icon

Ako ste vedeli, že je to ten pravý?

1. feb 2025

Ahojte, podľa čoho ste vedeli že vaš vtedy len priateľ bude vašim manželom a chcete byt spolu navždy? Pri bývalom som si asi skoro celý vzťah uvedomovala, že je to len študentská láska a neostaneme spolu, pri terajšom mám proste pocity že ano toto je on, chcem s ním mať rodinu, svadbu atd no potom príde nejaká hadka, urobí alebo povie niečo čo mi ublíži a zostanem taká že hmm tak to neviem či s ním chcem byt fakt do konca života ak bude takýto. Nechystám sa vydávať ani nič, ešte študujem mám 23, len tak mi to napadlo 😄.

crazy_cat_lady
1. feb 2025

Ja ked som sa dala s teraz uz manzelom dokopy, tak mi vobec nenapadlo/neuvazovala som nad tym, ze foto je clovek, ktoreho si vezmem :D postupom casu to prislo, ked sme sa viacej spoznavali, byvali spolu.. videla som to z toho ako sa o mna stara, co pre mna robi atd atd..

milanemila
1. feb 2025

Podla toho, ze som si ani raz nepolozila otazku, ci je ten pravy. Jednoducho cas plynul a vsetko prichadzalo tak prirodzene, ze som pred svadbou vobec nepochybovala ani neuvazovala, ze by to malo byt inak. Rovnako ked sme sa zacali bavit o detoch.

autor
1. feb 2025

Možno je to hlúposť a mala by som prestať, ale prvý raz mi to napadlo keď som ho bola pozrieť v robote asi pred rokom, a proste videla som že ku kolegyniam sa chová absolutne rovnako ako ku mne, ba možno je ešte vtipnejši a snaží sa ich rozosmiať. Akože asi je to fajn že majú dobre vzťahy, ale ja teda si myslím že ku iným ženám alebo mužom by sme mali byt trochu rezervovanejší ak chápete😄. Ved aj ja mam kamarátov a smejeme sa spolu, ale teda k ním sa chovám proste s väčším odstupom a pri frajerovi ukazujem aj citlivú stranku.

sasa1310
1. feb 2025

my sme to napr. vedeli od začiatku, že spolu budeme.

danieli
1. feb 2025

Tak nejak som to citila, ze s nim to proste bude fajn, to je ta jednoduchsia stranka, pretoze na vztahu treba aj pracovat, ludia dozrievaju, prichadzaju deti, menia sa okolnosti a zivotne situacie, takze neskor som si rovnako povedala, ze toto je fajn clovek do zivota a to sice neboli motyle, ale moje vedome rozhodnutie, ze to bude prijemny zivot a aj je

lindous
1. feb 2025

Ja som ku každému môjmu vzťahu pristupovala, starala sa oň a správala sa akoby mal vydržať a byť ten posledný.... samozrejme je asi jasné, že to pri tých predchádzajúcich nevyšlo, keďže hovorím v množnom čísle, ale nikdy som nebola s nikým len preto, aby som bola a s tým, že viem že je to prechodné a nikam nesmeruje... a teda neviem čo všetko myslíš tým, že sa ku ním správa rovnako ako ku tebe, ak je to o tom, že je vtipný a snaží sa ich rozosmiať, tak to je proste povaha, ja mám takých ľudí rada a sama píšeš, že aj ty to tak máš s kamošmi, ale citlivú stránku ukazuješ pri frajerovi, otázka by teda mala byť pri kom ukazuje citlivú stránku on teda...

13uzivatelka11
1. feb 2025

Ak máš takéto myšlienky a mate takéto hádky ze pochybujes a co ti ubližujú, tak to nie je ten pravý.. Pri pravom nepochybujes.

3009
1. feb 2025

Ja som to vedela po mesiaci a do 3 mesiacov sme mali svadbu. Tento rok sme spolu 45 rokov.

autor
1. feb 2025

No viem že jednu bol raz zaviesť domov kedze to mal po ceste, čo úplne chápem, ale ozval sa mi o 2 ráno s tým že bol doteraz s ňou lebo sa zakecali a minule si s druhou písal asi 2 hodiny vkuse pretože mala nejaké ťažkosti s chlapcom, ktorého chcela ale on ju iba klamal či čo a zrovna sa rozhodla že sa s tým zveri tomu môjmu

mikadooo
1. feb 2025

Nevedela som. Neboli žiadne red flags. A bola to študentská láska. Ale tak on vedel 🤷.

zeldia
1. feb 2025

@3009 blahozelam, veľmi pekne😉

michaela789
1. feb 2025

Ako silno rodinne založená mladá žena som hľadala nielen partnera ale aj otca pre svoje deti. Veľmi skoro mi jeho charakter napĺňal obe tieto moje predstavy. A najmä - už na začiatku mi nič na ňom nevadilo 😂 pokým prišiel on, chalanov som rušila jedného za druhým pre veci ako chôdza, tón hlasu, účes, vôňa, jednoducho mi dokázalo prekážať úplne všetko a doslova mi toho jedinca zhnusiť.
A on bol šialene nezávadný, až tak že som si vravela že to nemôže byť náhoda. 👌🏻

kvietok1992
1. feb 2025

Ja som svojho stretla prvý deň v práci, a pritom ako nás predstavovali mi ako prvé napadlo, že jeho si raz vezmem a aj sa stalo :D

aylinn_
1. feb 2025

Vraví sa , že keď muž požiada ženu o ruku tak to vtedy žena cíti či je to ten pravý alebo nie , neviem , nemám skúsenosť, ale asi by som to moc neanalyzovala lebo dopadneš ako ja 😃 ja si v každom vzťahu myslím , že namňa niekde čaká niekto lepší, že “u suseda je tráva zelenšia” niesom schopná vydržať s mužom. Takže som zvolila single život , vyhýbam sa mužom 😃 ale musím povedať , že šťastnejšia som ešte nebola🙌🏼

autor
1. feb 2025

Tak proste snaží sa, veľa veci zmenil ktoré mi ubližovali, robí veci pre mna ktoré by ani nemusel, ale och ja tak veľmi chcem byt v jeho očiach ta výnimočná, špeciálna, jediná a nie že on ma ešte s nimi aj porovnáva a potom mám pocit že čo odlišuje mna od iných žien je len to že so mnou ma sex a s nimi nie. Ja som mu aj povedala že takto zalubena som nikdy nebola, že proste sa citim inak je to silnejšie atd ale on mi povedal že ved to sa nedá a lubi ma rovnako ako ľúbil bývalú že ved keby ju nelubil nebol by s ňou. Prvá myšlienka bola že asi som moc nejaká hlbava a on len chlap😁, ale neverím že chlapi necítia tiež niečo také iné zvláštne čím sa odlišuje ta jeho od ostatných.

lindous
1. feb 2025

Byť tebou neanalyzujem asi úplne, že čo bude a či s ním chcem prežiť celý život, aby si si nestavala vzdušný zámok a zatvárala oči pred niektorými vecami... správne otázky v tvojom prípade sú či s ním chcem byť tu a teraz, či som s ním tu a teraz spokojná a šťastná alebo mi ten vzťah viac berie ako dáva a trápim sa... chápem, že problémom je teda nejaká tá žiarlivosť, no v tomto má mieru tolerancie každý niekde inde a je na vás, aby ste si určili hranice, my ti nemôžeme povedať ako sa máš ohľadom jeho kolegýň cítiť

autor
1. feb 2025

No ano asi je to žiarlivosť. Keď napríklad pri bývalom, som mohla byt sama sebou, mohla som hocičo aj trápne vravieť, trepať hlúposti a on sa smial alebo púšťať pesničky a nevadilo mu že sú pre neho neznáme. Keď som teraz taká že robím hlúposti, snažím sa ho rozosmiať tak je taký že či sa môžem ukľudniť lebo že hovorím nezmysli a on tomu nerozumie a moj playlist je že zakázaný púšťať 😁. Akože Ano asi sú to maličkosti, ale tak dosť ma to mrzi no.

777januska777
1. feb 2025

Podľa mna partner má byť tvoj najlepší priateľ. Musíš sa s nim cítiť uvoľnená a sama sebou.
A kedy som to ja vedela, no tak ti poviem, že ešte aj v deň svadby som chcela zrušiť svadbu 😀 pre mňa svadba bola a je niečo dôležité, lebo dávaš sľub pred Bohom. Pre mňa to bol a je veľký záväzok a pri pocite, ze mam byť s jednym partnerom cely život mi bolo zle 🙈 Lebo vždy som si uvedomovala, ze môže v živote prísť čokoľvek a vztah ma postupom casu roznu dynamiku. V manželstve som potom už pochopila, že keď je tam aj ta nenávisť a hnev, tak to priatelstvo je to co nás drží nad vodou.

anketkarka
1. feb 2025

@autorka a keď mu povieš, že Ti niečim ublížil tak ako reaguje? Pri správnom partnerovi by si mala mať pocit, že si prijatá taká aká si. Byť sama sebou. Ak si neuvedomuje, že Ti to nedovolí tým ako Ťa porovnáva a hodnotí, tak mu to povedz. Ak mu na Tebe záleží, tak by ho to malo mrzieť a mal by prestať. Inak Ťa bude oberať o energiu a autentickosť. Vytvára dobrú pôdu pre žiarlivosť.

autor
1. feb 2025

No pri tých kolegyniach ma väčšinou hneď nervy že ich nepoznám a vytváram problémy kde nie sú

zmrzlinka2021
1. feb 2025

Od začiatku. Inak by sme nezačali spolu chodiť. Nevidím význam chodiť s niekým, v kom nevidím svojho budúceho muža. Ani sekundu som nemala pochybnosť o ňom. Teraz sme už manželia 15 rokov a som za neho vďačná.

mamamasama
1. feb 2025

Neviem. Vedela som to po 2 hodinách rozhovoru. 😅🤭

nevenka
1. feb 2025

Ked som mala 23, nasla som si na tehotenskom teste 2 ciarky, oznamila mu to. Studoval, ja tiez. Povedal, ze okamzite si najde pracu, skonci skolu a vezmeme sa, postara sa o nas. Nakoniec to nedopadlo dobre, bolo to biochemicke tehotenstvo. Vzali sme sa az o niekolko rokov neskor. A este, my sme pred svadbou spolu ani nebyvali, nezili, nehospodarili. Stara skola. Ale videla som, ako sa buduci svokor sprava k buducej svokre. Ked niekam isli, za ruky, davali si bozky, ked sa zvitali, kazdy vecer pred spanim a rano to iste (ked som bola na navsteve), po obede vstal, pozbieral riad a kym si ona citala daco v obyvacke, umyl riad. Nechceli, aby som umyvala ja. Cokolvek potrebovala, nemal problem, odviezt, pockat, trpezlivo. Umyval okna, upratoval automaticky spolu s nou kazdu sobotu. A teda dnes viem, ze jeho otec takyto nebol, bol alkoholik...Klobuk dole.
Toto si zeby podla mna nevsimaju, dolezite je, ako sa otec sprava k matke, k comu vedie synov. Na mamu nikdy nic skarede nepovedal, oslovoval ju maminka. Ale nikdy nebol a nie je mamickar, mozno to znie teraz paradoxne, ale fakt nie. Niekedy si s jeho mamou castejsie volam ja, ako on 🙃. Takze nie sladke reci, ale ciny. Citat v tomto. Aj to presne, ako sa sprava v konflikte.

ivangeline
1. feb 2025

Mal správne hodnoty, jasne ciele, hlavne chcel rodinu… nebál sa rozprávať o týchto budúcich veciach, i keď niekedy s humorom a nie konkrétne, že to budeme predsa my dvaja. Iba ako by si to predstavoval. ;) Videla som veľký záujem o mňa ale aj pomalé približovanie sa a nie hr hr .. jednoducho úcta k osobe..

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
1. feb 2025

Ja uroimne neviem. My sa poznáme dlhooo, prešli sme si spolu rôznymi životnými situáciami, ja som mu plakala kvôli ex, on mi plakal kvôli jeho ex, bola som s nim nakupovať darček na Valentína pre jeho priateľku 🤣 strašnými vecami sme si prešli. Mame milión zážitkov, strašne som ho mala rada, ale nikdy v živote by som nepovedala, že raz budeme spolu a budme mat spolu dieťa. Neviem kedy nastal ten zlom, kedy som si uvedomila ze ho milujem.

andrejka1974
1. feb 2025

Prostre po 2 rokoch sme si povedali , že sa vezmeme a to som mala vtedy 18 a bol moj prvý a sme spolu už 32 rokov

vorkola
1. feb 2025

tak toto,ked bol o2 hej v noci s inou,uz by mi nabiehala nie kontrolka, ale hukacka, co
mal co robit s inou,ked ma teba,? .Pomoct jej ano ,ale za ucasti aj teba.To by sedelo.Neverila by som mu.

petracandle
1. feb 2025

Tak v prvom rade, niektoré ženy sú schopné si vziať hocijakého debila, ktorý určite nie je "ten pravý na manželstvo" 😃