Ako si nájsť správneho partnera?
Ahojte podeľte sa ako na to. Ako ste stretli svoju životnú lásku. Kde a v akej etape života? Mali ste poriesene všetky traumy a boliestky z minulosti? Mali ste sebavedomie na aspoň 90% keď prišiel? Alebo ste boli iba "obyčajne" ženy tuziace po láske a po rodine?
Ja neviem co robím zle. Mam už 31 rokov a peknú lásku som ešte nikdy nezažila. Niekto povie zlý výber partnera. Ale čo keď ani nebolo z čoho iného vyberať a ja som lepšie nepoznala? Nikdy som ani len z diaľky nevidela muža kde som si povedala ten by bol dobrým manželom skvelým otcom tento je slušný pracovitý milujúci rešpektujúci. Nech som ich stretla hoc aj tisíc nebolo z čoho vybrať nebola ani len vidina toho že sú aj iní a lepší muži, nech som bola taková maková ci už s depresiami a nechuťou žiť alebo šťastná a spokojná aj single ten pravý hodnotný neprišiel, či som stagnovala alebo sa vypracovala žiadna zmena v tom čo prišlo sa nekonala. Neviem čo je to ísť s partnerom do kina. Neviem čo to je keď ma partner v ťažkom období vypočuje obijme podporí a stoji pri mne. Neviem čo to je niekomu dôverovať a cítiť ze on je tým domovom. Neviem čo je to dat niekomu seba svoju dušu a telo a nebyť zneužitá vo svojich slabostiach. Neviem čo to je dostať podporu - ty to dokážeš nie si sama stojím pri tebe.
Od puberty som netuzila po ničom viac než po manželovi a deťoch, budovanie spoločného zázemia rodiny domova. Možno som sa nenarodila pod šťastnou hviezdou a možno to nie je súdené zažiť. Ktovie. Skúšala som rôzne aj sa venovať viac aj si držať odstup aj ísť na to rýchlo aj pomaly aj prejavovať city aj byť vlazna. Aj niekde pozvať ale aj nechať priestor na pozvanie. Aj vymyslieť program ale nebrať iniciatívu mužovi.. Vzdať to ci bojovať o svoje šťastie? Ale ako?
Skus žiť pre seba
My sme sa spoznali na vysokej, ja som bola vtedy ešte také beztarostné "dieťa" a nejaké sny o rodine a deťoch vtedy boli ešte ďaleko... spolu sme dospeli 🙂... žiaľ, nemám asi úplne radu, ale určite by si to nemala vzdávať! je to tak trochu aj o šťastí, ale dá sa mu ísť na proti, môžno treba zmeniť prostredie, celkovo ľudí okolo seba... a nerozmýšľať až tak veľmi nad tým, aká byť, čo robiť, skúšať toto a hento, ale buď sama sebou, lebo len tak stretneš muža vhodného pre teba... držím prsty...
Veľmi pekná úvaha o živote, dala by som ti za to jednotku. Niekedy netreba naozaj nič také riešiť. Ak ti je niekto súdení, tak to raz príde ci chceš alebo nechceš. Držím palce
Svojho muža som spoznala v najhoršom obdobi mojho života . Vtedy som bola rozhodnutá , rozísť sa už teraz so svojim ex a otcom mojej dcéry . V hlave som si to predstavovala tak , že už radšej budem cely život s dcérou sama a chlapa nechcem ani vidieť po svojom boku … ale zároveň , som aj veľmi túžila po druhom dieťati , ale som si bola na milión percent istá , že ex ním určite nebude , aj keď mi to samozrejme navrhol a to bolo akože riešenie “záchrany “ nášho vzťahu …
A vtedy mi prišiel do cesty úplne dokonalý chlap a je ním už 13 rokov .
Ano,nemas to vzdavat.Ci si veriaca, alebo nie,len si povedz...pane Boze, ak si ,chcem aby si mi posla ldobreho manzela.Ak nemam byt dobra manzelka, neposielaj, a ani ak nemam mat dobreho manzela,(,akeho si si vysnivala,) aj za to pros. lebo zit zo zlym
manzelom je utrpenie
Ja som mojho manzela spoznala v obdobi, ked som nikoho nechcela, bola som pol roka po rozchode po 5rocnom vztahu. A bola som pripravena uzivat si single zivot.
tak ja neviem... píšeš to tak, že si mala niekoľko vzťahov, neviedli síce k ničomu, ale boli - a potom "neviem, čo je to ísť s partnerom do kina"? To čo boli za vzťahy? Nie, že by kino bolo bohviečo, ale s nikým v živote neísť ani do kina? Nejako mi to nesedí...
Nájdeš ho, keď ho nebudeš hľadať
Stretla som ho v 23 rokoch. O 10 rokov sme sa rozisli. Dalsia laska uz neprisla. Nesil sa do niecoho, co ti je proti srsti, len aby si nebola sama. Radsej sama ako v nestastnom vztahu.
Pocit osamelosti a prázdnotu poznám. Tu nevyplnia ani deti. Ale po tých skúsenostiach s mužmi budem radšej sama. Je to menšie zlo, ako byť vo vzťahu s chlapom ktory mi je skôr na pritaž, je potrebné robit iba kompromisy, ustupovať a čim viac vysvetlujem, tým viac mi ten človek berie energiu
Mám pocit, že to príliš chceš a snažila si sa prispôsobovať, ale asi to nejde takto..skús myslieť na seba, žiť a užívať si slobodu, veď si mladá a môžeš si robiť čo len chceš...a čo má prísť... príde
tak ja neviem... píšeš to tak, že si mala niekoľko vzťahov, neviedli síce k ničomu, ale boli - a potom "neviem, čo je to ísť s partnerom do kina"? To čo boli za vzťahy? Nie, že by kino bolo bohviečo, ale s nikým v živote neísť ani do kina? Nejako mi to nesedí...
@danica2711 nikde nechceli chodiť nič podniknúť len robota a doma a stále niečo.. Nešlo o klasické randenie boli sme sa najesť niekde len zopárkrát,, vždy chceli stretko u nich. Nebolo ich veľa boli traja. Vzťah - nevzťah. Nenaplnilo ma to po žiadnej stránke. Chýbala tam hĺbka skutočná intimita ako je dôvera rešpekt pochopenie.. Cele to bolo také povrchne a prestalo ma to časom baviť keďže ani na výlet ani to mesta do kina nikde nič
Ja som svojho muza stretla v praci, ked som bola v tvojom veku. Potom este par rokov sme sa davali dokopy. Bol to prvy a jediny chlap, s ktorym som si vedela realne predstavit zit a mat rodinu. Co sa tyka poriesenych veci a sebavedomia, tak to som poriesene vsetko urcite nemala, manzel so mnou aj kadecim presiel a rovnako tak ja s nim, tiez nemal poriesene veci. Ale tak ono je co riesit cely zivot, ani teraz nemame este vsetko zvladnute.
Kazdopadne ja som napriklad neverila, ze sa realne niekedy najde niekto, kto sa bude ku mne naozaj hodit. Nielen s kym sa budeme mat radi, ale kto mi bude naozaj dusou blizky a bude fakt ako vyrobeny pre mna. Naozaj som bola presvedcena o tom, ze v mojom zivote sa take nieco neudeje. V podstate doteraz som prekvapena, ze som svojho muza naozaj stretla a mam s niekym rodinu a funguje nam to 🙂 Takze aj teba to moze hocikedy necakane prekvapit.
Na svadbe kamošky, krátko po zrušených zásnubách, keď som absolútne nechcela stretnúť nikoho ,
Toto si pustí, https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...
že čo si všímať na druhom, či je vôbec schopný lásky.
Tie krásne veci, ktoré opisuješ, existujú vo vzťahoch a stoja za to. Áno,nohe stretli muža, keď nečakali, nechceli. Ale jednoznačne to nie je všeobecná rada, že čakaj a on príde. Houby. Odporúčam speed dating, kvalitnu zoznamku, akcie pre nezadaných... Ak si veriaca, tak sú rôzne akcie pre slobodných kresťanov 25+ a podobne. Samozrejme, aj kresťanského muža si treba riadne preveriť, aj ohľadom tých vecí v podcaste. Každopádne je však muž, ktory úprimne miluje a hľadá Boha dobrým základom pre vzťah. Ja som za môjho neskutočne vďačná. A za mňa teda jednoznačne platí sex až po svadbe. Aj ja aj manžel sme šli do manželstva v panenstve.
prva vec - mas este len 31!!
druha vec - stretnutie spravneho partnera je bohuzial velakrat aj o stasti. zvysuj si sance a zoznamuj sa kde sa da
extremne to riesis a hladas chybu v sebe, velmi na seba tlacis. z duse neznasam klise typu "ked prestanes hladat najdes" a podobne somariny ale zas netreba ani depkarcit a nic ine nevidiet 🙂
ja som bola dlho single a osamotena kym som nasla manzela a tiez som mala obcas takeho myslienky a teraz sa nad tym iba zasmejem ze ako zbytocne som sa utapala.
Tak ja mam 44 rokov, pozeram na to optimisticky, ale inac tiez sa neviem v tomto pohnut. Proste akoby ziaden muz nebol moja spriaznena dusa. A inac o mna ani seriozne ziaden muz nema zaujem. Ja viem, nieco negativne proste vysielam do ovzdusia. Sama som takmer cely zivot. A asi to tak vizera, ze sa s tym budem musiet zmierit...
Inac mohly by sme zalozit tajnu skupinu slobodnych zien, ktore dlhodobo nemaju stastie najst lasku. Vekova skupina 30+ Mozno na FB. Ale rada by som tajnu, aby nam tam niekto nerusil pohodu.

Dodám ešte netlačím na to ani nikoho neutlacam čím by som ho odohnala. Nechávam veci plynúť, len už cítim ze idem do veku mladšia už nebudem a túži sa mi zažiť to co druhí zažívajú bežne 😔