icon

Ako správne nastaviť priority vo vzťahu?

11. aug 2025

Strašne som nazlostená a sklamaná. Priateľ má veľa koníčkov ale posledné obdobie je to dosť zle. Potrebuje veľa času pre seba, vraj potrebuje sa vypnúť. Ok chápem ale to už moc preháňa. Mal dva týždne dovolenku, jeden týždeň strávili sme spolu v Egypte, druhý týždeň strávil s kamarátmi. Víkendy 1 deň ide na túru 20-30 km čo ja nedávam alebo k mame, v podstate cez víkendy 1 deň sme spolu. Už som mu vysvetlila, že mal by popremýšlať o prioritách, nahnevá sa a to je všetko. Vraj chcem mu zakazovať veci. Vôbec neide o to. Bývame spolu, na začiatku nebol taký. Proste aj v byte treba porobiť veci, vymaľovať, zútulniť, ja to všetko sama nedávam.

Strana
z2
anonym_acd80f
11. aug 2025

Ja na tom nevidím nič zlé 😅

biba_18
11. aug 2025

takže čo? on ide na deň niekam von a ty doma otročíš? veď nerob tiež v ten deň nič ... a ďalší deň to čo si plánovala urobíte spoločne ...

thereisabear
11. aug 2025

Zjavne to meniť neplánuje. Buď sa s tym zmieriš alebo budeš hľadať ďalej. Lepšie to už nebude.

reanda
11. aug 2025

ak jednemu pride nieco normalne a druhy ma pocit, ze uz je to prehnane, je to znak jedinej veci - nepatrite k sebe.. chces prezit cely zivot vycitanim niekomu a hnanim ho do niecoho, zaco bude na teba nasraty?

autor
11. aug 2025
@biba_18

takže čo? on ide na deň niekam von a ty doma otročíš? veď nerob tiež v ten deň nič ... a ďalší deň to čo si plánovala urobíte spoločne ...

@biba_18 on ide na deň ale pravidelne ide.

zuzanka.zuzu
11. aug 2025

tiež na správaní priateľa nevidím nič zlé 🤷 ty kedy chodíš k rodičom? a ako často si s kamoškami?

lindusss2016
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ved na tu turu snad mozes ist s nim. Ak nevladzes taku narocnu trasu, povedz mu, ze rada by si sa tomu venovala s nim, nech ma s tebou trpezlivost a zacnite nenarocnejsie.

luteam
11. aug 2025

@anonym_autor mne by takyto partner nevyhovoval. Premysli si co vlastne chces, aky zivot viest a podla doho sa zariad.

lindusss2016
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ma krasny konicek a ty by si ho v tom chcela obmedzovat a drzat ho doma. Alebo co by ste vtedy robili? Sedeli na kavicke v nakupaku?

biba_18
11. aug 2025

inak ja lyžujem od mala - a môj muž vôbec - chodila som s kolegami, nesedela som doma ... a chodila som asi fakt každý víkend pokiaľ sme nemali dieťa ...

autor
11. aug 2025
@lindusss2016

@anonym_autor ved na tu turu snad mozes ist s nim. Ak nevladzes taku narocnu trasu, povedz mu, ze rada by si sa tomu venovala s nim, nech ma s tebou trpezlivost a zacnite nenarocnejsie.

@lindusss2016 nehnevajte sa ale ísť na 20-30 km túru keď nemám tréning, určite sa nedá.

autor
11. aug 2025
@lindusss2016

@anonym_autor ma krasny konicek a ty by si ho v tom chcela obmedzovat a drzat ho doma. Alebo co by ste vtedy robili? Sedeli na kavicke v nakupaku?

@lindusss2016 nechcem ho obmedziť ale mať každý víkend svoj program keď má partnerku, tiež mi nepríde normálne. Chodí aj na lyžovačky s kamarátmi, rešpektujem, ok, mna to nebaví.

autor
11. aug 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 a čo je zle na kávičke v auparku? Veď stravili by sme čas spolu 😉

rheia27
11. aug 2025

inak ja na tom tiez nevidim nic zle

januska12323
11. aug 2025

Choďte na túru spolu, stačí 10 km. On bude spokojný aj ty.

autor
11. aug 2025
@januska12323

Choďte na túru spolu, stačí 10 km. On bude spokojný aj ty.

@januska12323 nie nebude

lucka_ke
11. aug 2025

športovec a nešportovec k sebe nepasujú, on stále niekde bude chodiť a ty sedieť doma a plakať do vankúša

biba_18
11. aug 2025

@januska12323 nebude...

biba_18
11. aug 2025

@lucka_ke nemusí plakať, môže to brať ako super bonus mať deň voľna pre seba ...

vilma7
11. aug 2025

Mne by to nevadilo, spravila by som si pekný den sama.

anonym_acd80f
11. aug 2025
@vilma7

Mne by to nevadilo, spravila by som si pekný den sama.

Predpokladám, že sa ti na začiatku páčilo, že má dobrú postavu, je veselý a nezávislý. A teraz píšeš o sebe ako o jeho najvyššej priorite. Z toho čo tu čítam je jeho správanie normálne. Problém je skôr to ako to ty vnímaš.
@biba_18 @vilma7 presne

lindusss2016
11. aug 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 nehnevajte sa ale ísť na 20-30 km túru keď nemám tréning, určite sa nedá.

@anonym_autor precitaj si este raz, co som napisala. Popros ho o trpezlivost a vyberajte jednoduchsie trasy, zacnite zlahka. Neda sa, neda sa... Neda sa len to, co nechces. Jasne, ze prva tura nemoze mat 30 km, ale sak zacnem teda 5-10 km a poatupne pridavam.

biba_18
11. aug 2025

ako, celkom verím že s dieťaťom to už bude komplikovanejšie - ale aj to sa dá dohodnúť - dopredu ... jeden víkend dieťa s mamou a druhý s otcom (kým by boli na spoločné aktivity malé) ... napr ... moja mama tiež nešportovala a otec s nami trávil víkendy často s tým že mama ostala doma, hlavne keď sme chodili lyžovať ...
a s tým lyžovaním - keď sa nám narodilo dieťa, som asi 2-3 zimy nelyžovala - a potom som znova začala - a muž pekne s nami, ja na lyžiach a oni dvaja pod svahom ... keď začalo aj dieťa lyžovať, muž nám robil servis pod kopcom ...

beata_k
11. aug 2025

@anonym_autor A to si vezmi, ze ty budes sediet doma s dietatom a on bude chodit po turach. Tuto zeny ta asi nepochopili ked pises kazdy! vikend. Ano, obcas by bolo vhodne aby sa zapojil aj do upratovania domacnosti a travili ste cas spolu. V inej diskusii by bol oznaceny za mamanka keby bol kazdu sobotu u matky nasackovany.
Autorka, ono sa to nezmeni. Nie si jeho priorita v zivote. Ono je fajn mat vlastne hobby a kamosov, ale aby bol polovicu vikendu s kamosmi, tak to teda nie.

lucka_ke
11. aug 2025
@biba_18

@lucka_ke nemusí plakať, môže to brať ako super bonus mať deň voľna pre seba ...

@biba_18 občas je to fajn, ale nie pravidelne každý víkend, mám švagra čo je vášnivý športovec a pre neho iná forma trávenia voľného času ako bivakovanie v horách alebo bežanie maratónu nie je, občas pretrpí kvôli deťom dovolenku v zahraničí, ale to zase švagriná musí naplánovať stále nejaké potulky, presuny, neobsedia na mieste - toto by pre mňa nebolo
každé ráno behá, keď sme na návšteve tak sa s nami rozpráva zo stacionárneho bicykla, alebo uteká zase niekde behať

autor
11. aug 2025
@lucka_ke

športovec a nešportovec k sebe nepasujú, on stále niekde bude chodiť a ty sedieť doma a plakať do vankúša

@lucka_ke aj ja rada chodím do prírody, na výlety. No poznám sa a viem koľko km zvládnem. Vo vzťahu obaja sa majú prispôsobiť druhému, o tom je vzťah.

autor
11. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor A to si vezmi, ze ty budes sediet doma s dietatom a on bude chodit po turach. Tuto zeny ta asi nepochopili ked pises kazdy! vikend. Ano, obcas by bolo vhodne aby sa zapojil aj do upratovania domacnosti a travili ste cas spolu. V inej diskusii by bol oznaceny za mamanka keby bol kazdu sobotu u matky nasackovany.
Autorka, ono sa to nezmeni. Nie si jeho priorita v zivote. Ono je fajn mat vlastne hobby a kamosov, ale aby bol polovicu vikendu s kamosmi, tak to teda nie.

@beata_k no veď obavam sa, čo by bolo keby sme mali dieťa. Je veľa programov, tak nemuseli by sme doma sedieť.

lindusss2016
11. aug 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 a čo je zle na kávičke v auparku? Veď stravili by sme čas spolu 😉

@anonym_autor nie je nic zle ani na kavicke, pokial mas taketo zaujmy a toto ta bavi. Ale turista, sportovec s tebou po obchodakoch behat nebude. Mna by si tym unudila k smrti. Ak ani teba nebavi turistika, mas na vyber, zmier sa s tym, ze mate kazdy ine zaujmy a nebudete tym padom travit cas spolocne, alebo si najdi niekoho, s kym si v tomto budes rozumiet. Pre mna su moje konicky veeelmi dolezite a mam jeden, ktory mi zabera vela casu, takze som si aj nasla priatela, ktory sa tomu venuje tiez. Mal by sancu aj taky, ktory by sa tomu nevenoval aktivne, ale chodil by s nami aspon ako doprovod. Ale ak by ho zaujimali kavicky v nakupaku, tak by sme si asi nemali co povedat.

beata_k
11. aug 2025
@anonym_autor

@beata_k no veď obavam sa, čo by bolo keby sme mali dieťa. Je veľa programov, tak nemuseli by sme doma sedieť.

@anonym_autor No co by bolo? On na ture s ty s babatkom sama doma...

beata_k
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No a zabudla som. Aj domacnost bude samozrejme na tebe.

Strana
z2