Ako si udržať priateľstvá po narodení dieťaťa?
Ahojte
Neviem či sa tu nájdu také isté typy ale po pôrode syna ktorý má uz 3 roky som veľmi silno prehodnotila doterajšie vzťahy s ľuďmi a s veľkou väčšinou kamarátok sme sa odcudzili Aj v podstate prerušili kontakt. Súčasnej dobe mám možno jednu - 2 kamarátky ktoré mi píšu aj si píšeme ale je to také že už tie apelovania na stretnutie osobne niesu tak vyrazne. Čo sa týka známosti a známych ľudí mám ich strašne veľa ale to sa nerata Že sú to kamaráti. Ešte by som chcela doplniť že všetky moje kamarátky sú zatiaľ bezdetné možno že aj to urobi dost. Zo začiatku keď som mala syna úplne maličkého novorodenca tak nevedeli pochopiť že už si s nimi toľko nečetujem A domýšľaLi si rôzne teórie miesto toho že nevedeli pochopiť že moja priorita je syn a tam pre mňa úplne zhasli.
@anonym_autor je to normálne, že zo života ti odídu ľudia, s ktorými nemáte spoločnú “cestu”. Je to prirodzený kolobeh. Za mňa aj 2 kamarátky sú dosť 🙂. Ja mám kopec blízkych ľudí, ktorí sú ako rodina ale skrz obojstrannú vyťaženosť sa stretávame veľmi zriedka. Potom tu mám kamarátky, ktoré sú vlastne susedky, takže sa často stretneme pred bytovkou, keď sme von s deťmi a pokecáme, raz za čas vybehneme von bez detí.
Podobne. Predvčerom som dostala dlhú správu od jednej kamarátky plnú výlevov a výčitiek, že som neposlala fotku malej ani ju nepozvala na návštevu. Akože čerstvo sme sa presťahovali, ešte doriešujeme mnohé veci, dokončujeme, zvykávame si, aktuálne nás potrápila viróza, takže mňa návštevy ani zatiaľ nenapadli a z jej strany za celú dobu ani jediná správa ako sa máme a ako sa nám darí a či sme sa ak vôbec už presťahovali. A že ona to očakáva automaticky, že cez jej nezáujem ju bude človek kontaktovať a automaticky jej podieľať fotky zo svojho súkromia. Pritom ona nikdy neukázala ani fotku svojho priateľa, ktorý už 5 rokov pracuje v zahraničí a údajne sú stále spolu a keď sú a keď niekam spolu idú tak si nespravia ani jednu fotku a častokrát nie sú v kontakte celé týždne. Tak keď som jej navrhla, že môže prísť tento mesiac, takže jej nevyhovuje pracovný týždeň, nevyhovuje jej vlastne ani žiaden víkend teraz v septembri, vybrala si termín v októbri, v ktorý ale my budeme preč, tak som jej navrhla nasledujúci a ani naň nereagovala. Úprimne rozmýšľam, že v tomto prípade preruším kontakt.
Každá sme si asi prešli takouto filtráciou okruhu priateľov. Pri prvom dieťati som to veľmi zle znášala, hlavne tie prvé mesiace. Ono sa to trošku potom utriaslo, keď už dcéra podrástla a nebola na mne toľko závislá. Vedela som si nájsť viac času pre seba, aj ísť von, ale už sa niektoré tie kamarátstva pretrhli a nemali sme si v podstate veľmi čo povedať. Ale zas získala som pár nových s príchodom detí .
Ja mám okolo seba dosť ľudí ale nepovažujem ich za kamarátov, príchodom dieťaťa mi v živote ostali skôr známi.
Stretávame sa 2-3 krát ročne na rôznych akciách kde ma (nás) vždy zavolajú, bežne ale nie sme v kontakte. Je ich ale toľko že minimálne raz mesačne sa s niekým vidím osobne.
Kým som mala dieťa iba ja často som sa stretávala s mojimi kamarátkami (také lepšie mám 2-3), narodili sa deti aj im a už nemajú toľko času, ja som začala pracovať a tiež sa mi priestor ísť ich pozrieť zmenšil.
Ďakujem veľmi pekne baby v každej z vás som sa našla😊💌 Je to asi len prosté naozaj prirodzená súčasť života a takisto ako mne prídu noví ľudia do života takisto aj im veľa záleží aj od energie a frekvencií koho pritiahneme a každému prajem najlepších kamarátov hlavne úprimných
Je to tak, casto kamaratsva upadnu. Ja sa tych par, co mam bezdetnych snazim udrzat-su zo dlhorocne kamosky, ale mame proste ine starosti, ine zivoty. Je tazke vcitit sa do niecoho, co nepoznas.
Ale najlepsie vnimam mat kamosky s podobne starymi detmi, to je za mna nakviac super
Je tonuplne bežné. Aj keď mne nikdy nevadili kamarátky s deťmi, chodili sme spolu na chaty a tak...ale teraz oni uz majú veľké a im odrazu vadia malé.
Neriešim. Cez deti som si našla nový okruh kamarátov a stretávame sa spolu aj s deťmi. Je to milá zmena.
Ja nemám nikoho s kým by som sa bavila keďže mám malé bábätko , chýba mi mať aspoň jednu kamarátku s ktorou by sme si občas napísali, poradili, išli kočíkovať, hold je to môj osud byť sama bez kamarátov
Ja nemám nikoho s kým by som sa bavila keďže mám malé bábätko , chýba mi mať aspoň jednu kamarátku s ktorou by sme si občas napísali, poradili, išli kočíkovať, hold je to môj osud byť sama bez kamarátov
@anonym_bdc3b3 veď si môžeš nájsť aj tu na koníku je kopec osamelých mamičiek s malými deťmi
@anonym_bdc3b3 veď si môžeš nájsť aj tu na koníku je kopec osamelých mamičiek s malými deťmi
@janickacrazy nenašla som mamičku z môjho okolia
@anonym_autor možno je to len o tom nechať tie kamarátky "dozrieť" a neanalyzovať to ze sa Vám cesty rozišli. Môže to byť dočasne, keďže mate iné ciele. Keď sa samé stanú matkami, tak sa možno Vaše cesty spoja. Je to akoby si videla dva rozdielne vlaky v stanici. Navonok začínajú na tom istom mieste ,ale každý môže ísť inam, rôznou rýchlosťou....tak je to aj so vzťahmi 😉

mam to iste. moj zivot sa za 5 rokov uplne zmenil, stratila som kamaratov, tych nezaujimal clovek ktoremu zrazu umrelo vela ludi, kazdy sa zaujimal ked sme sme sa mali dobre a ked je clovek smutny, obratia sa chbrtom. je mi to velmi luto ale ukazalo sa ze ludia nie su taky dobrosrdecny a ja som naivna koza.