Ako si nájsť priateľov v novej krajine?
Čaute, toto je len také menšie posťažovanie.Presťahovala som sa do čiech pred 2 rokmi, našla som si aj priateľa za ten čas. Ide o to, že tu nemám vôbec žiadnych kamarátov, moje kamošky, aj keď udržujeme kontakt a keď prídem domov, tak sa stretneme, sú kade tade po Slovensku. Môj priateľ má veľa kamarátov, vyrástol tu. Ja som ten luzer bez nikoho. Jediné čo robím je, že chodím do práce a do fitka. Asi ma to dostalo, pretože teraz ako je voľno štvrtok, tak som automaticky brala, že budeme spolu, ale dnes mi spomenul, že v stredu ide s kamošmi von večer a vo štvrtok zas s inými na tréning. Takže budem sedieť sama na byte v stredu, ako fakt ten luzer. Snažila som sa nadviazať nejaké priateľstva, bola som na rôznych stretnutiach z takej faccebookovej stránky, snažila som sa kontaktovať spolužiakov zo strednej, čo tu bývajú, nikto nemá nejaký extra záujem, ak nenapíšem prvá, tak akoby nič. raz sme boli s priateľom hrať volejbal a druhý tým boli hlavne Slováci v mojom veku, tak som sa snažila akože nadviazať nejakú konverzáciu, ale fakt proste nič, asi som vadná. Jedinú kamošku, ktorú som tu mala, tá mi už dlhšiu dobu neodpisuje, stále niekde je atď... Cítim sa hrozne osamelá 😭
a nekay konicek? vecerny kurz? nieco co ta zabavi? vencenie psov z utulku,brigada .. alebo hocico co ta zabavi .. mozno skusit turistiku-na fb su skupiny etc ... alebo povedat priatelovi,nech ta berie s jeho kamosmi von .. ved aj ty maju priatelky snad tak ti neaka mozno sadne
ahoj, kde v cesku si? 🙂
Viete čo, bookla som si ubytko v Kutnej Hore, pôjdem v stredu po práci a prídem štvrtok večer. Je to hodina vlakom, tak prečo nie, 2 roky chcem vidieť tú kostnicu, tak teda využijem voľný čas, keď priateľ má svoj program 😆 (už sa rezervácia nedá zrušiť, takže nie je cesty späť, trocha manické rozhodnutie, ale tak čo už 😂)
@heminepa občas chodíme, ale dlho sme neboli, minulý víkend bola akcia, ale vravel, že je sociálne unavený, tak sme nikam nešli. V stredu je to ževraj pánska jazda
a nekay konicek? vecerny kurz? nieco co ta zabavi? vencenie psov z utulku,brigada .. alebo hocico co ta zabavi .. mozno skusit turistiku-na fb su skupiny etc ... alebo povedat priatelovi,nech ta berie s jeho kamosmi von .. ved aj ty maju priatelky snad tak ti neaka mozno sadne
@ukgirls ja hrozne veľa pracujem, cca 70 hodín týždenne, takže nemám čas na brigády atď... Možno sa prihlásim na nejaký kurz, to je pravda. Šport - chodím do fitka, ale tam si každý hľadí svojho. Cez tú fb skupinu som si našla aj tú kamošku, čo už sa nekontaktujeme, tak možno zas rozhodím siete. Len keď mám voľný čas, ktorý je pre mňa dosť vzácny,voľný, deň, víkend, tak ho rada strávim s priateľom chápeš, no uvidíme
Prosím ťa nerob 70 hodín týždenne, to sú takmer dva celé úväzky. Z toho akurát vyhoris
A si šťastná s ním natoľko, že si ochotná trpieť takýto "luzerský" život?
Milujem mojho muza a deti nadovsetko . Ale byt sama je a vzdy bolo prijemne nikdy som sa necitila ako looser . Nez som mala rodinu kludne som sla aj do kina sama. ( a to som mala 5 kamosiek) Ked si sama si aspon v dobrej spolocnosti 😃ak mas k sebe pozitivny vztah .Problem je skor ze tvoj priatel ma aj svoj zivot mimo teba a ty nie . Tak tahas za kratsi povraz a mimo neho akoby si nemala nic . Je dobre ze si si bookla vylet uzi si to . Dobra kamaratka je vzacnost ak ju momentalne nemas tvoja hodnota tym neklesa . Makas 70h tyzdenne je zazrak ze vladzes existovat nie je realne byt nejaka socialna hviezda pri tvojom zivotnom style .
Chce to kurz jazykovy, kreslenia, ard. Kde je mala skupina ludi a travite cas spolu. Osobne si myslim, ze fitko je max na najdenie si partnera.
Kutnu horu ti v dobrom zavidim. 🙂
V Kutnej hore nie je len kostnica, odporucam pozriet aj striebornu banu, chram sv. Barbory a vsetko co tam je. Za jeden den mas co robit aby si to stihla.
https://www.invia.sk/blog/maly-sprievodca-kutno...
Kup si psa a hned uvidis kolko budes mat znamych. Toto mne pomohlo ked som prisla do AT, mala som psa a to nejak automaticky islo aj s mojou vtedy zlou nemcinou

Vsak nesed doma a chod von. Aj ked s nikym nepokecas, nebudes doma zavreta. Vymysli si nejaky vylet. Vlaky z Prahy chodia na kazdu svetovu stranu a na kazdej svetovej strane je neico zaujimave, co si este nevidela. Sadni do vlaku a odvez sa.
Vo stvrtok bude aj v Prahe kopa akcii, tak na nejaku chod.