Ako si získať úctu manžela?
Ake spravanie je podla vas take typicke, kedy si muz zenu vazi. Chapem, ze vela zavisi aj od povahy muza. S kazdym to je inak. Ale mam pocit ze celkovo mam s tymto v zivote problem, som taka ta dobracka, ktora aj pracuje, aj zarobi, aj pekna som, aj vzdelana, aj upracem, aj navarim, pomozem. Aj zaujmy mam svoje, sportuje. Napriek tomu da vseobecne v zivote stretam s tym, ze si ma ludia nevazia, zametaju so mnou. A aj u muzov. Čo zmenit v spravani? Mam v okoli zeny, ktore su doma, nestaraju sa o seba, napriek tomu maju u muza, znamych taky respekt. Neviem co robim zle.
@anonym_autor musíš si začať ty vážiť samu seba. A nájsť svoju hodnotu. Ľudia si k tebe dovolia len to co im ty dovolíš.
Nie je to klišé ale je to pravda. A hlavne ho nemaj rada ako taká upistana zena co nedokáže bez neho ani dychat...mna by tak partner stval.
A hlavne môžeš stretá len zlých ľudí.... Ja mam v praci len zlých ľudí... Okrem dvoch. A to nás je tu kvantum. Takze to nie je tebou. Ale nimi.
A od toho sa musíš oslobodiť. Proste keď ta niekto neznáša, lebo si šikovná, pekná a ešte aj milá ten ta bude neznášat vždy lebo v tebe vidí svoje nedostatky...
A toto správanie je slovači priam až vrodené...
@derdia mam pocit ze mam total udupane sebavedomie, ze proste uz som taka bojazliba uzkostna, aj ked racionalne si poviem vsetky svoke plusy, ludia su ku mne zli, aj ked sa snazim, neviem co robit vseobecne, najviac ma to hneva s muzom
ak si ťa majú vážiť, musíš si vážiť sama seba…
@anonym_autor vážiť si samu seba. Začni tým že tých čo si ťa nevážia odstran zo života lebo sa máš rada. Nie je potrebné sa takým snažiť zavďačiť a zapáčiť
Začni si vážiť sama seba, ostatné z toho vyplynie samo.
@anonym_autor vážiť si samu seba. Začni tým že tých čo si ťa nevážia odstran zo života lebo sa máš rada. Nie je potrebné sa takým snažiť zavďačiť a zapáčiť
@nin12345 nie vsetkych viem odstranit, mam ludi v praci napriklad a podobne …. Musim pred nimi nejako fungovat
Ahoj, skús si niečo naštudovať o asertivnom správaní a potom sa tak spravaj. A tiež si treba určiť hranice, aby ťa druhí nezneužívali.
@derdia mam pocit ze mam total udupane sebavedomie, ze proste uz som taka bojazliba uzkostna, aj ked racionalne si poviem vsetky svoke plusy, ludia su ku mne zli, aj ked sa snazim, neviem co robit vseobecne, najviac ma to hneva s muzom
@anonym_autor treba mu facku od života... Bud sa spamätá alebo nech si trhne nohou.
Čo znamená, že ľudia sú na teba zlí? Ako sa to prejavuje? Podľa čoho súdiš, že si ťa nevážia? Ako presne tebou zametajú? Daj nejaký konkrétny príklad… Lebo každý stretne občas debila, jasné, ale takmer vždy keď som sa stretla s niekým, kto bol zničený tým akí sú ľudia zlí a ako mu všetci ubližujú, väčšinou to bolo v ňom, nie vo všetkých okolo… a niekedy sa jednoducho netreba brať až tak vážne a neľutovať sa za každú blbosť
A teda ak sa ty pýtaš naopak, ze ako viem, že si ma muž váži, tak asi hlavne, že naozaj a s pochopením ma počúva a berie do úvahy moje pocity a názory…
@anonym_autor musis urcit hranice co ludom dovolis a co nie...
Napis mi sukromne
Nie kazdy ta musi mat rad. Nie kazdemu mozes vyhovovat. A hlavne. Kazdy si k tebe dovoli len tolko-kolko sama dovolis 😉
Nauc sa povedat nie! Dost!
@anonym_autor osobne ta nepoznam, ale vseobecne poznam ako z vlastnej skusenosti, tak zo skusenosti ludi okolo mna a z kniziek od ludi daleko, ze zaklad je zacat
si vazit samu seba. Druha osoba si ta nevazi? Odid. rovno aj z posedenia pri kave. Odkracaj prec. Pripadne hod 3 eura na stol a sup-sup, von z kaviarne. Ani sa neobzri. A pekne si urob prijemny den pre seba. aj sama. kino, vylet, posilka. Proste jeden za druhym, preco s ludmi, ktori si ta nevazia. Ani im uz nedvihaj telefony, naco. Druha vec je praktizovat ako povedat nie, nenechat sa zakazdym vyuzit, niekedy aj odmietnut pomoc, ked nejde o zivot.
Su na to rozne navody a cviky. Manzel
by ani nemal byt manzel, ak neukazal poriadnu uctu pred svadbou.
@anonym_autor
Ahoj a odkiaľ si?
Už to ako o sebe píšeš a staviaš sa do role obete, veľa napovedá 🤔.
Ty by si sa mala mentálne nastaviť tak, aby si nebola až tak okato submisívna. Škodíš sama sebe.
@anonym_autor ak voči tebe nemá tvoj manžel úctu, tak chýba nie je v tebe, ale v ňom. A inak, nauč sa povedať ľuďom NIE.
@anonym_autor aj pekna som, aj dobracka som, aj variť viem atd, atd...to sa tymto chvalis tu na MK alebo sa tak prezentujes aj verejne? Preco od teba ludia bocia? Preco si ta nevazia a zametaju s tebou? Nieco si im spravila? Divno na nich zazeras? Nevies sa im prihovorit, alebo hovoris aj prilis vela? Ved popis aj svoje negativa. A ako sa k tebe sprava muz? Nadava ti, bije ta, nekomunikuje s tebou?
Zrejme si jeden z tých typov čo nevedia povedať nie a čo urobia všetko s nádejou že keď urobíš všetko budú si ťa viac vážiť...... Kedysi som bola rovnaká , a potom som sa naučila povedať nie, nesnažiť sa vyhovieť vsetkym a nezavdacovat sa všetkým a byt tu vždy a za každých okolnosti pre všetkých ... . Začala som seba dávať na prvé miesto alebo jedno z prvých miest , šokovala som tým okolie. Cize áno čo píšu dievčatá , musíš si vážiť najprv seba.

@anonym_autor musíš si začať ty vážiť samu seba. A nájsť svoju hodnotu. Ľudia si k tebe dovolia len to co im ty dovolíš.
Nie je to klišé ale je to pravda. A hlavne ho nemaj rada ako taká upistana zena co nedokáže bez neho ani dychat...mna by tak partner stval.
A hlavne môžeš stretá len zlých ľudí.... Ja mam v praci len zlých ľudí... Okrem dvoch. A to nás je tu kvantum. Takze to nie je tebou. Ale nimi.
A od toho sa musíš oslobodiť. Proste keď ta niekto neznáša, lebo si šikovná, pekná a ešte aj milá ten ta bude neznášat vždy lebo v tebe vidí svoje nedostatky...
A toto správanie je slovači priam až vrodené...