Obaja zme zadaní. Uvedomujem si, že to nemá budúcnosť a je to iba nejaké pobláznenie, no nedokážem ho dostať von z hlavy. Stále na neho myslím. Snažím sa sústrediť na iné aktivity a aj keď to na chvíľu prejde, nakoniec sa zase dostanem k myšlienkam na neho.
V práci som s ním obmedzila kontakt najviac ako sa dalo, ale žiaľ stále máme spoločné projekty, kde musíme spolupracovať. Vždy keď mi zavolá, napíše, stretneme sa, mám veselšiu náladu, teším sa, no zároveň viem, že mi to ubližuje.
Nikdy som mu nepovedala, čo k nemu cítim. Nikdy som ani svojmu partnerovi doma nepovedala, čo prežívam, keďže nechcem o neho prísť, ale už si na mne začína všímať, že sa niečo deje.
Viete mi poradiť, ako dostať preč z myšlienok kolegu? Ako sa mám od neho odmilovať? Odísť z práce nie je možné.

Strana
z2
anonym_51a5f5
16. dec 2025

Daj si na pracovný stôl rodinnú fotku aby si ju mala na očiach.

anonym_5d3575
16. dec 2025

@andrea3579 vzdy je mozne odist z prace.. bezne ludia odchadzaju z prace.. ak je firma tvoja alebo tvojich rodicov dajte vypoved jemu..

enmery
16. dec 2025

Z každej práce sa dá odísť, ty len nechceš. Reálne o kolegovi nevieš nič. Aký je partner, ako reaguje v ťažkých časoch, či nepodvadza...možno sa zamysli, čo by si poradila svojmu partnerovi, ktorý by ti povedal, že smrteľne miluje Zuzku z prace a z prace odísť nechce.
Podľa mňa je to viac mementom tvojho vzťahu s partnerom, ako reálna zamilovanosť do kolegu.

oceanahory
16. dec 2025

@andrea3579 Asi by si mala pouvazovat o tom, co ti chyba doma, ak to vyhladavas niekde inde 🫤....

xili99
16. dec 2025

Tak zjavne ti doma chyba nieco, co by si chcela najst inde. Daj si to hlavne v hlave do poriadku, kym svojmu partnerovi ublizis.

cyneric
16. dec 2025

Nepremýšľaj nad tým ako nad životným cieľom, je to fantázia ktorá môže nastať u hocikoho [pretože na konci dňa sme iba civilizované zvieratá, našu pudovú a inštinktívnu podstatu nezmeníme]. Nemusí to byť "pretože ti niečo doma chýba", ani to z teba nerobí zlú partnerku. Takéto chemické zamilovanie sa môže trvať niekoľko týždňov alebo/aj mesiacov, potom rovnako ako prišlo tak zase odznie.

anonym_dc4803
16. dec 2025

@andrea3579 on k tebe tiez prechovava city?

anonym_898b31
16. dec 2025

Ale prosim ta. Ak je clovek vo vztahu 10,20 alebo viac rokov tak sa to proste stane. Nemusi ti doma ani nic chybat. Teda ano chyba ti to vzrusenie noveho vztahu a novej znamosti, coho sa ale clovek vo vztahu dobrovolne a vedome vzdava. To ze sa do niekoho “zamilujes” za to ani nemozes ani to nie je ziadna velka veda. Dolezite je ako sa k tomu postavis a ty si sa k tomu ocividne postavila spravne a zodpovedne. Nevyhladavas ho, obmedzila si kontakt, nerobis ziadnu aktivitu tymto smerom. Laska vo vztahu je rozhodnutie kazdy den, presne aj taketo. Preco by si kvoli tomu odchadzala z prace. Uzi si par peknych fantazii, vyhybaj sa mu co najviac a postupne to prejde aj same.

personality
16. dec 2025

Na to Ti nikto radu nedá. Ale pomôže vyznať lásku a keď to nebude opätované, budeš vyliecena hneď 😂

lentakyterapeut
16. dec 2025

Dobry vecer prajem. Ja pojdem proti prudu. Si zamilovana tak to nechaj zit. Lepsie je zistovat kam to moze zajst ako sa trapit. Stale sa moze stat ze pocas zblizovania sama vytriezvies, alebo sa TO stane ( ver ze to zasili 3/4 zien) mozes si to vyskusat a potom zhodnotis akou cestou pojdes. Cakam ze mi tu puritanky a moralistky nalozia ALE! Toto z hlavu nedostanes a myslim to vazne, mozes schudnut, budit sa v noci zo spanku nasledne budes unavena cez den. Ja som za flirt 🥂
Preco? Pretoze tam mozes spoznat pravu tvar kolegu a mozno pri prvom bozku sama vytriezvies. Ked nie vitaj v klube. 🫣

bruno1
16. dec 2025
@lentakyterapeut

Dobry vecer prajem. Ja pojdem proti prudu. Si zamilovana tak to nechaj zit. Lepsie je zistovat kam to moze zajst ako sa trapit. Stale sa moze stat ze pocas zblizovania sama vytriezvies, alebo sa TO stane ( ver ze to zasili 3/4 zien) mozes si to vyskusat a potom zhodnotis akou cestou pojdes. Cakam ze mi tu puritanky a moralistky nalozia ALE! Toto z hlavu nedostanes a myslim to vazne, mozes schudnut, budit sa v noci zo spanku nasledne budes unavena cez den. Ja som za flirt 🥂
Preco? Pretoze tam mozes spoznat pravu tvar kolegu a mozno pri prvom bozku sama vytriezvies. Ked nie vitaj v klube. 🫣

@lentakyterapeut aj svoje manželke by si toto poradil?🥴Či z cudzého krv netečie?😉

enmery
16. dec 2025
@bruno1

@lentakyterapeut aj svoje manželke by si toto poradil?🥴Či z cudzého krv netečie?😉

@bruno1 Tento chlap tu ešte nenapísal jeden jediný príčetný komentár.

lentakyterapeut
16. dec 2025
@bruno1

@bruno1 stejne to nepochopis. Ma to v hlave a co ma byt jej muz sledovaci pes? Kto chce neveru tak ju urobi tomu nezabranis.

bruno1
16. dec 2025
@lentakyterapeut

@bruno1 stejne to nepochopis. Ma to v hlave a co ma byt jej muz sledovaci pes? Kto chce neveru tak ju urobi tomu nezabranis.

@lentakyterapeut Neodpovedal si mi ? Poradil by si to aj svojej manželke?😁

anonym_4f1c29
16. dec 2025

@andrea3579 po chvíľke to prejde.Zazila som to asi 2x je to len také poblaznenie hormonov

lentakyterapeut
16. dec 2025
@enmery

@bruno1 Tento chlap tu ešte nenapísal jeden jediný príčetný komentár.

@enmery ok tak pre teba: dievca byt zamilovana do kolegu je hriech a musis toho satana dostat z hlavy urcite k panu fararovi na spoved aby ti dal rozhresenie a musis sediet doma a modlit sa aby tvoja mysel bola ocistena. Spokojna?

Boze pricom to robi kazdy druhy clovek. Len na teba nevyslo.

lentakyterapeut
16. dec 2025
@bruno1

@lentakyterapeut Neodpovedal si mi ? Poradil by si to aj svojej manželke?😁

@bruno1 kludne co je na tom? Alebo by si za nou behal.ako psik a nuchal kde moze nieco nekale urobit? Keby chcela da mu cez obed v kancelarii rychlovka a ty stastne zijes rozpravku dalej.

kikush182329
16. dec 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut Ked nie, vitaj v klube.
... no ocividne tvoja rada nevysla ani len tebe...

kikush182329
16. dec 2025

@andrea3579 rozid sa so súčasným partnerom. Ak toto citis k inému mužovi, tak tvojho partnera az tak nemilujes. Daj vam obom šancu najst nieco lepsie.

lentakyterapeut
16. dec 2025
@kikush182329

@andrea3579 rozid sa so súčasným partnerom. Ak toto citis k inému mužovi, tak tvojho partnera az tak nemilujes. Daj vam obom šancu najst nieco lepsie.

@kikush182329 sak to by ste sa museli vsetci rozchadzat kazdy rok 2x

evienmk
16. dec 2025

Súhlasím s Cyneric, takéto pobláznenie raz za čas zažije veľa ľudí. Odzneje to, len treba jednoducho tieto myšlienky zaháňať.
Ešte by pomohlo rozmýšľať, ako potešíš svojho terajšieho partnera. Sústreď sa na to, čo máš doma.

bruno1
16. dec 2025

@andrea3579 koľko máš rokov a koľko rokov si vydatá? Máš deti a koľko?On ,kolega ,ti niečo naznačuje ,alebo je len slušný a taká veselá kopa?

anonym_3835f7
16. dec 2025

@andrea3579 som.presvedcena o tom, že toto sa stalo už aj tvojmu partnerovi 🙂
Lebo je to proste normálne.
Niekto ti tu napísal, že tvoje jeho partnera asi až tak nemiluješ keď sa sa buchla inde. Neviem či sa po xy rokoch ale da niekoho ešte "milovat", po takej dobe je to skôr kamarátstvo.
No a čo s tým? Jedine odchod z práce, ale vytriezvenie. Vytriezvieť jedine tak, že si s ním začneš a zistíš že je to debil ako všetci ostatní 😂

jeennyv
16. dec 2025

Pozri…on sa ti len paci….ci si zakukana….pokial nedochadza k hlbsiemu kontaktu atd…ty nemozes vediet ci by ste si vobec rozumeli skutocne atd tebe sa paci si ho idealizujes… on to berie asi pracovne, keby mal zaujem by to dal najavo…my sme mali s kolegom sympatie, len tiez take , ze nic medzi nami…ked mal “iba” priatelku a povedal, ze nemiluje ju , ale bol s nou roky…nemienil to menit a zacat znova… a uz je zenaty aj s nou a ma deti cize sustred sa na svoje

raja007
16. dec 2025

@andrea3579 Psychoanalytik Erich Fromm napisal perfektnu knihu "Umenie milovat". Rozobera tam viacero foriem lasky a myslim, ze by ti mohla pomoct v tom, aby si sa z tohto citu platonicky tesila a nevnimala ho ako nezelany dar.

lentakyterapeut
16. dec 2025
@anonym_3835f7

@andrea3579 som.presvedcena o tom, že toto sa stalo už aj tvojmu partnerovi 🙂
Lebo je to proste normálne.
Niekto ti tu napísal, že tvoje jeho partnera asi až tak nemiluješ keď sa sa buchla inde. Neviem či sa po xy rokoch ale da niekoho ešte "milovat", po takej dobe je to skôr kamarátstvo.
No a čo s tým? Jedine odchod z práce, ale vytriezvenie. Vytriezvieť jedine tak, že si s ním začneš a zistíš že je to debil ako všetci ostatní 😂

@anonym_3835f7 ved toto jej radim ja aby skusila a ja som zly 🤣

bruno1
16. dec 2025
@raja007

@andrea3579 Psychoanalytik Erich Fromm napisal perfektnu knihu "Umenie milovat". Rozobera tam viacero foriem lasky a myslim, ze by ti mohla pomoct v tom, aby si sa z tohto citu platonicky tesila a nevnimala ho ako nezelany dar.

@raja007 Čiže ,má ísť do toho,alebo sa tešiť že dokáže ešte milovať aj druhého muža? 🤷Nechápem.

raja007
16. dec 2025
@bruno1

@raja007 Čiže ,má ísť do toho,alebo sa tešiť že dokáže ešte milovať aj druhého muža? 🤷Nechápem.

@bruno1 Odporucam knihu vseobecne. Je v nej vysvetlenie k laske ako takej, hlboka podstata. Autorke temy poradit neviem, lebo o jej situacii nic extra nevieme. Nevieme, ci ma deti, ci je vobec vydata, ako dlho je vo vztahu a ci je pre nu naplnajuci. Nevieme ani vek, ani ci ma naznacene opatovanie naklonnosti. Nevieme nic.

anonym_74c4f9
16. dec 2025

Ja tu s vami nesúhlasím. To, že sa vydám za niekoho, to ešte neznamená, ze sa mi nebude páčiť niekto iný už nikdy v živote. To mate odkiaľ, že to tak ma byt? Ved to takto nefunguje. Prečo by sa nemohla zamilovať do iného? Veľmi zle rozmýšľate niektoré.

anonym_0f92b0
16. dec 2025

@andrea3579 som na tom na 98%ako ty. Kolega, obaja zadaní, bez budúcnosti... zo začiatku som sa snažila dostat ho z hlavy, ale nedá sa to. ... Nakoniec som zistila, že aj on si "všimol" mňa. ... A aj napriek tomu, že sme sa celkom dlho snažili vyhnúť sa "tomu", nepodarilo sa nám to ...jednoducho, pokiaľ fakt neprerusite kontakt, neodies ty, alebo on, tak to neskončí ....

Strana
z2