Ako slušne odmietnuť prehnané nákupy pre chorú kamarátku?

3. júl 2025

Ahojte, ako by ste riesili tuto situaciu?
Kamaratka je chora na PN od piatka, bez vychadzok, nema rodinu. Pytala ma ci jej mozem urobit nakupy. Ja ze ok, ale nech porozmysla, co chce, ze jej urobim vacsi nákup a donesem. Byva na stvrtom bez vytahu, tak tiež nech tam nechodim ako na klavir. Bola som jej na nakup od minuleho piatku uz styrikrat, dnes volala zas,ze potrebuje vody atd. To bude piatykrat, zajtra bude tyzden,co je doma.
Rozmyslam ako jej slusne vysvetlit, nech ma neprehana kazdu chvilu. Mam dve male deti...co by ste jej povedali? Akoze na jeden stranw rada pomozem, ale mne to pride,ze je tenka hranica medzi pomahanim a zneuzivanim.

pralinka25
3. júl 2025

No ja by som sa s tym nekaslala. Normalne by som jej povedala ze pre rodinu chodim na nakupy dajme tomu pondelok streda ak chce kupim aj jej inak nemam kedy. Nech poziada niekoho ineho v ine dni

gabikaa96
3. júl 2025

Nákup si môže aj objednať,a nemusí naháňať teba.

petronela1985
3. júl 2025

Pokiaľ viem, osamelo žijúci človek na PN môže ísť aj bez vychádzok na nákup potravín, liekov a takých tých nevyhnutných životných potrieb, keď je sám. Stačí predložiť kontrole blok od nákupu.

alica110
3. júl 2025

Nech si objedná donášku domov, 5 krát za týždeň je ozaj dosť, povedala by som jej narovinu, že nemám toľko času.

domka222
3. júl 2025

Však ak neleží bezvládne v posteli a býva sama v domácnosti, tak si môže ísť na nákup. Stačí, keď si potom zoberie bloček.

natalusiiik
3. júl 2025

jednoduche - nakupuj jej len ked ty sama mas cestu do obchodu

slawka2208
3. júl 2025

na nevyhnutný nákup môže ísť, samozrejme nie rajzovať po obchodoch. treba si odložiť blok od nákupu a vybavené. poprípade dnes je kopec obchodov ktoré tovar dovezú. a jej sa čudujem že má chochmes takto otravovať ľudí, nech si spraví ľadový čaj.

autor
3. júl 2025

@pralinka25 l
@natalusiiik sama nechodim,idem vzdy s detmi a to berem nakuo pre nas, a nemam viac ruk na to,aby som brala este dalsich x veci. Manzel robi 2x mesacne velke nakupy autom

autor
3. júl 2025

@domka222 nelezi bezvladne.

autor
3. júl 2025

@slawka2208 ano,to jej planujem povedat pri najblizsej prilezitosti

autor
3. júl 2025

@alica110 ona si nevie objednat. Ma tlacitkovy mobil...

autor
3. júl 2025

@gabikaa96 moze ale nevie ,.lebo nemala snahu to vediet ani

alica110
3. júl 2025

To je nejaká staršia pani? Nuž, tak ja by som jej povedala, nech si urobí zoznam a ja jej to objednám. Ale určite by som jej v priebehu týždňa nešla 5 x nakupovať. Je to od nej drzosť. Vodu si može dať z vodovodu.

autor
3. júl 2025

@alica110 ale kde, ma 55. Ziadna starsia pani. No len sa bojim,ze ak to tak spravim zisti ,ake je to pohodlne a uz jej budem donasku objednavat navzdy.

diewcatqoo
3. júl 2025

Ale ty si tu uz raz pisala, ze? Uz davnejsie, tiez, ze starsia kamoska, co ma tlacitkovy telefon, ty dve deti... od minula si sa nepoucila?

alica110
3. júl 2025

Musíš byť asertívna, 55 ročná nie je stará žena, nech sa snaží trošku. Ja by som jej to vysvetlila len raz. Nenechaj sa využívať, lebo presne to robí.

valiant
3. júl 2025

Zneuziva ta, ale najblizsie dones nakup do bytovky a hore nech si ho vynesie sama. Ze nema vychadzky, neznamena, ze nemoze prist dole a sama si to vyniest. Ak nema zlkmenu nohu.

autor
3. júl 2025

@diewcatqoo pisala.., ale o inej. Tamta vyvolavala , snou som pretla kontakty. Tato je od tej predchadzajucej o rok mladsia, scenar ale takmer totozny, tiez nema nikoho, par kamaratok, co byvaju dalej. Neviem preco sa na mna lepia podobni ludia, asi naucit sa zivotnej lekcii, ako prestat byt zneuzivana.

autor
3. júl 2025

@valiant nema. Ze ma herniu disku, ale to mam aj ja...

viestta
3. júl 2025

Kamaratke vysvetlit, ze nebudes jej v rukach vlacit vody. Nech sa napije vody z vodovodu. Nie je to nic, co by jej mohlo poskodit. Nakup len nevyhnutne veci, zakladne potraviny aby hladom neumrela a nech si pre nich pride pod branu. Ochota je jedno, ale lenivost a zneuzivanie to teda nie.

autor
3. júl 2025

@alica110 s aseritivitou mam problem. Po tom minulom probleme s inou som si vravela,ze uz to zvladnem dalsi krat a bum. Stalo sa.mi takmer to iste, tato chce aspoň zivotu dolezite veci, ale sitiacia skoro rovnaka a zas mam problém sa obhajit.

autor
3. júl 2025

@viestta no keby chcela len vodu ,alw este 10 nealko radlerov. Tych som kupila uz 30 dokopu od minuleho tyzdna. Musim sa dobrr nasrat a povedat jej to, ze odtial podtial.

autor
3. júl 2025

Teda,zivotudolezite,ak neratam ten radler.

sense
3. júl 2025

Kamarátka nekamaratks...nevyhnutné potraviny ok, raz Max 2x do týždňa, vody by som neteperils a radleri už vôbec nie. A pre nákup by si musela prísť dolu ku vchodovym dverám , pokiaľ nie je bezvladna a nie že by som jej to teperila na 4posch bez vytahu

hankab
3. júl 2025

Autorka, ty musis byt tak neuveritelne submisivna, ze si to priam musis pytat aby ta ti ludia v tvojom okoli takto zneužívali, inak si to ani neviem vysvetlit. 2x po sebe byt kamaratka so zenskymi, ktorym podas prst a zozeru ti obe ruky, to nemoze byt nahoda. Preto to proste nezatrhnes? Co take potrebuje clovek, ktory 7 dni sedi doma na riti okrem par potravin, z ktorych si nieco navari a peciva?
Len by ma skusila kamoska poslat 5x po sebe na nakup a este otravovat s celym paklom vody. Viackrat by si na nieco take netrufla ani keby zomierala, iba si z teba robi snad prdel alebo co.

januska12323
3. júl 2025

Radler a minerálka nie sú životu potrebné veci. Nauč sa povedať nie lebo budeš stále zneužívaná.

deti95060810
3. júl 2025

radšej by som jej spravila objednávku ako behať po obchodoch...

viestta
3. júl 2025

Autorka, mna raz taky jeden tazko chory jedinec poprosil o nakup, preskrtala som zoznam raz dva. Ani cigarety, ani pivecko som nedoniesla. Viac ma nepoziadal 😅

diewcatqoo
3. júl 2025

A nezda sa ti divne, ze ta uz druha takto zneuziva? Nemas nejaky syndrom Matky Terezy alebo take nieco? S tebou musi byt radost zit 🙂

baboobchod
3. júl 2025

To je tá, čo si u teba “objednala” miliardu kuchynských roliek? 🤣