icon

Ako slušne vyjadriť nedôveru voči svokre?

23. aug 2025

Ako povedať slušne manželovi, že nedôverujem jeho mame? On ju vykresluje, že je najlepšia mama na svete, aká je dobrá žena atď. V rodine skoro s každým je pohádaná, no na druhej strane má veľa kamarátiek. Mám nedôveru voči nej, je milá ku mne, nemôžem povedať že nie ale druhých ohovára tak určite aj mňa za mojím chrbtom. Nemám rada faloš. Raz mi povedala, že manžel, vtedy priateľ je vlastne ako nájomník u mňa - žijeme v mojom v byte. Proste zvláštná pripomienka, padlo mi to zle, nevedela som ani zareagovať...

anonym_fe81bc
23. aug 2025

@anonym_autor povedz mu na rovinu ako sa cítiš?

hipuska
23. aug 2025

Ja vôbec nechápem čo riešiť? Zasahuje ti ešte nejak inak do domácnosti? Alebo do života? Veď keď jej nedôverujes, nehovor jej nič, čo nechceš aby sa dostalo von. A keď ťa ohovori pred ostatnými ti môže byť jedno. Zbytočne budeš mať doma konflikt kvôli nej. Syn ju má rád, má ju v ucte. Je to jeho matka, buď za to rada, že sa k nej pekne chová. Keď budeš k tomu múdro pristupovať, môžeš z toho iba získať

domkakvet
23. aug 2025

@anonym_autor nemusis jej doverovat a ak mas pocit, ze by nieco hovorila poza tvoj chrbat, tak sa jej nezdoveruj. Inak je mila a neovplyvnuje tvoj zivot, tak to neries.

gribka1
23. aug 2025

Hovor jej iba to, čo by si povedala do sveta. To, že ohovára druhých, možno len konštatuje 😃, neznamená, že ťa nemá rada. A tá poznámka o bývaní, no podnajomnik je, ty to však vôbec nerozoberaj alebo sa opýtaj manžela, či sa náhodou mame nesťažoval, že sa tak cíti. Či to máte nejako prediskutované. Svokru nerieš, pokiaľ ti nejako nezasahuje do vzťahu.

sima234
23. aug 2025

@anonym_autor uvedomuješ si, že teraz ohováraš ty ju? O čo si lepšia? 🤦‍♀️

koniarova
23. aug 2025

A kvôli čomu to vlastne ideš riešiť? Zasahuje vám nejako do manželstva?

petamich
23. aug 2025

Ak partner zije v tvojom byte a prispieva ti na reziu, tak podnajomnik je 🙂 aj ja som bola v manzelovom, kym sme kupili spolocny. Neviem co ta vedie k tomu, ze jej nedoverujes, ked ti evidentne zatial nedala dovod. Nechcem sa ta dotknut ale mne to zatial inklinuje ku kategorii nemam problem vyrobim si a nevidim dovod cokolvek hovorit manzelovi - drahy nedoverujem tvojej mame, Zuzka a preco, lebo mi raz povedala, ze si u mna najomnik a rodina sa s nou nerozprava, ohovara druhych, tak urcite aj mna a staci mi to na to, aby som jej nedoverovala.

Vsak nezveruj jej tajomstva, majte korektny vztah. Lubit ju nemusis....je to raz matka tvojho muza, ma ju rad, no na co?