Ako slušne odmietnuť prehnané nákupy pre chorú kamarátku?
Ahojte, ako by ste riesili tuto situaciu?
Kamaratka je chora na PN od piatka, bez vychadzok, nema rodinu. Pytala ma ci jej mozem urobit nakupy. Ja ze ok, ale nech porozmysla, co chce, ze jej urobim vacsi nákup a donesem. Byva na stvrtom bez vytahu, tak tiež nech tam nechodim ako na klavir. Bola som jej na nakup od minuleho piatku uz styrikrat, dnes volala zas,ze potrebuje vody atd. To bude piatykrat, zajtra bude tyzden,co je doma.
Rozmyslam ako jej slusne vysvetlit, nech ma neprehana kazdu chvilu. Mam dve male deti...co by ste jej povedali? Akoze na jeden stranw rada pomozem, ale mne to pride,ze je tenka hranica medzi pomahanim a zneuzivanim.
Takto moja suseda po pôrode ma chcela zneužívať, či jej nenakupim. Tak som šla, nevedela som povedať nie, ale ona má ešte dvoch dospelých synov a muža. O nejaké dva dni mi volala, ze niečo potrebuje, tak som sa vyhovorila, že už mám postavené na varenie. A potom som jej napísala, že nech pošle synov. Inak nechápem, prečo nemohla ísť s bábätkom do obchodu. Veď ja som chodila všade s dieťaťom v kočíku.
@tmavovlaskakatka no dalsia vychcana, ze jej trapne nebolo.
Nehnevaj sa na tie zeny ale na seba. Nemusis buchat, slusne povedat, ze uz toho mas vela a nech si laskavo zadovazia smartfon a objednavaju donasku samy. Hotovo. Nemusis robit dramu ani sceny, proste len ze ta to prestalo bavit, sa nehat zneuzivat. Nech sa kludne nahneva, ty nenesies zodpovednost za jej reakciu.
Ona chuderka vyzerá byť nejaká mentálne je..bnoducha ze? Keď si nemôže cez mobil objednávať. Bohu vďaka ze nemám a hlavne nechcem žiadne kamošky. Ten kluuuud pokoj je na nezaplatenie. Žiadna krabica ma o nič neziada ani ja by som od nijakej nič nechcela aj tak by to nebolo ako ja chcem. Ježiši to je kľud nemať v zivote na krku žiadnu ženu. Všetky sú rovnaké falošné využívajú a zakerne
Tak tomuto neverím, že máš šťastie na dve takéto. Napíš pravdu. Je to zase ta istá? Si to s nou neskončila predtým? Prečo? Nemáš inú kamošku? Ty sa s ňou nechceš rozísť v zlom, ci? Alebo to cele vymyslas. Nejdem pátrať v historii, alé tuším aj predtym to malo také rozuzlenie, jak si ju nakoniec poslala do pecka, že?
Tak tomuto neverím, že máš šťastie na dve takéto. Napíš pravdu. Je to zase ta istá? Si to s nou neskončila predtým? Prečo? Nemáš inú kamošku? Ty sa s ňou nechceš rozísť v zlom, ci? Alebo to cele vymyslas. Nejdem pátrať v historii, alé tuším aj predtym to malo také rozuzlenie, jak si ju nakoniec poslala do pecka, že?
@lilitela kludne popatraj v historii, tu prvu som neposlala do pecka, lebo s tym mam problem. Prestala som jej dvihat, ked vyvolavala a spat som zavolala bud o pol dna alebo na druhy den, tak uz si medzitym nasla asi inu obet. Ozve sa, ale rozpravam sa s nou dost stroho a rychlo koncim. Ani nemam cas pri deťoch sediet na mobile a vykecavat sa. Fakt su dve. Aj ked to vyzera byr neuveritelne, neviem prečo vzdy pritiahnem podobny typ ludi. A preco som mala obe poslat niekam? Netusim. Ozaj z nich nemam ako profitovat, ked sa na to pozres z tejto strant a vymyslat si tiez nepotrebujem, na co?
Ona chuderka vyzerá byť nejaká mentálne je..bnoducha ze? Keď si nemôže cez mobil objednávať. Bohu vďaka ze nemám a hlavne nechcem žiadne kamošky. Ten kluuuud pokoj je na nezaplatenie. Žiadna krabica ma o nič neziada ani ja by som od nijakej nič nechcela aj tak by to nebolo ako ja chcem. Ježiši to je kľud nemať v zivote na krku žiadnu ženu. Všetky sú rovnaké falošné využívajú a zakerne
@okseen bud rada,zw nemas, asponmas klud. Mne by sa tiez nepacilo byr na inom závislá, preboha, vsak to je total zle, spoliehat sa na inych ludi.
Nehnevaj sa na tie zeny ale na seba. Nemusis buchat, slusne povedat, ze uz toho mas vela a nech si laskavo zadovazia smartfon a objednavaju donasku samy. Hotovo. Nemusis robit dramu ani sceny, proste len ze ta to prestalo bavit, sa nehat zneuzivat. Nech sa kludne nahneva, ty nenesies zodpovednost za jej reakciu.
@basulaak prroblem je,ze ja si to sice myslim, ale nahlas to nepoviem. Ale prečo to tak je, to jneviem. Mozno sa dozviem na terapii.
@basulaak a áno na seba sa hnevám.
Už to je krok vpred, že si uvedomuješ problém , druhý krok že riešiš terapiu ( ak to nezvládaš ty sama).
A tretí že cítiš emóciu, aj keď je to hnev, negatívum, ale práve to ti pomohlo naštartovať samu seba.
Držím ti palce 🍀🍀🥰
Už to je krok vpred, že si uvedomuješ problém , druhý krok že riešiš terapiu ( ak to nezvládaš ty sama).
A tretí že cítiš emóciu, aj keď je to hnev, negatívum, ale práve to ti pomohlo naštartovať samu seba.
Držím ti palce 🍀🍀🥰
@cacianka dakujem, si zlatá, hadam mi to pomoze posunut sa vpred a byt slobodnejsi clovek
Ked nevies povedat nie.. tak si vypni zvonenie a nedvihaj ju...a povedz,ze si nepocula telefon...uz som bol choremu na nakup ale nosit na r poschodie :D asi tazko...mozno 1x ale toto teda nie...dufam,ze tvoje deti budu na tom v zivote lepsie
No tak potom ozaj nechapem - ked si pouzila na tu prvu spominane metody, ze nedvihas, ozves sa neskor a stroho, atd. , ze preco to nepouzijes aj na tuto? Preco zakladas novu temu? Ved si precitaj tu predoslu a hotovo, mas tam dost rad. Ci riesis skor to, ze preco to mas tak? Tak si taky typ, ci uz povahou alebo vychovou. Si uz pocitila, ze ti to vadi aj u tejto druhej, tak to ries ako s prvou. Ja osobne by som nezabijala cas s nejakymi terapiami a podobne, len ta to bude stat peniaze a mozno nepomoze. Ved vies si aj sama uvedomit, ze ti to uz nevyhovuje. Staci verit svojim emociam. Na papier si spis, co ti presne vadi, kedy najcastejsie a za akych okolnosti a napis si tam nejake bezne odmietacie frazy na rozne situacie a telefonaty, ktore budu pre teba akceptovatelne. Nauc sa ich naspamät. Az ta bude zase nejaka otravovat, tak ti frazy aj same nabehnu.
A sedenie so psychologom o 20 hod vecer, boze ty klames prvu ligu
@mircalla nemusis verit, ver comu chces, presviedčať ta nejdem.
@mircalla ak ti táto diskusia trhá päty a neveríš ani slovo, tak načo tu stracas svoj drahocenný čas a nervy pri klamstvách??
Mmch. aj psychologička z našej nemocnice pracuje niekoľko dní u nás a potom večer má dohodnuté termíny s niekoľkými klientmi. A čo ?
@mircalla ak ti táto diskusia trhá päty a neveríš ani slovo, tak načo tu stracas svoj drahocenný čas a nervy pri klamstvách??
Mmch. aj psychologička z našej nemocnice pracuje niekoľko dní u nás a potom večer má dohodnuté termíny s niekoľkými klientmi. A čo ?
@cacianka Nemam problem tam zavolat. Mne zily netrha, tema je na 100% fake bez ohladu na psychologicku.
@cacianka asi nema co ine na práci, tiez neviem na co tu straca cas a rozculuje sa nad - podla nej - fakeom 🙂
@mircalla a ty si inak v poriadku? Hovori ti nieco eticky kodex psychologov a GDPR?
@autor Co ma prosim ta posunutie kontaktu na lekara ci psychologa s etickym kodexom? Vies co je eticky kodex vobec? Bezne sa tu pytaju na kontakty na lekarov, odporucania aj na skusenosti, je to len kontakt. Ci aj hodnotenia lekarov a ich kontakty na nete su porusenie etickeho kodexu_
A fakt ak si otvoris temu, za ta vyuziva takto kamaratka, potom dalsiu...Nasledne na tu prvu temu niekto poukaze, tak si to zase ty. V prvej ti radia, co robit, ale ty stale nevies, mas druhu temu...Obe kamaratky ako cez kopirak osamele panie po 50, co nevedia ist do obchodu /prva uz 10 dni s chripkou...Samaritanka, co pomaha celej rodine a este aj 2 nevdacnym kamaratkam, ktore su rovnake a obe volaju aj o desiatej vecer, obe nikoho nemaju...Tvoj rukopis je tiez velmi povedomy. To fakt? Obe zeny nad 50, obe neschopne, ani jedna si nevie objednat, maju tlacitkove telefony a co nam este povies?
@autor Co ma prosim ta posunutie kontaktu na lekara ci psychologa s etickym kodexom? Vies co je eticky kodex vobec? Bezne sa tu pytaju na kontakty na lekarov, odporucania aj na skusenosti, je to len kontakt. Ci aj hodnotenia lekarov a ich kontakty na nete su porusenie etickeho kodexu_
@mircalla ja narazam na to,ze tam chces volat, nie na meno lekára
A fakt ak si otvoris temu, za ta vyuziva takto kamaratka, potom dalsiu...Nasledne na tu prvu temu niekto poukaze, tak si to zase ty. V prvej ti radia, co robit, ale ty stale nevies, mas druhu temu...Obe kamaratky ako cez kopirak osamele panie po 50, co nevedia ist do obchodu /prva uz 10 dni s chripkou...Samaritanka, co pomaha celej rodine a este aj 2 nevdacnym kamaratkam, ktore su rovnake a obe volaju aj o desiatej vecer, obe nikoho nemaju...Tvoj rukopis je tiez velmi povedomy. To fakt? Obe zeny nad 50, obe neschopne, ani jedna si nevie objednat, maju tlacitkove telefony a co nam este povies?
@mircalla vies co, nebudem na teba radsej reagovat a kazit si den. Maj sa 🙂
Autorka nerozculuj sa, ta osoba pise takmer v kazdej diskusii, ze je vymyslena. Psycholog o osmej vecer nie je ziadna novinka, to je uplne bezny cas, ak sa s nim dohodnes. Mama bola takto do desiatej vecer, dohodla si to tak. No nieco nevidane 😂
@mircalla ešte stále nedáš pokoj ? Koľkokrát nás chces presviedcat o svojej praude? Kto chce číta, reaguje, píše, verí, kto nechce naozaj tu nemusí oxidovat.
Ja píšem, radím a verím , keď niektoré príbehy sú trolling alebo klamstvá, je mi to fuk, je to problém v hlave danej osoby, nie v mojej. A ty obrat svoje sily tam kde to považuješ za prospesnejšie, nás obťažovať nemusíš.
Autorka nerozculuj sa, ta osoba pise takmer v kazdej diskusii, ze je vymyslena. Psycholog o osmej vecer nie je ziadna novinka, to je uplne bezny cas, ak sa s nim dohodnes. Mama bola takto do desiatej vecer, dohodla si to tak. No nieco nevidane 😂
@autor Ale neboj sa, nechcem. Nabuduce ak chces krmit ludi odpadom, skus rozmyslat, ci ti niekto nepride na to, ze navlas rovnaka tema uz bola, najma ak sa zobrazuje v podobnych temach. Ono potom sa to uz tazko uhrava, ze existuju 2 uplne identicke kamaratky s rovnakym vekom, spravanim, aj rodinnym background
@alica110 Kludne krm trolla, hlavne, ze je o com. Nie som jedina, co si to tu mysli
@cacianka Od teba by som tiez cakala trosku viac rozumu, no nevadi.
@autor Ale neboj sa, nechcem. Nabuduce ak chces krmit ludi odpadom, skus rozmyslat, ci ti niekto nepride na to, ze navlas rovnaka tema uz bola, najma ak sa zobrazuje v podobnych temach. Ono potom sa to uz tazko uhrava, ze existuju 2 uplne identicke kamaratky s rovnakym vekom, spravanim, aj rodinnym background
@alica110 Kludne krm trolla, hlavne, ze je o com. Nie som jedina, co si to tu mysli
@cacianka Od teba by som tiez cakala trosku viac rozumu, no nevadi.
@mircalla Vsak naco sem pises, ked je troll? Chod si po svojom, boze to je nonsens toto.

Vymyslena debilina
@mircalla tiwz by som si myslela,ze je, keby to citam od ineho. Ver mi, bodaj by to bola vymyslena debilina