Ako sa znovu zamilovať do bývalého manžela?
Som 5 rokov rozvedena, s byvalym mam 2 deti. Ja som od rozvodu mala dokopy asi 3 rocny vztah (s prestavkami a milion rozchodmi a znovu navrateniami), ale ten pred mesiacom nadobro skoncil, z mojej iniciativy - bol to toxicky bezcitny klamar, co sa mi uz ku koncu uplne zhnusil - ale o nom tato tema nie je.
Moj ex ma stale miluje, nikoho od rozvodu nemal. Sme priatelia, vieme sa porozpravat aj zasmiat. Velmi mi pomaha, s detmi ma dobry vztah, robi pre mna vsetko mozne, len tak, neziadam od neho nic, ale vzdy si vsimne nieco co "by sa mi hodilo" (urobit, kupit, este aj navari pre mna a deti, ked vidi, ze som pracovne vytazena, atd.), no proste posledny rok sa sprava ku mne ako k princeznej a ja som za vsetko vdacna a mam ho naozaj velmi rada. ALE! velke ale je, ze ma uz fyzicky nepritahuje, nemam chut mat s nim nic viac. Je to asi najlepsi chlap a naozaj by kazda bola zanho vdacna. V situacii ako sme na tom teraz, by som velmi chcela skusit sa k nemu vratit, ale to by muselo byt so vsetkym co k tomu patri. Lenze to ja nedokazem. Fyzicka pritazlivost a chemia su u mna velmi dolezite, a tu by to bol sex z povinnosti uz keby na to prislo. Neviem co mam robit, lebo naozaj sa citim zle kvoli nemu. Vsetkym co robi mi ukazuje, ako mu na nas zalezi a ja si pripadam ako uplna svina. Toto je jedina vec, ktora mi brani sa k nemu vratit, inak je to naozaj partner "za odmenu". Chcela by som to v sebe nejako znovu "zapalit" voci nemu, ale nejde mi to. Zazil to niekto? Viete mi poradit ci a ako sa to vobec da? (pozn. Stale mam v tomto smere v hlave byvaleho, s nim bol sex skvely a super a fyzicky bol pre mna dokonaly. toho sa uz chcem ale nejako zbavit..) A len pri info, s ex sme sa rozviedli pretoze doslo k nevere z jeho strany (zacal si nieco s kolegynou), ja som to zistila, dala potom este sancu, pokracovali sme spolu, ale uz som to nevedela nikdy spracovat a uz nic nebolo ako predtym...odisla som od neho ja.
Ex nechaj exom, uz len to ze ta podvadzal je otras, plus ta uz vobec nepritahuje. Najdi si niekoho ineho, ale po tom toxickom vztahu by som si nechala cas byt isty cas sama a dat sa dokopy.
Hovori sa, ze nevstupis do rovnakej rieky dvakrat ... Zaujima ma, ako sa ti moze raz niekto pacit, ze mate dve deti spolu a potom zrazu nie? Pribral, zostarol,...? Ten s ktorym si sa rozisla, sa asi pacil, ale bol toxicky. Vzhlad samotny nestaci ... Nezabudni, ze staroba neobide ani teba, vzhlad tu nebude for ever a potom sa partner, ktory sa zaujima, pomaha, este mozno zide.
Ex môže byť tvoj kamarát, ale nie tvoj partner. Ak si ťa nevážil raz, tak pravdepodobne sa nevera môže zopakovať (a šanca je vysoká). To, že si rozumiete ľudsky neznamená, že je pre teba vhodný partner. Chlap ťa musí aj priťahovať. Ak sa môžem opýtať - mala si tieto pocity, že ťa nepriťahuje aj počas vášho manželstva alebo to prišlo po nevere? Nemohol to cítiť, že ťa nepriťahuje? Samozrejme, že to neospravedlňuje jeho neveru a robiť to nemal, len tak uvažujem..
K tvojej otázke - sexuálna chémia sa dá vybudovať a aj sa dá naučiť byť lepším milencom, ale bohužiaľ nie s niekým kto ťa podviedol. Mala som takého priateľa - najzlatší chlap na svete, modré z neba by mi dal, ale po čase mi boli jeho dotyky nepríjemné a fyzicky ma úplne prestal priťahovať. Rozišla som sa s ním aj keď som vedela, že ma miluje a bol veľmi nešťastný. Ale ten dotyk a predstava sexu mi boli extrémne nepríjemné.. Nemala som ani chuť skúsiť to zmeniť a to ma ani nepodviedol. V tom prípade by som ani nerozmýšľala nad tým
Z akeho dovodu sa chces vratit k niekomu, ktora ta podvadzal a tym padom cely cas klamal. Si myslis, ze on sa zmenil? Mozes s nim dobre vychadzat, kedze je to a aj bude do konca zivota otec tvojich deti. Partnera si hladaj inde.
Ex môže byť tvoj kamarát, ale nie tvoj partner. Ak si ťa nevážil raz, tak pravdepodobne sa nevera môže zopakovať (a šanca je vysoká). To, že si rozumiete ľudsky neznamená, že je pre teba vhodný partner. Chlap ťa musí aj priťahovať. Ak sa môžem opýtať - mala si tieto pocity, že ťa nepriťahuje aj počas vášho manželstva alebo to prišlo po nevere? Nemohol to cítiť, že ťa nepriťahuje? Samozrejme, že to neospravedlňuje jeho neveru a robiť to nemal, len tak uvažujem..
K tvojej otázke - sexuálna chémia sa dá vybudovať a aj sa dá naučiť byť lepším milencom, ale bohužiaľ nie s niekým kto ťa podviedol. Mala som takého priateľa - najzlatší chlap na svete, modré z neba by mi dal, ale po čase mi boli jeho dotyky nepríjemné a fyzicky ma úplne prestal priťahovať. Rozišla som sa s ním aj keď som vedela, že ma miluje a bol veľmi nešťastný. Ale ten dotyk a predstava sexu mi boli extrémne nepríjemné.. Nemala som ani chuť skúsiť to zmeniť a to ma ani nepodviedol. V tom prípade by som ani nerozmýšľala nad tým
@anonym_8e2549 toto je presne ono, tieto pocity mam voci nemu, dotyky mi nie su prijemne a predstava sexu s nim tiez, hoci on je super zlaty. po nevere este nejaky cas to bolo ok ta fyzicka pritazlivost, ale postupne sa zacala vytracat az sa stratila uplne a potom som aj odisla..
Z akeho dovodu sa chces vratit k niekomu, ktora ta podvadzal a tym padom cely cas klamal. Si myslis, ze on sa zmenil? Mozes s nim dobre vychadzat, kedze je to a aj bude do konca zivota otec tvojich deti. Partnera si hladaj inde.
@muchotrafka298 jeho aferka s kolegynou trvala asi 2 mesiace ked som na to prisla. velmi to lutoval a ukoncil to. a naozaj sa potom dlho snazil to odcinit. ale nejak sa potom aj tak vsetko stratilo z mojej strany. boli sme spolu 13 rokov.
Tak vieš, je super že ti pomáha a všetko pre teba robí....ALE...vieš, on má aj výčitky a snaží sa to vyžehliť. On podviedol teba a uvedomuje si,že on rozbil váš vzťah. Ja osobne by som sa k nemu nevracala, užívaj si tu pozornosť, veď si ju zaslúžiš za to, čo ti vyviedol. Ostaňte kamaráti a časom stretneš toho pravého 🍀
@anonym_8e2549 toto je presne ono, tieto pocity mam voci nemu, dotyky mi nie su prijemne a predstava sexu s nim tiez, hoci on je super zlaty. po nevere este nejaky cas to bolo ok ta fyzicka pritazlivost, ale postupne sa zacala vytracat az sa stratila uplne a potom som aj odisla..
@anonym_autor tak potom s tým nič neurobíš. Nechaj ex v minulosti a môžete byť super rodičia pre vaše deti a rovnako aj kamaráti, ale nezvažovala by som nejaký vzťah keď si neviem predstaviť spoločný intímny život. Predpokladám, že on ako zdravý chlap po sexe túžiť bude a ty sa tomu budeš vyhýbať.. to je recept na katastrofu v podobe ďalšej nevery a nakoniec na to doplatia vaše deti, keď im dáte nádej, že sa rodičia dajú dokopy a zas sa potom rozídu.
Zabudni sa svojho toxického ex a aj na bývalého manžela. Existujú aj iní muži a nemusia mať ani dokonalé telo a budú ťa priťahovať
Neviem, preco by si sa mala nasilu "prenastavovat" a premahat sa. Jeho dotyky ti nie su prijemne. To neobabres nijako. Vies si predstavit ROKY sa nutit do sexu? Ver, ze by vas vztah skoncil aj druhykrat. Tak to zober z kratsej cesty a nechod do toho.
@muchotrafka298 jeho aferka s kolegynou trvala asi 2 mesiace ked som na to prisla. velmi to lutoval a ukoncil to. a naozaj sa potom dlho snazil to odcinit. ale nejak sa potom aj tak vsetko stratilo z mojej strany. boli sme spolu 13 rokov.
@anonym_autor ja mam nulovu toleranciu nevery, cize ja by som sa urcite k partnerovi, co ma podvadzal nevratila. A keby si na to neprisla, myslis, ze by to ukoncil? Nie neukoncil, veselo by v tom pokracoval.
toto nevidim prave na perspektivny vztah. ak to chces silou mocou nejak udrzat, nech sa paci. ale skor ci neskor aj tak z neho odides.
@anonym_autor viem že je to veľmi nepopulárny názor, ale nemusíš nutne byť vo vzťahu, pokiaľ to má byť na hovno. Skús byť chvíľu len sama so sebou a vyriešiť si čo vlastne chceš. Ex nechaj nech je otcom, nech sa o deti stará, ale nedávaj mu ani sebe žiadne nádeje že sa k sebe vrátite. Keby si mu na tú neveru neprišla, tak by to ťahal možno aj doteraz.
Ty potrebuješ rovnovahu. Najsť stred medzi tými dvomi extremami. Jeden sexi blb toxicky, druhy (dobrak) neverny ,teraz pozorny, co sa uvedomil neskoro. Takze snad ked pride ten 3tí tak to bude ten zdravy stred medzitym. A ako Ti tu napisal k tej 2.šanci niekto - fakt toto chceš urobit deťom aj sebe?
Radsej nech je ako dobry priatel nez zly manzel.
5rokov je dost dlho na to aby o teba stale bojoval no... nezhnusil sa ti práve tym ze tam bola z jeho strany ta nevera? A prave tu neveru drzis v hlave?
@anonym_autor chceš niečo, čo nie je možné, ten vlak pre vás dvoch už odišiel.
@anonym_autor nevracaj sa k nemu len pre to, aby si s niekým bola. Toho pravého este len stretneš, pokiaľ nebudeš míňať energiu na exa
Ja mám podobný problém s tým rozdielom, že sa ešte len chcem rozviesť. Manžel je ako otec aj ako kamarát fajn, o deti sa postará keď som dlho v práci, na rozdiel odo mňa ich bráva na lyže, bazén, výstavy, vystúpenia atď. (mňa to nebaví), slušne zarába, máme sa o čom rozprávať, ale vôbec ma fyzicky nepriťahuje a nemilujem ho. A to neviem prekusnúť. Neviem už dlhé roky nájsť nejaký záblesk, že by to mohlo byť lepšie. Chcem byť bez neho aj napriek jeho ľudským a otcovským kvalitám, resp. začať si nový vzťah s mužom, ktorý ma priťahuje.
@anonym_autor najlepší chlap , partner za odmenu,každá by bola za neho vďačná.... Hmm až na to že ťa podviedol.... Na to si už asi zabudla čo?a hádaj čo by bolo v budúcnosti,??....nechám to na teba 😉
@anonym_autor najlepší chlap , partner za odmenu,každá by bola za neho vďačná.... Hmm až na to že ťa podviedol.... Na to si už asi zabudla čo?a hádaj čo by bolo v budúcnosti,??....nechám to na teba 😉
@zanka777 jasne, partner za ktoreho by bola kazda vdacna, ruky nohy by sme mu bozkavali, idealny chlap, otec, muz, dokonalost sama....tak keby bol taky dokonaly, tak nehlada inde a nepodvadza a neklame. Ale vsetky by sme ho chceli.
Mal sa snažiť za vzťah ale na to zabudol pre kolegyňu a je otázka na kolko je úprimná snaha,ked spolu nieste
Mala si zlé vzťahy po ňom a to ako obletuje ťa ťahá k nemu
Len s nim si mala tiež zlý vzťah
Nevera nieje malé nedorozumenie
A ešte ked nešlo o 1x....
Ešte ťa ani nepritahuje a vsetko vyhaslo a to sa nemôže nikto čudovať
Máš zapaľovať túžbu ako by si sa vrhla na neho ale pritom v pozadí máš ako on sa vrhal inde...
Nejde to....smola je, že nenasla si ,, lepšie,, ale to neznamená, že sa máš vrátiť k horšiemu
@anonym_autor to je presne ako s tvojim aktualnym ex... sex skvely a na zivot nepouzitelny.... naopak exex , skvely na zivot a sex si predstavit nevies.... cize obe volby zle... mozno stretnes muza ktory bude mat z oboch trochu a bude to fajn aj pre teba,... do sexu sa rozhodne nutit neda...
@zanka777 jasne, partner za ktoreho by bola kazda vdacna, ruky nohy by sme mu bozkavali, idealny chlap, otec, muz, dokonalost sama....tak keby bol taky dokonaly, tak nehlada inde a nepodvadza a neklame. Ale vsetky by sme ho chceli.
@muchotrafka298 veď nerozumiem koľko ho chváli aký je úžasný a podvádzal ju
@anonym_8e2549 "sexuálna chémia sa dá vybudovať" uz som asi citala vsetko... ty vole, to fakt myslis vazne?!
@muchotrafka298 veď nerozumiem koľko ho chváli aký je úžasný a podvádzal ju
@zanka777 ved toto, ked je taky uzasny a fantasticky, tak preco podvadzal a klamal? Jaj chudacik, on nechcel, to ta zla zena, to nie on, to ta kolegyna po nom isla a on sa nevedel branit.
@anonym_8e2549 "sexuálna chémia sa dá vybudovať" uz som asi citala vsetko... ty vole, to fakt myslis vazne?!
@anonym_8c8cb5 no tak ja by som o nejakych sposoboch vedela..lebo sak existuje aj laska k peniazom 😂 Ze 90 rocny multimilionar na kysliku, tam by si vela zien s vidinou zabezpecenia na dlhe roky ten vztah vybudovalo velice rychlo 😂
autorka, daj si teraz studenu sprchu, potom si daj pivko, bud sama so sebou a prestan bluznit, o com ty to vobec rtocis ? chlap na jednotku a podvadzal ta s kolegynou? prosim ta, autorka, radsej sa nadychni, nadych vydych, ide sa dalej, kamosi byt mozete, ale treti chlap na teba caka. toto je strasne co pises, upkne scestne, az som sa prelakla nie si na nejakych tabletkach alebo liekoch? viem zufali ludia robia zufale ciny, ale toto je vazne moc.co pises.
autorka, daj si teraz studenu sprchu, potom si daj pivko, bud sama so sebou a prestan bluznit, o com ty to vobec rtocis ? chlap na jednotku a podvadzal ta s kolegynou? prosim ta, autorka, radsej sa nadychni, nadych vydych, ide sa dalej, kamosi byt mozete, ale treti chlap na teba caka. toto je strasne co pises, upkne scestne, az som sa prelakla nie si na nejakych tabletkach alebo liekoch? viem zufali ludia robia zufale ciny, ale toto je vazne moc.co pises.
@anonym_3ecc7f ?
@anonym_8c8cb5 áno myslím. Hovorí o tom množstvo psychológov, stačí použiť Google alebo sa o to trochu zaujímať.

Este ze si dodala tú neveru.. nie nedala by som sa s nim dokopy a presne by som mala problem sa na neho pozriet ako na “muža”, ktory by ma pritahoval a chcela by som ho aj do postele, kedze podviedol, nebol uprimny… ale ak chces vstupit druhy x do tej istej rieky, len preto ze teraz hra chrumkaveho a nieco navarí, tak nevh sa paci😃uvidime ci po istom case by ti vyhovovalo ze doma navari, pomoze, vie to s detmi ale popri tom vsetkom ta stihne podviest..