icon

Ako ste odpustili neveru a preniesli sa cez to?

lusianda
2. jan 2026

Ahojte baby. Stalo sa mi, to čo asi viacerým z Vás. Som s mužom 25rokov. Mame 2 deti a pred týždňom som zistila, že mi zahyba s jednou ľahkou ženou tu z nášho mesta. Ale uz dlhsie som mala podozrenie. Všetko oľutoval, že ho to mrzí, ze islo len o jedno. On ju určite nemiluje, ani s nou nechce žiť. Je od neho dokonca staršia a žiadna kočka to nie je. Pritom spával aj so mnou. Vravel mi, že ma lubi. Vyhodila som ho z domu. No samozrejme mi písal hneď na druhý deň,,ze sa chce vrátiť. Že nas nechce stratiť. Ale ja uz neviem, či mu mám veriť. Povedal, ze mal take obdobie. Akože za posledny rok mu zomreli obaja rodicia, nema súrodencov. Nikoho. Ale nemusel to takto riešiť. Ja mam pocit uz dávnejšie, ze ma neľúbi. Ze je len kvôli tomu s nami, ze nema žiadnu inú. Teda krajšiu a mladsiu odo mna. Inak by ma isto vymenil. Problem je, ze ja ho milujem. Neviem si predstaviť ako budem žiť bez neho, len mu nedokážem veriť, ze ma zase nesklame. Neviem co mam robiť. Ja viem, ze viaceré poviete, že nemám úctu k sebe, keď s ním ostanem. Aj sama si to hovorím. Ze je to pod úroveň. Aj predtym, ked som sa s niekym bavila o nevere, tak som myslela, ze nedokážem odpustiť, no teraz sa bojim, ze mu to odpustím. Hanbím sa za to, ale ja sa neviem od neho odlubit. Prežili sme vela pekného, aj sme si rozumeli a mne len tie pekne spomienky idú v hlave.

betulinka1
2. jan 2026

@lusianda ked mu chces odpustiť, tak mu to daj aspon poriadne vyžrať a nechaj ho aspon par tyzdnov tak. A nech sa snazi a lieta okolo teba. Nech ti to dokaze, ze o teba stoji.

bolarazjedna
2. jan 2026

Ty to nemusíš odpustiť vôbec, a aj keď, nemusíš to vyriešiť za týždeň.... To je strašné krátka doba.... Daj sebe čas na usporiadanie myšlienok.
Nad psychologom si neuvažovala? Online sú hneď dostupné termíny.

enmery
2. jan 2026

To aký mal tažky rok vyhoď. Všetci máme ťažký čas a umrie nám niekto a ideme trtkať preto o 5 minut susedu? Nie...vy mate deti a ste spolu 25 rokov. Ja neviem, hol to náhodnom partner celych 25 rokov a toto je iba čerešnička na torte alebo je to fakt mimozemských mimo reakcia inak super muža? To si zodpovedz...

biba_18
2. jan 2026

ťahá to s ňou dlho a on to oľutoval? sorry, možno len to že si na to prišla 😒

biba_18
2. jan 2026

ale ťažko radiť. miluješ ho, nevieš si predstaviť žiť bez neho. tak budeš žiť s ním teda. iné riešenia nie sú - buď, alebo 🤷‍♀️

pralinka25
2. jan 2026

este tak rozanalyzovat ci ide skutocne o lasku alebo len zvyk, strach z nepoznaneho a noveho, obavy zo zmeny

anonym_4bfd26
2. jan 2026

@lusianda hlavne sa daj otestovat aby si vedela ci si od neho nieco nechytila

lusianda
autor
2. jan 2026
@anonym_4bfd26

@lusianda hlavne sa daj otestovat aby si vedela ci si od neho nieco nechytila

@anonym_4bfd26 uz som sa objednala na gynku

lentakyterapeut
3. jan 2026

No a teraz ja ked som tu oblubeny. Podme pocitat. Ste spolu 25 rokov ❗ to je viac ako pol zivota. Viac ako 9000 dni. Mate dve deti. A aspon ty jeho milujes. Teraz pozor ani ty jemu nie si ukradnuta dal ti rovnako 25 rokov svojho zivota a nemusi zrovna srsat laskou ale tie roky si bola ty ta najlepsia v jeho zivote. Kolko ste mali krasnych dni,chvil v zivote? Bude to na tisice. Ok zahol. Mozu ist do certa vsetky mudre carodejnice ktore by ti davali za vinu ze ho stale milujes. zivot nie je jednoduchy a ani bezchybny. A ani obaja nemozete byt rovnako silni. Tak padol. Podviedol. Hnevas sa to chapem. Mozes citit sklamanie, nenavist, ale stale je to clovek a ako clovek nie je bezchybny. Nevzdal by som sa cloveka ktory mi dal polku svojho zivota. Mozes sa zmenit. Urobit sama zmeny aby to videl, ale nakoniec nie je hanba dat druhu sancu. Verim ze to dobre dopadne a rodina budete dalej. 🥂

anonym_0b1606
3. jan 2026

@lusianda hrozná situácia fakt je hlúpy... mne by išla hlavou len jedna otázka. Koľko pre neho znamená vašich 25 strávených rokov spolu, vaša rodina, deti.. keď bol vôbec ochotný riskovať že o to príde kvôli sexu. A rovno by som si aj odpovedala. Buď mu na rodine až tak nezáleží alebo mu veľmi záleží na dotyčnej slečne. Nehovorím keby sa to udialo jedenkrát ako skrat a hneď by sa spamätal tam sa asi dá polemizovať ale ale ak to bola normálne dlhšie trvajúca aféra bola by som presvedčená že tomu mužovi nezáleží na mne

anonym_0b1606
3. jan 2026
@lentakyterapeut

No a teraz ja ked som tu oblubeny. Podme pocitat. Ste spolu 25 rokov ❗ to je viac ako pol zivota. Viac ako 9000 dni. Mate dve deti. A aspon ty jeho milujes. Teraz pozor ani ty jemu nie si ukradnuta dal ti rovnako 25 rokov svojho zivota a nemusi zrovna srsat laskou ale tie roky si bola ty ta najlepsia v jeho zivote. Kolko ste mali krasnych dni,chvil v zivote? Bude to na tisice. Ok zahol. Mozu ist do certa vsetky mudre carodejnice ktore by ti davali za vinu ze ho stale milujes. zivot nie je jednoduchy a ani bezchybny. A ani obaja nemozete byt rovnako silni. Tak padol. Podviedol. Hnevas sa to chapem. Mozes citit sklamanie, nenavist, ale stale je to clovek a ako clovek nie je bezchybny. Nevzdal by som sa cloveka ktory mi dal polku svojho zivota. Mozes sa zmenit. Urobit sama zmeny aby to videl, ale nakoniec nie je hanba dat druhu sancu. Verim ze to dobre dopadne a rodina budete dalej. 🥂

@lentakyterapeut vieš len spadnúť, zahnúť raz je iné ako ťahať sa dlhšiu dobu s niekým. Môžeš ženy označiť za čarodejnice ale zbytočne. Ako by si sa ty cítil keby žena s ktorou si 25 rokov, dal si jej celý život, robíš pre ňu a pre rodinu všetko, veselo vyšukáva s dákym zajkom a ty sa to náhodou dozvieš inak bohvie koľko by to trvalo. Keby to ľutoval nepokračoval by po prvom raze čo sa ,,šmyklo". On začal ľutovať keď na to prišla... Keby neprišla bohvie koľko by to pokračovalo ďalej. A tiež radiť jej nech sa zmení na jednej strane chápem ale na druhej teraz autorka nie je asi v situácii kedy jej poďme písať nech sa zmení. Ak mal jej muž nejaký zásadný problém s ňou trebalo to povedať a nie udržiavať pomer s niekým a riskovať celú rodinu

anonym_91dd59
3. jan 2026

chlapi sa velmi radi vyhovaraju na "tazke obdobia" posli ho prec a casom uvidis, teraz budes mat strasne tazke dni, zial keby si ho nenacapala veselo by ta podvadzal dalej, nema ziadne svedomie a k tebe uctu, prajem ti vela sil a spravne rozhodnutie

pralinka25
3. jan 2026
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut tak ktovie kolko z tych 9000 dni stravil inak ako si manzelka myslela. kolko krat si bezproblemov vrzol inde. ked toto tahal dlhsie. nebol to jednorazovy skrat ktory by ho tak trapil ze by t osam priznal. netrapil ho vobec. az ked na to prisla. to ze s niekym si 25 rokov neznamena ze ten clovek je najlepsi na svete pre teba tu dobu. moze zotrvat z x inych dovodov.

lentakyterapeut
3. jan 2026
@anonym_0b1606

@lentakyterapeut vieš len spadnúť, zahnúť raz je iné ako ťahať sa dlhšiu dobu s niekým. Môžeš ženy označiť za čarodejnice ale zbytočne. Ako by si sa ty cítil keby žena s ktorou si 25 rokov, dal si jej celý život, robíš pre ňu a pre rodinu všetko, veselo vyšukáva s dákym zajkom a ty sa to náhodou dozvieš inak bohvie koľko by to trvalo. Keby to ľutoval nepokračoval by po prvom raze čo sa ,,šmyklo". On začal ľutovať keď na to prišla... Keby neprišla bohvie koľko by to pokračovalo ďalej. A tiež radiť jej nech sa zmení na jednej strane chápem ale na druhej teraz autorka nie je asi v situácii kedy jej poďme písať nech sa zmení. Ak mal jej muž nejaký zásadný problém s ňou trebalo to povedať a nie udržiavať pomer s niekým a riskovať celú rodinu

@anonym_0b1606 kolko vztahov, manzelstiev po x rokoch je ako polievka bez chuti? Vies si vobec uvedomit ze po tolkych rokoch vo vela vztahoch nastane nuda? Vsetko to iste muz aj zena. Iskra pohasina ziju vedla seba akoby len zotrvacnostou. Mozno si aj sami sebe klamu ze to je laska. Kto vie. Ak ma muz mal povedat. Co ak sa ludia odcudzia a mozno si aj x krat povedali vykricali a mozno sa navxajom uz nepocuvali. Toto nie je nic proti zene ani to nechcem davat do roviny ze za to mozu obaja. Skor to vidim ze nemozu vsetci zit stastne a bez chyby. Stej e to musi rozhodnut ona my s nim zit nebudeme

anonym_0b1606
3. jan 2026
@lentakyterapeut

@anonym_0b1606 kolko vztahov, manzelstiev po x rokoch je ako polievka bez chuti? Vies si vobec uvedomit ze po tolkych rokoch vo vela vztahoch nastane nuda? Vsetko to iste muz aj zena. Iskra pohasina ziju vedla seba akoby len zotrvacnostou. Mozno si aj sami sebe klamu ze to je laska. Kto vie. Ak ma muz mal povedat. Co ak sa ludia odcudzia a mozno si aj x krat povedali vykricali a mozno sa navxajom uz nepocuvali. Toto nie je nic proti zene ani to nechcem davat do roviny ze za to mozu obaja. Skor to vidim ze nemozu vsetci zit stastne a bez chyby. Stej e to musi rozhodnut ona my s nim zit nebudeme

@lentakyterapeut viem si to uvedomiť ale pripadá mi to ako veľmi smutný a nenaplnený život žiť vo vzťahu ktorý je ako polievka bez chuti alebo nudný... Taký by som asi nemala dôvod zachraňovať. Ale každý to vidíme inak. Jedna pravda je že je to na autorke či mu dá ešte šancu ale žiť s tými pochybnosťami o partnerovi by som nevedela

deedol
3. jan 2026

presne ako tu z niekto napisal, ine je podviest raz a ine je podvadzat pravidelne, az kym mu na to neprisla. neviem, ci by som prekusla vobec nejaku neveru, ale ak ano, tak tu prvu jednorazovu, urcite nie takyto paralelny vztah.

pribinak
3. jan 2026

Ai žena okolo 50tky, ale prídeš mi neskutočne naivná a hlúpa …..prepáč

Veď toto nie je nejaká jednorazovka, že v opitosti v bare zbalil babu a v hoteli ju pretiahol. On má s ňou vzťah. A ty napíšeš, nemiluje ju .,,,no ja neviem

Skús dať čas sama sebe, trochu sa otriasť zo šoku a reálne sa pozrieť ako sa veci majú

ruxandra
3. jan 2026

Však v pohode mu odpusť a daj ďalšiu šancu, keď bude mať v budúcnosti ďalšie ťažké obdobie, tak ťa úplne v pohode podvedie znova 🙂 ibaže tentokrát si dá pozor, aby si už na to neprišla

lusianda
autor
3. jan 2026
@pribinak

Ai žena okolo 50tky, ale prídeš mi neskutočne naivná a hlúpa …..prepáč

Veď toto nie je nejaká jednorazovka, že v opitosti v bare zbalil babu a v hoteli ju pretiahol. On má s ňou vzťah. A ty napíšeš, nemiluje ju .,,,no ja neviem

Skús dať čas sama sebe, trochu sa otriasť zo šoku a reálne sa pozrieť ako sa veci majú

@pribinak určite ju nemiluje. To som si na milión percent istá. Nemá ona dobrú povesť. Určite by sa mohol len hanbit, ze nieco mal s takou. Mohol odísť aj ku nej keby chcel. Nemá teraz ona nikoho. On ma aj dom po rodicoch, kde aj spal tu jednu noc, takže nemame problém ani s byvanim, kto by kde bol. A aj tak sa chcel vratit ku nam. Ale zase mozno kvôli detoma nie mne.

anonym_dccd0a
3. jan 2026

Stopol to az ked si na to došla, podľa mňa to je jasná odpoveď
Nie jednorazový omyl,zlyhanie
Ale vadome podvádzanie ženy rodiny a jej citov a pritom ti pozeral do očí bez kúska viny a zas sa stretli a vyspali a dookola
Záleží na tvojich hodnotach,on už svoje ukázal
A nikto ho nenútil ta podvádzať,nebol v ohrozeni života, že si musel vrznut inde
Proste chcel a robil to dovtedy pokiaľ sa na to nedošlo
A ako dlho ti klamal?a ty si presvadcena, že zrazu neklame?

zuzanita1609
3. jan 2026

Nezáleží či by sme boli 2 roky spolu a či 25rokov. Už by som ho mala stále pred očami s inou. Bolo by to iba trápenie, čiže nie,neodpustila by som,ale opustila.

arek00
3. jan 2026

@lusianda ak clovek miluje, dokaze odpustit cokolvek ❤️

astrobot
3. jan 2026

@lusianda prosím ťa.pokial slo len o sex,tak to neries..90perc mužov aj žien si občas vrzne inde...či chces ,či nie,je to proste fakt

anonym_16b29c
3. jan 2026
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut doplnila by som tvoju úvahu ...môj sused žil v manželstve 18000 dní z toho 10000 dní susedu, jeho manželku podvádzal, a bolo mu jedno či majú dve deti. Chúďata suseda sa úplne zrútila keď prišla na jeho neveru, skončila na niekoľko mesiacov na psychiatrii. Pán sused sa dušoval pred manželkou, pred deťmi, ale nedodržal. Tak na sklonku života života suseda bola ,,stará mátoha,, s demenciou v nočnej košeli utekajúca z domu a pán manžel ešte aj v 80 je chodil na dotyčkou a bolo mu absolútne jedno pocity iných

moonlight1210
3. jan 2026

@lusianda neries teraz. Nemusis to rozlusknut ani do tyzdna. Ani do mesiaca, ani do Velkej noci.

Daj si cas. Potrebujes zistit, akymi fazami teraz pojdes.
Od strachu z buducnosti a zmien (co deti, ako to povedat rodine, ako zareaguje okolie. Kedy to vlastne povedat nahlas, co sa u vas stalo? Alebo to vyriesit rychlo-rychlo, nez sa to preflakne?), cez hnev, sklamanie (kludne aj pocity nenavisti).
Hladanie, ci ti on da znova naspat istoty a doveru (snazi sa, presviedca ta aj skutkami, nielen slovami).

Atd.

Isto na seba nerob tlak, ze ak si das cas, tak kvoli tomu on prvy povie, ze dobre, no tak koniec, ja uz cakat nebudem. A zacne si zas s inou. Pripadne da ziadost o rozvod.
Tak sa budes ponahlat s rozhodnutim.

Ak ta fakt lubi, tak sa bude snazit. A cakat.
Dopraje ti cas tak, ako doprial sebe, ked podvadzal.

Ak ta uz nelubi, bola si len spolubyvajuca, skor uz len zvyk, nez partnerka - tak to ukaze prave tym, ako rychlo sa pohne dalej. A este to hodi na teba.
To milujuci clovek neurobi.

Ano, zaboli, ze by ti vzal este aj satisfakciu, ale v konecnom dosledku vyhras. Lebo sa zbavis niekoho, kto by ostal, ale nemiloval ta naozaj. Ostal by z pohodlnosti.
Zatial co ty by si si to malovala na ruzovo, ako ste to zvladli, ukazala si mu svoju rozhodnost, atd.
(Btw. jeden znamy ostal so zenou po svojej nevere, ale povedal, ze keby to natiahla este o jeden den to odpustanie, uz na nu kasle a rozvedie sa, ze on zo seba nebude zase robit debila, co sa komusi dlho prosi. A to bol z domu vykopnuty tyzden. Ona vsak veri, ze mu ukazala a je spokojna. Mohla byt spokojnejsia, keby pockala. Zbavila by sa debila.)

Mozes kludne ty zistit, ze uz ho vlastne naspat nechces. Ze napr. po mesiaci zistis, ze citis ulavu, ze tam nie je. Prehodnotis svoje city a pocity k nemu. Na com boli posledne roky realne zalozene.
Aj to sa kludne moze stat.
Mozes sa citit divne, ze si najprv myslela, ako ho milujes, plakala, ze nevies bez neho zit, a zrazu - citis pokoj a potreba po manzelovi klesla (prichadza to kolkokrat s tym, ze po case musis a vies fungovat aj sama, zariadit si veci sama. Ze ta laska bola zalozena aj na pocite opory, ktory ti daval. Bol tym pre teba jedinecny. A ten pocit uz zrazu nepotrebujes. Aspon nie iba od neho. Uz ti ho kludne moze dat ktokolvek dalsi - to si neverni pani manzelia neuvedomuju.).

A mozno to vyznie skaredo, ale myslim, ze neslo o ziaden skrat, ale prehodnocoval po smrti rodicov vlastnu smrtelnost a dosiel k zaveru, ze si musi prudko vsetkeho este dopriat, vyskusat, lebo co ak by sa o nieco prijemne nahodou ukratil. Nechcel lutovat, ze si daco odoprel.
A zaroven odpadol ten blokator v podobe viny a hanby, ako by sa pozrel rodicom do oci, keby sa prevalilo, ze bol neverny. Preto bol zrazu odvazny.

anonym_884bcc
3. jan 2026

@lusianda veď to nemusíš vyriešiť do zajtra, je prirodzené, že sa v tebe miesi hnev aj spomienky na pekné chvíle. Ja by som to ukončila, ale to som ja, nikdy by som mu už nedokázala veriť a píšeš, že necítiš, že by ťa mal rád, chce sa vrátiť, preto, lebo mu je s tebou pohodlnejšie. A choď k lekárovi na testy, nevieš, čo ti mohol privliecť, čím ťa nakaziť, keď píšeš, že išlo o ľahkú ženu. Už len pre toto by som sa ne neho nemohla ani pozrieť.

lentakyterapeut
3. jan 2026

Budem urcite za zleho este viac 😃 pozrel som autorke na profil. Vela fotiek stastnych deti na jedne aj sama stastna. Sama pise ze je vdacna bohu za deti. Toto je nadherne. A teraz otocim.
Kopec zien co ti tu radi su huste, niektore neveru zazili alebo aj o nej vobec nevedia. Rodiny ziju. Kto chce nech sa rozvadza ved je demokracia. Ale stale su ludia kde toto nie je smrtelny hriech. Kolko muzov a aj zien ma take tajomstva ale maju stastie ze to ich polovicky nevedia. Tak smola tomuto to prasklo. Zi pre deti. Pokial to nie je neznesitelne psychicky rodinu by som netrhal. Nemusis s nim spavat ano je to krute, ale detom by som.otca nebral. Teda netrhal rodinu. nie je problem zit oddelene a aky to ma vyznam? Male deti budu mat zmatok. Poznaci ich to.
Drzim palce aby si to zvladla a nejak sa s tym popasovala.
A este si rypnem. Hej nevera je velmi casta a ludia ziju v slakej nevedomosti kym sa neprevali. A kazdy aj kazda z vas ma nejake skusenosti. Vlastne alebo z okolia. Tak zase pekny den.