icon

Ako si nájsť partnera so stratou sluchu?

nikolas977
23. apr 2024

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť kde a ako si vie nájsť skoro hluchý človek partnera ?

jana_eyre_2
23. apr 2024

Mala som kolegu, ktorý bol úplne nepočujúci, manželku spoznal v autobuse 😉 ona bola pocujuca..

Nepočujúci človek si nájde partnera rovnako ako pocujuci, na rovnakých miestach, zrejme ide len o šťastie na to, s kým sa kde stretneš.. ale asi najjednoduchšie je to na internete..

nikolas977
autor
23. apr 2024

@jana_eyre_2 a ako komunikovali keď sa smiem spýtať?

jana_eyre_2
23. apr 2024

@nikolas977 on vedel veľmi dobre odozierat z pier, mám aj teraz dvoch nepočujúcich kolegov, tiež odozieraju z pier.. sú ale všetci nepočujúci od malička.. ty si stratila sluch v dospelosti?

personality
23. apr 2024

Ja si myslím, že je to ťažké nájsť niekoho, bez ohľadu na to či si zdravý alebo nie, takže nič sa neboj, toto je ešte malý nedostatok, určite si niekoho nájdeš, dosť som aj nepočujúcich ľudí videla vonku v meste a neboli sami.

nikolas977
autor
23. apr 2024

@jana_eyre_2 som chlapec. Niesom úplne hluchý, počujem zvuky, ale pri reči častokrát slabo počujem slová a z celej vety rozumiem možno tak 50%

bennn
23. apr 2024

Veď cez zoznamku, dnes sa už nijak inak ani nehľadá, ak nie si alkoholik alebo niekto kto nemá schopnosti komplexne či správne písať vety...
Len to chce veľa trpezlivosti, a pravdepodobne skúsiť aj zahraničie.

babkaland
23. apr 2024

Ja rozprávam celkom nahlas. Ja mám taký velký hlas mňa by si počul. Ale niesi žena tak nič. Ale napríklad vo filme planéta opíc (ten zo 70-ych rokov) sa astronaut Taylor zoznámil so ženou Novou čo nevedela hovoroť a ako dobre im to klapalo...

sisska96
23. apr 2024

Cez zoznamku sa dá, tam napíšeš že si nepočujúci, alebo možno sa organizujú aj také podujatia pre nepočujúcich.

deti95060810
23. apr 2024

poznám mladých manželov...obaja sú ťažko hluchí. spoznali sa v škole pre hluché deti. bývali aj na internáte od malička.
nie detský domov - internát

rozculena
23. apr 2024

@nikolas977 nemáte u vás niečo ako klub invalidov? neviem,ako sa to správne volá....

nikolas977
autor
23. apr 2024

@rozculena neviem o ničom takom v mojom okolí

nikolas977
autor
23. apr 2024

@deti95060810 tak ja odmalička chodím do školy s počujúcimi deťmi, s hluchými sa vôbec nestretávam, neviem ani posunkovú reč.

mimka1402
23. apr 2024

@nikolas977 A nie je u teba možnosť nacuvacieho prístroja? Či operačný zákrok? To len pomimo.

deti95060810
23. apr 2024

zvláštne že nenosíš ušný prístroj... ak budeš potrebovať rady - kľudne dám.
poznám foniatrov na sk a viem ti aj odporučiť kto je super...

belasy_motylik
23. apr 2024

Ako funguješ v škole, keď odzeráš len na 50%?

chlebnik
24. apr 2024

Nauč sa posunkovú reč. Čím menej vedomostí svojej komunity máš, tým horšie budeš v sociálnom živote fungovať.

enusamt
24. apr 2024

Ked som spoznala muza, tak som mala stratu viac nez 80%..
Na azet zoznamke - 13 rokov nazad..

mnamko
25. apr 2024

@nikolas977 a prečo nenosiš násluchátko?

natiblaskova
26. apr 2024

Daj si strojček na ucho. Moja spolužiačka mala a zistila som to až v 2. Rocniku🙈ona myslím počula len na 30 percent ak si dobre pamätám