Ako si získať skutočných priateľov?
Caute, neviem ako to máte vy ale ja napríklad keď stretnem nových ľudí alebo aj spolužiakov v škole, vonku hocikde tak sa snažím byť vtipná, príjemná vytvoriť dobrý dojem. Okej stretnutie skončí a ľudia ma potom ignorujú, proste nebavia sa so mnou ? Čím to je ? Stalo sa mi to veľakrát...Kde je chyba vo mne alebo niekde inde ? Dajte mi vedieť čo si o tom myslíte diky
Moze to byt silene to ludia nemaju radi, nesnaz sa byt nejaka bd prirodzena, bud sama sebou ja sa nikdy nesnazim byt ani vtipna proste som taka som a uz mam asi so vsetkymi kamoskami aj inside jokes, ktore vznikli same.
@buberova nemusí to byť best friend stačí pohodové kamarátstvo
Buď radšej sama sebou ako nasilu vtipná.
@januska12323 myslím si tak, že niesom nudný človek, ktorý sa nemá o čom baviť alebo je stále ticho. Niečo v Tom zmysle... Nesnažím sa byť preafektovana alebo niečo podobné
@buberova ja mám taký prípad, že ľudia sa stretnú podebatia a prirodzene chcú ísť niekde ja neviem do baru, koncert, kino a majú svoj okruh 5 ľudí. Ale ja taký okruh nemám aj keď som pohodová baba proste niekde to upadne a nič nesilim skôr naopak keď nemajú záujem ani ja prirodzene nemám (je mi to viac jedno ako im)
Koľko máš rokov? Ono v istom veku začína byť náročnejšie nájsť takúto partiu ako napr. na SŠ, lebo väčšina ľudí už má sociálne väzby a nejaký ten okruh známych vybudovaný a nie sú tak otvorení novým priateľstvám... aj na sebe to vnímam, tiež keď niekoho noveho spoznám, môžeme fajn pokecať, ale nemám vyslovene chuť ho niekam volať alebo budovať nejaké nové priateľstvá… na silu to nejde...
@lindous je mi úplne jasné že s každým nebudem najlepšia kamarátka a každý týždeň budeme dakde chodiť ale beriem to tak keď si s niekom rozumiem, máme spoločné hobby atď tak aj ten človek predsa potrebuje mať zopár kamošov a budovať si kamarátsky vzťah. nie som človek čo má veľa takých ľudí okolo seba, takmer žiadnych. A to mám krátko po 20 ke. Skôr mám taký pocit že si fajne pokecáme a tým to končí. A o 2 dni sa mi ten človek ani len nepozdavi.
Ja mam pocit, ze dnes je nejaka divna doba co sa tyka vztahov. Vobec to nemusi byt tebou. Vsetci su velki kamarati na nete, osobne su vsetci hore nos
A este tvoja generacia, vsetko je pre nu zaujimavejsie na nete, aj ludia a vztahy.
To je taka doba ty si ok ludia su mimo od covidu to ide dole vodou
@hederamonstera ty máš takých pravých kamarátov?
@pavolkollar
ja mam pravých kamarátov a keď prídem na sk, týždeň mi je malo. Ale 3 skvele kamosky mam iz od ZŠ. Ďalšie z prace a 1 aj s jej muzom uo sš, jednu som spoznala na kurze aj. Ďalšiu zvláštnou náhodou v zivote 🙂. Takze dohromady ich je 10 úžasných ľudí už minimálne cez 15 rokov a tu jednu dokonca od skolky, takže skoro 40 😂.
Teraz tak od 35 mam 2 nove kamaratky ale to už sa ťažšie hľadajú priatelia. Je to reálne len to (aspom mne) dlhšie trvá. Bude to však aj tým, že už aj mnohých v 40tke okruh svojich priateľov, rodinu pracu a času malo 🙂
@annamikos1
Ahoj a ako je možné, že nemáš vo svojom veku už dávno zo 2 dobre kamosky? Ty sa snažíš byt mila autorka vtipná? Ja ked vidím kolkokrat tých vzdy super miluckych a vtipných ľudí, tak radšej odbočíme. Ono je mnohokrat leosie byt autentický a nie tváriť sa milo a vtipné ked mam na 💩 deň. Nespustim jednu spŕšku nadavania a negacie ale kludne poviem, mam blby deň. Vtipná a mila bud som alebo nie, nikdy som sa o to nesnažili. Bud ma ľudia brali alebo nie.
Poslednú kamosku som poznala v praci, robila som mnou prijmaci pohovor. Zistili sme, že máme takmer rovnako staré deti a uz sa bavíme 3 roky spolu.
Skus sa nesmazit a bud autentická.
@pavolkollar mam 2, ale jedna v kanade a druhy si nasiel novu frajerku, tak je to uplne na prd. Ale aj ked sa snazim, tak vsetci v mojom veku uz maju vytvorenu svoju komunitu (pristahovala som sa). Takze aktualne som furt sama
@annamikos1 nemusí to byť nutne Tvoja chyba. Píšeš, že máš tesne po 20, to už mnoho ľudí má vytvorený svoj sociálny okruh a možno keď sa aj cítia príjemne v Tvojej spoločnosti, tak už akosi nemajú kapacitu na to uzatvárať ďalšie kamarátstva. Mne žiaľ tiež veľa kamarátstviev zo základky a strednej zaniklo a musela som začínať od nuly. Je to už ťažšie, ale zas nie nemožné. Určite máš nejaké záujmy, tak skús sa pridať do krúžku zameraného na danú vec, vo Ťa baví (fitko, jazykovka) alebo aj sú rôzne FB skupiny, kde si ľudia zháňajú parťákov, nájdi si brigádu... Určite sa s niekým pustíš do reči a možno z toho vznikne dobré kamarátstvo 🙂 hlavne nebuď prehnane milá a nesnaž sa za každú cenu zapáčiť, ostatní to vycítia a môže ich to odpudiť. Držím palce, nech niekoho nájdeš ☺️
Neboj, na kazdu dieru sa zaplata najde. Ono to pride samo, bud sama sebou a kamaratkybsi postupne najdes, mozno len jednu a ta Ti bude oporou, a mozno k sebe potom spolocne najdete dalsie zname.
@hederamonstera a kde si aké mesto?

Nie som síce školáčka ale ja osobne nepotrebujem 10 kamarátov a keď sa napríklad aj s niekým stretnem alebo zoznámim a je mi s tým človekom fajn nemám hneď potrebu z neho spraviť nového najlepšieho kamaráta alebo každý týždeň kdesi ísť.. aj keď by to mohlo byť dobré a príjemné tak proste nemám extra dôvody to ďalej rozvíjať