icon

Ako šetrne oznámiť matke potrebu oddychu?

28. máj 2025

Ženy som trochu chúlostivej situácii, v čase keď som bola má materskej dostala mama infarkt, následne mala aj operáciu srdcovej chlopne. Má živnosť bez zamestnancov, času som mala ak som si zariadila aj potrebnú kvalifikáciu a prax a termíny tlačili. Nechcela som aby mama prišla o stálych klientov a tým aj o živobytie tak som ju zaskočila, po roku maródky začala pomaly pracovať, od vtedy pracujeme spolu. Vlastne sa stretávame málo spolupráca je bez konfliktu, ale je tu ale. Mama mala tento rok 67 stále podniká, podľa možnosti sleduje zmeny a pod ale už jej tak nepáli. Niekedy robí chyby, nič hrozne ale niečo nedomyslela, veľa krát nedvíha mobil zákazníkom, napr si poobede zdriemne, a potom klienti ktorích má na starosti ona volajú mne. Má veľmi široký prehľad , otázky ohľadom veci čo sa roky rokúce nemenili vie odpoveď hneď, na čo by som ja možno potrebovala pozrieť príslušnú legislatívu. Posledné roky už nikam nechce chodiť, hoc predtým chodila s kamoškou na výlety aj k moru.
Nechcem ju uraziť , nechcem aby zrušila živnosť a ešte viac sa uzavrela do seba, ale stále tu zostava to ale...

colsami
28. máj 2025

Nerozumiem co vlastne chces. Chces aby mama si oddychla a viac chodila na dovolenky pomedzi pracu, alebo aby pracovala menej casu, alebo aby uz nepracovala vobec?

miadi
28. máj 2025

Tiez trochu nechapem ten oddych potrebujes Ty ci ona ? No mohla by byt na dochodku. Ak uz snou pracovat nechces hladaj nieco ine a vysvetli jej ze mas ine potreby a ak chce v tom businesse pokracovat je to uz len jej vec .

krasneleto
28. máj 2025

ak som spravne pochopila, mas za to, aby mala mamina viac oddychu... tak jej skus navrhnut, aby ste si vymenili role... ze ty budes firmu tahat a mama ostane ako poradca s ohladom na vek a tvoju tuzbu aby si oddychla...

ukulela
28. máj 2025

co potrebujes? aby viac oodychovala? Tak nech uberie klientov. Pripadne zamestnajte niekoho/spolupracujte s tretou silou ....

autor
28. máj 2025
@ukulela

co potrebujes? aby viac oodychovala? Tak nech uberie klientov. Pripadne zamestnajte niekoho/spolupracujte s tretou silou ....

@ukulela nie ....názov témy bol zmenený

miadi
28. máj 2025

Nech je to ako chce s mamou by si mala byt schopna hovorit na rovinu . Niektore veci sa nedaju zaobalit alebo to moc zaobalis a nebudes pochopena . Proste jej povedz uprimne co si myslis. Ja to tak robim s mojou vzdy .

simcas75
29. máj 2025

Čože? Ja vôbec nerozumiem. Aké ale.... Autorka vyjadri sa prosím jasne čo chceš riešiť.

clementisa
29. máj 2025

Chápem ťa mama má už svoje roky mala by trošku poľaviť človek starne aj keď si to nechce pripustiť máš to ťažké neviem ako by som to riešila treba jej citlivo vysvetliť spýtať sa či si nechce oddýchnuť poľaviť v práci prípadne sa spýtať dokedy chce pracovať aké má plány do budúcna, držím palce prajem veľa šťastia

zltalienka
29. máj 2025

Mama nema dochodok? Ze pises, aby neprisla o zivobytie....

autor
29. máj 2025
@zltalienka

Mama nema dochodok? Ze pises, aby neprisla o zivobytie....

@zltalienka má dôchodok, ale v tej dobe mala tri roky do predčasného dôchodku.

zltalienka
29. máj 2025

Takze to uz trva dlhsie tento stav. Vela "mladych" dochodcov este pracuje
Ona ma zivnost, ktoru nechces aby zrusila. Ty jej pomahas. Si jej zamestnanec, alebo ako?

autor
29. máj 2025
@zltalienka

Takze to uz trva dlhsie tento stav. Vela "mladych" dochodcov este pracuje
Ona ma zivnost, ktoru nechces aby zrusila. Ty jej pomahas. Si jej zamestnanec, alebo ako?

@zltalienka áno, sú klienti o ktorých sa stará mama a o ktorých sa starám ja, fakticky je moja šéfka

colsami
29. máj 2025
@anonym_autor

@zltalienka áno, sú klienti o ktorých sa stará mama a o ktorých sa starám ja, fakticky je moja šéfka

@autorka stale si neodpovedala - co vlastne chces? Asi vsetci to nechapu, a tak Ti nikto ani neda radu. Co riesis? Chces aby mama uz prestala robit uplne teda? Prekaza Ti v spolocnom podnikani, chces robit sama?

autor
29. máj 2025
@colsami

@autorka stale si neodpovedala - co vlastne chces? Asi vsetci to nechapu, a tak Ti nikto ani neda radu. Co riesis? Chces aby mama uz prestala robit uplne teda? Prekaza Ti v spolocnom podnikani, chces robit sama?

@colsami veď som to už napísala v úvodnom príspevku
podľa možnosti sleduje zmeny a pod ale už jej tak nepáli. Niekedy robí chyby,
Proste. zákazník si myslí, že za svoje peniaze dostane relevantné informácie a tak sa aj zariadi, pritom to tam nie je. To vedie ku konfliktom.
Niektorí jej ,, starí ,, zákazníci ani netušia, že patria desaťročie ,,pod mňa,,

colsami
29. máj 2025

Zas si len opisala co Tvoja matka robi zle, a precitala som si Tvoju odpoved a aj uvodny prispevok a nikde tam nemas uvedene CO CHCES a co sledujes. Ti prekaza len ze robi chyby? No tak jej povedz "mami robis dost vela chyb, skus na to viac dbat, pretoze vznikaju konflikty a prichadzame o zakaznikov... A ak si chces poobede zdriemnut ze nebudes dvihat telefony, ukazem Ti ako vies cislo presmerovat rovno na mna".
Hotovo.

miadi
29. máj 2025

Mam to cele chapat tak ze chces ten business prevziat a mamu poslat nech si konecne uzije dochodok ? Mam taky pocit z toho opisu mama robi chyby Nepali jej to uz zaspi nedviha telefon .., chcela by si ju jemne vyhodit len Ona je sefka a ty robis pre nu. . Otvorene sa snou porozpravaj . Nememu dietatu ani vlastna matka nerozumie.

eeffka
29. máj 2025

Presne, co vlaatne xhces? Aby uhla a mohla si si to manazovat sama? Tak jej to normalne povedz. Klientov si nechaj kolkych zvladnes a mama ti moze ak mas potrebu konzultovat.

zltalienka
29. máj 2025

V uvode pises, ze spolupraca je bez konfliktov, v poslednom prispevku zas, ze konflikty su. Tak ako to je?
Zakaznici mozu byt oboznameni, v ktorych hodinach mama je k dispozicii na telefone. Nemusi byt k dispozicii stale, nie je call centrum.
Co sa tyka sledovania zmien, tak si zriadte databazu, kde budu zapisane aktualne platne verzie.
Ci problem je v tom ze klienti si myslia, ze patria pod mamu, ale v skutocnosti sa o nich staras Ty? Aj odmenu za ne berie mama?