icon

Ako si ešte užiť deti napriek tlakom?

21. jan 2024

Máte nejaké tipy ako sa viac sústrediť v takom prostredí na deti? Strašne som si priala RD užiť. Deti boli vysnívané. Dôvody ich správania nebudem rozpisovať a ani prečo nevieme zatiaľ odísť. Máte nejaké tipy ako sa odosobniť od nich?

heidy222
21. jan 2024

Napr. Vyhýbať sa času stráveného s osobami, ktoré ťa zdeptavaju? Fakt musíš viac napísať aby sa dalo niečo konkrétne poradiť

januska12323
21. jan 2024

Bývate u svokrovcov a starajú sa do výchovy? Nechceš to počuť ale jedine sa odsťahovať alebo byť skoro nonstop mimo domu.

autor
21. jan 2024

Bývame samostatne, no muž je s nimi každučký deň kvôli okolnostiam.

reddflowerlife
21. jan 2024

a akym sposobom ta zdeptavaju?

jaskolka
21. jan 2024

A ako ta deptaju? Keď je s nimi muž, ty si tiež tam, alebo sama doma, alebo ako? Co presne robia, ci hovoria?
Píšeš veľmi málo na to, aby sa dalo dačo konkrétne poradiť.

autor
21. jan 2024

Napisala som, že chcem tipy a nie sa rozpisovať pre vašu zvedavosť. Buď rešpektujete, alebo mi nepíšte.

jaskolka
21. jan 2024

Ale aké tipy chceš, keď netušíme, co presne ti robia? Píšeš anonymne, v com je problém?
Zbytočne tu ti napíše trebárs niekto, ze nevšímaj si ich reči, keď problém je trebárs v ich správaní. Alebo ze nech muž tam nechodí, no oni sú napríklad nepohyblivi a musí im nosiť nákupy

alex49
21. jan 2024

ked nič nenapíšeš, tak ti radi nemôžeme. Ak chodí muž k rodičom, tak nech si tam chodí, ty tam chodiť nemusíš, ani deti tam nemusíš posielať. Ak ste na rodičoch závislý a nemáte peniaze na odsťahovanie a odstrihnutie sa, tak musíš trpieť dalej.

koniarova
21. jan 2024

S tebou tiež musí byť radosť žiť autorka, podľa štýlu tvojich reakcií.

0silvia0
21. jan 2024

Nepripustat si deptave reci. To je vsetko. A sebavedomo si hajit svoje.
Viac sa neda napisat kvoli okliestenym informaciam.

heidy222
21. jan 2024

A keď ti ja napíšem že má zdeptava šéf v práci, ktorú mám vysnívanú, ale nenapíšem ti žiadny detail k tomu, vedela by si mi poradiť ako sa od toho odosobniť? 😉 Real Story

syslik81
21. jan 2024

kedze nechces nic povedat a z toho co si napisala prd vieme tak jedina rada je nestretavat sa .. co asi s muzom nejde ... takze zacat meditovat a naucit sa branit sa .... povedat si svoje a stat si za tym... druhy si dovolia len tolko kolko im dovolis

lalenka33
21. jan 2024

Si myslíš, że všetky ženy majú vešteckú guľu a pozrú si v nej aký máš vlastne problém? Akú radu chceš, keď nitko nevie aký problem vlastne máš. Toto je taký príspevok ako necítim sa dobre akú tabletku si dat? A radiaci nepytajte sa aký mám zdravotný problém nebudte zvedavi len poradte tabletku. Autorku bude bolieť žaludok, ale poradia jej strepsils.

veselo_neveselo
21. jan 2024

Sa s nimi nestretavaj. Budte vonku. Zavri dvere.
Ze muz je s nimi kazdy den, ti moze byt jedno - ved jemu ked cosi rozpravaju, tak nech ti to nehovori a mas klud.
Sustred sa na deti, robte si program, a na dalsich ludi sa zvysoka viesco...

alexnina777
21. jan 2024

A čo tak napísať zrozumiteľne čo by si tu chcela riešiť? ved to je nezrozumitelné čo sa pýtaš, okrem toho že nejdeš konkretizovať Vašu situáciu.. vobec nerozumiem kto a ako ti ubližuje a ako ta zdeptáva? muž je s rodinou, ktorá ti ubližuje ale nebývate s nimi… z tohto čakáš tipy????

babulkomale
21. jan 2024

Zostrojit si velku krabicu, zvukotesnu a chodit v nej.

angel993
21. jan 2024

Ja ti rozumiem, niekedy stačia naoko nevinné poznámky k tvojej výchove, k strave detí a nechceš to počúvať. My keď ideme svokrovcom pomôcť, deti sú vždy s jedným rodičom. Ja sa snažím prepočuť poznámky že by mali byť bití, že ma vydierajú a že aj keď majú alergie na dané jedlo oni im ho dajú. V prípade že na nich kričia, čo je častejšie ako sú deti staršie, ja s nimi odchádzam do inej miestnosti.
Na druhej strane sa snažím chápať aj svokrovcov, pre nich je neprípustné, že dieťa po izbe skáče, že cez chodbu prebehne. Preto sa snažím aby boli čo najviac von a dnu si väčšinou čítame knihy, aby sme zbytočne nedávali dôvody na krik.
V čase keď oni boli deti, mali k nim rodičia iný prístup, preto nechápu môj prístup. To je úplne v poriadku, ja to rešpektujem. Jediné čo neprichádza do úvahy je, aby kričali na deti, my rodičia na nich nekričime, takže ja vždy pekne poviem, že prosím aby nekričali, väčšinou to nerešpektujú, vtedy odchádzame z izby.
Zohľadňujem tiež že majú zdravotné problémy a často sa cítia zle, preto keď vidím že sú už preťažení z detí, vyberám pre deti hru, alebo knihu.

reanda
21. jan 2024

tazko si uzivat deti, ktore mam s muzom, co ma depta.. hrat sa na stastnu v nefunkcnom vztahu.. to bude take uzivanie si, ako jest zakusky z umelej hmoty.. najprv si musis vyriesit vztahy.. ak to nejde hned prakticky, tak minimalne vnutorne.. odputat sa od toho emocne.. to ti ale tazko niekto poradi, ako sa to robi, to je proces, ktorym si musis prejst sama a vacsinou to nebyva zalezitost piatich minut..
ale z toho, akym stylom ziadas o radu, je viacmenej jasne, ze o skutocne riesenie problemu nestojis.. len to trochu prefarbit naruzovo.. tak si mozno skus kupit nejaky zensky casopis 😀

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
guliver19
21. jan 2024

Troska uber, laskavost vo forme tipov chces ty od ludi, nie ludia od teba, takze uber

domkakvet
21. jan 2024

Ak spolu nebyvate, tak obmedzit stretavanie.

autor
21. jan 2024

@stastnamanzelka čo si, to on už má naplánované že deti bude k ním odkladať.

tiika
21. jan 2024

Vážiť si samu seba, to čo robíš, robíš najlepšie ako vieš. Mat nejakú dušu na pokec, ventilovať si frustráciu inde, robiť si deň krajším, nezabúdať na seba…

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
danica2711
21. jan 2024

mužova rodina nie je dôležitá, uprac si predovšetkým muža, pretoťe zjavne je jadrom problému on

mandarinka555
21. jan 2024

Píšeš, že nebývate so svokrovcami, tak ak si doma s deťmi, kto ťa potom zdeptáva? Alebo nemáš problém, ale umelo si ho vyrábaš?

sinusoida
21. jan 2024

Napr. nájsť si nejaké centrum, kde sa dá chodiť s deťmi na rôzne detské aktivity, alebo prechádzky s deťmi vonku aspoň 2x denne, aby si sa vyhla "rodine"...vzduch robí zázraky na psychiku

beata_k
21. jan 2024

Nemozes si pripustat ich reci, neanalyzuj, nerozoberaj, nerozculuj. Hned to nepojde, ale da sa to naucit. Ako sa hovori..jednym uchod dnu a druhym von

vilma7
22. jan 2024

Neotvarat dvere, spravít si poriadok s manželom, deti sú predsa aj tvoje a nie, že on si už dohodol opatrovanie.
Predpokladám že manžel je v práci a kde je problém že si deti nevieš užiť počas dňa? Nejako nechápem....